Britney Spears - Circus (2008)

Pop / Dance
Label: Jive

1. Womanizer (3:44)
  2. Circus (3:12)
  3. Out from Under (3:53)
  4. Kill the Lights (3:59)
  5. Shattered Glass (2:52)
  6. If U Seek Amy (3:36)
  7. Unusual You (4:21)
  8. Blur (3:07)
  9. Mmm Papi (3:22)
  10. Mannequin (4:06)
  11. Lace and Leather (2:47)
  12. My Baby (3:18)
  13. Radar (3:48)
  14. Rock Me In * (3:17)
  15. Phonography * (3:33)
  16. Amnesia * (3:57)
  17. Quicksand * (4:05)
  18. Trouble * (3:34)
  19. Rock Boy * (3:22)
Staat het nummer Radar niet ook al op haar vorige album??

avatar van Jeroen65
liesje277 schreef:
Staat het nummer Radar niet ook al op haar vorige album??

Ja klopt. Ze hebben hem er weer opgezet omdat de fans het nummer geweldig vinden en teleurgesteld waren dat het was geschrapt als single.

Van mij hadden ze wel een nieuwe versie kunnen maken. Maarja het is nog steeds wel een leuk nummer. Andere nummers op het album zijn wel een stuk beter vind ik

chaotic20 schreef:
Inderdaad. Waarom zijn die uit de jaren '70 meesterwerken? Wat is er zo bijzonder aan? Leg dat eens uit...

Dat meen je toch niet? Ik zal het doen met kernwoorden: artiesten als Jimi Hendrix, Joy Division, Neil Young, Led Zeppelin, etc. waren/zijn: muzikaal getalenteerd, meeslepend, inspirerend, intelligent, ingenieus, virtuoos, vernieuwend, zelf de schrijvers van hun eigen songs.

Britney is dus geen van de bovenstaande. Oei, nee, sorry ze schreef mee aan welgeteld 4(!) nummers op dit album.

avatar van Nickstbo
Ow, wat een terugval na het vorige album...
Vrij standaard allemaal

avatar van Maximusic
Ik vond haar vorige album ook best goed maar persoonlijk houd ik juist meer van de standaard pop en vind ik deze juist erg leuk

Kingsnake
Kan me niet voorstellen dat dit stukje propaganda voor de persoon die zich Britney noemt, enigszins muzikaal danwel tekstueel iets zal teweegbrengen.

19 nummers, betekent in dit geval 19 of meer producers en ook de songwriting zal wel gedaan zijn door externen (lees ingehuurde pop-doctors).

Pop muziek wordt verpest door dit soort massa-hysterie gestuurde bedrijven.
Want Britney is geen artiest maar een bedrijf, net asl Coca-Cola en Barbie.

Ik heb met spijt, maar met een serieus oor gerpobeerd de vorige werken van deze artiest te doorgonden.
Maar ik ben bang dat ik daar een paar hersencellen mee gedood heb.

NB, was ze niet kaal?

avatar van Maximusic
Kingsnake schreef:

NB, was ze niet kaal?

Dat is al meer als 2 jaar geleden, dat is onderhand wel weer aangegroeid

Maximusic schreef:

Dat is al meer als 2 jaar geleden, dat is onderhand wel weer aangegroeid

Ah.

Mijn Glossy-kennis is weer ge-update.

avatar van chaotic20
Guardian of Isis schreef:

Dat is een kwestie van smaak!

chaotic20 schreef:

Dat is een kwestie van smaak!

Nee, is geen kwestie van smaak.
Is een kwestie van albums laten rijpen.
Er is ook pulp in de 70'er jaren gemaakt.
Trouwens degene die jij quote noemt verschillende stijlen (met opzet waarschijnlijk).

Britney muziek heeft niets met smaak te maken, maar met vatbaarheid voor hypes.

