The Killers - Day & Age (2008)

Label: Island

1. Losing Touch (4:15)
  2. Human (4:05)
  3. Spaceman (4:44)
  4. Joy Ride (3:33)
  5. A Dustland Fairytale (3:45)
  6. This Is Your Life (3:41)
  7. I Can't Stay (3:06)
  8. Neon Tiger (3:05)
  9. The World We Live In (4:40)
  10. Goodnight, Travel Well (6:51)
  11. A Crippling Blow * (3:37)
  12. Forget About What I Said * (2:56)
  13. Tidal Wave * (4:14)
  14. Human [Thin White Duke Remix] * (4:03)
Mayne
Een belachelijke lijn zelfs.

avatar van snarf349
niet bijzonder, op 1 uitzondering na, 'goodnight, travel well', een dijk van een nummer.

avatar van Irish
Wat maakt het nou uit dat het wat cheesy is.. Dat ene zinnetje maakt het nummer en zelfs het album echt niet slechter.

Mayne
Ik vind dat ene zinnetje nogal op mijn zenuwen werken. Vandaar dat ik het nummer niet meer luister en geen lust heb om het album nog te luisteren. Het is niet alleen cheesy, maar ook nog eens pretentieus.

Ik vind die zin ook niet zo bijzonder hoor. Maar ik vind het hele nummer Human niet meer dan redelijk eigenlijk. En dat geldt eigenlijk ook wel voor het hele album. Het doet me gewoon niet veel. Erg jammer.

avatar van SoNick
Ik heb de eerste cd, Hot Fuss, van the Killers platgedraaid, met name de eerste helft van die cd. De tweede cd, Sam's Town, moest ik een paar keer horen, maar daarna verraste hij me in positieve zin. Deze heb ik nu een aantal keer gehoord, maar op een aantal positieve uitschieters vind ik hem nog niet bijzonder. Voorlopig 3,5 ster. In mijn ogen zijn tot nu toe nummer 1,2,3,6 en 7 de betere nummers.

En qua lyrics: Ik heb de teksten van the killers nooit zo goed begrepen.

avatar van frankieman
Ik heb net A Crippling Blow en Forget About What I Said gehoord, kijk dat is nu wat ik wil horen van The Killers. Had I Can't Stay enJoy Ride vervangen voor die twee nummers en het album was al weer stukken beter geweest.

frankieman schreef:

Dat zijn inderdaad nummers die makkelijk op de officiele release hadden gekunt, vooral Crippling Blow is erg catchy.
Forget about wat i said is wel minder dan joy ride en I can't stay.
Ik wacht denk ik gewoon tot die deluxe edition uitkomt, en doe het tot die tijd gewoon met de gedowloade versie met die bonustracks.
zitten altijd wel wat extra'tjes op.

khonnor
Nog eens een kans gegeven en ik blijf bij mn oordeel.

Slechte plaat, volledig van de pot gerukte productie met veel te veel drama, infantiele teksten, en irritante zang

Maar.... HUMAN staat hier al wel enkele dagen op endless repeat. Heerlijke song voor een liefhebber van cheesy synth-pop als ik...

1/10 blijft wel 0,5 op 5. Meer kan ik echt niet geven.

Ieder zijn mening maar wat vind je zo slecht aan Spaceman bijvoorbeeld of aan Joy Ride en Losing touch.
En dan hebben we het nog niet eens over het hoogtepunt Goodnight, Travel Well.
Human is helemaal niet zo goed, aardig maar ook niet meer.
Sterker nog ik vind het het minste nummer van de cd.

avatar van Mctijn
Niet hoogstaand, maar luistert wel lekker weg. Iets punchier dan de vorige 2 cd's met op het eerste gehoor wat minder hitpotentieel (maar dat zegt niets over de kwaliteit) Misschien iets te gelikt/over-geproduceerd, maar toch in mijn ogen de beste cd van de 3.

avatar van KidChino8
iemand tidal wave al gehoord?

Lang naar deze cd uitgekeken, en hij valt zeker niet tegen.
Enige minpuntjes zijn de lengte van Good Night, Travel Well (te lang) en Human vind een vervelend nummer.
Voor de rest vind ik het een goede cd, vooral I Can't Stay vind ik erg lekker.

avatar van likeahurricane
Erg teleurstellend. De verkeerde invloeden uit de jaren 80 worden uitvergroot.

avatar van Jumperjack
OK ik heb alle reacties gelezen en nu de mijne, ik vind dit gewoon weer een goede CD, hetgeen ik ook reeds van de vorige albums vond.
De Killers hoeven van mij niet spannend of vernieuwend te zijn, daarvoor zijn andere bands. Dit is wederom gewoon lekkere meezing pop/rock van de bovenste plank en daar hou ik van.

avatar van Yamato
Ik vind het een beetje teleurstellend dat zo weinig mensen bereid zijn eens goed te luisteren alvorens zij een mening vormen over dit album. Veel van de tracks zitten gewoon uitermate sterk in elkaar zowel productioneel als tekstueel gezien. Ik snap de kritiek omtrend de zin 'Are we human or are we dancer?' ook niet zo goed, heeft Brandon als schrijver van de lyrics niet de vrijheid om te spelen met tijden en een grammaticale incorrectheid in een nummer te verwerken. Dat is toch niet hilarisch? Hij haalt gewoon een quote aan die hij blijkbaar interessant vind. Ik denk dat The KIllers een erg sterk album hebben neergezet, het niveau is voor mij net niet zo hoog als het niveau van Sam's Town en Hot Fuss maar ik ken het desalniettemin 5 sterren toe.

avatar van scar13
Het voor mij lang verwachte album van The Killers, waarbij B.flowers beweerde dat ie beter was dan Sams Town. Ik was erg benieuwd, en hun eerste single van het album "Human" was voor mij een verassing, positief en negatief. Ik vond het geen geweldige nummer, iets té simpel maar de geluiden die erin zaten waren wel weer leuk, en hij heeft eindelijk z'n snor geschoren.

