The Game - LAX (2008)

Label: Geffen

1. Intro (1:21)

met DMX

2. LAX Files (3:59)
  3. State of Emergency (3:38)

met Ice Cube

4. Bulletproof Diaries (4:52)

met Raekwon

5. My Life (5:20)

met Lil' Wayne

6. Money (5:13)
  7. Cali Sunshine (4:33)

met Bilal

8. Ya Heard (4:04)

met Ludacris

9. Hard Liquor (Interlude) (1:50)

met Jelly Roll en Nas

10. House of Pain (4:32)
  11. Gentleman's Affair (3:39)

met Ne-Yo

12. Let Us Live (4:39)

met Chrisette Michele

13. Touchdown (3:59)

met Raheem DeVaughn

14. Angel (4:28)

met Common

15. Never Can Say Goodbye (4:40)

met LaToiya Williams

16. Dope Boys (4:00)

met Travis Barker

17. Game's Pain (4:21)

met Keyshia Cole

18. Letter to the King (5:45)

met Nas

19. Outro (1:28)

met DMX

20. Ain't Fuckin' with You * (3:37)
  21. Big Dreams * (4:49)
  22. Camera Phone * (4:29)

met Ne-Yo

23. Nice * (4:40)

met Newz

24. Spanglish * (4:15)
avatar van 'State Of Mind'
hahaha grappig zo'n lijst.

avatar van Game
De Impala staat weer bovenaan bij de auto's En Dr. Dre wordt maar 6 keer genoemd! Bij Doctor's Advocate werd hij minimaal 30x genoemd

avatar van 'State Of Mind'
Wanneer komen die beloofde mixtapes met leftovers van LAX?

'State Of Mind' schreef:
Wanneer komen die beloofde mixtapes met leftovers van LAX?

Die zou nog voor LAX droppen. Maar dat is niet gelukt. Ik denk dat die over een paar weken komt, als LAX wat minder "vers" is. De titel van de mixtape is trouwens: "Superman". Waar dat op slaat mag Joost weten... Ik denk dat tracks zoals Gangsta Party en natuurlijk Superman er sowieso op komen.

Er komt trouwens nog een mixtape aan achter die, namelijk de traditionele "You Know What It Is" mixtape serie die altijd achter het album komt. Deel 5 komt dus over een paar maanden. Met een paar bijdragen van o.a. Young Buck.

RedLightCityBoy
Huh, bij de Fame in Amsterdam heb je twee covers. Eentje met z'n zoons en een ander waar hij wiet smoked? ik vindt die eerste beter

Waar hij wiet smoked op die bank is de special edition.

Nee, daar gaan veel mensen de fout in.

Je hebt 3 covers. Die met zijn zonen en waar hij wiet rookt zijn de standaard edities. Er is nog een cover waar hij zijn hand op z'n hoofd heeft. Dat is de special edition met de 4 bonustracks. Maar die is in NL volgens mij niet verkrijgbaar.

No Surrender schreef:
Dr. Dre: 6 Times
Impala ('64): 9 Times
Viel me op dat het er zou weinig waren tijdens de eerste luisterbeurt, zijn voorganger kon je namelijk samenvatten in die twee namen.

Game schreef:

Nee, daar gaan veel mensen de fout in.

oh oke vreemd dat er twee standaart edities zijn. Ik dacht dat die met z'n hand op z'n hoofd deluxe was marja nu weet ik het.

Waar hij wiet smoked op die bank is de special edition.

Ow zo raar want daar dacht ik ook al aan alleen stond er precies dezelfde tracklist.

Hij zegt tegenwoordig ook wel heel vaak 'My nigga NAS told me..' of 'Kanye told me' en meer van dat soort shit... Hij moet is wat minder over andere rappers rappen...

tuktak
waarom wil je eigenlijk blowend of met een zakdoek voor je hoofd op je eigen albumcover staan. dan ben je toch niet goed wijs.