Gelukkig weten sommige mensen hier precies waar je wel en niet naar mag luisteren... Laat mensen en hun muzieksmaak nou gewoon eens in hun waarde. Ik ben niet bepaald vatbaar voor hypes al zeg ik het zelf, maar ik houd wel van goedgeproduceerde popmuziek, en dat is wat Britney en de mensen achter haar maken!

MichielV schreef:
Zeg ik niet, is gewoon mijn mening. Ik vind het sowieso al moeilijk om respect te hebben voor een artieste die amper zelf meeschrijft aan haar nummers, maar de eer ervoor wel opstrijkt. Met Rihanna is dit nog 10 keer erger. Britney's media-perikelen zijn ook niet aan mij besteed; die drama's met haar achterlijke ex-vriendje "K-Fed" die ook geen muziek kan schrijven om z'n leven te redden, vind ik ronduit belachelijk.

En daar draait het voor de helft toch om bij dergelijke popartiesten: imago? Muzikaal is er in ieder geval niet veel te ontdekken. Ik zie niet in hoe je iets als Womanizer de rating van een meesterwerk kan geven, enkel omdat het "leuk wegluistert". Voor mij moet een een groep hun ziel, geest en hart gieten in de nummers die ze schrijft vóór ze zo'n rating verdienen.

Dit is gewoon leuk om een keertje te horen op de radio of zo; verder niet veel aan voor mij. Maar ik vraag me dan wel af: wat voor impact heeft deze plaat op jullie zodat jullie er de maximumscore voor geven?

Lost Highway
@ Guardian : Ik kan jouw mening en visie tegenover muziek alleen maar onderschrijven. De artiest die als uitvoerder staat geboekt moet de voornaamste credits verdiend hebben aan de plaat, anders draait het louter om imago en is de discussie eigenlijk al gesloten. Zelfs indien ik het niet zo dramatisch zou vinden, dan nog zou ik moeite hebben om ernaar te luisteren. Zelfs bij het luisteren naar Depeche Mode, ongetwjfeld één van mijn favoriete bands, ervaar ik soms wrevel omdat de teksten niet door de lead singer geschreven zijn, gelukkig is Martin Gore (hij schrijft de teksten) ook lid van de band zodat het geheel toch nog geloofwaardig kan verkocht worden.

Dit is een discussie die ik een tijd geleden ookal gevoerd heb (toevallig ook bij een Spears album). Ik zie het net als Kingsnake, Britney Spears (en zo vele anderen) is een bedrijf, een product, een merknaam desnoods; maar allesbehalve een muzikant. Ik respecteer andermans mening, maar dit is het soort discussie waar ik wel eens kribbelig van word, omdat ik in dit geval een haaks hierop staande mening associeer met een gebrek aan respect voor echte muzikanten.

Precies.

Maar vergeet niet dan in de jazz, blues en (soms ook soul, funk en fusion) vaak andermans nummers ten gehore worden gebracht.
Bij de jazz en blues heten dat standards, bij andere soorten muziek heten dat covers.
Daar is in principe niets verkeerds aan, als de reden maar geoorloofd is.

Britney heeft 0,0 talent (en zovelen met haar) en dat moeten worden opgevuld met sexy clips, superpoppy songs (door songdoctors als Desmond Childs of Stock Waterman etc. Bolland & Bolland etc.) en een overblown hype.
De titel van deze plaat zegt het eigenlijk al.

zelfspot?

avatar van CTK
CTK
MichielV schreef:
Gelukkig weten sommige mensen hier precies waar je wel en niet naar mag luisteren... Laat mensen en hun muzieksmaak nou gewoon eens in hun waarde. Ik ben niet bepaald vatbaar voor hypes al zeg ik het zelf, maar ik houd wel van goedgeproduceerde popmuziek, en dat is wat de mensen achter haar maken!
Een kleine verbetering aan je post gemaakt.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Thorgal schreef:
Britney maakt echt de muziek van nu.

