Interpol - Antics (2004)

Label: Matador

1. Next Exit (3:20)
  2. Evil (3:35)
  3. Narc (4:07)
  4. Take You on a Cruise (4:54)
  5. Slow Hands (3:04)
  6. Not Even Jail (5:46)
  7. Public Pervert (4:40)
  8. C'Mere (3:11)
  9. Length of Love (4:06)
  10. A Time to Be So Small (4:50)
  11. Song Seven * (4:52)
  12. Narc [Paul Banks Remix] * (2:39)
  13. Not Even Jail [Daniel Kessler Remix] * (5:41)
  14. Fog Vs. Mould for the Length of Love * (7:48)
  15. Public Pervert [Carlos D Remix] * (8:08)
  16. Slow Hands [Dan the Automator Remix] * (4:06)
  17. Slow Hands [Britt Daniel Remix] * (3:46)
  18. Narc [Eden Session] * (4:08)
avatar van otherfool
-renemeijer- schreef:

juist, ik heb ze eindelijk live gezien (bij rock in park) en ze zijn echt te goed!!!

Goeie genade zeg, wat een strak optreden. Super.

Ja, dat was het optreden wel. heb ze nu drie keer gezien op nog geen jaar tijd (september in de melkweg, november in paradiso en nu gisteren in Nijmegen) en het rockte weer enorm. Wat zijn die gitaarpartijen toch geniaal!

JonnieBrasco
Het heeft een jaar geduurd voor ik het idee had dit album voor mezelf helemaal te kunnen plaatsen. Een album waarbij ik vanaf het begin een soort haat/liefde verhouding heb, waarbij de liefde uiteindelijk wel overheerst. Maar het is één van mijn moeizaamste groeiplaten gebleken. En als het niet de opvolger geweest zou zijn van hun debuut Turn on the Bright Lights, zou ik het misschien niet zoveel luisterkans hebben gegeven. Het album heeft zo'n uitermate stugge en eigenzinnige stijl, dat je veel tijd nodig hebt om het helemaal te kunnen accepteren.

1. Next Exit is het nummer geweest waarmee de 2 Interpol-optredens die ik bijgewoond heb, startten. Beide keren was het een overdonderende schok van jewelste als de krachtige stem met We're ain't going to the taaaauuuwwwwnnn erin kwam. Een buitengewoon doordringende stem van een zeer zelfverzekerde zanger. Interpol toont ook muzikaal gezien aan, dat je met een simpel nummer als deze wel degelijk iets kan doen met een luisteraar. 4,0*
2. In Evil vind ik vooral de ritmewisselingen sterk. Met het swingende Hey wait, great smile stukje, het uitermate opzwepende Sandy, why can't we look the other way? en het mooie gitaar/piano-combi getokkel bij He speaks about travel. 4,0*
3. Narc is goed! Het simpele hakkelende solo-gitaarwerk dat wordt gespeeld alsof het ook nog veel moeite kost om te spelen. En van die schitterende basloopjes (wat hou ik daarvan!). Soepel opgebouwd en tot de betere nummers van dit album behorend. 4,5*
4. Take You on a Cruise. Met ook al een zo'n lekker hakkelende begeleiding, en met daar bovenop een mooie golvende gitaar. Meeslepend en met een mooie tekst. 4,5*
5. Slow Hands. Beetje zo'n vlot Franz Ferdinand-achtig nummer, alleen onderscheidt Interpol zich hier t.o.v. van die band op alle muzikale fronten, zeker in het refrein en de instrumentale stukjes. 4,0*
6. Not Even Jail. Zo'n nummer die je (als je hem 10x gehoord hebt), bij de eerste toon al laat verlangen naar het aanstekelijke gitaarriffje dat in het tweede deel van het nummer zit. Nummer begint ingetogen maar stelt na verloop van tijd steeds meer briljantie tentoon. 4,5*
7. Public Pervert. Een beetje een te traag nummer, dat het beter had gedaan als intro van de cd. Na al het mooie vorige geweld valt de c.d. een klein beetje stil hier. Wel een mooie outro. 3,5*
8. C'Mere. Goed nummer, waarbij het tempo weer hersteld is. Representatief voor het album. 4,0*
9. Length of Love. Een beetje een zwaarmoedig nummer dat er nooit echt heel erg lekker inkomt, ik heb er nog stééds die haat/liefde verhouding mee. 3,0*
10. A Time to Be Small sluit de immer zware luistertrip, rustig af. 4,0*

