Metallica - Death Magnetic (2008)

Label: Warner Bros.

1. That Was Just Your Life (7:08)
  2. The End of the Line (7:52)
  3. Broken, Beat & Scarred (6:25)
  4. The Day That Never Comes (7:56)
  5. All Nightmare Long (7:57)
  6. Cyanide (6:39)
  7. The Unforgiven III (7:46)
  8. The Judas Kiss (8:00)
  9. Suicide & Redemption (9:57)
  10. My Apocalypse (5:01)
  11. Hi Guy * (7:10)
  12. Neinteen * (7:34)
  13. Black Squirrel * (6:12)
  14. Casper * (8:14)
  19. K2LU * (9:30)
  20. Ten * (5:18)
avatar van aerogp1
Joy schreef:
terwijl lulrich aan de wieg stond van het o zo bekende uit de maat drumwerk, overduidelijk te horen op nothing else matters

Jaja we hebben het opgepikt, We weten waar je staat.......

lulrich....

Smiechtel schreef:
Wat een flauwekulrich.

Begin jij nou ook al

Joy schreef:

Tja, je kunt het wel weer lekker gaan overdreven. Maar het neemt niet weg dat zijn drumwerk vroeger veel beter klonk.

Guardian of Isis
Uit de maat? Hmm, moet ik het nummer dan nog maar 's gaan beluisteren, want dat heb ik nu nog nooit gemerkt... Je breekt Ulrich wel héél graag af, nietwaar, Joy?

Maar goed, zijn drumwerk klinkt op deze plaat hier en daar inderdaad nogal eenvoudig en ongeïnspireerd, maar daar stoor ik me eigenlijk absoluut niet aan. Het doet wat het moet doen, niet meer, maar ook niet minder. Als ik bijvoorbeeld luister naar Mastodon, denk ik soms: amai, wat heeft die drummer talent, maar... Wanneer stopt hij ooit eens? Het klinkt naar mijn oren daardoor soms nogal druk en chaotisch, waar Death Magnetic traditionelere drumpatronen heeft die de riffs perfect ondersteunen zonder daarbij hun eigen leven te gaan leiden.

Dat is ook de focus van deze plaat: Hetfield's lekker beukende riffs en de terugkeer van de Kirk Hammett-solo's van weleer. Rob doet het hier ook goed op de bas, maar die dient bijna overal voor ondersteuning van bovengenoemde muzikanten. Zo ook voor Lars dus. Ik hoop dat Lars zichzelf wat herontdekt en dat Rob toch een grotere rol mag spelen op het volgende album, want de man kan er ook wat van!

avatar van ricardo
Wat geinen moet kunnen toch. Want denk je nou echt dat Lars Ulrich zich een moment zorgen gaat maken van wat wij allemaal op dit forum bijmekaar kakelen over hem, nou ik denk geen seconde. Het was ooit een goede drummer, maar hij slaat nu echt als een lulletje lappenkatoen op zijn lege verfblikken bij de gamma weg vind ik.

Joy
Nicholas123 schreef:

dat klopt, maar we beoordelen hier deze plaat, en daarop is het drumwerk niet om over naar huis te schrijven

ok, ullrich is een getalenteerde drummer, en op dm gooit ie er met de pet naar, das zonde

avatar van Thomzic
Ulrich speelt hier duidelijk in dienst van Hammett en Hetfield. Het enigste nummer waar hij zich zou kunnen onderscheiden op DM is Suicide & Redemption, maar ook daar haalt hij geen uitzonderlijk niveau. Al hoor je mij nietklagen, ben al lang blij met al het moois wat deze plaat te bieden heeft

avatar van Nicholas123
Het blijft toch bijzonder hoe bijna alle nummers van dit album live beter en energieker klinken. Heeft waarschijnlijk ook met de productie te maken. Dat en beter ingespeeld zijn, etc. maar toch.

Bijvoorbeeld:
YouTube - Metallica - All Nightmare Long 1/29/09 dvd Nassau Coliseum Multi-Cam version complete show Uniondale
tip: klik op HQ, veel beter geluid.

Deze gaat toch wel hard over de studio-versie heen hoor.

Nicholas123 schreef:

Deze gaat toch wel hard over de studio-versie heen hoor.
Krijg elke keer het gevoel dat James een roggel in zijn keel heeft

Videoclip-release van Broken, Beat & Scarred! Check Metallica.com

Die clip rockt!

avatar van Thomzic
Voor de liefhebbers hier de videoclip. Leuk en aardig, meer niet. Doe mij maar de clip van All Nightmare Long

Metallica - Broken Beat & S...

