Ramones - Ramones (1976)

Punk / Rock
Label: Sire

1. Blitzkrieg Bop (2:14)
  2. Beat on the Brat (2:31)
  3. Judy Is a Punk (1:32)
  4. I Wanna Be Your Boyfriend (2:24)
  5. Chainsaw (1:56)
  6. Now I Wanna Sniff Some Glue (1:35)
  7. I Don't Wanna Go Down to the Basement (2:38)
  8. Loudmouth (2:14)
  9. Havana Affair (1:56)
  10. Listen to My Heart (1:58)
  11. 53rd & 3rd (2:21)
  12. Let's Dance (1:51)
  13. I Don't Wanna Walk Around with You (1:42)
  14. Today Your Love, Tomorrow the World (2:12)
  15. I Wanna Be Your Boyfriend [Demo] * (3:02)
  16. Judy Is a Punk [Demo] * (1:36)
  17. I Don't Care [Demo] * (1:55)
  18. I Can't Be [Demo] * (1:56)
  19. Now I Wanna Sniff Some Glue [Demo] * (1:42)
  20. I Don’t Wanna Be Learned / I Don’t Wanna Be Tamed [Demo] * (1:05)
  21. You Should Never Have Opened That Door [Demo] * (1:54)
  22. Blitzkrieg Bop [Single Version] * (2:12)
Mza
Aanstekelijke muziek, alleen na een tijdje een beetje simpel en eentonig. Toch staan er een paar erg leuke nummer op, waaronder Blitzkrieg Bop en Havana Affair. Voor punk vind ik het trouwens een beetje 'lief' klinken, maar ik ben dan ook geen expert wat betreft punk.

avatar van FisherKing
Naar mijn maatstaven zijn de Ramones ook helemaal geen punk. Bovendien associeer ik de punk voornamelijk met Britse bands.

Kwa 'image' hebben jullie gelijk. Muzikaal gezien zijn de Ramones de grondleggers van de punkrock. Alleen de basis-ingredienten van rock'n'roll, supersnel en hard uitgevoerd. Het 'lief' klinken op de album komt wellicht door de aspiraties om de grote markt te veroveren. Een echte punkscene was er nog niet. De schop in de kont daarvoor kwam door de tour van de Ramones in Engeland nav het tweede album Leave Home die bands als The Clash en de Sex Pistols inspireerden.

Elk nummer, stuk voor stuk een klassieker.

avatar van andré
de ultieme Ramones-plaat! Alle albums die ze hierna maakten zijn allemaal een stuk minder.

avatar van Zachary Glass
FisherKing schreef

Huh? Malcolm McLaren was toch (voor hij het marketinggenie werd van The Sex Pistols) de manager van The New York Dolls - de oergroep van het vignet punk .

Bovendien kwam deze lp uit voor "Nevermind the bullocks" van The Sex Pistols. Deze plaat diende als inspiratiebron voor die mijlpaal uit '77.

Voor mij is het net andersom: Britse punk associeer ik eerder met maniëristische neigingen

avatar van Dielie
hmm, dit is de beste plaat samen met "Rocket To Russia", "Leave Home" heeft een ander geluid waardoor ik de muziek veel minder goed vind klinken, ja geluidskwaliteit moet ook goed zijn, niet alleen de nummers samengevat concludeer ik de eerste vier Ramones-albums (s/t, Leave Home, Rocket To Russia en Road To Ruin) als hun klassiekers die iedere muziek-liefhebber moet hebben en ja ik kan het weten want ik ben fan!

ps: Ramones zijn Rock 'n' Roll beejbie!!

avatar van Dielie
die hoes is toch ongelooflijk cool eh haha fantastisch

avatar van Ward
Een klassieker! Ik vind het geweldig ondanks dat het soms wat eentonig word.

avatar van nuf
nuf
als je ramones hoort weet je ook gelijk dat ze het zijn

wel goede plaat, aanstekelijke muziek voor in de kroeg ofzo lijkt me

avatar van johan de witt
Gisteren de documentaire op Ned 3 gezien en deze plaat nog maar eens opgezet. Geweldig. Een klassieker.
4,5 sterren.

avatar van Jeanicious
Shit, gemist!

avatar van gemaster
Leuke docu hoor. Ik wist niet dat The Ramones zo'n hekel aan elkaar hadden.

avatar van andré
gemaster schreef:
Leuke docu hoor. Ik wist niet dat The Ramones zo'n hekel aan elkaar hadden.

