David Crosby - If I Could Only Remember My Name (1971)

Label: Atlantic

1. Music Is Love (3:16)
  2. Cowboy Movie (8:02)
  3. Tamalpais High (At About 3) (3:29)
  4. Laughing (5:20)
  5. What Are Their Names (4:09)
  6. Traction in the Rain (3:40)
  7. Song with No Words (Tree with No Leaves) (5:53)
  8. Orleans (1:56)
  9. I'd Swear There Was Somebody Here (1:19)
  10. Kids and Dogs * (7:01)
avatar van xrockerx
jurado schreef:
Enig idee hoe lang NY al in Californië woont?

avatar van Tonio
Nu weer even wat inhoudelijks. Sinds kort bij Ziggo de docu "David Crosby: Remember My Name" uit 2019 te zien. Indrukwekkend overzicht van zijn leven en carrière, waarin hij zich bepaald niet spaart (en dat is nog voorzichtig uitgedrukt).

Ook krijgen we inzicht in de achtergrond waarin dit meesterwerk uit 1971 tot stand is gekomen.

Must see!

avatar van iggy
Naar aanleiding van de docu deze nog maar eens opgezet. Is en blijft een GWELDIGE plaat.
En nog bedankt Tonio voor de tip. Is indeed een prachtige docu. Wat mij betreft had die nog een uurtje langer mogen duren. Want Crosby is er verdomd eerlijk in. En heeft een uiterst interessant levensverhaal te vertellen. En doet dat ook nog eens op een prettige wijze.

avatar van bikkel2
Fraaie plaat van Crosby wat bewijst dat een zelfstandige carrière tot een glansrijke had kunnen behoren.
Insiders weten echter hoe het hem is vergaan. Cros koos nu niet bepaald voor een glansrijk leven. Een lange heftige drugsverslaving en min of meer op sleeptouw genomen door vriend Graham Nash. Zo verscheen er in samenwerkingsverband in ieder geval nog het één en ander.
Trippy album, ademt nog enigzins de sfeer uit van de late 60er jaren en het bevat fraai zangwerk, hypnotiserende melodieën en zo nu en dan een typische Crosby rocker.
Fijne vibe, americana van een hoog nivo en de duidelijke signature van de snor, dat maar bewijst dat zijn invloed in bands als The Byrds en ook C,S,N&Y toch groot geweest moet zijn.
Dat ik niet hoger ga dan 4 ferme sterren, heeft wellicht te maken dat ik bepaalde songs hier en daar misschien net even te lang vindt. Uiteraard is het tijdsbeeld van 1971 daar debet aan en een persoonlijk gevoel uiteraard.
Dat dit solodebuut deugt is natuurlijk duidelijk genoeg.

avatar van jorro
Fijn album waarvan Laughing en What Are Their Names er wat mij betreft uitschieten. Een van de betere soloalbums van een van de heren CSNY. Mooie melodieën en bovenal erg goed gezongen. Vooral de neerstemmige delen zijn erg mooi.
En toch verlaag ik van 4 naar 3,5* omdat het album me niet zoveel raakt als een 4* album zou moeten doen.
Op 34 in de 100 Greatest Albums of 1971 en momenteel op 41 in Best Ever albums over dat jaar. Overigen wel het best scorende album van David Crosby in BEA.

avatar van jurado
jorro schreef:
Wellicht verhoog je toch weer naar minimaal 4* na het zien van David Crosby: Remember My Name . Mooie docu over het (trieste) leven van David Crosby.

avatar van harm1985
50th Anniversary Edition komt 15 oktober uit: https://store.rhino.com/if-i-could-only-remember-my-name-cd.html

8 Demo tracks (waarvan één eerder uitgebracht) en 5 outtakes.

harm1985 schreef:

8 Demo tracks (waarvan één eerder uitgebracht) en 5 outtakes.

Ik heb deze besteld en hij is binnen. Een prachtig 2 cd set. De eerste plaat is geremastered met de origuinele analoge opnames en ook met de toenmalige producer. Ik heb het album ook op een oudere cd uitgave, ik moet ze maar eens goed beluisteren. De tweede cd is ook schitterend. Hoewel het enkel demo en outtakes tracks zijn, is het zeer beluisterbaar en er zitten echt prachtige nummers. Veelal akoestischer en zo nu en dan ook met wat psychedelica. Het is echt een meerwaarde , deze uitgave en zeker aan te bevelen voor de fans.

avatar van captain scarlet
Deze plaat is voor mij als een klassewijn uit 'n uitstekend jaar die lang heeft moeten rijpen om vol tot zijn recht te komen. Een juweel van 'n album dat ik destijds niet zo kon waarderen en nu ik ouder ben blijkbaar pas op de juiste waarde weet te schatten.

R.i.p.