TV on the Radio - Dear Science (2008)

Rock / Funk

8. Love Dog (5:36)
  9. Shout Me Out (4:15)
  10. DLZ (3:48)
  11. Lover's Day (5:55)
  12. Make Love All Night Long * (3:29)
  13. Heroic Dose * (7:17)
  14. Dancing Choose [Prefuse 73 Remix] * (3:46)
  15. Crying [Telepathe Remix] * (4:29)
Golden Age is te horen via tvontheradio.com. Het klinkt anders, maar erg lekker. Belooft zeker goeds voor het album.

avatar van HiLL
Lekker artworkje.

avatar van Comrade
Klinkt leuk.

ah, morgen luisteren!

avatar van thelion
Mooi een nieuwe TV. on the Radio daar zat ik op te wachten......
Op deze manier word mijn nog aanteschaffenlijstje voor dit jaar wel erg lang staan er nu al zo'n 20 in en dat zijn dan alleen nog maar de nog uit te komen releases......

avatar van Kaaasgaaf
Echt een fantastische plaat, deze nieuwe TVOTR! Ik denk zelfs wel hun beste. Mooi warm geluid, sterke nummers waar veel spannende dingen in gebeuren en natuurlijk fantastisch gezongen. Dave Sitek's tweede meesterwerk in een jaar tijd, na de bijzonder schone plaat van Scarlett Johansson!

avatar van neyonn
Zoals je al kon afleiden uit de bovenstaande post is het nieuwe album onlangs gelekt.
Voor de verandering ga ik dit album gewoon kopen op basis van de fragmenten die op hun myspace te beluisteren zijn. Het klinkt gewoonweg heel erg goed en de mensen die het wél al gedownload hebben zijn er heel erg lovend over dus een miskoop zal het waarschijnlijk niet zijn.

Uit de eerste reacties op anders sites kan wel al opgemaakt worden dat het helemaal anders klinkt dan Cookie mountain en meer toegankelijk is, ben benieuwd

avatar van Osiris Apis
Ik heb net 2 nummers op hun myspace geluisterd.
'Dancing Choose' klinkt wel erg electro poppy. Echt totaal anders dan hun vorige werk.
Van 'Golden Age' ben ik ook niet onder de indruk.
Zijn deze 2 nummers representatief voor het hele album?

edit: Dancing Choose ipv van Electro Choose.

Ik zie 'Electro Choose' er niet als titel tussenstaan.

paranoidandroid
het is zeker niet slecht hoor, maar toch mis ik de feedback van het vorige album..

Osiris Apis schreef:
Zijn deze 2 nummers representatief voor het hele album?

Die 2 nummers zijn inderdaad wel enigszins representatief voor het album, funkier dan "Golden Age" wordt het niet, maar de rest ligt allemaal wel ongeveer in dezelfde lijn, op allicht "Family Tree" na. Ik weet nog niet goed wat ik ermee moet met deze van TV On The Radio. Het zit fantastisch in elkaar, het klinkt heel erg aanstekelijk, maar het raakt me nog niet echt.

avatar van gherdt
Zo op het eerste gehoor een stuk minder onheilspellend en rauw als de voorgangers. Op sommige nummers kun je zelfs een dansje wagen. Het is heel erg wennen. ben nog lang niet onder de indruk.

avatar van coldwarkids
Ik denk dat het gewoon kwestie is van paar keer luisteren en nog een paar keer luisteren, je moet er gewoon inkomen, dat zal ik ook moeten doen bij dit nieuwe album.
en wat is Family Tree toch mooi, en Red Dress is ook erg aanstekelijk.

avatar van Zwammer
Dat openingsstukje van Golden Age heb ik echt al een keer eerder gehoord.. Ik zit nu al een paar dagen te bedenken van wie ze dat 'gekopieerd' hebben, maar ik kom er even niet uit..

avatar van oruiz
wow, ik weet weer waarom ik zo verliefd werd op TOTR na het beluisteren van Desperate Youth, Blood Thirsty Babes. Return to cookie mountain viel wat tegen, maar deze nieuwe..!! Wat een klasse band

ohmusica
Een toppertje is Golden Age, lijkt wel zang a la Bowie en en een funkritme zoals bij Michael Jackson. Tekenend voor een album dat minder experimenteel klinkt. Maar TV on Radio kan zich dit best veroorloven, ze maken goeie composities en het is een mooie productie. Mogelijk hun sterkste album tot nu toe.

