Joy Division - Still (1981)

Label: Factory

1. Exercise One (3:06)
  2. Ice Age (2:24)
  3. The Sound of Music (3:55)
  4. Glass (3:56)
  5. The Only Mistake (4:17)
  6. Walked in Line (2:47)
  7. The Kill (2:15)
  8. Something Must Break (2:48)
  9. Dead Souls (4:53)
  10. Sister Ray [Live] (7:36)
  11. Ceremony [Live] (3:50)
  12. Shadowplay [Live] (3:57)
  13. Means to an End [Live] (4:01)
  14. Passover [Live] (5:10)
  15. New Dawn Fades [Live] (4:01)
  16. Twenty Four Hours [Live] * (4:00)
  17. Transmission [Live] (3:40)
  18. Disorder [Live] (3:24)
  19. Isolation [Live] (3:05)
  20. Decades [Live] (5:47)
  21. Digital [Live] (3:52)
  22. Sound of Music [Live at High Wycombe Town Hall, Feb. 20, 1980] * (4:18)
  23. A Means to an End [Live at High Wycombe Town Hall, Feb. 20, 1980] * (3:56)
  24. Colony [Live at High Wycombe Town Hall, Feb. 20, 1980] * (4:06)
  25. Twenty Four Hours [Live at High Wycombe Town Hall, Feb. 20, 1980] * (4:19)
  26. Isolation [Live at High Wycombe Town Hall, Feb. 20, 1980] * (2:49)
  27. Love Will Tear Us Apart [Live at High Wycombe Town Hall, Feb. 20, 1980] * (3:14)
  28. Disorder [Live at High Wycombe Town Hall, Feb. 20, 1980] * (3:13)
  29. Atrocity Exhibition [Live at High Wycombe Town Hall, Feb. 20, 1980] * (5:58)
  30. Isolation (Soundcheck) * (3:00)
  31. The Eternal [Live at High Wycombe Town Hall, Feb. 20, 1980] * (3:35)
  32. Ice Age (Soundcheck) * (3:15)
  33. Disorder (Soundcheck) * (3:13)
  34. Sound of Music [Live at High Wycombe Town Hall, Feb. 20, 1980] * (4:05)
  35. A Means to an End (Soundcheck) * (3:45)
De eerste tracks vind ik erg goed, maar dat concert hadden ze er van mij niet achter hoeven plakken...

avatar van Nanne
deze plaat is met name interessant vanwege het monumentale Dead Souls, later nog gecoverd door Nine Inch Nails voor een film. Had tie natuurlijk nooit moeten doen. Van sommige songs moet je afblijven.
Verder is natuurlijk Digital vermeldenswaardig. Dit nummer staat niet op de vorige 2 platen. Behoorlijk indrukwekkend hoor.

avatar van oruiz
klopt het nou dat deze uitvoering van Digital echt het allerlaatste nummer is geweest dat joy divison live heeft gespeeld?

avatar van Toon1
oruiz schreef:

Ja aangezien nummers 12-20 het laatste concert van Joy Division is.

avatar van Nanne
8 Disorder
9 Isolation
10 Decades
11 Digital

Twenty four hours mist dus in de tracking list.

avatar van oruiz
Toon1 schreef:

Ja aangezien nummers 12-20 het laatste concert van Joy Division is.

ok dat wist ik niet. Schitterende laatste woorden had hij dan aan het eind van het allerlaatste liedje:,,Thank You, Goodnight"

avatar van Rayaccos
Vooral isolation vind ik behoorlijk rauw&ranzig.

avatar van Waldo Jeffers
Heel leuke plaat, 1e deel is heel erg goed, onbekende nummers van JD, hou ik wel van. met een Velvet Underground-cover ertussen En het concert erbij vind ik wel erg aardig, een 4

avatar van pygmydanny
24 Hours staat alleen op de dubbelelpee-versie

avatar van Flipman
Waar staat die F op de cover eigenlijk voor?

avatar van stephan73
Mischien het label Factory?

avatar van Nightrider
Inderdaad

avatar van Mart
Redelijk album wat vooral aan te raden is voor de echte die-hard Joy Division fans (maar die zullen hem toch al hebben ). De eerste helft van de cd is redelijk goed, waarbij vooral het nummer Dead Souls er uitspringt.

