The Killers - Day & Age (2008)

Label: Island

1. Losing Touch (4:15)
  2. Human (4:05)
  3. Spaceman (4:44)
  4. Joy Ride (3:33)
  5. A Dustland Fairytale (3:45)
  6. This Is Your Life (3:41)
  7. I Can't Stay (3:06)
  8. Neon Tiger (3:05)
  9. The World We Live In (4:40)
  10. Goodnight, Travel Well (6:51)
  11. A Crippling Blow * (3:37)
  12. Forget About What I Said * (2:56)
  13. Tidal Wave * (4:14)
  14. Human [Thin White Duke Remix] * (4:03)
avatar van platedraaier
Heel goed, dan krijgen degene die hem als eerste kopen er eens iets bij. Beter dan dat er over een half jaar ofzo plotseling iets bij komt.
Of denk je dat ik nog even 6 maanden moet wachten, tot er een extra discje met nieuwe nummers bij geleverd wordt?

avatar van djarend
dat weet je nooit, helaas, maar tot nu toe zijn er van The Killers nooit ineens extra luxe edities o.i.d. verschenen. Schitterende hoes overigens

avatar van KidChino8
losing touch!spaceman!forget about what I said!

super album, beter dan sam's town, sawdust. Om hot fuss te overtreffen wordt nog ff afw8en maar deze gaat toch een lange tijd in mijn rotatielijst staan denk ik zo..

avatar van polydor
Sterk album; lost naar mijn mening de verwachingen in die ik had toen ik de recencies las van het album. Joy Ride zoals eerder gezegd vind ik egt schitterend. Andere goede nummers zijn Neon Tiger, Losing Touch en Spaceman.
Wat "Khonor" zegt over het herbronnen vind ik niet egt juist.
Als je naar nummers als Joy Ride en Losing Touch luistert zou ik durven zeggen dat The Killer juist wel een nieuwe richting zijn ingeslagen. Dat is ook de reden waarom ik terug wat naar The Killers ben beginnen luisteren, want ik zat niet egt te wachten op dit album.
Voorlopig 4*

polydor schreef:
want ik zat niet egt te wachten op dit album.
egt niet?

avatar van polydor
Dn!S schreef:
egt niet?

Na sam's town, waarvan ik vond dat er slechts een paar egt goede nummers opstonden, zat ik niet egt meer te wachten op deze band.
Uit nieuwsgierigheid ben ik toch naar de snippets gaan luisteren en die bevielen me, dus heb ik er mij toch aan gewaagd.

avatar van djarend
had me er overigens niet zo inverdiept, maar de productie is van Stuart Price (alias les rytmes digitales alias jacques le conte etc) die ook veel op de laaste madonna platen heeft gedaan en haar ook begeleide bij de 2 voorlaatste tours (de keyboard man) en dat verklaart waarom de plaat zo goed is (niet die madonna connectie hoor) want hij is een echte wizzard en kan goed overweg met 80's invloeden op de goede manier, want The Killers zijn natuurlijk 80's maar dan wel van dit millenium, als je begrijpt wat ik bedoel
Ik las net ook ergens dat dit indierock zou zijn, wat een onzin, dit is gewoon pure pop en weinig indie (staat voor independant en ze zitten op een major label, dus kan al niet , maar goed laten we daar maar niet over discussieren) en natuurlijk was Sam's Town wel degelijk een matige plaat wat ook in de verkoopaantallen te merken was. Deze nieuwe is gewoon de meest evenwichtige plaat die ze gemaakt hebben, ze hebben er de tijd voor genomen

Wat me opvalt bij the Killers is het feit dat er bij elk album een 3 of viertal nummers opstaan die werkelijk fantastisch zijn, en de rest heel goed.

Hot fuss: Mr Brightside, All these things that i've done, Somebody told me, jenny

Sam's town: when you were young, Read my mind, Bones, This River is wild.

Day & age: Losing touch, Spaceman, Goodnight travel well, Joyride

KidChino8 schreef:
werd verdomme tijd dat ie lekte, ben benieuwd

Dus als ik het goed begrijp, ben je kwaad omdat deze plaat niet eerder is gelekt?

Mayne
Een beetje een onzinnige vraag, vind je niet?

Laat maar.

Lost Highway
Ik heb hem slechts één keer gehoord op Luisterpaal en durf nog geen definitieve conclusies te trekken, doch enkele vaststellingen wil ik alvast met jullie delen. Ik weet nog niet zo goed wat het zal worden met dit album. Dit gaat meer richting synthpop, en daar hou ik op zich wel van.

Mijn eerste indruk is dat de nummers iets te lang duren. Zo is Spaceman een 5* sterren song tot +/- 3 minuten, en dan gaan ze het te lang uitrekken. Genieën als Interpol weten een song dan over de volledige vijf minuten spanning te geven, voor de meeste bands (oa The Killers) wordt dit moeilijker. Ook het laatste nummer duurt naar mijn gevoel veel te lang. Ten tweede heb ik de indruk dat het soms iets te hoogdravend is naar synthpop normen, dar Flowers teveel op de voorgrond wil treden en dat men de muziek zelf iets te weinig haar werk laat doen. Als ultieme referentie van hedendaagse synthpop neem ik graag het laatste album van Cut Copy, en zij lijken de stijl beter te beheersen.

