Snow Patrol - A Hundred Million Suns (2008)

Label: Geffen

1. If There's a Rocket Tie Me to It (4:19)
  2. Crack the Shutters (3:20)
  3. Take Back the City (4:40)
  4. Lifeboats (4:41)
  5. Golden Floor (3:19)
  6. Please Just Take These Photos from My Hands (4:25)
  7. Set Down Your Glass (3:43)
  8. The Planets Bend Between Us (4:18)
  9. Engines (5:10)
  10. Disaster Button (3:58)
  11. The Lightning Strike: What If the Storm Ends? / The Sunlight Through the Flags / Daybreak (16:18)
Dean F. Abbot
ben ook niet weg van "take back the city". ver van zelfs. klinkt als een liedje dat ze dagenlang bij de supermarkt gaan draaien waar ik werk. vervelend dus

maar "If There's a Rocket Tie Me to It" en "What If the Sturm ends?" klinken echt goed. net een paar keer geluisterd op youtube. dus dat belooft wat. hopelijk

avatar van Bart
De plaat is nu ''écht'' gelekt: een high-quality leak!

Ja man, waar?
Trouwens, die titel van track 1 is prachtig!

mathieudc
Ik wacht geduldig af tot op de releasedag, had deze vroeger gelekt zou ik 'm wellicht wel al hebben gedownload uit nieuwsgierigheid, maar een weekje kan ik nog wel wachten nu.

avatar van coldwarkids
Prachtig zeg!!! vooral Crack The Shutters.... Kippenvel brr en ook The Golden Floor en die daarna zijn mooi.... de mindere nummers zijn tot nu toe Take Back The City, Lifeboats en If There's A Rocket Tie Me To It.

Weinig grote verassingen op dit nieuwe album van Snow patrol maar wel weer een goed album.

avatar van Joy4ever
Het ziet er naar uit dat Snow Patrol eindelijk een album heeft gemaakt dat over de gehele breedte redelijk overtuigd. Er staat wat mij betreft (nog) geen stand-out track op. Geen Run, geen Chasing Cars. Maar wel genoeg anders moois. Al met al een stap vooruit voor de heren.

Zo dat zijn een hoop hoge scores meteen al. Benieuwd. Zit nu te blogsearchen Oordeel volgt een dezer dagen...

Zeertjuh
echt een geweldig album, ik vind em persoonlijk leuker en mooier dan de vorige albums van de heren. if there's a rocket tie me to it, is een geweldige opening voor een super album!

Golden Floor klinkt als een Radiohead nummer. Verder weet het me nog niet enthousiast te maken dit.

avatar van martyonline
Super mooi album, enige nadeel die je kunt noemen is dat het 100% Eyes Open deel II is, maar er staan echt prachtige nummers op!

SPAROOD
Damn, wat een lekker album. Verwachtte er totaal niet veel van maar het heeft me echt blij verrast.

avatar van Bart
Vandaag nog maar een paar keer horen, want ik kan er nog niet veel mee.

avatar van Joy4ever
De eerste twee nummers van dit album vind ik tot het beste behoren wat de heren tot dusver gemaakt hebben. Prachtig.

mathieudc schreef:

Niet dus, mede vanwege de lovende commentaren.

avatar van beusie84
schitterend!

avatar van Nicolage Rico
Ik moet hem nog een paar x horen, maar voorlopig hoor ik weinig verschil met hun voorgaande albums...

Voorlopig een 3,5*

Joy4ever schreef:
Er staat wat mij betreft (nog) geen stand-out track op. Geen Chasing Cars.

...Nou Crack The Shutters komt daar toch wel bij in de buurt moet ik zeggen, en dat is zeer positief bedoeld.

avatar van Shadow91
Vind hem tot nu toe tegenvallen, ook al heb ik hem maar een keer geluisterd.
Het is me allemaal wat te rustig en opzich houd ik daar wel van want Run en Chasing Cars vond ik prachtige nummers maar ze weten me niet te raken op een of andere manier. Vind de leukste nummers If there`s a rocket te me to it, Take Back the City en Disaster Button.

