R.E.M. - Around the Sun (2004)

Label: Warner Bros.

1. Leaving New York (4:49)
  2. Electron Blue (4:12)
  3. The Outsiders (4:14)

met Q‐Tip

4. Make It All Okay (3:44)
  5. Final Straw (4:05)
  6. I Wanted to Be Wrong (4:37)
  7. Wanderlust (3:03)
  8. Boy in the Well (5:01)
  9. Aftermath (3:53)
  10. High Speed Train (5:03)
  11. The Worst Joke Ever (3:38)
  12. The Ascent of Man (4:07)
  13. Around the Sun (4:38)
1,0
Up vond ik wel aardig, Reveal bij vlagen prachtig, maar deze valt vies tegen zeg. Ik vind 'm totaal inspiratieloos klinken.
En we hadden toch al eerder gehoord dat een rapper inhuren geen goed idee is?

avatar van deek
FeZ schreef:

Zeer slaapverwekkend muziek zeg, ik kon REM zeer waarderen, maar dit zijn gewoon niet meer dan saaie standaard popliedjes.
2 *
PS: hoe moet ik R.E.M. spellen bij search? Het lukt me in ieder geval niet als ik "R.E.M." intyp.

Dit probleem had ik ook, curieus, ik zocht toen bij alle albums onder de R, toen zag ik R.E.M. staan. Stond dit bewuste album er niet bij. Toen maar gezocht met de titel "Around the sun"en voila.
M'n mening zal ik nog beschrijven ik ben nog aan het luisteren.
Viel vergnugen....

avatar van otherfool
Met Around the Sun heeft REM, wat mij betreft, de weg omhoog weer ingeslagen. Na de teleurstellingen Up en Reveal, die wel erg slap overkwamen, is dit album weer wat intenser. Leaving New York is een mooie binnenkomer, The Outsiders doet mij mede door de rap *wel* wat, en High Speed Train is gewoon echt heel erg mooi. Bovendien klinkt het titelnummer, net als enkele andere, ook meer gepassioneerd dan de nummers op voorgaande albums.

Niemendalletjes als Electron Blue, Worst Joke Ever en het vervelende Ascent of Man zij ze dan voor deze keer maar vergeven.

3 sterren.

Allmusic
Dit is absoluut de beste cd van R.E.M. van de laatste jaren. Na Reveal waren mijn verwachtingen niet hooggespannen, maar zo zie je maar: schrijf R.E.M. nooit te vroeg af. Live zijn ze trouwens ook geweldig. 4*

Een goed album, maar niet zoals 'Automatic For The People'. 'Boy In The Well' vind ik heel mooi.
Andrés opmerking over het ziekenhuis vind ik wel leuk. Een beetje humor mag toch als je iets minder geslaagd vindt? Nu, heb ook al ferm op mijn kop gekregen af en toe. Wel lollig eigenlijk. En lullig om boos te zijn.

avatar van Nanne
ik heb inmiddels bijna alle reguliere cd's van REM, dus ik kan aardig vergelijken. Aangezien Document mijn favo is, mag duidelijk zijn dat dit wat tegenvalt. Geen spannende nummers, geen bijzondere melodieen. Het is allemaal sky-radio-achtig. Wel degelijk hoor, maar een beetje makkelijk. Kijk, zonder michael stipe zou ik deze cd echt wegdoen. Zijn stem blijft een genot om naar te luisteren. Ik blijf nog ff luisteren, maar verder dan 3* ga ik denk ik niet komen.

avatar van VanDeGriend
Tja, heb ook alle albums. De laatsten vond ik wat (niet heel erg) tegenvallen dus eerst maar eens een kopie geprobeerd. Uiteindelijk wel gewoon het origineel gehaald. Ik vind het een mooie , warme plaat met prima songs. De beste sinds tijden.

avatar van Sonic Nurse
Leuk pop album. Niks meer, niks minder. Niet hetgene wat ik van REM gewend ben. Leaving New York heeft voor mij speciale herinnering. Misschien dat dat ook helpt aan mijn stem van 3.5*

dit album is inderdaad het betere werk van R.E.M sinds een tijdje. Het klinkt inderdaad pop en sky-radio-achtig, maar dat neemt niet weg dat dit best een goede album is met een aantal zeer goede nummers, zoals Leaving New York en Aftermath.

Allmusic
Op Amazon.co.uk te koop voor £3.96.

Allmusic schreef:
Op Amazon.co.uk te koop voor £3.96.

Als het nou 3.56 was dan was het precies het gemiddelde punten aantal...

Best mooi, maar inderdaad wel een erg middle of the road album. Van REM verwacht je toch wat spannenders, alhoewel dat al wel een tijdje geleden is.

Leaving New York is een lekkere single. The outsiders, The boy in the well en Worst Joke ever zijn ook zeker het beluisteren waard, maar ik betrap mezelf er op dat ik de neiging heb om deze CD op te zetten als ik visite heb. En dat is doorgaans geen compliment.

