Kings of Leon - Only by the Night (2008)

Label: RCA

8. Notion (3:00)
  9. I Want You (5:07)
  10. Be Somebody (3:47)
  11. Cold Desert (5:34)
  12. Frontier City * (3:37)
  13. Beneath the Surface * (2:48)
  14. King of the Rodeo [Live] * (2:48)
  15. Slow Night, So Long [Live] * (3:09)
  16. Fans [Live] * (4:01)
  17. Molly's Chambers [Live] * (2:25)
  18. My Party [Live] * (4:01)
  19. Arizona [Live] * (4:48)
  20. Charmer [Live] * (3:34)
avatar van KidChino8
^^ Het was jared. inderdaad weinig nummers in die aard, maar dan heb ik zoiets van.. zet die nummers dan gewoon op En laat de nieuwe nummers hun ding doen?
btw : Be somebody 1 stem??

avatar van misja82
hadiederk schreef:
Op de laatste twee albums hoor ik een band die technisch beter is geworden, zich is gaan spiegelen aan andere bands en zelf eigenlijk niet door hebben dat ze, datgene wat de fans van het eerste uur zo aansprak, kwijtgeraakt zijn.

Daar kan ik me wel in vinden ja. Vond de Kings zo gaaf jaren geleden omdat de muziek lekker ongepolijst en ouderwets aanvoelde, daarbij hadden ze een goede style, qua voorkomen.
Eigenlijk ben ik ze tijdens het 2e album al wat minder gaan vinden. Het derde album heb ik nog wel, maar nooit veel geluisterd. Aan de berichten hier te lezen denk ik dat ik deze zelfs helemaal niet ga halen. Misschien dat ik eens wat download, maar ik ben bang dat het over is tussen de boys van Leon en mij. Toch jammer.

avatar van gherdt
Als Kings Of Leon rockt rock ik graag mee, maar als het tempo omlaag gaat krijg ik bluesy-Bruce Springsteen-U2 met een vleugje Bon Jovi (grapje hoor) visioenen. Ofwel saaie doorsnee kabbelrock. Wel mooi ruimtelijk geproduceerd en hartstochelijk gezongen maar ook ongelofelijk saai.
Deze band kan zoveel beter heb ik zo het gevoel en dat had ik bij de vorige plaat ook al.

avatar van gherdt
En Revelry is natuurlijk gewoon verschrikkelijk gekwezel. Waar is de urgentie in hemelsnaam! Seventeen is zelfs nog een tikkeltje erger. Van die Amerikaanse radiorock drizzle. Daarna gaat de plaat helemaal uit als een nachtkaars.
Ik had hier heel veel van verwacht verdomme! Drie sterren omdat ik een zwak heb voor deze heren maar dit moet heel snel beter!! Laat nu die echte klassieker maar komen....

Ben al een behoorlijke tijd fan en ze waren een beetje mijn nieuwste hoop op rock gebied. Heb ze vorig jaar gezien op Lowlands en dit jaar op Werchter en had zeer hoge verwachtingen van deze cd. Maar wat een verschrikking, kan hem gewoon niet afluisteren. Zeker een nummer als 17, wat een slap geneuzel !! Willen ze de nieuwste band op Sky Radio worden, geef ze een zeer grote kans.. Ben er best ziek van trouwens...

avatar van Migo
Wat een saaie, vlakke plaat.. Veel meer kan ik er ook niet over zeggen. Wat voor mensen vinden dit in godsnaam leuke muziek?

avatar van coldwarkids
De mensen die van de band houden misschien?

avatar van Montorsi
Zo jammer dat alles na Closer zoveel minder is. Ben er al uit dat de vorige plaat een stuk sterker is. Over het cijfer voor Only By The Night twijfel ik nog.

coldwarkids schreef:
De mensen die van de band houden misschien?

Ik hou behoorlijk van deze band, maar hier stellen ze me toch echt teleur.

avatar van sean leonard
Stem al verlaagd.. het begin van de cd is geweldig, tot en met manhattan. Maar daarna is het ronduit saai. Allemaal vreselijk voorspelbaar. Er blijven 3,5 sterren over voor het geweldige begin, maar dat hadden er meer kunnen zijn.. Misschien toch iets langer wachten dan een jaar met het uitbrengen van de volgende?

avatar van thelion
Licht het nu aan mij of is het echt zo dat de uithalen van Caleb Followill op de single Sex on Fire ontzettend doen denken aan Living Colour ten tijde van Time's Up (of hoor ik spoken )

Lost Highway
Vreemd hoor; deze werd hier eerst onthaald als meesterwerk en sinds er een aantal vernietigende reacties kwamen verlagen al die enthousiastelingen van het eerste uur hun stem. Ik trek niemand's stem in twijfel maar hoop dat sommigen zich niet te hard laten beïnvloeden door andere meningen. Ik keek ook nogal uit naar deze plaat, maar als ik het zo allemaal lees mag ik me aan het ergste verwachten. Ik ga hem vermoedelijk vandaag voor de eerste keer luisteren.

avatar van Cherubini
Dat er een jaar na het prachtige (vond en vind ik) "Because of the times ""al weer een album verschijnt van KOL maakte mij bij voorbaat achterdochtig. Dan denk ik al snel aan restmateriaal of een contract met een platenmaatschappij waarbij er nog 1 album gemaakt moet worden. De eerste luisterbeurt bevestigt dat .
Ik hoor te veel middelmatige songs, die om er nog iets van te maken volgepropt zijn met arangementtrucjes (zoals het lelijke glockenspiel in Seventeen) . Zodat er al snel vol geluidsbeeld onstaat. Soms pakt dat aardig uit, zoals bij de opener en bij de afsluiter van dit album. Daar hoor ik echter een symphonische rockband en dat heeft niet veel meer te maken met het KOL zoals ik dat graag hoor. Idem Crawl en Use Somebody. Het echter KOL komt wat mij betreft alleen maar langs bij "Manhatttan" . Sex on Fire is best een aardige single De rest ben nu al weer vergeten.
Gun het nog wat luisterbeurten voor een eerste beoordeling.Maar nu al denk ik we voor een goed KOL album nog even geduld moeten hebben (wat mij betreft nemen ze er ook wat meer de tijd voor) . Tot die tijd is het vullen met deze vullers.