Grote klasse..zeer goeie band.

avatar van KampF
Mwah ik vind die vorige CD toch beter. Deze plaat is erg gezapig, althans, dat is nog steeds mijn gedachte na 3 luisterbeurten.

Laat me raden: Lets make love and listen to death from above van CSS. En dan het drum ritme van Arcade Fire's Neighbourhood 3 na een tijdje. Gelijk?

avatar van itchy
KampF schreef:

Ik vind het er zelfs niet op lijken.

Een heel andere plaat dan de voorganger, net als de voorganger. Bij mij viel het kwartje gelijk, ik vind dit weer een erg goede plaat. Inderdaad wat makkelijker te doorgronden en best toegankelijk. Maar volgens mij is dit niet glad op een manier om een hit te scoren. Ik zie deze band namelijk volgende keer net zo goed weer iets heel anders maken, daar is ze creatief genoeg voor. Met bijna alleen maar sterke nummers en geen uitschieters naar beneden één van de hoogtepunten van dit jaar tot nu toe.

avatar van Montorsi
Pitchfork slaat weer helemaal door met een 9.2

avatar van McSavah
Montorsi schreef:
Pitchfork slaat weer helemaal door met een 9.2

Ben er ook niet kapot van...

avatar van Koston
Damn wat een goed album, elk nummer is er gewoon op. Alleen jammer dat sommige nummers wat te toegankelijk klinken, maar slechts zijn ze zeker niet

avatar van Montorsi

Wat enorm lovend allemaal. Opvallend.

avatar van Omsk
DLZ is een bijzonder fijn nummer, de rest begint ook te vallen. Ik kan de 'één voor allen, allen tegen Pitchfork'- mentaliteit, die deze plaat kennelijk oproept, niet helemaal plaatsen.

avatar van thelion
Lekker plaat van TV On the Radio maar vind hem net iets minder dan zijn voorganger (Return to Cookie Mountain)
Maar dit is zeker geen slecht album voor lopig 3.5*

avatar van gherdt
Net als bij hun vorige werkjes neemt de verwondering het langzaam over van het scepticisme. Er is een stuk meer licht te bekennen in de muziek van TVOTR, soms zou ik zelfs een dansje durven wagen.
Goede liedjes ook, ik blijf alleen het gevoel houden dat ze iets van hun eigenheid overboord hebben gegooid. Den tijd zal het leren. Vooralsnog ben ik positief en draait Dear Science, hier overuren.

Het kwartje begint te vallen hier. Cd wordt steeds mooier en beter. Inderdaad "luchtiger" dan de vorige.

Beitel
Het is een beetje lichtjes, dit album. Maakt het niet minder goed, maar een blijvende indruk wil het maar niet echt maken. Een echt matig album willen ze voorlopig in ieder geval niet maken.

avatar van Paalhaas
Dear science is een stuk poppier dan de voorgaande 2 albums. Ik zweer het, toen ik dat kekke, veel te hippe, maar toch behoorlijk onweerstaanbare gitaarlickje van Crying hoorde, was ik toch echt even bang dat dit derde album een regelrechte sell-out zou blijken te zijn. Zo erg is het gelukkig allemaal niet, bleek 9 songs later.

Maar om nou te zeggen dat het van hetzelfde niveau is als voorheen, zover zal ik niet gaan. Het luistert fijn weg, maar het is toch duidelijk wat tammer en minder avontuurlijk dan Desperate youth en Cookie Mountain. Desondanks zou dit wel eens het album kunnen zijn waarmee TV on the radio zich gaat ontpoppen tot een household name in de 'indiescene'.