Beyoncé - I Am... Sasha Fierce (2008)

R&B / Pop
Label: Columbia

1. If I Were a Boy (4:11)
  2. Halo (4:22)
  3. Disappear (4:29)
  4. Broken-Hearted Girl (4:40)
  5. Ave Maria (3:42)
  6. Smash into You * (4:32)
  7. Satellites (3:09)
  8. That's Why You're Beautiful * (3:42)
  9. Save the Hero * (4:34)
  10. Honesty * (3:46)
  11. Single Ladies (Put a Ring on It) (3:15)
  12. Radio (3:39)
  13. Diva (3:21)
  14. Sweet Dreams (3:29)
  15. Video Phone (3:36)
  16. Hello * (4:17)
  17. Ego * (3:57)
  18. Scared of Lonely * (3:44)
  19. Why Don't You Love Me * (3:37)
  20. Ego [Remix] * (4:47)

met Kanye West

21. Video Phone [Extended Remix] * (5:04)

met Lady Gaga

avatar van musicman13
Beyoncé gebruikt haar talenten niet?! Het is duidelijk dat jullie weinig naar der muziek luisteren, en ik zou zeggen kijk is naar der Beyoncé Experience dvd! Dan zie je dat ze wel zeker der talenten gebruikt!

O en ik wil ook effe kwijt dat Beyoncé een pop zangeres is. Ze is niet zo underground als die enge Björk & Kate Bush misschien zijn. Jullie overdrijven verschrikkelijk, want zoals Britney Spears en Katy Perry maakt Beyoncé wel degelijk muziek met emotie. En waarom zou je Beyoncé rock willen laten maken of iets "anders". Ze doet waar ze goed in is. Echte mainstream-R&B en dat heel musicmeter altijd gelijk pop slecht vind is ook raar. Muziek moet je van genieten en met dit album kan je dat doen! Der stem klinkt goed, muziek & ze weet telkens weer een hype te beginnen zoals met Single Ladies. Zie ik andere zangeressen niet doen!

en wat betreft die opmerking van deze pagina bezoeken, ik zat fout.

Volgens mij hebben zowel vin13 als ik niets gezegd over pop slecht vinden. Ik heb ook toegegeven dat ik vind dat Beyonce's muziek best kan waarderen soms. Maar even vaak ook niet. Niet omdat ik popmuziek slecht vind. Want ik kan goede pop evengoed waarderen dan welke minder populaire stroming dan ook. Ik ben overigens geen R&B fan, maar ik vind haar laatste hits nou niet bepaald R&B uitstralen.

RedLightCityBoy
Ik hoor net Halo op TMF en wat is dat voor een k*tnummer zeg. Beyonce is echt enorm gezakt kwa niveau. Waar ze vroeger nog af en toe sterk uit de hoek kon komen is ze nu echt niks meer. Het is ook totaal geen R&B meer, waardoor ze nooit kan laten zien wat voor een goede stem ze heeft. Nu verbergt ze het achter enorm zwakke dance/poppy producties. bah!

avatar van Kos
Kos

Snif, snif, HAAT!

Neuh, ik heb helemaal niks tegen Beyonce, integendeel zelfs, maar de nummers waar ze hier mee moet werken zijn gewoon van heel laag niveau, ze had beter andere mensen kunnen inhuren.
Dit ontstijgt de muziek van het eerste de beste flutzangeresje niet.

Dn!S schreef:

nee omdat ze meer de popkant is opgegaan!!!

dance?! Hmm....

avatar van musicman13
ik vind wel dat jullie een beetje gelijk hebben. Met dit album is ze veilig gaan spelen, nummers als Diva & Videophone had ze niet moeten maken, is ze te oud nu voor. Ze had meer moeten experimenteren.

Demon99

4. If I Were a Boy

dance?! Hmm....

Heel overduidelijk, ja.

Heel overduidelijk, ja.

nou nee. Ze is meer pop opgegaan, maar van dance is geen sprake.

RedLightCityBoy
Op Halo in ieder geval wel.

RedLightCityBoy schreef:
Op Halo in ieder geval wel.

nou nou wat een dance. Hmm nieuw een dance ballad. hhaah amateurs

Demon99
Halo is juist geen dance.

avatar van Pooiertje
Ik hoor er ook geen dance in, maar een slecht nummer vind ik het wel .

avatar van Arrie
Halo vind ik nog wel oké, die andere drie singles daarentegen...

avatar van Zelva
musicman13 schreef:

Dan kan het toch nooit 5 sterren waard zijn?

Zelva schreef:

Dan kan het toch nooit 5 sterren waard zijn?

ach ik vind alle nummers goed en ben niet zo'n mierenneuker, is niet om mensen te beledigen is een uitspraak moderater, ik geniet van muziek en ga niet diep naar de productie kijken! Misschien haal ik er wel een halve punt af!

avatar van Waste Management
Halo is een lekker nummertje

Demon99 schreef:
Halo is juist geen dance.

De dance-synths zijn iig aanwezig.

RedLightCityBoy schreef:

De dance-synths zijn iig aanwezig.

er zitten wel synths in maar geen dance synths in!! Voor dance-synths moet je bij Radio zijn

avatar van jordidj1
redelijk goed album,

dit is tenminste beter dan dan gejank van Rihanna & CB op de radio.

avatar van musicman13
Ga nou geen Beyoncé/Rihanna vergelijkingen maken, want als iemand iemand na doet, dan doet Rihanna wel Beyoncé na. Maar dat vind ik ook wel meevallen. Maar om weer zo'n vergelijking te maken is ook wel weer taboe!

