Britney Spears - Circus (2008)

Pop / Dance
Label: Jive

1. Womanizer (3:44)
  2. Circus (3:12)
  3. Out from Under (3:53)
  4. Kill the Lights (3:59)
  5. Shattered Glass (2:52)
  6. If U Seek Amy (3:36)
  7. Unusual You (4:21)
  8. Blur (3:07)
  9. Mmm Papi (3:22)
  10. Mannequin (4:06)
  11. Lace and Leather (2:47)
  12. My Baby (3:18)
  17. Quicksand * (4:05)
  18. Trouble * (3:34)
  19. Rock Boy * (3:22)
Ja.

Ik heb hem gedownload, beluisterd, laten bezinken en een keurige 1* toegekend.

avatar van friday the 13 th
Het hele album gedownload of alleen de song womanizer?

avatar van Nickstbo
friday the 13 th schreef:
De tweede single "Circus" vind ik stiekem beter dan de eerste, erg lekker, wat een comeback zeg. Beter dan die van Kylie, alhoewel die ook heel stijlvol en geslaagd is.

M'n voorkeur ligt bij Kylie. Zo klassedame die haar electropop perfect weet te verpakken.

avatar van Devoo
Guardian of Isis schreef:
Gevonden!

Het nummer staat hier op: http://www.musicmeter.nl/album/36209

Die is het ja! Dankje!

Guardian of Isis
Ach ja, mettertijd zullen de 5* stemmers toch wel tot het besef komen dat er véél beter muziek bestaat dan dit. Ik laat het hier dan ook bij.

Kosinski
Guardian of Isis schreef:

Gezien jouw persoonlijke top 10 verbaast het mij dat jij hier naar luistert.

boy1988m
Artiesten nemen meer dan 50 nummers soms op en dan kiezen ze er misschien 15 die op een album komen.

Britney heeft 35 nummers uitgekozen en daarvan waren 10 die ze zelf had geschreven en de andere waren songs die een songwriters hadden geschreven. En daarvan zijn er 19 op haar album gekomen.

En het maakt voor geen meter uit of je je eigen songs schrijf, het betekend niet dat het dan beter is.
Zo als Kelly Clarkson zij had van haar laatste album My December zelf geschreven maar de album is heeeeeeeeeeeel erg geflopt dus het is niet altijd goed om zelf nummers te schrijven.

boy1988m
En als haar album volgens sommige van jullie zoooo slecht is waarom staat die dan al op nummer 1 in Amerika en een paar andere landen

Kosinski schreef:

Gezien jouw persoonlijke top 10 verbaast het mij dat jij hier naar luistert.
Ja, andere mensen hebben ook al opgemerkt dat ik naar nogal uiteenlopende dingen luister. Ik heb deze echter niet zelf opgezocht; ze krijgt gewoon een hele hoop publiciteit de laatste tijd.

Ik heb niet heel de plaat beluisterd natuurlijk; ik had de singles Womanizer en Circus al gehoord op de radio die hier soms aanstaat, en om mijn mening wat te onderbouwen heb ik dan nog op YouTube geluisterd naar 3 andere nummers die hier hoog genoteerd staan, nl. If U Seek Amy, Shattered Glass en Phonography. Daarmee was mijn mening eigenlijk al opgemaakt hierover. Maar ik geef geen stem zonder een album helemaal beluisterd te hebben, ook niet als ik een idee heb van wat er van de rest van de nummers te verwachten valt.

@boy1988m: Als de nummers die ze zelf geschreven heeft, deze plaat al niet halen, kan ik me niet echt voorstellen dat die zo uitmuntend zijn... En (als verrassend veel mensen) lijk je te denken dat populariteit evenredig is met de muzikale kwaliteit? Verre van, anders zou Regi nu op straat staan met zijn keyboard.

boy1988m
nou 4 nummers hebben het gehaald..

en de meeste artiesten schrijven hun eigen nummers niet

oja en wie is Regi

avatar van CTK
CTK
boy1988m schreef:
Omdat er zeer veel reclame voor wordt gemaakt. Een tijd geleden stond een CD van Mariah Carey ook op 1 en dat was ook zeer zwak. Toplijsten zijn geen indicatie van kwaliteit hoor. Enkel van populariteit.

