The Game - LAX (2008)

Label: Geffen

1. Intro (1:21)

met DMX

2. LAX Files (3:59)
  3. State of Emergency (3:38)

met Ice Cube

4. Bulletproof Diaries (4:52)

met Raekwon

5. My Life (5:20)

met Lil' Wayne

6. Money (5:13)
  7. Cali Sunshine (4:33)

met Bilal

8. Ya Heard (4:04)

met Ludacris

9. Hard Liquor (Interlude) (1:50)

met Jelly Roll en Nas

10. House of Pain (4:32)
  11. Gentleman's Affair (3:39)

met Ne-Yo

12. Let Us Live (4:39)

met Chrisette Michele

13. Touchdown (3:59)

met Raheem DeVaughn

14. Angel (4:28)

met Common

15. Never Can Say Goodbye (4:40)

met LaToiya Williams

16. Dope Boys (4:00)

met Travis Barker

17. Game's Pain (4:21)

met Keyshia Cole

18. Letter to the King (5:45)

met Nas

19. Outro (1:28)

met DMX

20. Ain't Fuckin' with You * (3:37)
  21. Big Dreams * (4:49)
  22. Camera Phone * (4:29)

met Ne-Yo

23. Nice * (4:40)

met Newz

24. Spanglish * (4:15)
avatar van PaulieWalnuts
0,5
Is dit een solo album of wat? Al die gasten, onbegrijpelijk. Het album is wat mij betreft 3 keer niks. Slappe rijmpjes en matige beats. The Game heeft weinig fantasie over.

RedLightCityBoy
Waarom twijfel je er over dat dit een solo album is? je hebt hem beluisterd gezien je cijfer toch?

avatar van 'State Of Mind'
Is gewoon weer zo'n domme retorische vraag in verband met de hoeveelheid gasartiesten.

PaulieWalnuts schreef:

Jezus, wat een reactie en dito stem. Het album The Chronic van de dokter had op elk nummer meerdere gasten en is een van de beste hiphop LP's ooit...

Matige beats, oke dat vindt jij. Maar slappe rijmpjes...Hmm, dat valt echt wel mee. Luister maar naar "House Of Pain", "Let Us Live", "Angel" of "Letter To The King". Oh, dat doe je natuurlijk niet omdat je die zeker zwakke beats vindt hebben...

En getuige het nummer "Never Can Say Goodbye" kun je wel stellen dat The Game erg veel fantasie heeft.

Superbeertje
Ik heb hem vandaag gekocht, en het begint lekker. Alleen ik merk wel het verschil met The Documentary (Aangezien ik Doctor's Advocate nog niet echt gecheckt heb) LAX vond ik op de helft een beetje saai worden, maar ik ga hem natuurlijk de tijd geven want ik vind The Game dope.

P.S. Die achterkant van de hoes vind ik lelijk.. die Baby Game met z'n kindjes in een auto met speakers? maarja

avatar van thomzi50
Game schreef:

Dat valt nou wel mee.. Als hij zich nou had verplaatst in mensen die hij niet verafgoodt..

thomzi50 schreef:

Moet hij dan rappen uit het perspectief van 50 Cent ofzo?

avatar van thomzi50
Dat hoeft toch niet? Als je niet vanuit het perspectief van je grootste idolen vertelt, moet je toch niet vanuit het perspectief van je grootste rivaal te verhalen? Misschien een minder bekend iemand - hoeft niet uit de rapwereld - of iemand die volgens Game verkeerd begrepen wordt (en dan niet hijzelf), of natuurlijk een fictief personage

thomzi50 schreef:

Ja, oke. Zoals Lupe Fiasco dat wel deed op een paar nummers van The Cool zoals "Little Weapon" en "Put You On Game".

Maar ik moet zeggen dat The Game niet zo'n iemand is. Het blijft een commerciele artiest die commerciele legendes aanbidt.

avatar van No Surrender
Hij had ook kunnen doen alsof die Big Pun of Pimp C is. Eens iets keer anders dan Pac/Biggie/Eazy. Al deed die imo Pac en Eazy wel erg slecht.

avatar van realmadrid23
hij lult dit keer minder vaak over dr dre dan zijn vorige album , das een plus punt ..

avatar van Game
LAX is op nummer 2 binnengekomen in Amerika met 239,516 verkochte exemplaren. Slipknot's "All Hope Is Gone" kwam binnen op 1, met maar 1000 meer verkochte exemplaren.

Net geen nummer 1 dus, wat wel met zijn vorige twee albums was. Maar toch geen verkeerde cijfers voor deze magere verkooptijden.

