Kanye West - 808s & Heartbreak (2008)

Pop / R&B
Label: Roc-a-Fella

1. Say You Will (6:18)
  2. Welcome to Heartbreak (4:23)

met Kid Cudi

met Mr Hudson

7. RoboCop (4:34)
  8. Street Lights (3:10)
  9. Bad News (3:59)
  10. See You in My Nightmares (4:18)

met Lil' Wayne

11. Coldest Winter (2:44)
  12. Pinocchio Story [Freestyle Live from Singapore] (6:02)
Mayne
Ik wel, naar een aantal. Ik moet toch bekennen dat dit productioneel ontzettend goed in elkaar steekt. West blijft toch altijd origineel en die vocoder ben ik inmiddels al wat gewend en klinkt overigens vele malen beter dan wat een T-Pain doet. Of dit zijn eerste twee albums zal evenaren, ben ik vrij stellig over: neen. Aan de andere kant snap ik wel dat je je als artiest moet blijven ontwikkelen om verder te kunnen gaan met je beroep, wat ik meneer West zeker gun.

Relax
Hoezo Autotune tevaak gehoort ?

Enige waar ik het hoor is bij T-Painen af en toe bij 4 refreinen op een paar albums...

Dat is bijna.. nooit?

IIB
Ben het eens met Mayne! De producties vind ik echt lekker op dit album!

Relax schreef:
Lees de reacties van de andere mensen, was niet op jou gericht.

daar was ik al achtergekomen

@IIB: fijn dat er nog iemand is op deze planeet.

album is gelekt.

avatar van MJ_DA_MAN
De goede (kwaliteit) versie nog niet.

ja klopt

avatar van Filibie
Relax schreef:
Hoezo Autotune tevaak gehoort ?

Dat is bijna.. nooit?

Wat ik daarmee bedoelde was : het zou leuk zijn voor 1lied (en dan nog) maar een volledig album is me net iets te veel

avatar van Game
Trouwens,

waarom doet die andere vocoder-gek Lil Wayne niet mee op dit album? Ik dacht dat hij er ook op ging komen.

avatar van I.C.E.
jah klopt ik snap niet waarom zijn feature niet word aangegeven bij see you in my nightmares ?

avatar van Game
I.C.E. schreef:

Staat op Wikipedia inderdaad. Maar volgens mij had hij een feature op een andere track, alleen heb ik geen flauw idee welke. Kan ook zijn dat de naam intussen is veranderd bij de aanloop van dit album.

avatar van scar13
I.C.E. schreef:

Ja echt dat klopt voor geen meter, tenzij de versie die onlangs is uitgelekt van het nummer fake is. Of een ander nummer onder een andere naam ..

Anyhoe ik ga slapen, mzzls

Game schreef:

Neen, wayne heeft enkel een feature op see you in my nightmares!

avatar van scar13

avatar van Raul
Tracklist is dus weer veranderd? Dacht dat Wayne te horen zou zijn op die Swagger song..

avatar van I.C.E.
Swagger song ? waar heb je het over

avatar van JuRR
Raul schreef:

Je bedoelt die MIA "paper planes" rip...staat op Paper trail van TI (Swagga Like Us)

avatar van 'State Of Mind'
Ik vind ''Welcome to Heartbreak'' nu echt goed Zelfs de lyrics.

avatar van Reijersen
Drie stemmen, maar de echte recensies blijven helaas nog uit.

Mayne
Die stemmen zijn ook niet serieus te nemen. Ik heb de bootleg gehoord en het is niet stemwaardig. Maar liefst 3 liedjes zijn helemaal kapotgescratcht en zo krijg je geen idee van het album zoals hij bedoeld is. Ook betwijfel ik of de overige tracks wel de uiteindelijke zijn, behalve dan die twee singles.

RedLightCityBoy
Als ik echt de tijd neem kan ik hem zo krijgen, maar ik ben teleurgesteld in Kanye's stijl op dit album. Kanye draait helemaal door om zo'n album te maken imo. Dan hoor ik Lil Wayne 100 keer zo graag.

RedLightCityBoy schreef:

You lost all you're credibility!

Dit is een heel goed album en dan haal jij lil' wayne boven "100 keer zo graag" Lirl

avatar van NewYorkCityLight
Ik heb bijna alle nummers (al dan niet in slechte kwaliteit) mogen beluisteren en ik ben er heel erg tevreden over.
Ik denk dat ik op 3,5 eindig, en dat ik 'm ook ga kopen.

Beste tracks (voorlopig):

Love Lockdown
Heartless
Amazing
Welcome To Heartbreak
Paranoid

Beetje veel.... Na een tijdje steken er vast wel een paar bovenuit.

RedLightCityBoy
IIB schreef:

You lost all you're credibility!

Ieder zijn smaak.
Ik verwachten een hip-hop album, net als al zijn voorgaande succesen...maar pop is niks voor mij,

avatar van NewYorkCityLight
Is de titel niet verkeerd ingevoerd trouwens? Engels meervoud heeft toch nooit een apelstrof ding? (Of wordt daar niet op gelet?)

Denk ook dat het zonder apostrof is (op wikipedia en all music wordt het ook zonder apostrof geschreven).

Mayne
Ja het is 808 in het meervoud, dus zonder apostrof. Als de 808 de heartbreak zou 'bezitten', dan zou het met apostrof zijn. Niet het geval hier.

avatar van gangsterr111
ja inderdaad ik had het album ook toegevoegd zonder apostrof maar er was een gappie die net weer wat eerder was met album toevoegen