RedLightCityBoy
Waarom niet? met je benen over de camera gebogen vindt ik ook niet kunnen aangezien jouw nummer 1.

lol
had ook niet uitgemaakt wat er bij mij op 1 stond, je vond het vast niet kunnen

RedLightCityBoy
ik vindt het grappig als mensen volgens de cover denken dat een rapper niet goed wijs is.

tuktak
er zullen vast ook kwajongens zijn die het ontzettend stoer en cool vinden allemaal

RedLightCityBoy
Ja die zullen er best zijn, maar dat vinden jij en ik toch niet?

Mezelf
Aantal leuke nummers, maar het zakt toch wel teveel in op bepaalde momenten. Ook vind ik overvloed aan R&B-refreintjes hier nogal irriterend in plaats van iets bijdragen. Nee, dit is het niet voor mij..

avatar van VforVictor
Heb het album nu zeker 5 keer geluisterd en het is gewoon een solide album. De lyrics van The Game zijn niet geweldig, het gaat bijna nergens over, maar z'n flow is relaxed zoals altijd. De producties zijn gewoon gelikt en vet wat het album beter maakt als gemiddeld. Ook de featurings voegen echt wat toe; Cube op State of..., Reakwon op Bulletproof, ze maken de nummers echt af. Toppertjes: Dope Boys, Money, Let Us Live, State of Emergency, Ya Heard. Een 3,5 voor LAX

avatar van VforVictor
No Surrender schreef:
Lijst van namen die hij dropte op dit album...

Artists

Louis Vuitton
Prada

Drinks:
Patron (5 Times)
Cristal Champagne (3 Times)
Kool Aid

Barack Obama
Hillary Clinton
Nelson Mandela
Coretta Scott

:lol: als hij nou ook nog es geld kreeg voor alle reclame..

Heel goed album, met veel teksten over de buurt waar hij vandaan komt, wat ik wel kan waarderen. Ook My Life vind ik sterk. Eerst ergerde ik me een beetje aan het refrein van Lil Wayne, maar vooral de 2e helft van het refrein vind ik erg goed. 4 sterren!

avatar van MJ_DA_MAN
Beter dan zijn voorganger, maar wederom geen spektakel. Er wordt naar mijn mening teveel op safe gespeeld door The Game en producers. Producties zijn nooit slecht, maar ook bijna nergens geweldig/knallend (House Of Pain komt dan nog wel redelijk hard). Lyrics zijn minder bagger dan op The Doctor's Advocate, maar dan nog stelt het niet veel voor bij vlagen. Had denk ik meer ingezeten, maar misschien ook juist niet.

avatar van Game
House of Pain vind ik eigenlijk best zwak geproduceerd.

avatar van MJ_DA_MAN
Zeker niet mee eens, die sample beukt lekker en klinkt zelfs lekker old skool. Bovendien is het tenminste wat gedurfder dan die vele standaard-producties (zelfde geldt voor Ya Heard).

RedLightCityBoy
Ja vindt ik ook, The Game moet meer van die tracks maken want een nummer als L.A.X Files gaat weer zo'n r&b richting op, daar hou ik wel van maar niet bij the game.

avatar van jelmer19
MJ_DA_MAN schreef:

Aah eindeijk een gelijkgezinde
Ik vind die beat van Ya Heard dus ook erg leuk!

Productie van House of Pain vind ik wel weer minder trouwens..

avatar van MJ_DA_MAN
Ik vind Ya Heard wat gedurfder, maar érg leuk vind ik hem niet. Maar niet vreselijk slecht/irritant zoals velen hier zeggen.

avatar van jelmer19
Ik moest er in het begin even aan wennen maar na enkele keren vond ik hem toch wel erg tof gemaakt. Draai em nog geregeld ook al gaat het qua lyrics nergens over!

RedLightCityBoy schreef:

LAX Files op de R&B richting, nee vind ik niet. Die track vind ik juist rauw klinken, vooral hoe hij rapt. En het refrein is heel erg West Coast.

Ya Heard is een heel leuk nummer ja! Vooral Luda komt ontiegelijk hard. En dat terwijl ik hem niet zo geweldig vindt.

RedLightCityBoy
Oke wel een westcoast beat, maar wel zo'n refreintje