Bob Dylan - Together Through Life (2009)

Roots
Label: Columbia

1. Beyond Here Lies Nothin' (3:51)
  2. Life Is Hard (3:39)
  3. My Wife's Home Town (4:15)
  4. If You Ever Go to Houston (5:49)
  5. Forgetful Heart (3:42)
  6. Jolene (3:51)
  7. This Dream of You (5:54)
  8. Shake Shake Mama (3:37)
  9. I Feel a Change Comin' On (5:52)
  10. It's All Good (5:28)
Ja verbaasde me ook hoe verschillend dit liedje is in vergelijking met Modern times! Maar het klink heerlijk

Mayne schreef:

Daar kwam ik in 2006 al achter.

Ik in 1975, met Blood On The Tracks

Zonet Beyond Here Lies Nothin' geluisterd en dat klinkt inderdaad erg fijn. Vooral die accordeon zorgt voor een aangenaam sfeertje.

Antonio schreef:

Ik in 1975, met Blood On The Tracks

Kijk zo oud ben ik nou weer niet

UnknownPleasure

Kijk zo oud ben ik nou weer niet

Hij zelf ook niet ..

De eerste single klinkt leuk na de eerste luisterbeurt

Down_By_Law schreef:
Ach, maak je niet druk: het wordt toch verwijderd.

Dat lijkt me nou niet echt een vrijbrief om moedwillig onzin te gaan lopen posten, wat een trieste instelling zeg.

(en ja, berichten verwijderd)

avatar van Ploppesteksel
Sorry, maar luisterbeurD kan toch echt niet door de beugel

Ik weet het niet. Mijn broer is wel een Dylan-liefhebber maar ik heb enkel nog maar Higwhay 61 Revisited beluisterd wat ik wel een erg goed album vind. Deze nieuwe zal ik ook wel beluisteren

Down_By_Law
herman schreef:

(en ja, berichten verwijderd)

Mijn posts worden weer eens volledig verkeerd begrepen. Maar goed, doet er niet toe.

On-topic: Ook ik vind 'Beyond Here Lies Nothin' geweldig klinken. Op bol.com staat een 3-disc editie: iemand een idee wat er op de 2e en 3e discs staat?

avatar van Jeanneman
Ik citeer een van de eerste reacties
peerke schreef:
Tracks 11 tot en met 24 zijn enkel te beluisteren op de luxe editie. Het zijn de tracks van de aflevering Friends and Neighbours van Dylan's Theme Time Radio Hour. Geen Dylan songs dus en ook geen covers door Dylan.

Er is ook weer een 3-cd versie met als derde schijfje een dvd. Daarop staat een interview met Dylans eerste manager Roy Silver . Het betreft een outtake van de documentaire No Direction Home. Tijdens het interview zal een demoversie van Blowin' in the wind hoorbaar zijn.

En nee, 'Jolene' is geen cover van het nummer van Dolly Parton.

Alstublieft.

Het nummer Beyond Here Lies Nothin' bevalt mij alvast uitstekend. Ben niet zo'n fan van het latere werk van Dylan, maar dit maakt mij erg nieuwsgierig.

avatar van dudehere
Dat wordt geen luxe editie voor mij. Voegt weinig toe. Wanneer je een beetje handig bent met internet heb je de afleveringen van Theme Time zo op je harde schijf. En op een interview met een manager zit ik niet te wachten.

Afgaande op Beyond Here Lies Nothin' wordt het gewoon 10 nummers lang genieten (wat wil een mens nog meer )

Down_By_Law
Jeanneman schreef:
Ik citeer een van de eerste reacties

Alstublieft.

Bedankt. Dan bestel ik de 1-cd versie.

Voor mij toch de deluxe versie. Ik heb ook de theme time radio hour cd van Ace Records die gek genoeg niet op de site staat. Een erg fijne cd dus ben ik benieuwd wat hij op deze zet .Bob dowloaden is aan mij niet besteed. Dat intervieuw hoeft er van mij ook niet perse bij maar ik hoop dat het album goed genoeg is omdat soort kleinigheden te doen vergeten.

Thoommusic schreef:
Voor mij toch de deluxe versie. Ik heb ook de theme time radio hour cd van Ace Records die gek genoeg niet op de site staat. Een erg fijne cd dus ben ik benieuwd wat hij op deze zet .Bob dowloaden is aan mij niet besteed. Dat interview hoeft er van mij ook niet perse bij maar ik hoop dat het album goed genoeg is omdat soort kleinigheden te doen vergeten.

Dat komt dan weer omdat het geen uitzending betreft maar een compilatie. Er is dan ook geen reden om die op de site te plaatsen.

peerke schreef:

Bob Dylan - The Best of Bob Dylan's Theme Time Radio Hour: Volume 2 (2008)

Deze staat er wel op dat is dan toch wel een beetje raar.