Dat klinkt misschien allemaal iets te negatief, want ik zie dit album op termijn wel een leuk hebbedingetje worden om regelmatig eens te draaien, net als hun twee voorgaande albums. Ik zal er snel bij zijn, en hoop dat de bonustracks een meerwaarde bieden.

avatar van Boris1
1,0
djarend schreef:
Wat een topplaat, ik wordt er helemaal blij van. Als je de cd koopt bij een Velvet Music winkel krijg je er gratis de vinyl pict. disc single van Human bij, dus ik zou hem nergens anders kopen , maar ja, wie ben ik

Jij bent een plaatjesverkoper ??

avatar van Jordy
Ik weet het nog niet met dit album, dat synthesizer pop sfeertje staat me iets minder aan dan eerder werk van deze heren, het is me een klein beetje eenheidsworst. Ik mis die stuwende kracht achter elk nummer, die drang om mee te bleren die ik bij het fantastische Sam's Town, en ook bij de eerste 4 tracks van Hot Fuss zo heb. Nou klink ik wel heel erg negatief, lekker is het zeker en naast Human staan er nog wel een paar erg goede tracks op, maar of ik dit album over een jaar nog van voor tot achter draai... we zullen zien.

Jordy schreef:

Dat is het precies! Nu besef ik het pas. Bedankt voor die verheldering. Als ik Sam's Town luister, wil je niet in de buurt zijn. Want ik ken zo'n beetje de volledige lyrics en die zing ik uit volle borst mee! En waar Flowers daar goed mee weg komt, tja verschil moet er zijn zal ik maar zeggen...

Maar goed, dat is inderdaad precies wat ik voorlopig mis bij dit album. De drive is weg. Nu kabbelt het voort, en dat is ook prettig, maar voor een topalbum moet je boot toch echt een motor hebben

avatar van starsailor
Ook grotendeels eens met bovengenoemde reacties. Als liefhebber van Hot Fuss vond ik Sam's Town als een stap in de verkeerde richting (op titeltrack en When you were young na) en die richting hebben ze vrolijk doorgezet. Er staan nummers op (4 en 7) die ik na nog geen minuut al doorskip...gaap. Maar toch ook wel weer nummers die ik best aardig vind. Maar het wordt inderdaad nergens meer spannend. Het kabbelt voort. Foeilelijke hoes trouwens.

polydor schreef:

egt waar?

avatar van musicfriek
Dat ze de synthkant op gaan bevalt mij juist zeer. Erg benieuwd naar deze plaat!

Ataronchronon schreef:

egt waar?

Het heeft egt geen zin...

avatar van SoNick
Heb em vandaag gekocht. Staan zeker een aantal topnummers op, maar kan nog geen definitieve beoordeling geven. Die volgt nog wel.

avatar van KidChino8
vind dat de bonustracks toch iets enorm extra toevoege op deze plaat
zonde dat ze niet op de officiële release staan..

Dustland Fairytale en This is your Life zijn prachtig,
de singles zijn zeker ook erg goed en al de rest zit ook wel snor!
Heel goed album!

Wat is dat Human een kutnummer zeg Ik schoot serieus in de lach toen ik Brandon heel serieus hoorde verkondigen "Are we human or are we dancer?" en daarna die cheape synths erin kwamen.

Ik vind Spaceman tot nu toe het enige aardige nummer, en ben over de helft van het album. Ik denk dat ik het verder wel geloof met deze band..

avatar van Koston
Ik vind Human net één van de betere nummers van hen, omdat ze het duidelijk niet te serieus opvatten deze keer. Ik had een hekel aan die hoogheidswaanzin van Sam's Town

dvk
Dit is gewoon weer geweldig net als Hot Fuss en ook net als Sam's Town. Ik ben erg blij

Enige minpuntje is dat er (nog) geen nummer het niveau haalt van bijvoorbeeld All these things that ive done of Mr Brightside, maar ik kan echt nog niet klagen.

obsessed schreef:

éééééééééééééééh, het is wel:
"Are we human of are we DENSER", wtf dancer zou totaal op niks slaan !

Boris1 schreef:

Jij bent een plaatjesverkoper ??

Ja idd, maar toch vooral een groot muziekliefhebber, gewoon van mijn hobby mijn werk gemaakt..... inmiddels ook al 20 jaar in "het vak"

avatar van platedraaier
Ok, en hoe zit het nou met die bonus tracks? Is er nu toch weer een speciale editie uitgebracht?
Leuk voor de fans die hem direct gekocht hebben , gelukkig begin ik het te leren.

Maar serieus, is er al een versie uit met 4 extra tracks?

KingsOfBram schreef:
éééééééééééééééh, het is wel:
"Are we human of are we DENSER", wtf dancer zou totaal op niks slaan !

Eehm, jawel hoor...

Killers singer Brandon Flowers is pissed off. The lyrics for the band's latest single, "Human," have fans and critics a little confused. In the chorus of the song, Flowers sings, "Are we human?/ Or are we dancer?" That "dancer" is grammatically incorrect and initially doesn't seem to make much sense. Some fans claimed Flowers was actually saying the word "denser," but he has since admitted to singing "dancer."

Flowers has said the line was inspired by former Rolling Stone contributor Hunter S. Thompson, who once wrote, "We're raising a generation of dancers."

Bron: http://www.rollingstone.com/blogs/smokingsection/2008/11/brandon-flowers-no-speak-engli.php

Dn!S schreef:

Eehm, jawel hoor...

I stand corrected,
Tis nu gewoon een heel grappige lijn dan :d