Hier moet ik toch even ingrijpen. Britney maakt zelf geen muziek! Het enige wat zij doet is een bandje inzingen, wat zwaar wordt geoverdubd.

De producers, Danja en Bloodshy&Avant (en vele anderen) heb ik net even opgezocht, maken een leuk deuntje. Vervolgens schrijft iemand een leuke catchy tekst, en dat is Jim beanz (als leider van het alles), ook even opgezocht, die zij dus inzingt. Ik heb net al gelezen dat mevrouw zelf aan 4 nummers heeft MEEgeschreven, een wonderbaarlijk hoog aantal voor een artiest anno 2008.

Alles wat ik hier noem komt uiteraard niet als donderslag bij heldere hemel; dit is een proces wat al veel langer gaande is. Uiteraard zijn er ook nog bands (ik noem voor het gemak even Radiohead) en solo artiesten (noem ik voor het gemak even Damien Rice) die zelf in staat zijn hun muziek EN teksten te schrijven. Uiteraard worden ook deze albums geproduceerd, in die zin dat ze her en der worden opgekalevaterd en niet kant en klaar afgeleverd met de boodschap: zing maar even de volgende tekst.

Dan tot slot: ik heb niks op tegen de manier waarop artiesten (als het die naam nog mag hebben) werken. Waar ik me wel aan stoor zijn mensen die bijvoorbeeld zeggen dat ze Marco Borsato (nog zo'n een...), Britney Spears, Pussy Cat Dolls en noem maar op goed vinden. Het zijn niet die artiesten die 'goed' zijn: het zijn de producers en platenlabels die zich doodlachen dat ze iemand kunnen exploiteren en er zelf schathemeltje rijk van worden.

Nog over dit album: ik heb het in zijn geheel niet geluisterd, maar ongetwijfeld komt mijn zusje hier binnenkort mee aanzetten, dus dan zal ik er eens voor gaan zitten.

avatar van LucM
Dat Britney Spears haar nummers zelf niet schrijft, is allang gekend, maar dat is niet mijn grootste bezwaar. Artiesten als Elvis Presley, Aretha Franklin, Frank Sinatra, Cliff Richard en Barbara Streisand hebben de meeste nummers uit hun repertoire ook niet zelf geschreven, maar het zijn wel enorm sterke vocalisten met eigenheid en présence.
Dat kun je van Britney moeilijk zeggen, vocaal is ze beperkt en het is dankzij de producers dat haar zang nog enigszins behoorlijk op plaat klinkt.

boy1988m

Guardian of Isis
OK ze heeft dan het merendeel geschreven van My Baby. Zooo fout hebben we het nu ook weer niet, hè? Of bedoelde je soms dat we het fout hebben als we zeggen dat ze vocaal beperkt is en nergens zou staan zonder de machine van schrijvers, producers, etc. die alles voor haar doet? Want dat is geen mening, dat zijn gewoon feiten.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)

En ze heeft 3 nummers meegeschreven Rock Me In, Mannequin en Mmm Papi

Wil je in ieder geval de moeite nemen mijn pleidooi te lezen voordat je zulke dingen gaat roepen? Dit heb ik namelijk wel degelijk in mijn betoog opgenomen...

Voor een boy uit 88 (zo interpreteer ik je nickname maar even) had ik wat meer discretie verwacht. En muzieksmaak , maar dat is natuurlijk geheel je eigen keuze!

avatar van friday the 13 th
De tweede single "Circus" vind ik stiekem beter dan de eerste, erg lekker, wat een comeback zeg. Beter dan die van Kylie, alhoewel die ook heel stijlvol en geslaagd is.

avatar van Devoo
Hoe heet dat nummer van Britney Spears, het ging over haar zwangerschap, en de clip was in het zwart-wit, en ze was zwanger in de clip. En op welk album staat dit? Niet dat ik het een geweldig nummer vind, maar ik heb het nodig voor iets.

