Metallica - Death Magnetic (2008)

Label: Warner Bros.

1. That Was Just Your Life (7:08)
  2. The End of the Line (7:52)
  3. Broken, Beat & Scarred (6:25)
  4. The Day That Never Comes (7:56)
  5. All Nightmare Long (7:57)
  6. Cyanide (6:39)
  7. The Unforgiven III (7:46)
  8. The Judas Kiss (8:00)
  9. Suicide & Redemption (9:57)
  10. My Apocalypse (5:01)
  11. Hi Guy * (7:10)
  12. Neinteen * (7:34)
  13. Black Squirrel * (6:12)
  14. Casper * (8:14)
  15. Flamingo * (7:58)
  16. German Soup * (6:31)
  17. UN3 * (7:50)
  18. Gymbag * (7:55)
  19. K2LU * (9:30)
  20. Ten * (5:18)
nicoot
Hun volgende plaat is een samenwerking met Lou Reed, dus stil zitten ze alleszins niet. Komt eind oktober uit en heeft de twijfelachtige naam 'Lulu'.

avatar van Kronos
Het maakt in ieder geval nieuwsgieriger dan Redeath Magnetic.

avatar van ricardo
nicoot schreef:
Hun volgende plaat is een samenwerking met Lou Reed
Zeker weten, niet met Re Load.

Nieuwsgierig naar een nieuwe Metallica?
Nee, bedankt.

avatar van Kronos
We zullen nog zien of je ook daar niet komt schrijven hoe slecht het is en welke bands allemaal beter zijn, net zoals ten overvloede bij dit album. Toch opvallend, mensen die niks (meer) aan Metallica vinden, maar er niet over kunnen zwijgen.

avatar van vielip
Ach ja, een beetje knap lullen is ook best lastig

avatar van Ducoz
Ik vind nog steeds dat het net klinkt alsof de drummer op plastic boxen zit te kloppen, vooral die dubbel base is lachwekkend

Ducoz (5 augustus 2010) schreef:
Ik vind die bassdrum echt slecht klinken, net alsof hij tegen een plastic box kickt

Ducoz (9 september 2011) schreef:

Wellicht klinkt het volgend jaar nog steeds zo. Laat het ons zeker weten.

Zeer strakke plaat. Vernieuwend is het niet, maar lekker is het wel.

avatar van HammerHead
Nee, nog steeds een vrij saaie plaat met aardige momenten, die vooral veel te lang duurt. Ik heb dit ongetwijfeld al eerder gemeld bij dit album, maar dat kan Kronos mooi even opzoeken, die heeft toch niks beters te doen.

avatar van Edwynn
Nee, het is nog steeds een lekker energiek, niks aan de hand, thrashy metalalbum. Ongetwijfeld al gemeld.... you know the drill

jaaa en de drums klinken als karton, en de nummers zijn zo lang, en het klinkt alsof eerder gedaan en de bas is te ver weg gemixed, ohnee da was een ander album, maar da maakt nie uit want moet toch iets zeggen,en het is gewoon geen goeie plaat, te lang ook, en die unforgiven III, wat moete we daar nou mee, en die ullrich drumt maar saai, en ook iets met dat de plaat wel beter is dan st anger, enzo, maar dat dat nie vreemd is, enne, ook nog, dat ze wel hun best hebben gedaan, om er wat van te maken, maar lijkt teveel op voorgaand werk, en bob rock is een mietje, enzo, ja eg waar

ElsenaarMetal
ke?

dat alles zon beetje 13 dubbel gezegd is over deze plaat

avatar van Kronos
Ik heb het album onlangs nog eens gedraaid en ik blijf het wel goed vinden. Tegen dat Suicide & Redemption er aan kwam had ik er wel weer genoeg van. 75 minuten is dan ook wat van het goede teveel.

avatar van ricardo
Een album die je niet eens meer compleet kunt uit beluisteren toch nog een 4* geven

ElsenaarMetal
heb hem net weer even beluisterd.
Het blijft een leuke plaat. Maar geef mij toch het oude Metallica maar.