En toen was het album daar, en het begint al erg lekker met 'Losing Touch" het doet me gelijk denken op een vreemde manier aan Las Vegas. Voor de rest heeft het album wat middelmatige nummers, maar ook vele klassieke nummers die er al gelijk bij de eerste luisterbeurt uitschieten ( bijv. A Dustland Fairytale ). Verder vind ik het echt een goed album, niet erg vernieuwend maar wel anders dan Sam's town, ook al was het niet zo goed als Sam's town maar dat had ik eerlijk gezegd ook niet verwacht.

De bonus nummers zijn ook het luisteren waard!

avatar van KidChino8
scar13 schreef:
waarbij B.flowers beweerde dat ie beter was dan Sams Town.
De bonus nummers zijn ook het luisteren waard!

helemaal mee akkoord

Wat wordt er bedoeld met Human [Remix] ? Want ik hoorde laatst een remix van Armin Van Buuren van Human en die is echt te belachelijk voor woorden, dus hoop niet dat dat ermee word bedoeld

avatar van frankieman
Jammergenoeg word die wel bedoeld

avatar van TerryA
hoe meer albums The Killers maken hoe meer ze overkomen als een "average" bandje die tot nu toe een halve top album hebben uitgebracht (eesre helft van hun debut) en daarna so so zijn gebleven
jammer maar met deze nieuwe poging hooguit een 6 uit 10 - net acceptabel maar niks meer.

avatar van wvv89
frankieman schreef:
Jammergenoeg word die wel bedoeld

Ik dacht dat het die van Stuart Price zou zijn... ?

(Heb trouwens Tidal Wave, PM voor link)

avatar van Tafelkleed
Helaas halen ze met dit album niet het niveau van Hot Fuss of Sam's Town, maar dat weerstaat me er niet van te zeggen dat ik het weer een goed te doen album vind. De eerste vier nummers zijn fantastisch, net als bonustrack A Crippling Blow. De rest moet ik nog een beetje ontdekken, maar ik zet 'm voorlopg op drie en een halve ster.

avatar van Sldghmmr
Iemand alwat meer informatie over de "deluxe edition" ?

Ik heb hem besteld bij bol.com maar de levertijd is nogal lang. Hoop dat hier de bonus tracks opstaan!

avatar van CoExiSt
Lijkt me sterkt dat er een "deluxe edition" uitkomt.
De vorige albums van The Killers hebben ook niet dit soort editions gehad.

Ik geloof dat Bol.com graag met dat soort termen mag strooien om vervolgens mensen die al 3 weken wachten de "gewone" cd te sturen.

Bil.cum *Bareugh*

avatar van sj0n88
Yamato schreef:
Ik vind het een beetje teleurstellend dat zo weinig mensen bereid zijn eens goed te luisteren alvorens zij een mening vormen over dit album. (...) het niveau is voor mij net niet zo hoog als het niveau van Sam's Town en Hot Fuss maar ik ken het desalniettemin 5 sterren toe.

Het niveau is niet zo hoog als de vorige albums? Maar je kent wel 5 sterren toe? En je hebt er commentaar op dat mensen te vroeg een mening vormen terwijl je er zelf misschien maar 3 keer naar hebt geluisterd en nu al 5 sterren uitdeelt? Is het dan niet een idee voor je om zelf ook eerst eens goed te gaan luisteren en vervolgens een reeël aantal sterren uitdeelt? 5* zou betekenen dat dit album niet beter kan. Terwijl je zelf al zegt dat je twee albums van dezelfde artiest(!) beter vindt. Dan wil ik bij deze kwijt dat ik dit 'een beetje teleurstellend' van je vindt.

CoExiSt schreef:
Lijkt me sterkt dat er een "deluxe edition" uitkomt.
De vorige albums van The Killers hebben ook niet dit soort editions gehad.

Bil.cum *Bareugh*

Hot Fuss heeft op zeker wel een deluxe editie gehad. Daar stonden een aantal extra tracks op en er zat een bonus dvd bij. Van Sam's Town weet ik het niet.

De eerste luisterbeurt vond ik deze CD ok. Het wordt wel steeds beter! Het kan alleen nog niet tippen aan Sam's Town.

avatar van coldwarkids
nee inderdaad Sam's Town heeft meer sterke songs op het album, maar toch is Day & Age geen teleurstellende 4de album van de The Killers. Als hoogtepunten: Spaceman, A Dustland Fairytale

avatar van Martijn76
Had gehoopt dat deze plaat na een paar keer draaien beter zou worden, maar dat is helaas niet het geval. Jammer, heb van Sam's Town erg genoten, zal deze niet vaak meer draaien denk ik