Schitterende docu! Nooit geweten dat die Johnny zo'n ontzettende klootzak was! (Joey blijft natuurlijk geweldig, God Bless His Soul)

avatar van gemaster
Ik ben denk ik het meest gecharmeerd van Dee Dee. Die stierf uiteindelijk vele jaren later alsnog een rock & roll dood(heroïne overdosis)

Rock and Roll van de bovenste plank. Vat de essentie van muziek goed samen. Het gaat gewoon om plezier. Ik denk niet dat the ramones lief klinken gewoon om beter te kunnen verkopen. Het past gewoon bij hun muziek en bij hun idee over wat muziek is. De teksten komen heel natuurlijk over. Ik vind Joey Ramone echt één van de beste songwriters aller tijden, zeker op de muziek van the ramones. De teksten doen me denken aan die van Jonathan Richman. Zeer goede groep alleen jammer dat Johnny inderdaad zo'n klootzak was.

Beste Rock & Roll band ooit! Dit was hun eerste CD (wel geremasterd en met extra demo's!) en ook meteen hun beste vind ik, maar dat is alleen maar mijn mening, het is lekker rauw en snel!
Johnny Ramone mag dan wel rot karakter hebben, maar hij was wel een goede gitarist, een van de snelste uit die tijd.
Joey was heel uniek met zijn goede stem, die heel goed paste bij de muziek van de Ramones, en zijn goede "songwriter qualities". Tommy zeker een goede drummer, de eerste Ramones drummer, die een geheel nieuwe stijl heeft uitgevonden! En Dee Dee een bassist met veel karaker, hij was er ook heel goed in maar jammer dat hij zo verslaafd was aan de heroine.

R.I.P Joey, Johnny & Dee Dee

leroy*
waarom is altijd die geluidskwaliteit zo slecht net als bij the misfits :S

avatar van levenvergeten
"Papa, wat is Punk?" vroeg ik op 10-jarige leeftijd aan mijn vader, die toen nog een alleswetend medium voor mij was.
"Punk, jongen," antwoordde hij, "is hard, snoeihard. Het is bijna geen muziek meer. Eigenlijk kan ik van de punk alleen the Clash nog waarderen. The Sex Pistols, dat vind ik echt niet goed."
"Maar," vroeg ik, "En the Ramones dan?"
Van deze band had ik van een jongen op school gehoord, hij was wel in de harde muziek.
Mijn vader antwoordde: "O, die ik ken ik niet zo goed."
En die woorden waren voor mij het sein om zelf naar die 'Ramones' op zoek te gaan.

Pas dit jaar vond ik iets van ze, en wel dit album. Korte muziek, 2 minuten. Dat is ook genoeg, heerlijk enthousiast, springerig. Je dwaalt af naar de 'Warhol Kids' die dit als eerste oppikten en deze band in een obscure club zich helemaal zien leegspelen. Prachtig moet dat zijn geweest, snoeihard, enthousiast maar ook van een hoog meezing-gehalte.
Een keihard statement naar alle bombastische rock groepen met nummers van over de 10 minuten(ik noem Yes, Genesis, Queen, Pink Floyd), 2 minuten keihard rammen. En om eerlijk te zijn 2 minuten Havana Affair of Judy is a Punk zeggen mij meer dan heel Pink Floyd's The Wall bij elkaar.
Vooral het obscure van deze muziek spreekt me aan, net als bij de Velvet Underground. Ook al lijkt het allemaal zo simpel, er is vast over nagedacht, er wordt gezegd dat punk alleen maar en statement was, nou, dan weet deze band het wel in verdomd pakkende liedjes te verwerken.