avatar van moon.v
Lulu Valt me toch wel beleefd gezegd een beetje tegen...gitaar, bas en drums zijn wel goed, maar die stem van Lou kan ik nou echt niet aan wennen.

avatar van Deren Bliksem
Volgens mij heb je een post bij het verkeerd album geplaatst.

avatar van metallica1997
Gaat deze geweldige band trouwens nog een nieuwe CD maken?!!?

avatar van Ducoz
Die zit inderdaad al in de planning(om aan te beginnen;zeggen ze zelf)

avatar van Madjack71
Het lijkt wel of de opnames plaats hebben gevonden bij e.o.a. magnetic veld, want dat is voor mij toch wel de death steek voor dit matige album. Misschien dachten ze hiermee een soortgelijk geluid neer te kunnen zetten als bij ...Justice for All waar geluidstechnisch ook de meningen over verschillen. Was het bij ...Justice for All dat de composities het album een smoel gaven, bij Death Magnetic komt het bij mij allemaal te geforceerd over en hebben de lange uitgesponnen nummers geen meerwaarde en lijken eerder doelloes rond te dwalen. Ullrich drumt over een soort van distortion en The Unforgiven III klinkt alsof het uitgemelkt moet worden a.w.h. Robocop III...het is nu wachten op de serie voor t.v.
Nee dit is het niet voor mij.

avatar van Desert
Het illustere nummer Revolver dat niet op Death Magnatic is beland, is zowaar gereleast. Gisteren was er nog een ander nummertje van datzelfde album dat de cut niet gehaald heeft te beluisteren.

Desert schreef:

Ze geven op dit moment 4 concerten vanwege het 30 jarig bestaan. Tot nu toe zijn er drie geweest en de setlist was tot nu toe ieder concert compleet anders. Ze hebben een aantal nummers gespeeld die ze tot nu toe nooit live hebben gespeeld zoals 'to live is to die' en 'carpe diem baby'. Ook tot nu toe ieder concert een nummer dat death magnetic niet gehaald heeft met de dag daarop een release van de demo versie van dit nummer. Dit zijn de nummers 'Hate train, Just a bullet away (revolver) en Hell and back'. Redelijke nummers waarvan ik just a bullet away zelfs goed durf te noemen ondanks het weer primitieve irritante drummen van Ullrich, die weer veel te hard in de mix staat. Ik begrijp desalniettemin niet dat ze dit op Death magnetic gezet hebben.

Ik heb nog niet alles van dit album gehoord, maar verschillende liedjes doen me terugverlangen naar de goede oude tijd toen LP's zelden langer dan 40 minuten duurden. The Judas Kiss had gemakkelijk 2 minuten korter gekund. Gooi vervolgens Suicide/redemption (val ik binnen 2 minuten van in slaap) en The Unforgiven III (één is echt genoeg) eraf en het wordt nog een best aardig album. Unf III heeft wel een uitstekende solo van Hammett. Hadden ze beter opnieuw Unf I kunnen opnemen en die er tussen plakken. The End of Line moet je vooral niet vlak na And Justice for all (het liedje) afspelen, want de overeenkomsten zijn veel te groot en het is volstrekt inferieur.
Eigenlijk bevalt alleen het openingnummer me volledig. Oh ja, That was just your life lijkt behoorlijk op Blackened, maar ik heb daar nooit van gehouden. That was .... heeft als enige van DM een overtuigend instrumentaal intro. Zelfs Ulrich slaagt er in hier acceptabel te drummen.
Wordt vervolgd, zij het niet spoedig.

avatar van metalforever78
metallica heeft 12 december to de EP beyond magnetic uitgebracht,

waarom staat die dan hier niet op mm

Weet niet hoe je gezocht hebt, maar die staat er allang op:
Metallica - Beyond Magnetic (2011)

avatar van metalforever78
herman schreef:
Weet niet hoe je gezocht hebt, maar die staat er allang op:
Metallica - Beyond Magnetic (2011)

ok dan had ik ff verkeerd gekeken