avatar van blur8
Typische Amerikaanse rock. Het lijkt op het eerste gehoor heel wat, al bij de 2de beluistering zakken ze door het ijs. Jatwerk en gesugereerde emotie.

avatar van coldwarkids
Nou komen de mensen die dit soort muziek niet waarderen.
Als Kings Of Leon door had gegaan met het muziek maken dat ze gedaan hadden op hun vorige 3 platen, dan had het teveel van het goede geweest.
Dit is gewoon anders dan die 3, maar gewoon totaal goed.
Dit is misschien wel gewoon de beste cd van Kings Of Leon. Op dit niveau dan.
Eerst vond ik Aha Shake Heartbreak het beste, maarja als Kings Of Leon de beste plaat van 2008 afleveren, dan kan ik moeilijk zeggen dat dit niet de beste plaat is van hun. Dit is gewoon wat ik er van vind, dus mensen die dit niet waarderen, reageer hier dan niet op... je verspilt je tijd ermee. (het is trouwens ook een zeer gevarieerd album)

Ha, we mogen dus alleen maar reageren op platen die we kweeniehoewijsdemax vinden?

avatar van coldwarkids
Nee hoor, maar ik weet wat de mensen gaan zeggen over mijn mening, en dat is al verteld bij dit album

avatar van Papartis
Ik zag ze van de week (dinsdag) nog op BBC bij Jools Holland.
Prima live performance.

avatar van coldwarkids
Oh, jammer dat ik dat gemist had, ik had ze wel op lowlands 2007 gezien, en dat was echt te gek...
Maar we zullen zien wat ze nog in Nederland brengen aan concerten.

avatar van misja82
coldwarkids schreef:
Nou komen de mensen die dit soort muziek niet waarderen.
Dit is gewoon anders dan die 3, maar gewoon totaal goed.
Dit is misschien wel gewoon de beste cd van Kings Of Leon. Op dit niveau dan.

Je vindt het gewoon een goed album. Gewoon.

Ik twijfel voorlopig tussen 'Closer' en 'Sex on Fire' over welk van de 2 nu het beste nummer van 2008 is

avatar van KampF
Deze seks is in de hens! Zeer lekker nummer, maar de rest van de CD is ietwat skraal na hun vorige 3 albums.

cheeta schreef:

Use Somebody : die van de 2

avatar van Montorsi
cheeta schreef:

Sex On Fire in ieder geval niet, helemaal niet zo'n bijzonder nummer.

Joy
waar kings of leon last van heeft is dat de ideeen en uitvoering op zich ok zijn, maar daar wordt vervolgens bar weinig mee gedaan

als voorbeeld sex on fire, het grijpt je meteen en het klinkt dik ok, en dat was het dan, je hoort vervolgens 3 minuten hetzelfde

jammer

meer diepgang graag

of terug naar het molly chambers niveau, dat klonk lekker, deed het lekker en behoeft geen diepgang

avatar van coldwarkids
Ja Molly Chambers niveau was zeer lekker, maar ik vind dat Kings Of Leon niet 4 albums op rij, hetzelfde niveau qua style moeten aanhouden... dan krijg je alleen maar dezelfde soorten nummers.

Maar ik ben bang dat dit te commercieel ga worden, ik bedoel ik zag bij de Wereld Draait Door dat Giel Sex On Fire promote, (hadden ze dat al niet eerder kunnen doen, bij het eerste album ?) maar goed, je ziet dat het dus de commerciele kant opgaat.

Met dit ander niveau kunnen ze nog 2 albums maken, en dan zouden ze eens heeel groot kunnen worden in Nederland.
Want NL aast op commercieel gedoe, en dat vind ik nou heel erg jammer, dat vind ik meer voor de top40 werk. Daar past Kings Of Leon niet bij... maar als Use Somebody hun nieuwe single word, dan heb je er kans op, dat ze binnen een korte tijd in stadions optreden... en daar ga je beste band..

avatar van Papartis
Vanavond Vrijdag 19-09 op BBC om ca. 0.30 uur (23.30 Engelse tijd) kan je ze zien bij Jools Holland. Programma "Later with Jools".
En live natuurlijk.
Herhaling van dinsdag j.l.

Verder met Nicole Atkins, Metallica en Carla Bruni (vrouw van de Franse President Sarkozy).

Papartis

avatar van KidChino8
ja normaal kan je het bekijken op de iPlayer maar enkel als je uk bent natuurlijk..

ik heb wel de sex on fire performance al gzien..niet slecht, maar niet moeilijk geef mij maa use somebody

Joy
om een of andere reden heb ik het id dat men te snel werd opgepikt door platenbonzen, wat een gigakoerswijziging teweegbracht , men er niet goed raad mee wist en nu staat men in stadions te spelen en vraagt zich af of de rollercoaster nog gaat stoppen en wat dan de volgende stap moet zijn

kan snel gaan, te snel

geef mij maar de molly chambers sound, ongedwongen, uit de losse pols, niet vernieuwend maar wel erg lekker

avatar van Lennonlover
Joy schreef:

OOOOHHH ROOOCK! Zoveel gelijk heb je!