Ik weet nu wat punk is, en om eerlijk heb ik die attitude altijd wel een beetje gehouden. Een nummer mag van mij ook 3 minuten duren, en het hoeft zeker niet 10 minuten te duren. Tool, Pink Floyd en Queen, de bombast van nu en toen, die ze hier op MuMe erg waarderen, is niet aan mij besteed. Deze plaat is destemeer aan mij besteed:

avatar van lebowski
levenvergeten schreef:
Tool, Pink Floyd en Queen, de bombast van nu en toen, die ze hier op MuMe erg waarderen, is niet aan mij besteed. Deze plaat destemeer:

Kijkend naar de stemmen moet ik concluderen dat The Ramones ook prima op waarde geschat worden op MuMe. Deze recensie staat nb. bij een plaat met 74 stemmen en een gemiddelde > 4.

avatar van nuf
nuf
wel leuke, korte, pakkende nummers, maar het heeft niet een al te lange houdbaarheidsdatum bij mij.

leuk voor soms, want the ramones zijn toch wel een band die veel bands als voorbeeld namen. het heeft een sfeertje die weinige bands kunnen evenaren.

maar toch, niet echt mijn "ding"

3.5*

in tegenstelling tot de andere albums vind ik wel alle nrs leuk terwijl op andere albums vooral 3 nrs ofzo eruit schieten, zijn het hier allemaal mooie nrs

avatar van avdj
Waarom is overal

"The Ramones: Expanded & Remastered (2001)"

toegevoegd?

avatar van Toon1
avdj schreef:
Waarom is overal

"The Ramones: Expanded & Remastered (2001)"

toegevoegd?

Ja, wat voor zin heeft dat nu?! Dan kan je dat bij 9457 andere albums op MuM ook gaan toevoegen . Bij mijn weten is er maar één titel van dit album: "The Ramones". Corrigeren dus!

Helemaal mee eens.

Odelay
Het zijn toch een beetje flauwe deuntjes vaak. De composities, de uitvoering, de productie...mist een bepaalde scherpte. Never mind the bollocks is bij tijd en wijle erg catchy en van een verzengende intensiteit, maar dit...

En dan de teksten van nummers als Loudmouth of Now I wanna sniff some glue...beetje nihilistisch.

Ongetwijfeld invloedrijk en wellicht ook vernieuwend, maar erg mooi is het niet. Kan echter zijn dat mijn mening nog wel positiever wordt.

Maar voor nu: Ik heb liever Queen hoor...

Joy
ramones en queen, das toch geen vergelijking ook?:)

nee je kan de ramones niet betichten van intelligente doordachte muziek, en met deze plaat heb je ook meer dan genoeg ramones in huis

toch ist wel een cool bandje, door de simpelheid, door het uiterlijk, gewoon rechtoerechtaan ragge muziek
eigenlijk niet meer dan een distortion versie van muziek uit de jaren 50 (doo wop? be bop?) leuk bedacht,cool en stoer en eigenlijk hele lieve mannekes:)

Odelay
Misschien zijn sommige songteksten op dit album wel redelijk of goed, van Now I wanna sniff some glue zou je misschien kunnen zeggen dat het een ellendige maar ook veelvoorkomende situatie heel kernachtig to the point omschrijft...Maar ik kan me mooiere songteksten voorstellen.

Wat Queen betreft, nogal onderschatte band destijds. Ik kan me voorstellen dat de band met bombast wordt geassocieerd, maar je kunt You´re my best friend of Killer queen moeilijk bombastisch noemen. Innuendo of Bohemian rhapsody hebben natuurlijk wel iets bombastisch, maar hebben ook mooie zaken in zich.

Odelay
Ik moet zeggen: In het nummer Beat on the brat zit iets aanstekelijks: De manier waarop eerst de gitaarakoorden voluit worden gespeeld, en vervolgens wordt het afgedempt. Das wel aanstekelijk in combinatie met de voortstuwende ritme-sectie.

Zijn misschien wel meer aanstekelijke dingen op dit album, maar verder ga ik voorlopig niet met complimenteren.

fredpit
Het is niet de bedoeling dat je de muziek van de Ramones gaat ontleden

Het is gewoon 1,2,3,4 gaan met die banaan..

Meer is het niet, zal het ook nooit worden en hoeft het ook niet te zijn...

Muzikaal/technisch etc stelt het niet zoveel voor ,qua energie, eerlijkheid, nononsens zijn er echter weinig bands te vinden die de Ramones kunnen verslaan Daarmee raken ze de kern van waar volgens mij, en veel andere liefhebbers in de R&R om draait..of zou moeten draaien

Waarvoor hulde...

Odelay
Ik ontleedt de muziek niet. Ik merk dingen op, en wat ik daarover te zeggen heb probeer ik zo goed mogelijk te verwoorden. Ik ben hierin nogal precies.

Misschien ontleedde ik wel de tekst van Now I wanna sniff some glue, maar als ik dat dan niet had gedaan, was mijn mening negatiever geweest.