Al met al is me het nog nooit meegevallen om een volledige Antics-trip met een grijns van voldoening af te sluiten, maar het album biedt genoeg karakter en mooie nummers voor een totale waardering van vier sterren. Overbodig om te zeggen, maar Turn on the Bright Lights blijft toch heel andere koek, van veel subliemer niveau.

Mooi gezegd JonnieBrasco.
Inderdaad een heel mooi album.....iets minder dan zijn voorganger maar dat kon haast ook niet beter. Antics krijgt van mij ook 4 sterren. Het album heeft 3 favorieten:
Take you on a cruise: bij die gitaar waan je je haast op een schip. Wat een lekker nummer...5*
Not even jail kan ik kort over zijn: ook weer een juweeltje. Het beste nummer van de band tot nu toe, vind ik. Het heeft een stevig tempo, en de lekkere gitaarondersteuning is briljant. Het einde van het nummer is hemels. 5*
Ook length of Love is goed ! Op een bepaalde manier lekker dromerig, ondanks het stevige tempo. Klassenummer. 4*

Vind dit album als geheel misschien nog wel iets beter dan haar voorganger. Hier staat werkelijk geen enkel slecht nummer op. En vooral Slow Hands is gewoon een geniaal nummer! Voor mij echt een duidelijke 5*

avatar van twin
Dit is een groeialbum, eerst was ik niet zo enthousiast, maar na meerdere keren luisteren verhoog ik toch mij stem met 0,5 * er staan juweeltjes op.

avatar van Nicolage Rico
"Not even jail" is inderdaad een JUWEELTJE, maar het nadeel van het album is dat het 't enige juweeltje is, tot dusver...

aERodynamIC schreef:

Ik vind hem net even beter dan het debuut, en die was al niet misselijk

Dit gaat al een hele tijd niet meer op Heel erg veel kwaliteitsverschil zie ik er nu ook weer niet in, maar het debuut is net een tikkie beter.

Toen ik de plaat voor het eerst hoorde, vorige zomer (drie maanden voor de release, huisgenoten met een goeie pc, het is wat ) vond ik hem behoorlijk eentonig. Een jaar en drie concerten later vind ik de cd even goed als turn on the bright lights. Deze plaats is volgens mij de ultieme groeiplaat. De juweeltjes ontdek je bij beluistering en beluistering en beluistering...

avatar van Nicolage Rico
Wat zijn volgens jouw de juweeltjes dan Bloompje?

avatar van The Scientist
Ik heb het album weer een aantal maal geluisterd, begin nu "A Time To Be So Small" een absurd goed nummer te vinden, vooral die eerste minuut vind ik geweldig!

avatar van twin
Wat zijn volgens jouw de juweeltjes dan Bloompje?

Als ik voor mijn beurt mag praten dan vind ik Evil, Slow Hands en Narc toch wel juweeltjes die live ook super klinken, en natuurlijk Not Even Jail, ik geef er nog een 0.5 * bij en hij staat nu in mijn top 10, zelden zo'n groeialbum gehoord

Prachtig album, toch ben ik meer gecharmeerd van het eerste album, live ook prima in orde!

Bloompje schreef:

100 % eens met je beschrijving. eerst vond ik t maar lala maar inmiddels vind ik m beter dan Turn on The Bright Lights

avatar van Thibault14
Voor mij de beste plaat van de voorbije 5 jaar.

Thibault14 schreef:
Voor mij de beste plaat van de voorbije 5 jaar.