Ik hoop dat er snel wat uitlekt want na Beyond her Lies Nothin wil ik snel weer iets nieuws horen.

avatar van IntoMusic
Hoorde gister in platenzaak 't Oor in Almere dat er 4 verschillende versies uitkomt:
- 2CD + DVD
- CD
- CD + LP
- 2 LP

Die laatste wist hij niet zeker, maar nu ik de lijst met tracks zie, zal het wel een 2CD worden. Wordt wel een beetje moedeloos van al die verschillende versies.
Het wordt wel een bluesy album en ik heb 'm via CDwow al besteld (2CD+DVD) voor minder dan 20 eurootjes.

Ik ga gewoon voor de ouwerwetse 1CD-versie. Die bonustracks lijken me nou niet bepaald veel toe te voegen. Als het nou outtakes van dit album waren geweest of iets dergelijks, dan had ik het nog zeker overwogen, maar nu...

avatar van IntoMusic
Weet e het zeker, want de 2e cd lijkt mij een 'duet'-cd (althans, dat denk ik ). Thema is wel duidelijk: vriendjes zijn en de buren... Op CDWOW kom ik een iets uitgebreide setlist tegen nl:

Howdy Neighbor (J. Morris) - Porter Wagoner & The Wagonmasters
Don't Take Everybody To Be Your Friend (M.Gabler/R. Tharpe) - Sister Rosetta Tharpe
Diamonds Are A Girl's Best Friend (L. Robin/J. Styne) - T Bone Burnett
Last Night (W. Jones) - Little Walter
You've Got a Friend (C. King) - Carole King
Bad Neighborhood (Caronna/M. Rebennack) - Ronnie & The Delinquents
Neighbours (M. Jagger/K. Richards) - The Rolling Stones
Too Many Parties and Too Many Pals (B. Rose/M. Dixon/R. Henderson) - Hank Williams as Luke the Drifter
Why Can't We Be Friends (S. Allen/H. Brown/M. Dickerson/J. Goldstein/L. Jordan /C. Miller/H. Scott/L. Oskar) - War

Op de 2e CD is Bob Dylan niet te horen; wel de muziek die hem beïnvloedt heeft:
peerke schreef:

Voor mij geen meerwaarde.

avatar van Pooiertje
Howlin' Wolf en dergelijke zijn toch wel de moeite waard denk ik

avatar van IntoMusic
Oh solly... had even naar eerdere berichten moeten kijken omtrent de 2e disc. Toch een leuke aanvulling voor mij en voor die paar euro's meer...

Dat kan zo zijn, maar als ik Howlin' Wolf wil horen, dan koop ik daar wel een CD van, en niet van Bob Dylan
Ik ben niet zo'n fan van verzamelaars; die zijn meer iets om te pindakazen. Als me daar iets van bevalt, dan probeer ik daar meer van uit en koop er misschien zelfs een CD'tje van. Hoe dan ook, ik vind het niet de moeite waard om een extra vijf of tien euro voor neer te leggen.

avatar van frankieman
Je kan alle theme time hour afleveringen ook van het internet plukken, dan heb je de hele aflevering inplaats van een compilatie.

Wat ik elke Dylan kan aanraden, het is keer op geweldige muziek en de manier waarop Bob de nummers aan elkaar praat is iets waar iedere disck jockey op onze zenders(ook Frits Spits) een puntje aan kan zuigen.

Beyond Here Lies Nothin' lijkt wel verdacht veel op dit nummer : All Your Love (I Miss Loving) - Otis Rush

Een klein beetje wel ja, eigenlijk

Dionysus schreef:

Was de hardcore fanatics op het forum van expectingrain.com ook al opgevallen inderdaad...

Mayne
Dat heeft Dylan altijd al gedaan. Zo is Blowin' in the Wind gebaseerd op het oud slavenlied No More Auction Block. De melodie van Subterraneans Homesick Blues is bijvoorbeeld van Chuck Berry (vergeten welke song).

avatar van frankieman
Dat is voor die oude folk/country/blues zangers helemaal niet raar, Pete Seeger, Hank Williams, Johnny Cash en Woody Guthrie ze hebben allemaal wel dingen 'gejat'

Guthrie heeft over Dylan eens tegen Seeger gezegt: 'That guy stole that from me, but I steal from everybody'

Mayne schreef:

Too Much Monkey Business...

Zwaar geniaal nummer

Mayne
Klik hier - nieuwe song: 'I...

Nieuwe song 'I Feel A Change Comin' On' en deel 3 van het interview met Bill Flanagan. Het klinkt nogal Frans, heel erg lekker maar geen meesterwerk.

avatar van Pooiertje
Wel een aardig nummertje, maar ik ben niet echt weggeblazen ofzo.