Verdomme jong, je bent al 20 jaar. Britney is nu toch echt niets voor jou. Ontdek maar eens een artiest zoals David Gray, dan zullen je ogen echt opengaan.

boy1988m
je gaat toch eerste de album op internet luisteren en dan pas koop je hem en zo hebben de meeste mensen het gedaan.
en alle recensie over haar album zijn heeeel erg goed ze vinden dat het haar beste album is.

en het heeft niks te maken met haar reclames want bij Blackout werd er ook gepromoot. Ze ging nergens opreden maar er waren veel reclames en op tv werd er ook veel over gesproken maar hij is toch niet zo goed verkocht het heeft dus echt niks te maken met promotie.

Ik luister naar heelveel verschillende soort muziek ik heb ook albums van Evanescence en heelveel andere artiesten en bands

Kingsnake
Leuk dat anderen het geweldig vinden.
Maar vind je het nu geweldig om de reden dat anderen het geweldig vinden?

boy1988m
ik vind het zelf een heel goed album anders had ik hem niet gekocht

ik heb ook niet haar 1ste album omdat ik het een slecht album vindt

en de recensie waren ook niet zo goed maar hij is wel 28 miljoen keer verkocht .

Prima, discussie gesloten.

Ik hoop dat je nog veel mooie momenten mag beleven aan deze plaat.

Ayreonfreak schreef:
typische mannenopmerking even; De cover is op zich wel de moeite waard

Een beetje dertien-in-een-dozijn amerikaanse blondine.

Dan vind ik onze eigen Anouk aantrekkelijker

avatar van lauradance
Wat een gezever over Britney zeg. Als je het niet leuk vindt dan niet. Ik vind Metallica ook niet leuk omdat het takkeherrie is, dat ga ik daar ook niet bij elk album zeggen.

Ik ben geen superfan van Britney maar ze heeft een leuk en vrolijk album afgeleverd. If you Seek Amy en Womanizer zijn op dit moment favoriet.

avatar van Maximusic
Ik weet ook best dat Britney geen muzikaal genie is, maar haar albums staan wat mij betrefd altijd garant voor heerlijke catchy popliedjes. Deze is sinds de release nog niet uit de cd speler geweest, ik wordt er gewoon vrolijk van

avatar van Thorgal
en ik herhaal ook nog maar even wat ik eerder schreef: een hoop hoogdravendheid hier in dit forum. Met name een hoop lui die hier schrijven wat wel en geen goede muziek is. Terwijl smaak gewoon persoonlijk is. Zelf zijn ze van mening dat ze echte muziekkenners zijn, maar als je de postings goed leest zie je dat ze weinig echte kennis hebben over de cd. In plaats daarvan verdoen deze lui waarschijnlijk veel tijd met het lezen van de Privé en Story en filmpjes kijken op Youtube. Want over het kaalscheren en de ex-en van Britney weten ze veel te melden.
Maar goed, ze luisteren wel naar artiesten uit de jaren 70 waarvan ze weten dat die heeeel intelligent waren. En dat is belangrijk want als je fan bent van zo'n slimme oude muzikant dan ben je dat zelf ook intelligent. Not.

Want als je slim bent en je hebt niks met Briney blijf je hier weg.
Als je tijd je kostbaar is en daar allemaal intelligente dingen in wilt doen ga je niet naar een artieste waar je niks mee hebt. Het enige excuus dat ik kan verzinnen waarom je hier dan toch komt is een persoonlijkheidsstoornis.

Kingsnake
Bedankt, Thorgal voor deze schitterende tirade.
Ook dank voor het waardeoordeel en bovenal bedankt voor het finaal rechtzetten van alle fouten die gemaakt zijn door eerder posters.

