White Lies - To Lose My Life... (2009)

Alternatieve titel: To Lose My Life or Lose My Love

Label: Fiction

1. Death (5:01)
  2. To Lose My Life (3:10)
  3. A Place to Hide (5:02)
  4. Fifty on Our Foreheads (4:22)
  5. Unfinished Business (4:19)
  6. E.S.T. (5:04)
  7. From the Stars (4:03)
  8. Farewell to the Fairground (4:18)
  9. Nothing to Give (4:12)
  10. The Price of Love (4:39)
  11. You Still Love Him * (3:22)
  12. Black Song * (3:47)
  13. Taxidermy * (3:17)
  14. Nothing to Give [Demo Version] * (4:12)
  15. The Price of Love [Demo Version] * (3:44)
  16. Death [Crystal Castles Remix] * (4:47)
  17. Farewell to the Fairground [Yuksek Remix] * (4:21)
  18. To Lose My Life [Filthy Dukes Remix] * (5:42)
avatar van sean leonard
Ik wilde hem al eerder toevoegen maar dat lukte helaas niet Hier kijk ik in ieder geval heel erg naar uit! Alleen maar goede nummers, dat kan bijna niet anders dan geweldig worden!

Lost Highway
Tevens een release waar ik al maanden op wacht. En goed nieuws : Studio Brussel heeft de band zowaar opgepikt. Dat had ik niet echt verwacht.

avatar van KidChino8
Ik kijk er enorm naar uit, ookal zijn er al 6 songs gelekt, ik ga deze zeker kopen!

avatar van coldwarkids
Ook ik ben hier benieuwd naar. Unfinished Business klinkt in ieder geval super goed... ik ben zeer benieuwd naar heel het album.

avatar van thetinderstick
'Death' en 'Unfinished Business' zijn alvast fantastische nummers. Niet te geloven dat ik ze afgelopen jaar op Lowlands heb gezien en dat die plaat van ze nog altijd niet uit is! Dat optreden was geweldig in ieder geval. Beetje Joy Division/Interpol/Editors, daar dan toch net ff weer iets anders. Ik kijk uit naar deze plaat.

metronomy
ken enkel Death en het titelnummer, is ook één van de bandjes waar ik naar uitkijk in '09

KidChino8 schreef:

Gelekt in goede kwaliteit? Ik heb alleen van To Lose My Life, Death en Unfinished Business de album versie, iets gemist?

avatar van Joy4ever
Dit moet idd één van de beste releases voor 2009 worden. Death is prachtig iig.

Lost Highway
Ik kan iedereen die hier op wacht en van deze sound houdt (nogmaals) aanraden om het album Here Are The Roses van Dragons (2007) een kans te geven. Wellicht het beste album uit de hele Britse Post-punk revival van de voorbije jaren. Als dit album hetzelfde niveau haalt zullen we kunnen smullen.

Lost Highway schreef:

Inderdaad ook een goede band die nog niet heeft mogen doorbreken, hopelijk lukt het deze band wel

avatar van Smartass
Death is opzich wel een goed nummer, maar From the stars is toch echt mijn favoriet. Optreden op Lowlands was ook heel aardig, dus ben benieuwd!

avatar van Smartass
Hee, You still love him staat er niet eens op.

sean leonard schreef:

yep ik heb er 6, hoor. Ik zal ze je doorsturen, als je wil..

avatar van Ferry
Hallo KidChino,

Wil je ze alsjeblieft ook naar mij sturen? Ik zoek me al een tijd suf namelijk en verder dan de eerste twee nummers van de CD kom ik niet.

avatar van Joy4ever
Ik ben via YouTube een aantal nummers aan het beluisteren en word toch wat minder enthousiast. Ik denk dat deze band me te snel gaat vervelen. Het zeurt allemaal een beetje door. Jammer.

Lost Highway
Welke nummers vallen jou tegen, Joy4ever?