Misterfool
Ik heb een bloedhekel aan beyoncé gekregen en wel om een reden. Het is techniekje op techniekje op techniekje. Technisch is dan weleens waar heel goed en ze kan uiteraard een goed octaafje halen. maar het klinkt gewoonweg alsof ze zingt in een instructievideo. rouw gevoel heeft ze maar heel beperkt. de kracht om echt te overtuigen en mij in mijn hart te raken heeft ze gewoonweg niet.

Neem nou eens het volstrekt omgekeerde van beyoncé een bob dylan. Technisch is hij gewoonweg prut(soms tegen het valse aan) waarom vind ik hem dan toch geniaal. Omdat hij zingt vanuit rouw gevoel. Zijn spervuur van emotie is soms zelfs te veel voor mijn tienerbrein. beyonce aan de andere hand zingt altijd perfect zuiver maar echt raken doet ze me nooit. het is te veilig te onbezield en te standaard. ik begin zelfs de indruk te krijgen dat het haar alleen maar om het geld te doen is.

Bij beluistering van dit album komt slechts een gedachte in mij op. leuk en aardig maar waar blijft het gevoel. standaard popplaatje zonder bezieling.

zuivere perfect technische zang ok maar hou alsjeblieft het gevoel in het oog. want daar is toch allemaal om te doen. de luisteraar emotioneel betrokken te laten voelen met de muziek.

wel een verhoging naar 1,5 ster want ik heb welleens ergere prut gehoord(rihanna en madonna bijv)

Misterfool schreef:

Dylan aanhalen in een bespreking van een album van Beyonce, dat zijn twee uitersten van twee volstrekt andere spectrums van de muzikale horizon en in essentie nagenoeg onvergelijkbaar.

Eerlijk gezegd luister ik zelf ook liever naar minder gangbare stemmen, zoals Dylan, Louis Armstrong, Captain Beefheart en David Bowie, maar dat terzijde...

Dylan's vocale kwaliteiten kun je al dan niet in twijfel trekken, alhoewel hij in de laatste 48 jaar (zolang moet Beyonce het eerst nog maar eens volhouden) heeft bewezen wel degelijk te kunnen zingen, ondanks het feit dat hij wellicht de meest belaste stembanden uit de 2e helft van de 20e eeuw heeft.

Laat Beyonce eerst maar eens iets (laten) schrijven wat in de buurt komt van 1 van de vele klassiekers die Dylan heeft gemaakt, dan spreken we verder !

avatar van Pooiertje
David Bowie een minder gangbare stem?

Misterfool
ben ik vergeten er bij te zetten. ik vergelijk dylan met beyoncé alleen op stem gebruik maar daarvoor had je net zo goed een captain beefheart kunnen invullen.op teksten wil ik niet eens hiermee vergelijken. dan gaat mijn cijfer weer heel rap naar de 0,5. de enigste vergelijking die ik wou maken is deze.

beyoncé zeer getrainde stem. weinig emotie voor mij slechte zang
bob dylan: niet getrainde stem VEEL emotie voor mij goede zang
kate bush(peter hammil) zeer getrainde stem en veel emotie briljante stem

een getrainde stem is net dat beetje extra en moet niet ten koste gaan van de uitwisseling van emoties aan de luisteraar.

op basis van stem gebruik zijn al deze mensen gebonden aan een normale manier van zingen. wellicht met wat meer rock en r&b accenten. vandaar dat ik de vergelijking mogelijk achtte.

Beyonce heeft een zeer getrainde stem dat is ook haast niet te ontkennen maar ze verzand te veel in het zingen met maniertjes en verziekt zo de overdracht van emotie.

P.S ik heb het enkel over beyoncé de namen die ik aanhaal zijn alleen bedoelt waarom ik beyoncé zijn stem zwak vind en van de aangehaalde namen niet laten we AUB niet offtopic gaan

Pooiertje schreef:
David Bowie een minder gangbare stem?

Persoonlijk ben ik van mening dat Bowie een van de lekkerste stemmen heeft, maar ik kan mij ook heel goed voorstellen dat een hoop mensen van mening zijn dat het niet bepaald een schoonheidsprijs verdiend...

Maar goed, back on topic maar weer en breek mij de bek vooral niet open over Beyonce, die beerput kan maar beter gesloten blijven

Antonio
Respect voor Misterfool's Top 10, zeer indrukwekend voor iemand van jou jonge leeftijd !!! Met name de albums op plaatsen 1, 2, 4, 6 en 7...

Ga zo door, op die leeftijd was ik niet ''veel verder'' dan Zappa en Pink Floyd

avatar van Mjuman
Lekker hakken jongens - ik vind het (iets) oudere werk van Beyoncé met Destiny's Child - Survivor bijv. best te pruimen; en met name in een cabrio over de one, de Coastal Road naar Santa Cruz; heerlijk ideale soundtrack voor zo'n trip.

Misterfool schreef:

slaat echt nergens op! Heb je nummers als If I Were A Boy & Broken-Hearted Girl goed beluisterd? Zit vol met emoties! Misschien die opa emoties van die valse Dylan, maar het is wel goed.