Metallica - Death Magnetic (2008)

Label: Warner Bros.

1. That Was Just Your Life (7:08)
  2. The End of the Line (7:52)
  3. Broken, Beat & Scarred (6:25)
  4. The Day That Never Comes (7:56)
  5. All Nightmare Long (7:57)
  6. Cyanide (6:39)
  7. The Unforgiven III (7:46)
  8. The Judas Kiss (8:00)
  9. Suicide & Redemption (9:57)
  10. My Apocalypse (5:01)
  11. Hi Guy * (7:10)
  12. Neinteen * (7:34)
  13. Black Squirrel * (6:12)
  14. Casper * (8:14)
  19. K2LU * (9:30)
  20. Ten * (5:18)
avatar van dynamo d
Op welke editie staan de hier genoemde bonus tracks?

Heb je er meer dan 5 keer naar geluisterd in 1 week, dan vind je het een goede plaat. Ik moet toegeven dit inderdaad te hebben gedaan. Hoe langer een band bestaat hoe meer stijlen ze ontwikkelen. Dus kan je domweg niet iedereen tevreden stellen. Helaas pindakaas.

avatar van joepsiez
dynamo d schreef:
Op welke editie staan de hier genoemde bonus tracks?

die staan geloof ik op de death in a coffin editie, de demo liedjes
zijn op youtube te beluisteren door gewoon te zoeken op de naam van de demo en metallica er bij te tikken , de demo's vallen voor mij tegen maar het album staat hier op nummer 1 dus zwaai zwaai
jan smit

oh ja bron

waarom kan ik niet tegen dat gekrols van die palingvreter?

avatar van wolf
Zijn die bonustracks de moeite waard om eens deftig te beluisteren? Als het muzikaal in het genre ligt van Broken, Beat and Scarred en Hetfield is iets beter bij stem dan ben ik tevreden.

avatar van joepsiez
demo's zijn voor mij niet de moeite waard, ik hou het bij de 10 normale nummers

avatar van rusty nail
Toch een dijk van een plaat. Na enige luisterbeurten Groeit tie nog steeds
Top 10:
1. All Nightmare Long
2. The Judas Kiss
3. Broken, Beat & Scarred
4. Suicide & Redemption ( is nog groeiende )
5. That Was Just Your Life
6. The End Of The Line
7. My Apocalypse
8. Cyanide
9 The Day That Never Comes
10. The Unforgiven III

Ps De Tracktijden zijn hier niet identiek aan de tracktijden op het albumhoesje

DonDijk
wolf schreef:

Als je op DM Hetfield niet goed bij stem vind, vrees ik dat je de demo's ook beter met rust kunt laten.

avatar van Dhr. Bitterbal
redelijke plaat alleen de solo van The Unforgiven pt.3 vin ik teleurstellend lomp. Een beetje de sfeer onderbrekend. daarentegen is de solo van Cyanide geweldig oorstrelend en energie inpompend, naar mijn mening. De bridge van Suicide & Redemption is ook naar mijn mening geweldig getimed. Verder lijkt een riff uit My Apacolypse verrekte veel op de sfeer die hangt in Damage Inc.

avatar van metalfist
De 5 LP editie ligt bij de Saturn voor 65€.

Ik vind het een super-album!! Ik luister 'm elke dag! (en nacht!) en ik kan er geen genoeg van krijgen! All Nightmare Long en Broken, Beat & Scarred zijn mijn favoriete nummers!

avatar van xangadix
Ik had deze plaat in de cd-wisselaar van de auto gestopt om hem in ieder geval een kans te geven, want vanaf dat zwarte album heb ik niks echt interessants gehoord van Metallica. En wie schetst mijn verbazing... bij de eerste luisterbeurt is dit al een dijk van een album. Deze ga ik nog vaak draaien..!

avatar van Kronos
Ik heb 'm vandaag ook in de auto beluisterd. Voor mij was al meteen duidelijk dat dit weer eens een oerdegelijke plaat van Metallica is en nu ik de nummers echt begin te kennen wordt die eerste indruk helemaal bevestigd. Boeiend van begin tot eind, dit kan zich meten met hun beste werk.