RedLightCityBoy
239,516 valt me erg tegen. Ik dacht veel meer.

avatar van Game
Ik had zoiets wel verwacht. Hij zou geen nummers zoals Lil Wayne maken, dat was zeker. Artiesten verkopen eigenlijk echt geen drol tegenwoordig meer. Als je ziet dat 50 Cent 4 jaar geleden ruim 1 miljoen platen verkocht in zijn eerste week.

avatar van VforVictor
Jullie ook opgevallen dat het nummer "Dope Boys......In the building" gejat is van Jay-Z's "Roc Boys....In the building tonight" !?

avatar van Raul
Heb het album pas twee keer beluisterd maar valt me tot nu toe wel wat tegen. Kijk, dat The Game geen hoogstaande lyrische rapper is weten we allemaal, maar toch vond ik The Documentary en ook The Doctor's Advocate heerlijke albums. Dit kwam veelal door de bangende producties en de toch wel fantastische stem die Game heeft.
Dit klinkt op het eerste gehoor toch wat minder. Die laid-back/diepzinnige stijl ligt hem gewoon veel minder dan die harde, rauwe gangstastijl. Tuurlijk staan er een hoop leuke nummertjes op, maar ook een aantal misbaksels zoals Gentleman's Affair, Touchdown, Cali Sunshine en Ya Heard.

Het feit dat 'Game' (de fan op deze site, niet de artiest) het volgende stukje als sterkste verse aanwijst zegt mij eigenlijk al genoeg:

If Dr. King marched today would Bill Gates march?
I know Obama would but would Hillary take part?
Great minds think great thoughts
The pictures I paint make the Mona Lisa look like fake art
I feel the pain of Nelson Mandela
Cause when it rains it pours, I need Rihanna's umbrella

Sorry hoor, maar dit is toch crap?! Is een standaard kleuterrap met een totaal niet originele afsluiting...

Pluspunten, de grimy tracks zijn gewoon weer lekker; LAX Files, die track met Cube, Dope Boys, Money en dat nummer met Wayne (heerlijk toch die raspende oude mannenstem van Weezy? Ik snap al die haat niet zo). Angel is ook heel mooi en Never Can Say Goodbye vind ik erg origineel, hoewel Pac en Eazy belachelijk klinken. Biggie doet ie wel goed na.
En damn, die Nas imitatie! Ik was er bijna ingetuind, fantastisch!

Al met al een niet zo consistent album tot nu toe. Als ik em meer geluisterd heb ga ik een cijfer geven.

Relax
Ik vind dit wel zijn beste album, tekstueel, flow en originaliteit..
The Documentary vond ik zo'n gangsta meeloop album.
Doctors Advocate was gewoon niet om aan te horen.

avatar van MJ_DA_MAN
VforVictor schreef:
Puur jatten ja, als ik Jay-Z was zou ik The Game aanklagen voor een paar miljoen .

Superbeertje
''Ice Cube my favorite rapper y' all niggaz can't tell me nothing''

Wie is nou zijn favoriete rapper? Ice Cube, Eazy-E of Dr.Dre??

avatar van Jorge-E
Superbeertje schreef:
''Ice Cube my favorite rapper y' all niggaz can't tell me nothing''

Wie is nou zijn favoriete rapper? Ice Cube, Eazy-E of Dr.Dre??

Ice Cube zal zijn favoriete rapper zijn, Eazy zogezegd zijn vader en Dre weten we ook al. Nogal raar allemaal met The Game

avatar van Game
Volgens mij was dat gewoon slijmen om Ice Cube op het album te krijgen

Mr_White
The Documentary was goed, Doctor's Advocate tof maar langzaam zakt Game weg in de middelmatigheid. Nog altijd heeft hij niet afgeleerd om constant te name-droppen en qua lyrics is hij er ook niet op vooruit gegaan. Tegenvaller.

avatar van Game
Lachwekkend: de video van Game's Pain is al ruim 3 maanden uit in Amerika, en nu pas heeft TMF 'm...

Waarom duurt dat altijd zo lang in NL?

avatar van 'State Of Mind'
Omdat TMF lelijke muziekzender is en wij geen fatsoenlijke muziekzenders hebben in NL

avatar van Game
Ja, en als we een beetje hiphop willen zien moeten we ervoor extra betalen! (TMF Pure digitaal...)

Mezelf
Kan wel eens gaan groeien, want ik waardeer hem wel iets meer dan eerst..

D0dg3r
Mezelf schreef:
Kan wel eens gaan groeien, want ik waardeer hem wel iets meer dan eerst..

Zelfde hier.

avatar van TheLegacy
Zijn die Lefover Mixtapes al gedropt... Ik wacht nu al een tijdje en wil die graag horen.

TheLegacy schreef:

De animated video van de leftover "Superman" komt op 12 september uit, dus de mixtape zal dan (hopelijk) spoedig droppen...

avatar van Jurrien
Ja. die mixtape is al gedropt. hij heet After LAX