Kanye West - 808s & Heartbreak (2008)

Pop / R&B
Label: Roc-a-Fella

1. Say You Will (6:18)
  2. Welcome to Heartbreak (4:23)

met Kid Cudi

met Mr Hudson

7. RoboCop (4:34)
  8. Street Lights (3:10)
  9. Bad News (3:59)
  10. See You in My Nightmares (4:18)

met Lil' Wayne

11. Coldest Winter (2:44)
  12. Pinocchio Story [Freestyle Live from Singapore] (6:02)
tuktak
album kunnen beluisteren, dit is echt pure pop. wel briljant geproduceerd, maar net ietsje te vlak om mij te kunnen bekoren. het heeft ook nergens die briljantie van college dropout en late registration, maar is wel een stuk puurder weer als graduation. de single love lockdown is voor mij de topper van het album. erg catchy en knap gedaan. ik heb ook de titel en albumhoes maar even verbeterd...

avatar van 'State Of Mind'

1000 malen beter dan ''Love Lockdown'' van Kanye

RedLightCityBoy

Aight Das nou een goede rapper die de juiste dingen zegt

RedLightCityBoy schreef:

Aight Das nou een goede rapper die de juiste dingen zegt

you aint a computer
ur not from the future
and u havent got a tumour????

Goede lyrics

RedLightCityBoy
Tenminste altijd beter dan wat kanye de laatste tijd neerzet.
Hij lijkt net michael jackson ofzo...helemaal doorgedraaid...

IIB
Ga er niet meer op in gaan! Jij hebt duidelijk je mening over dit album en ik heb de mijne One love

avatar van Game
Wack Jacko is nog altijd geschifter dan Kanye ooit zal zijn. Ik vind de nieuwe weg wel leuk. Kanye was zowieso nooit een geweldige MC en moest het altijd van zijn producties hebben. Dat die beats nu worden ondersteunt worden door de autotuner is jammer, maar wel lekker "anders".

Mayne
snippets van de tracks tot nu toe. Zijn allemaal net iets anders dan de bootleg, behalve Love Lockdown en Heartless, natuurlijk.

avatar van luc011190
Ik vind Love Lockdown eigenlijk wel weer een prima single, outro met die synth en die trommels vind ik zelfs vrij briljant, ik denk dat Kanye hiermee gewoon weer zijn talent als 'pop-componist' gaat bewijzen. Evenredig zal zijn artiest bij de credible hiphopheads wel weer afnemen.
In die zin vind ik Kanye een beetje de Phil Spector van de hiphop. Bepalend voor het geluid van de hitlijsten en verguist door de 'fijnproevers'.

avatar van Game
Is er van de bonustrack Pinocchio Story ook een studio versie? Of alleen een live versie?

avatar van NewYorkCityLight
Volgens mij alleen de live versie, die hoef ik er niet op, Coldest Winter is toch een mooie afsluiter?

IIB
Als je hem koopt bij Itunes is het een live video van pinocchio story.

NewYorkCityLight schreef:

Ik kom er nu achter dat het een soort freestyle is, dus dan zal er ook geen studio versie van zijn. Maakt niet uit, Coldest Winter is inderdaad een mooie afsluiter.

avatar van realmadrid23
genre pop/rnb , dat is het zeker ja wat een kutalbum, zowat bij elk nummer zo'n vocoder gebruikt, wie gebruikt het tegenwoordig niet??

avatar van Capo Regime
Game schreef:

dit is niet helemaal waar, Ik vond kanye ook altijd goed als MC. De man wist humor een goede flow en heerlijke beats te combineren. Wel is jammer dat hij het maar al te goed wist. Wat ik tot nu toe heb gehoord van het album is niet zo goed. De producties zijn nog steeds goed daarniet van, maar ik kan er niet tegen dat iedereen atotune gebruikt in 2008.

avatar van thomzi50
Capo Regime schreef:

dit is niet helemaal waar, Ik vond kanye ook altijd goed als MC.

Hij ontkent toch ook nergens dat jij dat vindt ?

Capo Regime schreef:
De man wist humor een goede flow en heerlijke beats te combineren.

