Bob Dylan - Together Through Life (2009)

Roots
Label: Columbia

1. Beyond Here Lies Nothin' (3:51)
  2. Life Is Hard (3:39)
  3. My Wife's Home Town (4:15)
  4. If You Ever Go to Houston (5:49)
  5. Forgetful Heart (3:42)
  6. Jolene (3:51)
  7. This Dream of You (5:54)
  8. Shake Shake Mama (3:37)
  9. I Feel a Change Comin' On (5:52)
  10. It's All Good (5:28)
avatar van Pooiertje
Hier kijk ik naar uit

Nihilisme
Anders ik wel. Benieuwd wat de meester nog voor ons in petto heeft, want op Modern Times stonden zeker wel een paar parels. Opvallend cover overigens, wel mooi!

Weet iemand of Jolene een cover is trouwens? Ben namelijk gek op het origineel en (nog meer) op die van The White Stripes.

avatar van Poles Apart
Nihilisme schreef:

Weet iemand of Jolene een cover is trouwens?

Geen cover volgens mij, het is een nieuw nummer van Bob zelf.

Davez
Alles bevalt me hieraan. De cover, de titel en de titels van de nummers. De muziek zal ook wel weer schitterend zijn zeker....

Naar deze plaat kijk ik toch wel het hardst uit dit jaar.

avatar van Pooiertje
Precies, en het genre voorspelt ook veel goeds

avatar van devel-hunt
En lekker veel nummers, 24 als ik de setlijst mag geloven. Ben benieuwd.

devel-hunt schreef:
En lekker veel nummers, 24 als ik de setlijst mag geloven. Ben benieuwd.

Tracks 11 tot en met 24 zijn enkel te beluisteren op de luxe editie. Het zijn de tracks van de aflevering Friends and Neighbours van Dylan's Theme Time Radio Hour. Geen Dylan songs dus en ook geen covers door Dylan.

Er is ook weer een 3-cd versie met als derde schijfje een dvd. Daarop staat een interview met Dylans eerste manager Roy Silver . Het betreft een outtake van de documentaire No Direction Home. Tijdens het interview zal een demoversie van Blowin' in the wind hoorbaar zijn.

En nee, 'Jolene' is geen cover van het nummer van Dolly Parton.

avatar van barrett
Hier kijk ik ook zo naar uit, wat zal ome Bob ons nu weer brengen.

avatar van ArthurDZ
Ik ben benieuwd

Mayne
Oh oh oh wat heb ik er een ontzettende zin in om deze tijdens die zonnige dagen te beluisteren.

Ben zeer benieuwd

avatar van heicro
De stem van Dylan bracht mij soms in extase, dan weer was het een kwelling om naar te luisteren. Ik ben dus heel benieuwd.

Davez
Op amazon is een 30 seconden snippet te beluisteren van beyond here Lies Nothing

avatar van Rhythm & Poetry
Hier kijk ik toch ook wel naar uit, ben benieuwd of Bob er nog wat van kan (ik ken niks van zijn recente werk).

Down_By_Law
Of hij er nog wat van kan? Hij blaast ook op latere leeftijd nog alle nieuwe singer-songwriters weg.

avatar van Kill_illuminati
Down_By_Law schreef:

Daar zullen we snel genoeg achterkomen.

Father McKenzie
Zéér nieuwsgierig, ik hoop in de lijn van zijn laatste paar platen....

Davez
Tekstueel gezien is hij een schim van zichzelf in de jaren 60 en 70 maar zijn stem wordt mooier met de jaren en ook de muziek zelf blijft prachtig.

Dit klinkt natuurlijk vrij negatief maar dat is niet zo bedoeld want de teksten zijn nog steeds goed maar in vergelijking met vroeger is het minder.

avatar van frankieman
Dat weet ik niet eigenlijk Davez, ik luisterde gisteren naar Blonde on Blonde en ik dacht opeens dit is tekstueel precies de Dylan van bijv. Modern Times.

Korte stukjes die simpel en makkelijk zijn waarvan je soms kunt zeggen dat er niet echt een verhaal in zit maar dat het losse kreten zijn(wat na een tijdje wel verandert en zodat het toch meer een geheel is dan het eerst leek).

Ain't Talking bijv. zou ik tekstueel perfect op Blonde on Blonde zien staan.

Het is niet te hopen dat Dylan de dalende lijn vanaf Time Out Of Mind doorzet (van een 4,5* netjes via een 4,0* voor Love & Theft naar een 3,5* voor Modern Times), maar ik heb goede hoop dat dit album toch op zijn minst zijn laatste evenaart. En een sprankje hoop dat hij Modern Times zelfs weet te overtreffen; hoe dan ook, een prima album zal het zeker worden, dat me af en toe een welgemeend glimlachje op zal leveren. Het blijft immers Bub Dullun.

Down_By_Law
Davez schreef:

Ik begrijp wat je bedoelt. Sinds "Oh Mercy" is instrumentatie voor Dylan minstens zo belangrijk geworden als de teksten. Met name op de coveralbums "Good As I Been To You" en "World Gone Wrong" is goed te horen dat hij een betere muzikant (en wellicht ook een betere zanger) is geworden. Desondanks moet het gezegd worden dat 'Things Have Changed' (2000) een geniale tekst was.

Antonio
Wou ik dit nieuwe album van de grootmeester gaan toevoegen, staat hij al op MuMe...

Onvoorstelbaar dat deze bijna 68 jarige levende legende op bijna guerilla-wijze een nieuw album af gaat leveren, want tot voor kort wist vrijwel niemand hier iets van.

De geruchten gingen al wel een tijdje op www.expectingrain.com maar werden door anderen ook net zo hard weer lachend van de hand gedaan...

Ik ben erg benieuwd wat Zimmerman na bijna 50 jaar en meer albums als dat er Amerikaanse Presidenten zijn, nog voor ons in petto heeft.

En al die azijnpissers die beweren dat Dylan's beste tijd achter zich ligt en dat zijn huidige teksten en muziek niet meer voldoen, die argumenten zijn totaal niet steekhoudend.
Als er iemand niets meer hoeft te bewijzen, dan is het Dylan wel, dus van mij mag hij doen en laten wat hij wil...de legende zal alleen maar groter worden.

Wat een held

Kill_illuminati schreef:

Daar zullen we snel genoeg achterkomen.

Daar kwam ik in 2006 al achter.

avatar van thebestfreaks
Deze plaat zou een wat meer romantische inslag moeten hebben dan Modern Times .. ik ben benieuwd.

avatar van wolf
Vandaag kan je gratis Beyond Here Lies Nothin' downloaden op Dylans site. Allen daarheen!

En ik moet zeggen: wat klinkt dat liedje verdomd goed! Alles lijkt erop dat dit Bobs zoveelste meesterwerk wordt.

Mayne
Beyond Here Lies Nothin' is heerlijk. Die gitaar, die accordeon, die drums, die stem!

Snel naar de website van Bob Dylan allemaal ... Je kan zijn single gratis downloaden alleen vandaag en het klinkt echt goed. Het lijkt wel een soort tango achtig nummer.

Mijn verwachtingen voor dit album worden elke keer als ik het nummer luister een stukje hoger...

avatar van frankieman
Beyond Here Lies Nothin' wel totaal anders dan alles van de afgelopen albums, en ik vind het helemaal niet erg. Het klinkt lekker zomers, Bob goes tango.

De gitaar in combinatie met het Latijns Amerikaanse geluid doet me denken aan Santana.

He ik luister dit nummer al zowat twee uur.. Ja inderdaad het is een tango..