U2 - The Joshua Tree (1987)

4,11 (2056)
2056 stemmen

Ierland
Label: Island

1. Where the Streets Have No Name (5:37)
  2. I Still Haven't Found What I'm Looking For (4:37)
  3. With or Without You (4:56)
  4. Bullet the Blue Sky (4:32)
  5. Running to Stand Still (4:18)
  6. Red Hill Mining Town (4:52)
  7. In God's Country (2:57)
  8. Trip Through Your Wires (3:32)
  9. One Tree Hill (5:23)
  10. Exit (4:13)
  11. Mothers of the Disappeared (5:14)
  12. Luminous Times (Hold on to Love) * (4:34)
  13. Walk to the Water * (4:49)
  14. Spanish Eyes * (3:16)
  15. Deep in the Heart * (4:31)
  16. Silver and Gold * (4:37)
  17. Sweetest Thing * (3:04)
  18. Race Against Time * (4:02)
  19. Where the Streets Have No Name * (4:50)
  20. Silver and Gold (Sun City) * (4:42)
  21. Beautiful Ghost / Introduction to Songs of Experience * (3:56)
  22. Wave of Sorrow (Birdland) * (4:06)
  23. Desert of Our Love * (4:58)
  24. Rise Up * (4:08)
  25. Drunk Chicken / America * (1:31)
Father McKenzie
TEQUILA SUNRISE schreef:
Exit is wat mij betreft eveneens een van de hoogtepunten van deze plaat en we skippen helemaal niets van dit grandioze album.

Natuurlijk niet, hier is geen sprake van skipnummers, omdat er geen half vullertje tussenzit; En Exit is lekker dreigend, gevaarlijk, dus ook een topper!

Nietes....

avatar van dazzler
Over de tracklijst van The Joshua Tree.

Ik vind kant 1 supersterk en kant 2 beduidend minder,
zodat er geen volle 5 sterren voor dit album inzitten.

Toen ik las dat de tracklijst bepaald werd door Kirsty MacColl,
toenmalige vrouw van Steve Lilliwhite (die ook nog meesleutelde aan dit album,
al was het niet als hoofdproducer) vond ik dat heel aannemelijk.

Zij maakte haar persoonlijk lijstje: dus track 1 was haar favoriet, daarna track 2
tot en met de laatste track die ze ook het minste nummer vond.

Als dit geen broodje aap verhaal is, hebben wijlen Kirsty en ik
bijna hetzelfde idee over het album: van ijzersterk, over goed naar matig.

avatar van James Douglas
Dan hebben we dankzij haar dus het mooie contrast tussen Bullet the Blue Sky en Running to Stand Still. Ik deel overigens jouw mening betreffende dit album.

stuart
Ik ook.....ik ook.....(min of meer...min of meer....) . Daarbij moet ik ook nog zeggen dat ik BTBS wel (wat) een rip-off vind van Whole Lotta Love van Led Zeppelin; maar ja, beter goed gejat dan slecht gemaakt....

avatar van Saldek
Het BTBS heb ik altijd een beetje vreemd ervaren. Ik vind het een majesteus nummer, echt. Maar ik skip 'm altijd op dit album. Ervaar het als een vreemde eend in de bijt.Misschien omdat ik het album door de warme klanken zo mooi vind, iets dat ik minder intens beleef met BTBS.
Hier zal mogelijk enig commentaar op geleverd worden, maar toch..........moet ik me 'alleen' voelen of zijn er anderen die dit ook zo beleven?

stuart
Ik kan me je gedachte wel voorstellen en skip het ook wel eens.

avatar van Kasperbert
Heb normaal nooit zo heel veel met U2 gehad (de laatste twee platen vind ik zelfs erg matig), hoewel ik The Joshua Tree en The Unforgetable Fire uitschieters omhoog vind. Ik weet niet wat het is, maar ik begin totaal verslaafd te raken aan deze plaat . Stuk voor stuk toch wel erg mooie nummers!

avatar van Guinness1980
Saldek schreef:

Ook bij mij een van de weinige nummers op dit album die ik wel eens skip, terwijl het live juist zo'n geweldig nummer is (heb ik ook met Love peace or else van How to dismantle an atomic bomb)

Dit blijft voor mij het beste U2 album en misschien zelfs het allerbeste album dat ik in bezit heb.

Alles is eigenlijk al gezegd over dit album. Maar dit album is ook gewoon top. Verder kan ik er weinig over zeggen, zo magistraal.

avatar van DirkM
Voor een of ander liefdadigheidsproject hebben (oudere) artiesten nieuwe artiesten gevraagd een nummer van hen te coveren. Het resultaat is als cd'tje uitgebracht.

Nu vind ik dat cd'tje niet zo interessant verder, maar U2 heeft Elbow gevraagd om Running To Stand Still te spelen. Het resultaat vind ik zeer geslaagd: YouTube - Elbow - Running To Stand Still

avatar van ArthurDZ
Schitterend album! 1 van mijn absolute favorieten.

alle nummers zijn van een torenhoog niveau, maar I Still Haven't Found What I'm Looking For, Red Hill Mining Town, Trip Trough Your Wires en Desert Of Our Love(vreemd dat hij niet op de originele versie stond) zijn nog net ietsje beter.

avatar van lennon
heerlijk album, maar Still Haven't Found What I'm Looking For is altijd mijn skipmoment.. heb dat nooit echt een goed nummer gevonden.. (in tegenstelling tot velen....)

avatar van steven
over skip momenten , da's voor mij with or without you.

het allermooist vind ik de 3 liedjes die achter elkaar komen red hill mining town , in gods country en trip through your wires

avatar van ArthurDZ
Erg zonde dat Desert Of Our Love niet op de originele CD stond, dat vind ik 1 van de beste nummers van U2!

avatar van kaztor
dazzler schreef:
Toen ik las dat de tracklijst bepaald werd door Kirsty MacColl,
toenmalige vrouw van Steve Lilliwhite (die ook nog meesleutelde aan dit album,
al was het niet als hoofdproducer) vond ik dat heel aannemelijk.

tot en met de laatste track die ze ook het minste nummer vond.