Lost Highway schreef:
Welke nummers vallen jou tegen, Joy4ever?
Gek genoeg zelfs Death, het nummer wat me eerder erg aansprak. Verder de nummers To Lose My Life en Unfinished Business. Maar ik wacht netjes tot ik het gehele album heb beluisterd, er staan per slot van rekening nog meer nummers op .

Lost Highway
De meeste nummers zijn reeds op Youtube te beluisteren.
@ Joy : Tsja als je het echte straffe spul wil horen zal je de remaster Heaven Up Here van Echo & The Bunnymen door je boxen moeten laten knallen. Hoe fijn ik al die nieuwe bandjes genre Editors en White Lies ook vind, er gaat niets boven the real thing.

avatar van sean leonard
Lost Highway zal niet rusten voordat hij iedereen van advies voorzien heeft

(verwijderd)
nu op de luisterpaal

ik vind het toch een erg goed album. Het is mischien niet orgineel maar de songs zijn erg sterk

avatar van sean leonard
Woehoe! Lang gewacht en man wat een geniale cd is dit. Ik vind de kwaliteit op de luiserpaal niet helemaal geweldig, ik hoop wel dat die op de uiteindelijke release beter zal zijn. Maar alle nummers vind ik geweldig. Ze zitten goed in elkaar en de stem is heel goed. 4,5*

avatar van KidChino8
hij is al een tijdje geleakt naast de luisterpal ook hoor, anyway ik was al van plan hem te kopen ook, omdat ik ze ook live ga zien
voor een eindquotering wacht ik nog wel even..

avatar van Smartass
Ik vind de versie van From the stars die ik heb veel leuker dan de albumversie!

Zit best veel verschil in trouwens. Jammer.

avatar van KidChino8
In destandaard maar 2 ** en een compleet foute recensie voor deze plaat.
Sommige journalisten zijn dus echt nergens van op de hoogte he, hij beschreef white lies als "blijkbaar moet dit bandje de nieuwe the killers of editors worden". Ok, er zijn joy division inlvoeden akkoord, maar the killers?? HALLO?

avatar van Joy4ever
Ik word echt niet vrolijk van deze plaat. Het zeurt maar door. Totaal geen diepgang. Daarbij weet de zanger me geen moment te overtuigen. Het is niet anders.

death van white lies gaat sowieso scoren. maar of ik gevoelsmatig wild word van het nummer? niet echt nee. misschien een klein beetje gebrek aan een eigen geluid (al is dat geen vereiste om een goeie band te zijn, alles is al gedaan). ook ik denk een beetje qua sfeer die het nummer oproept aan the killers. goed nummer zonder meer. maar ook niet om wakker van te liggen. toch benieuwd of deze band het dit jaar gaat maken. veel zal ook afhangen van de andere nummers op de cd.

KidChino8 schreef:
In destandaard maar 2 ** en een compleet foute recensie voor deze plaat.

helemaal geen rare opmerking. ze zou van mij kunnen geweest zijn. oook ik dacht aan editors en killers.

0,5
Toen ik ze live zag moest ik vooral denken aan The Bravery en inderdaad The Killers, maar dan nog slapper en minder interessant dan die twee bands. Echt een van de saaiste bands die ik in 2008 heb gezien/gehoord.

avatar van titan
titan (crew)
Je kan geen muziekblad of internetsite openslaan/openen of je leest er wel dat White Lies een band is die het gaat maken in 2009. Ook over de invloeden is iedereen het met elkaar eens: Echo & the Bunnymen, Joy Division, Editors, The Killers en Interpol. Niet de minste namen en eerlijk gezegd kan White Lies daar nog niet aan tippen.

Wel is dit een interessant debuut van een band die nog zoekende is. Een aantal nummers is nog wat karakterloos, maar heeft wel een aangenaam doemsfeertje dat eerder hun doorbraak zal vertragen dan bespoedigen. Voorts is de plaat ook prachtig geprocuceerd. Ik denk niet dat deze band het helemaal gaat maken in 2009. Ik denk eerder aan 2012.