U2 - The Joshua Tree (1987)

4,11 (2056)
2056 stemmen

Ierland
Label: Island

1. Where the Streets Have No Name (5:37)
  2. I Still Haven't Found What I'm Looking For (4:37)
  3. With or Without You (4:56)
  4. Bullet the Blue Sky (4:32)
  5. Running to Stand Still (4:18)
  6. Red Hill Mining Town (4:52)
  7. In God's Country (2:57)
  8. Trip Through Your Wires (3:32)
  9. One Tree Hill (5:23)
  10. Exit (4:13)
  11. Mothers of the Disappeared (5:14)
  12. Luminous Times (Hold on to Love) * (4:34)
  13. Walk to the Water * (4:49)
  14. Spanish Eyes * (3:16)
  15. Deep in the Heart * (4:31)
  16. Silver and Gold * (4:37)
  17. Sweetest Thing * (3:04)
  18. Race Against Time * (4:02)
  19. Where the Streets Have No Name * (4:50)
  20. Silver and Gold (Sun City) * (4:42)
  21. Beautiful Ghost / Introduction to Songs of Experience * (3:56)
  22. Wave of Sorrow (Birdland) * (4:06)
  23. Desert of Our Love * (4:58)
  24. Rise Up * (4:08)
  25. Drunk Chicken / America * (1:31)
Father McKenzie schreef:

Natuurlijk niet, hier is geen sprake van skipnummers, omdat er geen half vullertje tussenzit; En Exit is lekker dreigend, gevaarlijk, dus ook een topper!

EXIT is inderdaad iets speciaals .

avatar van Darkzone
Voor diegenen met een credit card: bij Play.com is de Deluxe Edition (geremasterd album, bonus cd met vele mooie extra's, een een dvd met live-concert, docu en 2 video's, 5 mooie fotoprints en een hardcover boek met songteksten, foto's en verhalen over het album) voor maar €10,49!!!

Hoeveel waar voor je geld wil je hebben voor een van de beste albums ooit?

avatar van Edwin
Ik begrijp je redenering. Het is een weggeefprijs, maar de diehard fans zullen dit al lang hebben. Ik was in het verleden ook gevoelig voor allerlei extraatjes, maar ik ben daarvan teruggekomen. Ik merk dat ik DVD's in de regel maar 1x draai en daarna gaan ze stofhappen. Als casual liefhebber van U2 kunnen de bonustracks op het 2e schijfje mij bovendien niet bekoren. Ik heb er destijds na enig nadenken dan ook voor gekozen om mijn oude CD te vervangen door de single-disc remaster en de rest te laten voor wat het is.

P-DawG

avatar van barrett
Edwin schreef:

Bij mij is dat ook het geval, al die extra blijven toch niet boeien. Er zijn bij mijn weten echt maar weinig extra material die mij kan blijven bekoren...

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
>De eerste drie nummers vind ik erg sterk maar daarna zakt het wat in bij mij. Misschien verandert dat nog na verloop van tijd maar voorlopig houd ik deze op 3,5*

Oeii.......bij mij is het precies andersom. Maar ja, die eerste 3 heb ik ook wel heeeel vaak gehoord. Toen ik deze cd net kende, vond ik "Where the streets have no name" ook het sterkst.

avatar van Rickepick
Dit album, of deze soort muziek. staat voor mij boven het woord muziek eigenlijk. wat uit dit album is te halen. de passie die erin zit, en de toewijding, maakt van dit albums iets religieus als je er met een goed oor naar luistert.
En geen religie als in een jezus de vrouwenschuwe baardmeneer. of allah en zijn sandalen.

maar een soort kunstvorm, die mensen in hogere staat van emotioneel welzijn kunnen brengen. dat kan alleen muziek, waar zowel maker als concept erdoordringt. In de oude tijden zijden ze dat kunst iets was waar de geest doorheen schijnde.

dit album heeft dat. en is daarom iets wat niet zomaar tot de gewone muziek kan worden genoemd.

avatar van reptile71
Rickepick schreef:
In de oude tijden zijden ze dat kunst iets was waar de geest doorheen schijnde.
Dat was nog vóór de korte -ei en de onregelmatige werkwoorden waren uitgevonden toch?

Overigens zou ik wel eens willen weten wat je dan hier wel niet van vindt!

beaster1256
dit album is gewoon een megaklapper , misschien wel de beste van u2 , ze maken geen slechte !

Na de klapper The Unforgettable Fire sloeg The Joshua Tree in als een bom in 22 jaar geleden. Er toen bij geweest zijn, is toch nét iets anders dan hem nu achteraf analyseren.

avatar van Rickepick
Sorry voor mijn taal(mis)gebruik, ik schreef dit in een opwelling toen ik even gauw iets op scherm moest zetten.

Ik ga nu luisteren! ..Dead can dance.

Nogmaals: op play com de Superdeluxe editie van dit album 2 CD + Live DVD: concert in Paris (18 tracks), 2 clips + documentary (40 min) thuisgestuurd voor.... 10,49 euro.

avatar van Running On Empty
Ad Brouwers schreef:

En zo is het. Alleen al de gekte rond de Kaartjes voor de eerste 2 U2 Kuip concerten destijds.

avatar van dazzler
Ik overweeg de aanschaf van de 3CD versie.
Dus die met de live DVD bij omdat ik denk dat het concert
een mooie aanvulling is op de live DVD van Under a Blood Red Sky.