Dus het schitterende Exit vind ze maar zozo?

beaster1256
de hele plaat is fantastisch , de beste veruit van u2 , met achtung baby gevolgd op nummer 2

avatar van Poeha
kaztor schreef:

Dus het schitterende Exit vind ze maar zozo?

Ach dat is haar mening...en zeker niet de mijne

avatar van Running On Empty
beaster1256 schreef:

Mee eens maar Rattle & Hum op 2 en Achtung Baby op 3

avatar van principal2000
Voor mij is dit de klassieker van U2. Nu vind ik ze vooral overgewaardeerd en overexposed. Begrijp me niet verkeerd; ze maken goede muziek. Maar als je kijkt naar een lijstje van albums allertijden, vind ik het onredelijk om 5 á 6 U2 albums hierin terug te vinden.

avatar van rkdev
principal2000 schreef:

Hangt er vanaf hoe lang deze lijst is natuurlijk
Maar Joshua Tree, Achtung Baby en Unforgettable Fire horen minimaal in de top 100 te staan.

avatar van daniel1974nl
Ingehaald als het beste U2 album ooit...en een album dat in schril contrast staat met latere meuk als Zooropa. Het was U2 op het toppunt van zijn carriere...en een periode die inmiddels een status van legendarisch heeft bereikt die zich kan meten met de periode van Pink Floyd's The Wall of Queen's A Kind Of Magic periode. Op het vervolgalbum Rattle & Hum staat schitterende beeldopnames van deze tour.......waarin dit nogmaals wordt ingewreven...het was tijd van Bono die tijdens een concert in Nederland zijn stem kwijtraakte en het publiek smeekte het van hem over te nemen....het was de tijd van een U2 die als dank daarvoor op het einde nog even naar Nederland terugkwam om het even dunntjes over te doen (en met wat voor setlist)........Die goede oude tijd !!!

The Joshua Tree opent met wat wellicht een van de meest briljante openingen van een album ooit is....Prachtige opbouw in Where The Streets Have No Name (dat gelukkig voor zover, nog steeds tijdens tournees in stand wordt gehouden)...tot Meezinger en ultieme uitsmijter With Or Without You.....Bullet The Blue Sky..etc... Over de jaren heen, alleen zijn er van vele van deze nummers veel betere versies verschenen op de verschillende live albums...een goed voorbeeld daarvan is I Still Haven't Found What I'm Looking For, dat op Rattle & Hum is uitgevoerd met een Afrikaans vrouwenkoor....wat het nummer (Net als Toto's Africa op XX) ineens een stuk beter en swingender maakt. Vrijwel alle nummers zijn fantastisch en ik blijt fet draaien van a tot z.

De remasterde versie van dit album klinkt nog beter, heeft een groot aantal aan bonusnummers en een bijna compleet concert opgenomen in Parijs........Absoluut legendarisch.......

avatar van hallo!
Dit is echt gewwon een topalbum. Het begint al met "het live-nummer"van u2, maar de albumversie is ook schitterend. Daarna komen stuk voor stuk u2-klassiekers. De hoogtepunten zijn voor mij Where The Streets Have No Name, Bullet The Blue Sky en In God's Country. Ik kan dit album echt blijven luisteren en het verveelt nooit! Een dikke 5*.

avatar van ArthurDZ
Meestal voegen outtakes niet zo heel erg veel toe, ze zijn duidelijk minder goed dan de albumtracks(behalve misschien bij Dylan's bootleg series) maar op TJT zijn de outtakes van even hoog niveau en soms zelfs beter(zoals het wonderlijke Desert Of Our Love). Het is aan de outtakes te danken dat TJT tot nummer 2 kon klimmen in mijn top 10. Anders was het album waarschijnlijk blijven steken op 5 ofzo.

avatar van Cannabooze
Tja

The Joshua Tree

Hij staat op mijn lichaam getatoëerd, dus mijn mening mag duidelijk zijn.
Voor mij, verreweg de meest briljante plaat ooit gemaakt.
Zodra ik dit album aanzet ( wat ik dus nog steeds serieus elke week minimaal 1 x doe ) kom ik echt niet meer aan de knoppen van de radio. Hooguit om het volume omhoog te gooien. Ik kan het gewoon echt niet skippen, en als die eenmaal loopt, MOET ik hem ook echt in zn geheel luisteren.

Van het begin tot eind raakt dit meesterwerk me vol.
Hoogtepunten van dit album ? Simpel ! Track 1 t/m 11

avatar van Running On Empty
Vanaf release een absolute dijk van een CD geweest en in de luxe uitvoering ook een heerlijk document. Het absolute meesterwerk van U2.

avatar van kaztor
ArthurDZ schreef:

U2 heeft altijd uitzonderlijk goed restmateriaal. De reissues zijn dan ook doorgaans meer dan de aanschaf waard met een enkele uitzondering.

avatar van principal2000
Was nog vergeten te melden dat op dit album voor mij het mooiste U2 nummer ooit staat: Red Hill Mining Town. Tot zover deze interessante mededeling.

avatar van Helicon
One Tree Hill

Mothers of the disappreared

Kasperbert schreef:

Moet je de b kantjes maar eens luisteren die op de singles stonden, helemaal geweldig.