Metallica - Death Magnetic (2008)

Label: Warner Bros.

1. That Was Just Your Life (7:08)
  2. The End of the Line (7:52)
  3. Broken, Beat & Scarred (6:25)
  4. The Day That Never Comes (7:56)
  5. All Nightmare Long (7:57)
  6. Cyanide (6:39)
  7. The Unforgiven III (7:46)
  8. The Judas Kiss (8:00)
  9. Suicide & Redemption (9:57)
  10. My Apocalypse (5:01)
  11. Hi Guy * (7:10)
  12. Neinteen * (7:34)
  13. Black Squirrel * (6:12)
  14. Casper * (8:14)
  19. K2LU * (9:30)
  20. Ten * (5:18)
avatar van Guinness1980
Edwynn schreef:
Qua stijl is er inderdaad niets nieuws onder de zon. Maar dat hoeft helemaal niet wat mij betreft.

Er zijn bands die nog nooit van stijl zijn veranderd (Motörhead, AC/DC) maar daar hoor je ook niemand over. Zou ik persoonlijk ook niks vinden als hun zouden veranderen.

Bij een ander album hier op MM heb ik iets gelezen waar ik me wel in kan vinden:
Hoe geloofwaardig ben je als band als je na dertig jaar nog steeds dezelfde (rauwe) muziek zou maken. Dan word je ook een parodie op jezelf.

Enkele bands uitgezonderd natuurlijk, want anders spreek ik mezelf tegen in dit bericht!

avatar van Edwynn
Het is geen criterium op zich. Je hoeft qua stijl niet te veranderen. Je moet er echter wel voor waken dat je niet steeds hetzelfde nummer schrijft. Nu vind ik dat Metallica altijd een ziekelijke vernieuwingsdrang heeft gehad. Met Death Magnetic worden de roots weer enigszins opgezocht. Het klimaat is er momenteel ook gewoon naar. Persoonlijk vind ik de meeste songs op Death Magnetic lekker energiek. Zelf denk ik dat als dit album vlak na Justice verschenen was, het direct als klassieker onder thrashers bestempeld ging worden.

Joy
roots opzoeken, geen probleem, kopieen maken van eerder werk, minder

avatar van Kronos
Misschien er even bij vermelden wat een kopie van welk eerder werk is. Dan zou het nog interessant kunnen worden.

avatar van Joren999
Waarom heeft dit album eigenlijk zo ontzettend veel berichten? Het heeft er meer dan bijvoorbeeld DSotM.

avatar van Kronos
Omdat er zoveel mensen zijn die het slecht vinden maar er blijkbaar toch zo vaak naar luisteren dat ze er hier voortdurend wat over te zeggen hebben.

Kronos schreef:

misschien beamen ipv ontkennen

avatar van Kronos
Zoals te verwachten, een vage ontwijkende reactie. Veel geblaat, weinig wol.

avatar van laboomzaa
Metallica kon bij een hoop gewoon niets goed doen...hadden ze een experimentele plaat gemaakt was het kut geweest, hadden ze in de lijn van St. Anger was het kut geweest, nu maken ze iets waar ze GOED in zijn én waar heel metallica minnend volk om riep...is het bij de meeste weer kut.

Ik vermoed dat we hier met een hele hoop schapen te maken hebben...

avatar van i.Ron S.
Ik vind 3,6 toch geen slecht gemiddelde.
Ik geef maar een 3 omdat ik het niet slecht vind maar toch doet het me niet zoveel.
Misschien wegens vergelijkingen met de klassiekers, ik denk dat wel meer mensen dat probleem hebben. Je wil het niet doen maar toch gebeurt het.
Het vervelendste aan deze plaat vind ik niet de nummers op zich maar wel de productie en de drums vind ik ook weer niet echt sterk.
Er wordt veel gezegd over de productie van Master of Puppets maar deze vind ik minder.
Het is te druk, dat geeft bij mij het probleem dat ik het niet in 1 keer kan uithoren.
Het is in elk geval een enorme verbetering vergeleken met de voorganger.

avatar van i.Ron S.
Ik vind het trouwens geen kopie van voorgaande werken, ik heb het hier nog al vermeld, dat er overeenkomsten inzitten is normaal, het is en blijft dezelfde groep.

avatar van ricardo
Ben ik helemaal eens hier met I.Ron S. De productie maakt dat het erg hard en rommelig klinkt, te hard en te rommelig wellicht. En de drums zijn idd wat blikkerig. Maar dit album blijft een goede afsluiter van deze band.