Nochtans blijf ik dit een ruk-plaat vinden en acht ik Britney niet in staat ooit iets degelijks te doen op welk gebied dan ook.

Zo, nu weer terug naar mijn prive en story.

avatar van Rich_B
Mijn Beoordeling: Britney Spears - Circus

1Womanizer: Goede 1e single van het album, Alleen het pakt me niet zoals andere single's van britney zoals wat : Toxic, My Prerogatvie, Do Somethin, Everytime, Overprotected, Het wel deden..
Maar al met al wel een goede single cijfer voor het liedje (4)

2Circus: Goede single, de opbouw naar het refrein is het beste stukje uit de hele song.. Je hoort wel dat het haar favoriet van de album is mijn cijfer (4)

3Out from under: Eindelijk weer de liedjes wat we van haar vergeten zijn de ballads !!. iedereen kende alleen nog de dance nummers van haar.. Overigens is bevestigd dat dit haar 3e single word. Wel een goede keuze.. ben wel blij dat ze ook 2Ballads aan het album heeft gewaagd Mijn cijfer (5)

4Kill the lights: 1 Van de beste songs op de gehele album.. Toen die net was uitgelekt vond ik hem al helemaal perfect en naarmate je hem meer luisterd word die steeds beter.Had wel de 1e single mogen worden ! Cijfer (5)

5Shattered Glass: Ook weer een geweldige song !! Kan niet stoppen met luisteren goed geproduceerd! Cijfer (5)

6If You Seek Amy: De meest grappigste liedje op de gehele album een soort onderbreking in al het serieuze (Out From Under & Kill The Lights!) Wel goed verzonnen en ook een geweldige popsong Cijfer(4.5)

7Unuasal You: 1 woord GEWELDIG !! Cijfer(5)

8Blur: Dit vind ik zelf het allerminste liedje op de album !! weet niet zo goed wat iedereen hier goed aanvind. zo oppervlakkig en saai. en dat maakt het voor mij als britney fan ook de slechtste lied die ze heeft gezongen.;) Het mocht wel vervangen worden door de steengoede lied QUICKSAND !!.. Cijfer (1)

9Mmm Papi: Iedereen klaagt over dit liedje maar zelf vind ik het wel weer een uitdagende lied.. En gewaagd kan niets anders zeggen dan (4)

10Mannequin: Samen met kill the lights de beste dance nummer op het album. Met Schrijfbijdrage van Miss Spears zelf !! (5)

11Lace And Leather: Het stoffige liedje (Leer).. Maakt het wel grappig en beetje circus stijl Samen met Shattered glass in het begin met de glazen !!.. Voor mij is dit nummer een (4,5)waard

12My Baby: Geweldig liedje over haar zoontjes.. En goed ingezongen.. Bewijst maar weer dat ze wel nog steeds kan zingen.. (oke haters ze kan niet zo goed zingen als Whitney & Celine Dion) Maar toch staat ze er toch. en met dit liedje bewijst ze nogmaals dat ze wel kan zingen..Cijfer(5)

13Radar: Had er voor mij niet opgehoeven daarom maakt dit liedje het bij mij met een score van (3)

14Rock Me In: Geweldige Rock (Periode van I Love Rock/Roll) Geweldig maar niet helemaal perfect (4)

15Phonography: GEWELDIG GEWELDIG !! Kan niets anders zeggen dan dat 1 van haar allerbeste liedjes is die ze heeft gezongen!! Hou ervan daarom cijfer (5)

16Amnesia: Ook weer een geweldige Bonus nummer samen met Phonography & Quicksand.. Snap niet waarom die liedjes het niet behaald hebben tot de gewone cd !! De album had best mogen bestaan uit 15liedjes.. Maarja. Amensia is voor mij een (5) waard

17Trouble: Ook weer een geweldige bonusnummer van de miss spears (5)

18Quicksand: KAN NIET STOPPEN MET LUISTEREN GEWELDIG LIEDJE DIT !! CIJFER (5)

19Rock Boy: De DUITSTE Bonus nummer, past wel ja bij duitsland vind het zelf niet veel aan daarom een (3) waard

Kom uit op een gemiddelde van een 4.7--->5

Gewoon een goede popalbum in de thema circus..
Ze bewijst maar weer dat ze wel nog steeds de popmuziek onder controle heeft.. Welom terug britney !