De tweede helft van de cd is het laatste concert van Joy Division. Het concert is vrij goed, waarbij vooral het nummer Shadowplay er voor mij uitspringt. De live-versies van Isolation en Decades vind ik echter minder geslaagd. Het laatste nummer van het concert (Digital) is ook een uitschieter bij het concert, al is het maar voor de woorden die Ian Curtis aan het eind ervan zegt.

Ik geef 3,5*.

avatar van Reint
Wat is dit voor een plaat, geen studioplaat, hè?
Een cd met onuitgebrachte nummers + live-concert?

Snel eens achteraan in de winkel.

avatar van VanDeGriend
Dit was en dubbel lp. OP LP1, de eerste helft van de cd zeg maar, outtakes en nummers uit de Warsaw periode. LP 2, je raadt het al, de tweede helft van de cd, zijn opnames van het allerlaatste concert van Joy Divison, kort voor de dood van Curtis. Goed te horen is dat Curtis het op het einde eigenlijk niet neer trekt. Ontroerend en ijzingwekkend tegelijk

avatar van Reint
Ik heb dit op mijn computer staan. Digital is bril-jant! Past niet echt op een van de twee albums, maar het is een van hun beste nummers, denk ik. Wat een emotie.

avatar van Reint
Bedankt voor de informatie, VanDeGriend. (y)

avatar van starsailor
De live opnames van Joy Division zijn voor mij zelden een welkome aanvulling. Meestal zeer matige geluidskwaliteit waardoor de band er niet al te best uit komt.
Wel een kraker op dit allegaartje, te weten Exercise One.

avatar van beruk
Voor mij de ultiem doem plaat . Zelden is de uitzichtloosheid van het bestaan zo treffend op muziek gezet.

Ik heb dit album laatst nieuw als herpersing op plaat gekocht, maar daar staan alleen de eerst tien tracks op. Neem dan ook aan dat dit de originele tracklist is en dat de versie die hier besproken wordt een latere cd-versie is?

Kevin-Raphaëll
dit is een leuke plaat om aan te horen

de nummers zijn voor mij meer dan b kantjes. absolute hoogtepunten zijn exercise one, ice age en dead souls natuurlijk

over de laatste live nummers kunnen we maar enkel blij zijn vind ik
al wat je bezit van de groep mag positief bevonden worden

akkoord, eind jaren 70 en de beginmaanden 1980 zijn natuurlijk niet voorzien van schitterend live werk van de groep mede door slechte/doffe gehoorskwaliteit. aparratuur was niet superduur, optimaal, enz

als je joy division nu aan het werk zou kunnen zien (spijtig genoeg niet), dan denk ik dat het verbluffend goed ging lopen wat live concerten betreft

optimale kwaliteit zeg maar

wederom geef ik deze een 5 ondanks de zogezegde b kantjes en het povere klinkend live spel (op sommige nummers na natuurlijk)

Jelle-Oo schreef:

nee

de originele vinyl persing was een dubbelelpee
één studio-opnames, één live-opnames

doem plaat beruk

avatar van beruk
oh ga jij ervan huppelen dan?

néé hoor

geef toe, is toch wat overdreven, of niet

jeko
De muzikale verbeelding van de doemgedachte die op de grens van de jaren zeventig en tachtig de dan opkomende post-punkgeneratie tekent.{niet zelf verzonnen hoor}.

avatar van ðe waan
Waarom staat er achter Sister Ray overigens niet [live]?

Kan iemand overigen verstaan wat Curtis zegt aan het eind van dit nummer?

ik versta iets over een versie van louis louis

avatar van Toon1
dix schreef:
ik versta iets over een versie van louis louis

Louie Louie zul je bedoelen

"Sooner our version of Louie Louie" zegt hij denk ik, als grap bedoeld uiteraard .

dix
dat kan ik wel lezen, maar niet verstaan ...