Iemand die deze editie heeft en mijn vermoeden kan bevestigen?

avatar van Running On Empty
dazzler schreef:
Ik overweeg de aanschaf van de 3CD versie.
Dus die met de live DVD bij omdat ik denk dat het concert
een mooie aanvulling is op de live DVD van Under a Blood Red Sky.

Iemand die deze editie heeft en mijn vermoeden kan bevestigen?

Zou ik zeker doen, vooral voor 12 Euro. Mooi setje.

west schreef:

Bedankt voor de tip! Tijd voor het vervangen van de "oude cd"

Off topic berichten verwijderd.

lennon schreef:

Bedankt voor de tip! Tijd voor het vervangen van de "oude cd"

@Dazzler & Lennon: ik heb de Joshua Tree Super Deluxe box net binnen gekregen. Ja, dat is wel erg mooi gedaan: een fraaie box met daarin een nog mooier boekje met foto's, interviews & geschiedenis van de opnamen + track to track info.
De foto's zijn natuurlijk van Anton Corbijn en dan ook nog eens 'geschoten' in Joshua Tree National Park. Een adembenemende woestijn, waar ik ooit geweest ben. Je krijgt in een mooie kartonnen hoes 5 van die foto's apart.
Naast de cd en bonus cd krijg je een dvd met U2 Live from Paris uit 1987, een docu en 2 clips. Ze zitten verpakt als mini LP's. Wat een feest!

west schreef:
]

@Dazzler & Lennon: ik heb de Joshua Tree Super Deluxe box net binnen gekregen.

De status is al: verzonden, dus ik ben benieuwd!

Mooi!

Overigens zie ik bij de favoriete tracks, dat daar maar weinig op tracks van de bonus cd is gestemd. Dat zou kunnen betekenen dat er nog heel wat mensen zijn die deze disc niet hebben....... die moet je hebben!!

Vanaf track 4 Deep in the Heart wordt het echt steengoed. Silver and Gold, Sweetest Thing, Wave of Sorrow (Birdland) en Desert of Our Love horen niet alleen tot de beste tracks van de hele Joshua Tree sessies, maar zelfs tot het beste werk van U2 wat mij betreft. Oh ja: de Sun City versie van Silver and Gold wordt gespeeld door ene Keith Richard samen met Ron Wood, zanger is Bono (en daardoor is dit nummer ook echt een must voor Stones liefhebbers). Klinkt echt geweldig: the Stones meet U2!
Mis het niet!

avatar van lennon
Wow... gisteren de box ontvangen!

Echt... Ik snap niet hoe ze deze voor 10 euro kunnen verkopen!
Wat een fantastische box

Ik ben er super content mee

avatar van Rhythm & Poetry
En voor je het weet heb je het tweede U2 album ook achter de kiezen, ik ben overigens wel blij dat ik de kortere versie heb. Want zeven kwartier aan deze band lijkt mij wat te veel van het goede. Bovendien vind ik daar Bono een te zwakke zanger voor, want net als op Achtung Baby vind ik Bono het grote struikelblok. Deels heeft dat te maken met zijn persoonlijkheid die ik niet weg kan cijferen en voor het andere deel heeft het te maken dat ik hem gewoon niet zo'n goede zanger vind. Hij kan op mij geen goed gevoel overbrengen. De instrumentaties zijn gelukkig wel weer prima in orde, alhoewel ik het iets minder verrassend vind dan op Achtung Baby. Mijn favoriete nummer van dit album is Bullet the Blue Sky, daar vind ik With Or Without You toch maar bleek bij afsteken.

avatar van Snakeskin
In zijn grootheid eigenlijk niet te beschrijven gezien de impact van de plaat. Een feilloos album. Moest lange tijd het eigen "achtung baby" voor zich dulden, maar nu zijn de rollen omgekeerd, en terecht. Wat zonder deze geen "achtung baby". Deze plaat verlegd de grenzen waarna U2 andere kon opzoeken. het "ok computer" van the eighties.

avatar van muismat
De eerste 3 nummers zijn subliem.

avatar van principal2000
muismat schreef:
De eerste 3 nummers zijn subliem.

principal2000 schreef:

Hmmmm.....ik vind de kracht van dit album juist buiten de bekende hits liggen.

Juist: Exit. mothers of the disappeared, bullet the blue sky.. etc etc...

avatar van rkdev
principal2000 schreef:
Hmmmm.....ik vind de kracht van dit album juist buiten de bekende hits liggen.

Ik ook, sterker nog ik begin het album altijd bij track 4 (maar dat heeft niks te maken met de kwaliteit van de 1e 3 nummers natuurlijk. Radio bedankt.) Het album heeft inderdaad veel meer te bieden dan de hits. Eigenlijk is elk nummer gewoon 'raak', maar ik wil even 'Running to Stand Still' en 'One Tree Hill' eruit lichten

avatar van Snakeskin
behoort op een willekeurige plaats in de Top 10 te staan, en zij gaat het gat dat er nog ligt in zijn geheel dichten.

avatar van bikkel2
Een album uit de late jaren 80 die produktioneel eens niet kopje onder gaat .
Neem daarbij een prachtig stel songs . U2's meesterwerk .

avatar van senne
Inderdaad, vandaag weer beluisterd en dit is het meesterwerk van 1 van mijn favouriete bands. Helaas ben ik bang dat dit nooit meer door Bono en consorten geevenaard gaat worden.
Luister naar Running to Stand Still en krijg kippevel. Where the streets have no name en je krijgt het gevoel dat je de wereld aankan. Exit , subliem intro en opbouw.
Wie dit nog niet kent ga ontdekken