avatar van Nicholas123
Die clip is toch wel tof. Simpelweg omdat het gewoon live is (met wellicht wat studio tweaks, foutjes rechttrekken je weet het wel). Twee voordelen zitten hier aan. Metallica klinkt live gewoon beter dan in de studio (mits ze er een beetje zin in hebben) en je zit nu niet met dat vervelende krakende geluid van het studio-album. Tot nu toe zijn ze met elke single van dit album met een andere video op de proppen gekomen. The Day: kort verhaal/band in de woestijn, Nightmare: heerlijk cheesy science-fiction horror pulp, BBS: Live Video. Deze laatste is trouwens weer van Wayne Isham (ook van: Enter Sandman, Sad But True, Live Shit, Cunning Stunts, S&M, King Nothing, Frantic)

avatar van Maximusic
De clip van All nightmare long vind ik echt prachtig, deze wat minder speciaal maar toch wel leuk inderdaad vooral omdat het live is. The day that never comes vind ik nog de minste, daarbij ook het slechtste nummer van het album. Het klinkt als een soort mislukte remake van One. Op dat nummer na vind ik deze plaat ook nog steeds zeer aardig, orginaliteit is ver te zoeken en sommige nummers hadden iets korter gemogen maar verder toch erg lekkere thrash metal. Ik denk dat de nummers live goed werken, ik kijk uit ze te zien op Sonisphere!

avatar van Houn
In het begin was ik erg content met deze cd, maar in de loop van de tijd is dit veranderd.
Na de release had ik gedacht hem vaak te draaien wat in het begin ook wel het geval was, maar naar verloop van tijd is dit minder geworden, ik kan me de laatste draaibeurt niet eens meer heugen.

Wat het met Metallica is, is dat het sinds 89 kwantiteit boven kwaliteit is, ze brengen heus nog wel goede nummers uit maar ook bar en bar slechte (het merendeel). Feit is dat we dat gewoon moeten accepteren een uitzonderling daar gelaten. Live Shit is het beste live werk wat ik ken, overigens is dit geen studio album.

Ik ga Metallica gewoon beoordelen op het werk wat ze momenteel uitbrengen en niet met de gedachte dat MoP ook wat hun handen kwam.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Een aardig plaatje van Metallica, zeker in verhouding tot hun andere recente releases. Las vandaag ook een recentie van hun laatste concert in Volkskrant; dat scheen niet al te best te zijn geweest...

Berichten verplaatst naar Metallica

avatar van Stef114
Maartenn schreef:

Ik heb in de metro ook een (korte) recensie gelezen. Daar zeiden ze dat het allemaal prima was en de energie eraf spatte, met als enige minpuntje het enigszins ongelukkig gekozen podium.

Nu weet ik ook niet in hoeverre beide kranten te vertrouwen zijn als het gaat om concertreviews...

avatar van Von Helsing
Vind het album steeds beter worden naarmate ik hem vaker hoor. De nummers zijn stuk voor stuk van een hoog niveau en de riffs en breaks zijn om je vingers bij af te likken. Dit had ik nooit meer verwacht van Metallica.

Gaat al richting mijn top 20.

avatar van Kronos
Dat is precies wat ik ook hoor.

Tien goeie nummers boordevol zalig gitaargeweld.

Grindpad
jammer alleen van het gitaargeluid, ik blijf het zeggen

avatar van Devoo
Het hoesje van de special edition blijft echt ruk. Zou ik deze nog kunnen omruilen voor een gewoon doosje? Dat plastiekje in het midden is echt ruk, en begint zo helemaal in de hoes geduwt te worden.

avatar van Kronos
De exemplaren die ik daar van in de meeste winkels heb zien liggen zagen er inderdaad niet uit. Mijn limited edition heeft gelukkig niet zo'n plastic klever over dat gat hangen. Zo vind ik het er dus wel veel beter uitzien dan die in het gewone doosje.

Nu nog omruilen? Misschien als je dikke vrienden bent met degene waarbij je hem kocht.

avatar van Thomzic
Ik heb er zelf een soort van wit papiertje achter geplakt ter versteviging. Anders ging dat dunne velletje naar de kloten. Het helpt ook nog eens

avatar van Devoo
Gewoon wit papier? Of iets specialers?

avatar van Thomzic
Ja, gewoon een doodnormaal wit papiertje. Misschien lelijk vanuit de binnenkant bekeken, maar zo houd het velletje zich wel beter.

avatar van Devoo
Oké, bedankt. Zal het ook eens proberen. Hoe heb je het dan vast gemaakt?

Puike plaat, ondanks dat je wel veel van hun oude werk in de nieuwe songs hoort. Ook op de productie valt wel het een en ander op aan te merken, maar dat mag voor mij de pret niet drukken. Eindelijk doen ze weer dat waar ze goed in waren. Een goede metalplaat maken. Chapeau!

avatar van Beatlejim
Metallica - Death Magnetic (2008)

Vergeleken de de top albums van Metallica, is dit (vind ik) niks waard. Maar als ik het vergelijk met de gemidelde Metal(ze noem zich zelf nog Heavy-metal) band, is het een redelijk tot goed album.

Het is apsoluut niet mijn smaak, maar ik besef wel dat het voor veel een erg populair album is.

Maar ik blijf steeds zeggen ze hadde beter kunne stoppe na And justic for all, dan was het een legendarische heavy-metal band geweest.

Maar wat al bekent was, ze woude weer bij het oude thrash-metal geluid komen, en dat is ze dan aardig gelukt.

Ik las laatst dat dit het eerste album is waar alle leden aan alle nummers hadde meegewerkt. Klinkt eigelijk best logisch.

En nog even over The Day That Never Comes, dat nummer word echt overschat. Mensen noeme het de ''nieuwe'' One. Als dat de bedoeling was, is dat wel flink mislukt.

Een mooie 3.5

The Oath