Silky & Smooth schreef:
Angelo heeft naar mijn mening wel gelijk dat iedereen muziek, en daarbij ook emotie, op zijn of haar eigen manier ervaart.
Dat ben ik ook met Angelo eens

Daarom gebruikte ik ook de zin dat ik het niet volledig met hem eens was. Daarbij had hij dan weer wel een paar argumenten waarin hij gelijk had alleen ben ik daar niet verder op ingegaan.
UmindC schreef:
Ik ben het geheel met je eens hoor, Angelo. En de vergelijking Ke$ha - Kanye West slaat nergens op, ik vind dat Kanye wel degelijk emotie in dit album heeft gelegd. Dat gaat niet zozeer over zijn stem - want zingen kan hij natuurlijk niet - maar meer over de lyrics en de ongelofelijk goede beats die het bevat. Ke$ha daarentegen zingt ongeïnspireerd en haar nummers hebben, voor zover ik ze ken, totaal geen inhoud. Een wereld van verschil.
Je bent het met Angelo eens maar doet vervolgens geheel hetzelfde als ik deed. Ik vind in ieder geval dat de vergelijking met Ke$ha niet scheef gaat, want ik gaf al aan dat ik de vergelijking maakte door het overvloedig gebruik van de autotune, wat ze beide (Kanye & Ke$ha) doen. Tevens gaf ik al aan Angelo aan dat ik dat wellicht anders had kunnen formuleren.
Maar goed hoe jij Ke$ha (haar muziek) omschrijft dat is precies hoe ik beide artiesten ervaar.
Angelo schreef:
Hieruit blijkt voor mij dan weer dat jij dus geen échte kritische blik op dit album van Kanye werpt. Als jij het kwaliteitsverschil tussen Ke$ha en Kanye niet hoort (laat ik zeggen: de structuur/opbouw van de nummers), dan heb je denk ik niet goed genoeg geluisterd naar dit album.
Naar deze cd heb ik goed geluisterd, naar Ke$ha wat minder goed. Maar zoals ik zei ging de vergelijking meer om de autotune en had ik het anders moeten formuleren.
Als bijvoorbeeld Alicia Keys een nieuwe plaat heeft gemaakt, ga ik niet een conclusie trekken als "Goh, wat is dit slecht in vergelijking met Aretha Franklin uit de jaren '60/'70". Als ik dat zou doen, dan kan ik beter helemaal niet meer naar de huidige popmuziek luisteren.
Dit bedoelde ik eigenlijk met mijn woordje 'kieskeurig' wist daar alleen geen ander woord voor wat misschien minder negatief zou over komen. Ik vind genoeg muziek uit 'deze tijd' wel goed. Bijv. Alicia Keys of Duffy of Winehouse. Bij hun heb ik het gevoel dat dat muziek uit hun hart is. Dat is dus hoe ik muziek ervaar. De rest ervaar ik als snel scoren. Al gaat dat snel scoren voor dit album niet op dan, maar hier bespeur ik persoonlijk een hoop plastic geneuzel.
Maar goed, ik vrees dat we het ook hier niet over eens zullen worden
We zijn het vaak genoeg ook wel eens, alleen komt daar geen discussie over

Wat onze vorige discussie betreft denk ik dat als we op een andere toon tegen elkaar in waren gegaan (van beide kanten) je het uiteindelijk voor het grootste gedeelte met mij eens zou zijn. En dan doel ik uiteraard niet op ieders smaak van muziek, wat persoonlijk is (maar goed, dat is compleet off-topic)