Gallow
Best geweldig dus

Rich_B schreef:
Kom uit op een gemiddelde van een 4.7--->5
Niet om overdreven precies te zijn, hoor, maareh:

(4+4+5+5+5+4.5+5+1+4+5+4.5+5+3+4+5+5+5+5+3)/19 = 82/19 = 4,32

Tenzij je natuurlijk een willekeurig getal als gemiddelde hebt genomen.

Kingsnake
Ook leuk dat het zoveel moeite kost die review te lezen.
Toch belangrijk, taalbeheersing.
Hoe kan ik anders overtuig worden, deze plaat te kopen?

avatar van Kronos
Goed geschreven Rich_B !

Niet echt mijn muziek, maar

ik ga er eens naar luisteren.

avatar van Kronos
Prima in orde voor wat het is zo te horen. Maar ik kan het maar met moeite aanhoren, deze muziek. Alsof het er alleen maar om gaat dezelfde lege doos steeds weer in een blitse verpakking te steken. Net als Madonna meet Britney zich ook elke keer een nieuw pakje aan, net als de muziek van Madonna krijgt die van Britney elke keer een nieuwe sound. Da's weer eens leuk voor even, maar inhoudelijk blijf ik er mee op mijn honger zitten.

Jackson07
Tja, zal het album nog maar een keer gaan luisteren, persoonlijk vind ik het een uiterst zwakke zangeres, haar stem op haar albums klinkt altijd zo vervormd door een computer ofzo, dat heb ik ook met de laatste 10 jaar van Cher, dan hoor je ook zo'n computer stem. Op persoonlijk vlak vind ik het sneu dat ze zo kapot is gemaakt door de pers, maar goed. Stem volgt later

avatar van Waste Management
Ik vind ''Blackout'' toch beter dan ''Circus'' maar dat komt ook omdat ''Blackout'' een Pop/Dance gericht album is.
''Circus'' is ook een goed album, de eerste single ''Womanizer'' is te gek en de tweede single ''Circus'' ook en heb mijn favorieten van het album:

01. Womanizer
De eerste single van het album, een heerlijke Electro/Dance/Pop nummer.

02. Circus
De tweede single, het nummer heeft een R&B/Dance ritme en het bevalt me.

03. Out From Under
1 van de Ballads op het album. Britney zingd prachtig in het nummer, mooi gedaan.

04. Kill the Lights
1 van Danjas meesterwerken, het nummer is echt club gericht, heelijk om op te dansen.

05. If U Seek Amy
Ik vind het nummer best leuk, grappige teksten en melodieen.

avatar van The Scientist
hoopje offtopic-dingen weggehaald... over de muziek s.v.p.

Thorgal schreef:

Want als je slim bent en je hebt niks met Briney blijf je hier weg.

Kijk, hier ben ik het nou helemaal mee eens. Muzieksmaak is persoonlijk, ik luister ook Britney Spears, maar ik vind Björk ook erg leuk om te luisteren, en ik luister ook heel erg veel aparte muziek zoals Jahcoozi & Peaches. Dus mensen die het enorm belangrijk vinden, om mensen van 20 naar David Gray te laten luisteren, of andere muziek uit hun jaren, hou er mee op. Je bereikt hier niks mee, want de meeste van ons zullen dat toch niet proberen, en zullen ze het wel proberen, dan is dat niet omdat iemand zegt dat ze dat moeten doen. Laat ons lekker naar Britney luisteren, wij gaan ook niet posten bij albums uit de '70er jaren.