Ben deze nu aan het downloaden, gewoon uit nieuwsgierigheid.

En ze heeft 3 nummers meegeschreven Rock Me In, Mannequin en Mmm Papi

Dat doet me denken aan filmpje op youtube waar een jonge fan al huilend proclameerde Britney met rust te laten.

avatar van Devoo
Oké, heb dit album nu geluisterd. Het is inderdaad easy-listening. Alle nummers gaan er in als zoete koek, en zijn catchy as hell. Maar dat wil niet zeggen dat dit garant staat voor kwaliteit. Integendeel. Ieder nummer kent de zelfde beat. Namelijk een bass, click, clap, snare. Super simpele beats, waar dan nog één of ander simpel synthesizer toontje bij komt, om het toch te kunnen onderscheiden van elkaar.

Nuja, het opent met Womanizer, het nummer waar je nu mee doodgegooid wordt op televisie. Goed luisterbaar, en zal vooral goed scoren in discotheken. Cicrus word de volgende single, en dat nummer doet me eigelijk niets. Verdere nummers die me zijn bijgebleven zijn Mmm Papi en Mannequin. Niet omdat ze goed zijn, maar gewoon omdat ze zo lachwekkend idioot zijn. Met dat vage gekreun en dergelijke. Tofste nummer van de CD vind ik dan toch Lace & Leather. Die elektronische gitaarsolo look a like vind ik tof, en maakt het voor mij meteen de leukste song van de hele CD.

De ballads maken verder ook geen indruk op me, en vind ik echt niet overtuigend gezongen. De zang vind ik over het gehele album niet echt overtuigend, en eigelijk redelijk saai. Nuja, gewoon een goed luisterbaar album, maar zeker geen topalbum waar ik vaak naar ga luisteren.

1.5*

Devoo schreef:
Gevonden!

Het nummer staat hier op: http://www.musicmeter.nl/album/36209

boy1988m
Kingsnake schreef:

Ben ik aan het huilen dan ik heb nog niks gemerkt OJEEE

En ik bedoel er mee dat je gewoon niks moet schrijven als je er niks vanaf weet met dat ze haar nummers nooit zelf schrijft.

Guardian of Isis schreef:
Dit schreef ik.

En ze heeft 3 nummers meegeschreven Rock Me In, Mannequin en Mmm Papi
Dit schreef jij. Zie jij een verschil? Misschien zou je beter zelf eerst 's andere mensen hun post helemaal doorlezen voor je ze ervan beschuldigt er niks van te kennen. En tenzij ik het verkeerd interpreteer, haal jij dit feit aan als argument om Britney te verdedigen; dus jij vindt het helemaal OK om fan van haar te zijn, hoewel ze op 15 van de 19 nummers niets anders heeft gedaan dan voorgeschreven teksten in te zingen?

Kosinski
Maartenn schreef:

Ja Maartenn dat zeggen ze allemaal , stiekem heb je al geluisterd en zat je zachtjes mee te wiegen op deze leuke popdeuntjes.

Kingsnake
Ik hoor geregeld leeftijdgenoten opbiechten naar wat voor een schandig slechte muziek ze luisterden als tiener (2unlimited, Take That... etc.) en dat ze zich er diep voor schamen.
Deze platen zie ik ook niet hoog in de lijsten staan hier.
Omdat ze hun houdbaarheidsdatum ruimschoots zijn gepasseerd.

Over een 1 of 2 jaar wil ik wel eens weten wat de liefhebebrs van nu zeggen over deze plaat en artiest.

Het is trouwens nog schaamteloos om te zien hoe fans zo snel een artiest bij het grof vuil zetten (is ook een beetje zielig voor de artiest, die eigenlijk niet meer dan een hoer is, dan.)

avatar van friday the 13 th
Heb jij uberhaupt wel één liedje van dit album beluisterd??