Trouwens duurt bij jullie ook track 11 16 minuten of is dat de verkeerde versie? Het nummer heet The Lightning Strike

avatar van coldwarkids
Het is een nummer met drie hoofdtitels, en dus 3 aan 1 stuk lang nummer. daarom duurt ie ook 16 minuten.
en check anders ff tracklist hierboven, dan weet je dat hij geen Lightning Strike heet.

chrismusic
coldwarkids schreef:

bij mij heet ie The Lightning Strike: What If This Storm Ends? / The Sunlight Through The Flags /Daybreak

niet altijd de tracklist trouw geloven

avatar van Kos
Kos
Het zal wel weer aan mij liggen, maar wat klinkt dit enorm als een vlees-nog-vis bandje. Valt echt overal tussenin.
Het is me een compleet raadsel waarom het beter zou zijn dan welk rockbandje dan ook.

Shadow91 schreef:

Ik ben zo goed als volledig akkoord eigenlijk, behalve dan met de score tot nog toe. Na de eerste luisterbeurt is het natuurlijk véél te vroeg om te oordelen, maar m'n eerste oordeel is min of meer dezelfde als de jouwe. 'Eyes Open' vond ik zeer sterk en was ook een rustig album, maar begon wat straffer met 'You're All I Have' en 'Hands Open'. Hier is het voorlopig allemaal nog wat te rustig, zodat het toch wat saaitjes wordt op de duur, 'Take Back the City' en 'Disaster Button' vormen daarop wat de uitzondering. Die nummers noemde je en zijn ook (mede om voorgenoemde reden) mijn eerste favorieten samen met de eerste van het afsluitende drieluik. Ook de eerste twee nummers zijn zeker niet slecht. Ik heb zo'n gevoel dat elk nummer op zich er wel staat maar dat het als geheel gewoon wat slaapverwekkend is.

Bon, ik denk wel dat deze nog zal groeien, dat deed 'Eyes Open' ook, maar de voorganger maakte al sneller indruk, voorlopig heb ik toch meer een 'Final Straw' (wat ik persoonlijk wat te saai vond) gevoel bij dit album.

avatar van Kos
Kos
Laatste nummer is wel oke idd.

avatar van L_T_B
Berichten met links naar downloadsites verwijderd.

Kos schreef:

Hier ben ik het - na nog een paar luisterbeurten - wel mee eens. Zo nu en dan vind ik het zelfs slappe hap.

avatar van coldwarkids
Tja... als iets heel moois is... (snow patrol is trouwens een band die absoluut niet hard is) dan is het meestal slapjes ja... maar dan houd je er gewoon simpelweg niet van , dan is het niet de juiste band voor diegene. Ik vind dat Snow Patrol het meer moet hebben van de mooie rustige nummers, dan de wat hardere. Vind ik zelf...

avatar van Carolaah
Zozo wat een hoog gemiddelde nu alweer..

Ik ben Snow patrol meer dan zat.. Vind het mooi dat ze nu bekender zijn dat mocht ook wel, het is een goede band. Maar ik vind de nummers wel echt meer van hetzelfde.. de stem van de zanger begint me zo langzamerhand te irriteren, alles lijkt op elkaar. Het blijft een goede band, maar ik ben er wel een beetje zat van.. Beetje te vergelijken met Jack Johnson (niet qua muziek), maar dat vind ik ook een goede singer-songwriter, maar z'n albums zijn alleen maar meer van hetzelfde.. saai..

Helaas pakt de nieuwe single me ook totaal niet.. dus wellicht zal ik dit album niet snel of misschien wel nooit luisteren.. Tenzij iemand me gaat vertellen dat dit album heel anders is dan voorgaande werken of tientallen keren beter.. maar ik kan het me niet voorstellen

chrismusic
Carolaah schreef:
Zozo wat een hoog gemiddelde nu alweer..

deze cd is de enige die ik een 4 heb gegeven en de rest een 3,5 of een 3 dus ik vind wel dat ze er op vooruit zijn gegaan, maar echt vernieuwend is het niet.

avatar van Shadow91
coldwarkids schreef:

Ik houd net absoluut van de mooie rustigere nummers ( zoals run,chasing cars etc) maar op dit album raken de nummers me (nog) niet. Heb hem nu 3 keer in geheel geluisterd en heb mijn cijfer opgeschroefd naar 3 maar ben nog altijd niet overtuigd.
Had zo gehoopt op een copy van eyes open.