Bob Dylan - Together Through Life (2009)

Roots
Label: Columbia

1. Beyond Here Lies Nothin' (3:51)
  2. Life Is Hard (3:39)
  3. My Wife's Home Town (4:15)
  4. If You Ever Go to Houston (5:49)
  5. Forgetful Heart (3:42)
  6. Jolene (3:51)
  7. This Dream of You (5:54)
  8. Shake Shake Mama (3:37)
  9. I Feel a Change Comin' On (5:52)
  10. It's All Good (5:28)
avatar van frankieman
Inderdaad een aardig nummer, maar Beyond Here Lies Nothin' is stukken beter.

ik vind deze misschien nog wel beter eigenlijk.. heerlijk zomers en vrolijk maar Beyond vond ik al super dus het zal wel goed komen met dit album

Ja lekker nummer die nieuwe. Lekker zomers mooie achtergrond geluiden. Maar beyond her lies nothin vond ik inderdaad beter. Toch ook een sterk nummer hopelijk blijven de nummers zo.

avatar van Devoo
Is dit allemaal nieuw materiaal? Ook de bonustracks?

avatar van frankieman
De bonus tracks zijn niet nieuw, ze zijn niet eens van Bob Dylan zelf. Het is een compilatie van nummers uit z'n Theme Time Radio Hour.

De nummers zonder sterretje zijn wel allemaal nieuw en van Dylan zelf.

avatar van IntoMusic
Oftewel lees even terug in de reacties, want dit was al duidelijk

avatar van Kill_illuminati
Mooie cover. Echt zo'n die-moet-ik-kopen-omdat-de-cover-me-er -toe-uitnodigd. album.Ik word te hebberig.

avatar van Lennonlover
aaaaaaahjeeeaaah! Na amper drie jaar al een nieuwe Dylan! Ik ben zooooo benieuwd

btw: De cover is erg on-Dylan.

frankieman schreef:
Dat weet ik niet eigenlijk Davez, ik luisterde gisteren naar Blonde on Blonde en ik dacht opeens dit is tekstueel precies de Dylan van bijv. Modern Times.

Korte stukjes die simpel en makkelijk zijn waarvan je soms kunt zeggen dat er niet echt een verhaal in zit maar dat het losse kreten zijn(wat na een tijdje wel verandert en zodat het toch meer een geheel is dan het eerst leek).

Ain't Talking bijv. zou ik tekstueel perfect op Blonde on Blonde zien staan.

Muzikaal zal hij het niveau van de sixties en seventies nooit meer kunnen behalen. Maar zijn ervaring, rijpe stem en teksten (want dat kan hij nog steeds, hoor) maken het allemaal wel goed, hoewel ik niet geloof dat hij nog een Highway 61 of Blonde on Blonde kan schrijven.

Davez
Tekstueel gezien spreekt hij me niet meer aan. Time Out of Mind en gedeeltelijk Love & Theft waren op tekstueel gebied zijn laatste hoogtepunten.
Af en toe duikt er wel nog een uitzonderlijk nummer op. bv Cross the green Mountain en Things Have Changed.
Maar toch het speelse, mysterieuze en meest inventieve werk is reeds lang gepasseerd.

De 2 nummers die ik nu hoorde zijn wat dat betreft niet anders. De teksten boeien niet maar de muziek en de stem des te meer.
Ik durf nu al bijna zeggen dat dit beter wordt als Modern Times (het duurde enige jaren voor ik de plaat apprecieerde)

Mayne
Tekstueel is hij nog altijd vele lichtjaren verder dan het gros van de moderne songwriters. Modern Times staat vol met grillige maar erg gevatte opmerkingen,
neem bijvoorbeeld uit Spirit on the Water: "I wanna be with you in paradise/And it seems so unfair/ I can't go to paradise no more/I killed a man back there."

Ik moet toegeven, de laatste periode is Dylan meer een machine van gevatte anekdotes, en is de ware dichter van vroeger eigenlijk verdwenen. Echter vind ik het wel passen bij iemand die tegenwoordig zo grollend als een bejaarde duivel zingt.

Lennonlover schreef:

De beste man had na 1966 (zijn ''motorongeluk'') rustig kunnen genieten van zijn vrouw en kinderen en een rustiger leven, wat hij een aantal jaren ook inderdaad heeft gedaan.

Had hij echter nooit meer een plaat gemaakt, dan nog was hij een zeer grote jongen geweest voor de ontwikkeling van de popmuziek in de 2e helft van de 20e eeuw.
Dat hij in de afgelopen 42/43 jaar sinds Blonde On Blonde nog steeds zoveel heeft gedaan en gemaakt en zoveel heeft betekent voor zoveel mensen, is uitermate knap.

En waarom zou hij uberhaupt nog een H61R of BoB schrijven ?
Hij heeft bewezen dat te kunnen en heeft besloten daarna een andere weg in te slaan...

avatar van Kill_illuminati
De beste man zit al sinds heugenis bij Columbia Records.

Petje af.

Kill_illuminati schreef:
De beste man zit al sinds heugenis bij Columbia Records.

Petje af.

Ik geloof dat Dylan (net zoals zo'n beetje elke artiest dat wel heeft gehad met zijn/haar platenmaatschapij...) een tijdje een mindere band heeft gehad met Columbia.
Zijn albums Planet Waves & Before The Flood zijn toendertijd uitgebracht door Asylum Records.