Maar misschien heb ik een andere versie dan sommigen hier.
De solo in The Unforgiven III is fantastisch op mijn exemplaar. Een knappe climax in een prachtige song met mooie zanglijnen. Wat ik het bijzonderst vind aan dit nummer is dat het (na een rustige intro) bij de eerste zangpartijen wat steviger inzet en daarna dat rustiger gedeelte komt waar James heel zuiver de meest aangrijpende melodie op het album zingt. Ja, hij zingt echt. En nog goed ook.

Lang leve Metallica.

avatar van AGE-411
dynamo d schreef:
Op welke editie staan de hier genoemde bonus tracks?

tis intussen maar 5 keer gemeld dat de bonustracks enkel in de COFFIN BOX te vinden zijn.

Echt een heerlijke plaat na lang wachten! Ik had niet verwacht dat mensen zo negatief op het nummer 'The day that never comes' zouden reageren. Het nummer doet me denken aan 'Fade to black' een van mijn favoriete nummers. Dan nog bij 'End of the line' bij 00:20 seconde ongeveer. Echt heeeerlijk hoe alles tezamen komt, vooral de bekkens daarbij vind ik een genot voor het oor!

Goede plaat, hoop dat ze nog even zo door gaan!!

avatar van ozwald
AGE-411 schreef:

en op de onvolprezen torrentsites natuurlijk. Maar voegt imo weinig toe aan 'reguliere' versies.

avatar van Maximusic
Metallica mag zn beste tijd gehad hebben, maar met Death Magnetic weten ze toch nog een heel behoorlijk staaltje metal neer te zetten. En ook erg leuk om te horen dat ze Jantje Smit van de eerste plaats in de Mega Album Top 100 weten te stoten

Aloanator
Ik hoorde vandaag ergens een stukje van "the day that never comes" En ik bedacht me: "mooi nummer, al weken niet meer gehoord." Vervolgens denk ik: "ik heb dat hele album al weken niet meer gehoord, en dat terwijl ik bijna elke dag wel een paar liedjes van Mettalica draai" Het komt er dus op neer dat ik het album al na anderhalve week nadat deze uitkwam al ongeveer ben vergeten. In tegenstelling tot de meeste Mettalica liefhebbers ind ik dit album enorm tegenvallen. Het enige liedje dat ik meer dan 5 keer heb geluisterd van dit album is "the day that never comes" En dat terwijl het me niks zou verbazen als ik nummers als "one", "the unforgiven (II)" en "fade to black" al ruim honderd keer heb gehoord...
Toch jammer, eigenlijk had ik meer van dit album verwacht.

avatar van AGE-411
In België ook al nr1 in de album charts.

Joy
haat /liefde

de laatste 3 minuten van de day that never comes is tenenkrommend

men propt de ene na de andere riff na elkaar en het eindprodukt slaat helemaal nergens op

zo werkt het natuurlijk niet heren van metuclucla en een 2de one is de poging niet eens waard

het saaie gehak van lulrich maakt het er niet beter op

erg lekker album. in de eerrste instantie vond ik de nummers erg lang en de riffs per nummer te snel afwisselen waardoor het nogal onsamenhangend overkwam. na een aantal luisterbeurten valt het kwartje.

ik vind de productie wel wat te wensen overlaat maar dit album blijft nog wel een tijdje in de cd speler/ipod!

avatar van Stef114
@Joy: haat/liefde? ik zie alleen maar haat hier

avatar van jellylips
ik vind 'm te gek! de guitar hero mixes zijn beter te beluisteren, nog steeds niet perfect maar zonder teveel clipping gelukkig.

favorieten zijn vooralsnog The Unforgiven III en The Judas Kiss (dat refrein, zoiezo de hele structuur van dit nummer laat een metallica horen die nog lang niet klaar is met beuken voorlopig).

avatar van Thomzic
Wat vind je zo mooi aan The Unforgiven lll als ik vragen mag?