Dat geeft de gebreken van Kanye wel aan: het gaat over zijn raps en gelijk haal je zijn beats er weer bij. Hoe je het ook wendt of keert, Kanye is meer een producer dan een rapper. Hij is de scène ingekomen als producer, en produceert nog altijd meer dan dat hij rapt - al wordt het wel steeds meer 50/50. Ik vind hem persoonlijk een over het paard getilde producer en bijzonder matige rapper.

En over die auto-tune: klinkt inderdaad verschrikkelijk. Gelukkig gebruikt lang niet iedereen het, hoewel sommigen dat wel beweren.

avatar van luc011190
realmadrid23 schreef:

Denk je dat ook weleens bij gitaren?

avatar van Kill_illuminati
Ik kon de klok er al op gelijk zetten en ik wist al dat Wayne hier op zou verschijnen.

Valt me op dat z'n maatje Jay-Z er niet op staat.

avatar van NewYorkCityLight
Heel jammer dat Lil' Wayne op een nummer verschijnt.

avatar van Game
Op Graduation verklootte Lil Wayne het helemaal met zijn gastbijdrage op Barry Bonds, dat was echt te slecht voor woorden. Hopelijk kan hij zich nu een beetje inhouden.

Het verrast me dat T-Pain niet mee doet op dit album. Maar eigenlijk maar goed ook, want hij past niet bij deze stijl. Van wat ik tot nu toe heb gehoord (Love Lockdown, Heartless en Robocop) kan ik ervan uitgaan dat er weinig clubbangers bij zitten.

Album komt over een week uit, de retail moet toch wel eventjes gaan komen nu. Sommige tracks zijn wel in CDQ, maar nog lang niet allemaal. Bij sommigen heb je echt nog klote kwaliteit.

avatar van NewYorkCityLight
Love Lockdown staat deze week op #1 in de TMF Superchart.

avatar van Kill_illuminati
NewYorkCityLight schreef:
Love Lockdown staat deze week op #1 in de TMF Superchart.

TMF is zoiezo al niet meer te vertrouwen als je het betrekt tot de betrouwbaarheid van de kwalitiet van het muziek.

Kanye west heeft niet veel nodig om een hit te scoren

avatar van Game
Maar alles wat in Amerika op 1 t/m 5 staat komt in NL ook altijd hoog binnen. Ik weet zeker dat die track van T.I. met Rihanna spoedig ook de superchart binnen rolt. Sowieso staat er veel R&B & Pop in die chart, dus daar past Love Lockdown wel goed bij.

avatar van J.M.
Tenminste een keer een goed nummer in de Superchart.

avatar van NewYorkCityLight
Hij is ook superclip op TMF.

avatar van Boy
Boy
Wat heeft hij in godsnaam gedaan met Welcome To Heartbreak & RoboCop? De album-versie van RoboCop is totaal overgeproduceerd en het beste uit Welcome To Heartbreak is verdwenen. Hopelijk draait hij alsnog bij, ik oordeel wel definitief als de grouprip uit is

avatar van Game
Kanye blijft de nummers veranderen. Nu zijn Robocop en Welcome To Heartbreak "getuned". Bij Robocop is het nu veel vrolijker met de strings bij het couplet. En bij Welcome To Hearbreak is de stem van Kid Cudi wat veranderd en verandert de beat qua drums niet. Ik vond deze toepassingen wat onnodig, ik vond ze goed zoals ze eerst uitkwamen...

Edit: Robocop is echt goed eigenlijk, lekker vrolijk. Leuk einde ook.
Dit is toch gewoon goede popmuziek.

Luister hier:

Let op, de titels zijn fout. Robocop is de bovenste.

avatar van Boy
Boy
Bij Welcome To Heartbreak heeft hij die heerlijke Synth-melodie vervangen door een of ander pianodeuntje..vind het eeuwige zonde. Vind bij RoboCop de hele sfeer verdwenen..typisch voorbeeld van overproductie.

avatar van I.C.E.
Robocop is gewoon briljant geworden

avatar van 'State Of Mind'
Welcome To Heartbreak is dus echt helemaal verneukt! De eerste versie vond ik best goed marja.