Op zich vind ik de composities niet eens zo slecht, maar vind dit album gewoon niet prettig wegluisteren, vooral door de productie en ook de matig klinkende drums.

avatar van steven
0,5
Kronos schreef:
Veel geblaat, weinig wol.

de definitie van dit album

avatar van steven
0,5
laboomzaa schreef:

Ik vermoed dat we hier met een hele hoop schapen te maken hebben...

dit vinden veel mensen juist het beste metallica album sinds justice .....

als mensen het daar dan niet mee eens zijn , wie zijn dan de schapen?

het is gewoon een kwestie van smaak.

steven schreef:
kut plaat

Dit schreef je een klein jaar geleden al. Ben je daar nu nog altijd niet overheen?

Joy heeft hier al meer dan honderd berichten bij dit album staan met telkens wat negatieve commentaartjes.

Waarom die zielige fixatie op Metallica, vraag ik me dan af. Als je een album niet goed vindt, dan blijf je het naar mijn mening niet steeds maar draaien en dan heb je er na een paar weken of maanden ook niks meer over te zeggen. Behalve dan als een schaap dat het meelijwekkende blaten niet kan laten.

YouTube - Shaun the Sheep - Off the Baa! [HD] [Widescreen]

best veel trouwens, 100, lijkt mij ietwat overdreven maar de fixatie lijkt me eerder van toepassing op het aantal berichten van mijn persoontje

avatar van Kronos
Dat heeft niks met fixatie te maken maar is gewoon reactie op ergerlijke trolberichten.

Joy schreef:
best veel trouwens, 100, lijkt mij ietwat overdreven

Gebruik de zoekfunctie eens op je gebruikersnaam en stel je eigen fixatie vast. Ik vind meer dan 100 berichten met schampere opmerkingen inderdaad wat overdreven als je een album niet goed vindt. Het is je ook niet te doen om de muziek natuurlijk.

Joy
zojuist weer gedraaid,reden van laag beoordelen:

bij mij overheerst over de gehele plaat gezien het voortdurende gevoel, dit heb ik toch echt eerder gehoord van dezelfde band

lastig er ene vinger op te leggen

ok, noem het inspiratie op eigen werk, het geheel blijft bij mij simpelweg niet hangen

de 2de reden, het lijkt mij te vaak op het achter elkaar geplak van riffs

de 3de, doordat geknip en plakgevoel lijken nummers wat richtingloos, je vraagt je af, waar gaat dit heen, veelal niet echt herkenbaar ergens, en de lengte van nummers draagt daar niet aan bij

het is nog steeds geen slechte plaat, ik heb alleen niet de neiging hem op te zetten, te vermoeiend, snel een gevoel van skippen die hap

Joy schreef:
ik heb alleen niet de neiging hem op te zetten

De neiging erover te schrijven daarentegen...

avatar van Ducoz
Nou Joy, als je hem kwijt wil, wat zou je er voor willen hebben?

De winkel prijs vind ik te duur..

avatar van Marco1994
Ducoz schreef:
Nou Joy, als je hem kwijt wil, wat zou je er voor willen hebben?

De winkel prijs vind ik te duur..

Hoe duur is de cd bij jou dan ?

Bij onze Free record shop in Hoogezand is de cd maar 10 euro en ook nog in de 3 voor € 25 actie.

avatar van Joren999
In Arnhem bij Kroese issie 8 euro

Bij ons isie nog 15

avatar van Kronos
Ik heb de limited edition, in digipack, maar volgens mij was de eerste productie in zo'n 'super jewel case' (doosje met afgeronde hoeken). In de Carrefour zag ik de cd nu voor het eerst in een gewone 'jewel case' voor de prijs van 8 euro.

avatar van Marco1994
Ducoz schreef:
Bij ons isie nog 15

Dat was ie bij ons eerst ook maar sinds kort hebben ze alle Metallica cd's ( Op Garage inc na dan )bij ons nog maar voor 10 euro en ook nog in de 3 voor 25 actie

avatar van Ducoz
Dan zal ik maar eens goed gaan speuren

vind dit een slecht album kan er niet naar luisteren ik heb het tans toch een kans gegeven alles van voor het black album vind ik heel goed

avatar van Guinness1980
the supermen schreef:
alles van voor het black album vind ik heel goed

ik niet, die vind ik geweldig!

Dit album is na vele luisterbeurten toch wel de moeite waard ook al zal ik hem niet zo vaak beluisteren.

avatar van Kronos
Ik vind Death Magnetic toch beter dan Kill 'Em All.

avatar van paulisdik
Waarom dat eigenlijk Kronos?
Ik vind op Kill het (H)eerlijke Thrash Metal velen malen lekkerder dan deze plaat, ondanks ik deze plaat ook niet slecht vind.