Aloanator schreef:
volgens denk ik: "ik heb dat hele album al weken niet meer gehoord, en dat terwijl ik bijna elke dag wel een paar liedjes van Mettalica draai" . In tegenstelling tot de meeste Mettalica liefhebbers ind ik dit album enorm tegenvallen

Volgens mij heb jij de verkeerde band te pakken met Mettalica. DM is van Metallica

avatar van Onslaught
Niet het beste van Metallica, maar ze zijn zeker de goede kant opgegaan! Zie een paar nummers op dit album nog wel uitgroeien tot echte toppers!

avatar van WBN
WBN
That Was Just Your Life:
het is een sterk nummer, en dat zou je niet direct denken met zo'n titel imo, het nummer zelf doet me zo nu en dan denken aan blackened wat natuurlijk niet verkeerd is

The End of the Line:
het minste nummer van het album, begint met stukje van "the new song", doet me veel denken aan fuel (in dat stukje voor dat hetfield zingt you've reaced the end of the line) dus ook aan reload, het nummer is net zoals het hele album wel harder dat reload

Broken, Beat & Scarred:
fantastisch nummer, een van de beteren van dit album, vooral dat show your scars stukje vind ik supervet.

The Day That Never Comes:
de veel besproken 1e singel van dit album, een mooie ballad met een iets minder einde, wat rommelig imo maar wel een mooie solo van kirk

All Nightmare Long:
net als B,B&S een van de betere nummers van dit album, aan het eind hoor je weer een stuk van the new song erin plus de solo die daar ook in zat, die trouwens heel strak is

Cyanide:
het 1e nummer van dit album dat ze live speelden, imo een degelijk nummer, met een sterk refrein en mooie solo.

The Unforgiven III:
schitterde intro waar ik kippenvel van krijg, weer een goede ballad beter dan the day that never comes, weer een mooie solo zoals eigelijk bij elk nummer.

The Judas Kiss:
hoor ook in het rijtje thuis van B,B&S en all nightmare long, een geweldig nummer met een heerlijk refrein.

Suicide & Redemption:
een schitterde instrumental, die imo beter is dan to live is to die maar minder dan orion en call of ktulu.

My Apocalypse:
een ouderwets thrash nummer, snel, strak en hard. de damage inc. of dyers eve van dit album.

wou hier eerst een 4.5* voor geven maar nu toch na meerdere luisterbeurten toch gewoon een dikke 5* voor de mannen van metallica

Veel 'boe en bah'... goe gepromoot... veel show maar... nad'da...

wel een beetje terug Metallica van vroeger... maar toch niet in de buurt. Ik heb bijna alle albums...

Kill 'm all...is hoe het moest... Master en Ride zijn ook heel goe. Op Justice staan heel sterke nummers... en op de 'Black Album' staat de Riffs die het langst in 't kopke blijven hangen...
Load en reload zijn leuk (Load vind ik de beste)...Garage Inc. is niks.
St.Anger is wow... maar niet echt wat we van Metallica verwachten....
Nu met Death bereiken ze terug iets van vroeger...maar toch geen killerriffs...
ik geef maar een 3... misschien na meerdere luisterbeurten verander ik nog van mening, want Metallica vind ik wel goe... 't zijn wel showmannen...

avatar van laboomzaa
Weet je wat ik niet snap...kijk bv naar volbeat die maken goedee platen....maar nu is er de derde cd uit en wat lees je hoofdzakelijk....het kunstje wordt herhaald!!! En van metallica willen we alleen maar dat ze het kunstje weer herhalen....doen ze dat te veel dan is dat ook weer niet goed!! Snappie het nog.

Ik vind deze plaat als plaat een topper net als dat ik de nieuwe volbeat een naller vind ook al wordt het kunstje herhaald of niet!

luijsterburg
Dan toch eindelijk mezelf overgehaald om dit album te proberen, maar vind er helaas maar bar weinig aan. Ik wacht nog even met mijn stem uitbrengen, omdat ik het album nog maar 2x heb gehoord. Maar misschien zet ik hem wel niet meer op, dan maar geen stem.

khonnor schreef:
nog een voorbeeld. ik kan mateloos genieten van mijn originele lp van talk talk's spirit of eden. prachtige dynamiek op die plaat. zacht klinkt zacht, hard klinkt hard... zoals het moet

Mooi voorbeeld, klopt helemaal!

avatar van ToetnL
Wat een vreemd album van Metallica.

De nummers zijn redelijk, de zang is aardig maar het doet me niet zo veel.. Ik mis de energie en de productie valt me tegen.

Ik ben een groot fan van Metallica en van Rick Rubin maar de combinatie werkt blijkbaar niet.

het album heeft hetzelfde 'geluid' over zich dat de American recordings van J.C en Home before dark van N.D. zo prettig om naar te luisteren maakte. Zonde want de nummers lenen zich voor zoveel meer.....

een kleine 3,5....