Weet niet meer exact de reden, zal mijn boeken er maar weer eens op naslaan

avatar van devel-hunt
Gezien de reacties op deze plaat die nog niemand heeft gehoord zijn de verwachtingen wel erg hoog gespannen, het lijkt of Dylan, nu hij tegen de 70 loopt steeds meer aan populariteit wint, een beetje wat je ook zag bij Jan Wolkers. Een soort vleesgeworden troetel opa, die met de jaren slechts chagerijniger lijkt te worden, maar aan muzikale aantrekkingskracht niets lijkt in te boeten, zelfs het feit dat hij absoluut niet meer kan zingen maar zijn nummers tegenwoordig roggelt maakt niets uit. Maar het is wel Dylan.

Antonio schreef:

En waarom zou hij uberhaupt nog een H61R of BoB schrijven ?

Omdat hij het niet meer kàn. Da's net mijn punt. Dat heeft hij trouwens zelf al toegegeven een paar jaar geleden.

avatar van dudehere
Lennonlover schreef:

In de 60's schiep Dylan een eigen wereld met teksten die nog nooit door iemand waren geschreven. Nu is hij meer een chroniqueur van het (oude) beloofde land, Amerika. Daarbij schuwt hij de vette cliches niet.

Mayne
devel-hunt schreef:

Ik vind dat roggelen juist een van Dylans beste vocale maskers die hij ooit heeft gehad - het toont ervaring, gevatheid en het klinkt zo mysterieus als de duivel zelf.

Mayne schreef:

Zels een roggelende Dylan klinkt beter als menig vocale topzanger, zijn geroggel komt wel rechtstreeks uit zijn tegenwoordige ietswat wereldvreemde ziel. Het geroggel begon volgens mij zo'n beetje ten tijde van de plaat 'world gone wrong' begin jaren 90. Hoe hij toen met "blood in my eyes for you' roggelen tot een hoge kunst wist te verheffen maakte indruk.

avatar van IntoMusic
Heb ik iets gemist of is zeer onterecht de 2e disc verwijderd uit de lijst? Jammer, ook al was het niet door Dylan gezongen, het is en blijft een onderdeel van het album...

avatar van thebestfreaks
2e disc is niet onterecht verwijderd (imho) en het is geen onderdeel van het Dylan-album. Wel van de uitgave, maar het zijn geen nummers van of door Dylan. Meer een sampler voor zijn radioding, toch?

Lennonlover schreef:

Het is allemaal nogal typisch wat mij betreft...
In 1965 is Bob Dylan bijna gekruisigd voor het feit dat hij (als ''folk'' artiest) tijdens het Newport Folk Festival vernieuwend bezig was en elektrisch versterkte instrumenten gebruikte en op het innerlijk gerichte teksten zong.
Dit is hem toendertijd nauwelijks in dank afgenomen door het klootjesvolk wat hem zag als protestzanger.

Nu is het de keerzijde van de medaille...
Een legende die in de afgelopen 50 jaar alles al heeft bewezen en daardoor de ontwikkeling van de popmuziek een boost heeft gegeven, krijgt te horen dat hij niet meer vernieuwend genoeg bezig is.

avatar van dudehere

Wat verwachten zulke lui in 's vredesnaam van Dylan ???

Dat ie over water kan lopen misschien.

Antonio schreef:

Het is allemaal nogal typisch wat mij betreft...

Nu is het de keerzijde van de medaille...

Wat verwachten zulke lui in 's vredesnaam van Dylan ???

Da's absoluut geen verwijt. De man is 68 en kan zichzelf moeilijk heruitvinden. Op zo'n leeftijd verwacht ik niet dat hij nog een Blonde on Blonde schrijft. Het is alleen maar fair dat je, zelfs als grote Dylan-fan, kan toegeven dat het met de vette jaren gedaan is...

avatar van devel-hunt
Tuurlijk is het met de vette jaren gedaan, deze oude man is een andere Dylan als de 19 jarige troebadour die in Greenwich village in 1961 in folkclubs optrad. Deze man is een levende legende geworden terwijl hij toen gretig en vol passie zijn hele leven nog voor zich had. Hoewel Dylan zijn geloofwaardigheid nooit heeft verloren, en dat is knap na een halve eeuw in de schijnwerpers.

Father McKenzie
Nog even geduld, zie ik; 28 april; Laat ons hopen dat "Baawb" nog wel moeite doet om goede songs te brengen, en dat we geen tweede Fork In The Road krijgen voorgeschoteld...

avatar van IntoMusic
wat bedoel je met baawb...?

Gewoon 'bob' in een Amerikaans dialectje

Maar neen, Father. Bob Dylan is zo niet, dat weet iedereen. Als je Modern Times beluisterd... fantastisch! En da's 'nog maar' drie jaar geleden. Op Dylan mogen we rekenen!

avatar van IntoMusic
Uhm de laatste 2 albums van Young waren ook (mijns inziens en daar verschillen duidelijk de meningen over) van grote hoogte.

Maar de geluiden van Dylan's nieuwe album zijn duidelijk positiever en ik ben zeer benieuwd wat het totaal plaatje wordt. Ben het wel met je eens Lennonlover: die hoes is een buitenbeentje in vergelijking met alle vorige hoezen. Als het album dat maar niet is, dan vind ik het prima

avatar van Lennonlover
Wie weet komt Dylan wel met iets totaal gek voor de dag Iets dat hij jàrenlang opzij heeft gehouden voor zijn oude dag

hmmm... en maar dromen...