Moet je m wel wat hoger zetten in je top 10:-)

avatar van Gizzmann
Laatst moest ik op school 40 minuten nablijven. Discman meegenomen met interpol - antics. Heb gewoon achteruit geleund en geluisterd en de 40 minuten waren zo voorbij. Thank you Interpol, voor een aantal zeer relaxte minuten!

avatar van andré
Gizzmann schreef:

Nablijven noemen ze dat! Als ik vroeger moest nablijven moest ik boombladeren bijelkaar harken of kauwgum onder de tafels weghalen! (ouwelul-modus uit)

avatar van mic
mic
Ik vond Antics eerst maar matig.
Kende al wel een paar nummers...maar het is een echte groeiplaat. Ik draai 'm nu al bijna net zoveel als ToTBL.
Jammer dat Song 7 er niet op staat. Da's mijn favoriete Interpol nummer denk ik.
En dat 'A Time To Be So Small' al op een single stond.

Er is in the US een Antics met bonus disc uitgekomen...:/

andré schreef:

Precies Andre ! Zo wordt t niets met de jeugd

avatar van Gizzmann
Nou ja, god straft meteen. Toen ik thuis kwam had ik barstende koppijn en was ik snip verkouden

Xander
Fantastisch album, ik raak hem maar niet beu ... Iedere luisterbeurt een beetje beter! 4,5*, misschien een potentiële 5*

"Antics" klinkt een stuk rechtlijniger dan "Turn on the bright lights". Bijna alle nummers drijven op een scherp, repetitief gitaarriedeltje met een zware bas eronder en Banks' klagerige zang erover. Dit levert straffe songs op als "Evil", "Slow Hands" en "A Time to be Small", maar "C'Mere", "Length of Love" en "Public Pervert" klinken dan weer erg inwisselbaar. Opener "Next exit" is het enige nummer dat wat anders klinkt en is mijn persoonlijke favoriet van dit album. Al bij al toch een tegenvaller in vergelijking met het sublieme debuut.

Een heel ander album dan het debuut, maar minstens net zo goed. De uitgesponnen nummers die wel al kenden van het debuut verpakt in voornamelijk upbeat-melodieen geven een nieuwe dimensie aan het geluid van Interpol. Van diverse personen heb ik vernomen dat zij Antics als geheel beter kunnen waarderen dan Turn On the Bright Lights. Voor mij was opvallend dat dit voornamelijk mensen waren die weinig affiniteit hadden met het debuut. Turn on The Bright Lights wordt door sommigen als 'moeilijk' ervaren en Antics speelt daar goed op in door - de titel zegt het eigenlijk al - redelijk toegankelijke nummers aan te bieden zonder afbreuk te doen aan het intense, atmosferische geluid van Interpol. 4*

avatar van vanh
Ik heb deze cd net 1 keer beluisterd. Verbazingwekkend goed zeg. Smaakt naar meer.

avatar van Feyenoord-JЩ
Deze cd was mijn eerste kennismaking met Interpol. Hij is goed, maar roept niet altijd dat gevoel op wat ik bij Turn on The bright lights wel krijg. Nummers waarbij ik dat wel krijg en die dus ook mijn favorieten zijn, zijn dan toch Evil, Take you on a Cruise en not even Jail. De rest is ook goed, maar ook niet meer dan dat.
3,5* van mij

toch erg veel goeie reacties op dit album en zeer terecht
5*****

Ik heb dit net voor het eerst gehoord een paar dagen geleden en ik vind het steeds beter worden. De eerste keer toen ik het hoorde dacht ik al: wow, dit is wel heel leuk! Maar nu ik het een paar keer heb gehoord, vind ik het echt wel heel erg goed!

Verhoogd naar 4,0*

Ook bij mij heeft het lang geduurd eer ik in dit album kwam. Eerste album ken ik nog steeds niet. Zeker kwaliteit, maar ik voel er niet zo heel erg veel bij. 3,5 lijkt me daarom een perfect cijfer, naar mijn mening. Naar het einde toe, vind ik dit schijfje trouwens toch wat afzwakken.

Ik hoorde dit album het eerst van Interpol. Ik moet zeggen dat ik eerst niet zo enthousiast was. Maar ik hoorde op een gegeven moment toen ik in Duitsland was het nummer "Evil" op de radio. Ik vond dat zo'n geweldig nummer dat ik dat album beter ben gaan beluisteren. En het is nu een van mijn favoriete albums. Evil vind ik nog steeds het beste nummer. Ik vind dit album zeker net zo goed als turn on the bright lights. 5 sterren