Ik heb de cd juist gekocht!

Echt prachtig, het is niet de beste cd van R.E.M. maar de box maakt echt alles goed. Er zitten (!) A3 'vellen' in. Voor elk nummer 1 (met aand e ene kant de tekst en aan de andere een tekening of foto) en 1 met de credits (met als achterkant de cover in het groot)

Dit alles in een redelijk dikke kartonnen hoes (het is enkel dikker dan een gewone cd, met een beetje geluk geraakt het nog in je cd-rek
Echt fantastisch!

Nu heb k de cd opgezet en het is duidelijk r.e.m.

Zeker de moeite waard!

FlyingPenguin schreef:
Nu heb k de cd opgezet en het is duidelijk r.e.m.

Gelukkig maar! Nu overigens te koop voor £ 1,96 op amazon.co.uk.

Allmusic schreef:

Gelukkig maar! Nu overigens te koop voor £ 1,96 op amazon.co.uk.

Jah srr

S nogal dom van mij. Maar ik bedoel dat de muziek zelf egwoon typisch R.E.M. is... het eerste nummer toch. (ik werd vooral afgeleid door de hoes enal )

avatar van nevyn
Waarom een rapper
zonde van het nummer. Maar voor de rest goed album, niet R.E.M.'s beste.

avatar van Darkshines
Nee, ik kan maar geen liedje ontdekken dat me boeit, terwijl Reveal mij toch echt wél iets deed.

avatar van musicfriek
Hmmm, ik had deze op 4,5 gezet, maar zet hem toch terug naar 5 nu ik weer naar een aantal nummers luister. Gewoon een prachtig album!

Favoriet: Electron Blue

shappy1010
Mooie album, zeker in de lijn van AFTP. Maar het mist iets de dynamische en gevarieerde lijn van deze verre (en veel betere) voorganger. De piano is vervangen door wat zweverige (en soms irritante) dance arpegioos en wat die rapper doet op the outsiders is mij totaal onduidelijk. Als je bij track 8 bent aangeland heb ik al snel zoiets van ok. enough of this already, terwijl aftp blijft boeien van begin tot het einde. Tekstueel is het allemaal erg in orde en dat is wellicht ook de sterkste kant van de plaat. Stipe is goed en duidelijk te horen, en zingt de sterren van de hemel, ook al ben je nog nooit in New York geweest, als hij het zingt krijg je meteen heimwee.

Onbegrijpelijk dat dit album niet hoger gewaardeerd wordt.
de eerste 7 a 8 nummers mooi mooier mooist ..
Luister maar eens naar de eerste 3 nummers; die sfeer: prachtig ...

Vind dan ook vaak cd's die rond de 40 minuten duren het mooist (meer dan genoeg)

Dit vind ik de beste 'rustige' REM (hoewel ze allemaal dicht bij elkaar zitten)

Die live dvd van een jaar of 2 geleden: absolute aanrader.

De kracht van deze band is de eenheid , het klinkt ook live als een dijk...

shappy1010
Tja ik heb toch mijn stem wat verlaagd. De term sky-radio-achtig popte ook in mijn hoofd op na menig luisterbeurt, en ik lees hem nu ook terug eerder op deze topic. Het kabbelt allemaal wat door, nou heb ik niks tegen ballads, maar op deze albums staat eigenlijk niks anders dan dat, en ook niet 1 die er heel erg uitspringt als b.v. een everybody hurts of night swimming. Ik kan me wel voorstellen dat fans die het oude werk liefhebben dit helemaal niks vinden.

shappy1010 schreef:
Sky-radio-achtig popte ook in mijn hoofd.

Ik kan me niet voorstellen dat mensen die deze term gebruiken ooit naar Sky radio luisteren, want daar heeft de muziek van dit album niets mee van doen.

Toine Rorije
Het is inderdaad een belediging voor Sky Radio.

titan schreef:

Everybody Hurts word anders vaak gedraaid op sky radio hoor net als nummers van Out of Time. Deze album is commercieel gezien wederom geflopt (REM had een nieuw 80 miljoen USD contract aangegaan met WB) net als zijn voorgangers totaan New Adventures in Hi Fi. Had deze album een succes geweest had je vast en zeker een nummer of twee gehoord op deze zender. Dus is maar net hoe je het bekijkt.

Ik denk dat we hier meer bedoelen: poppy ballads die lekker in het gehoor klinken. Als jij dat hier gaat zitten tegenspreken moet je toch nog maar eens goed luisteren.

titan (crew)
Klopt, maar als Sky radio een nummer van R.E.M. draait is dat voor Sky radio een risicoplaat. Dan draaien ze ervoor en erna meteen een superveilig en volledig risicoloos nummer. Aan de uitspraak van onze middelmatige voetballer zal ik maar geen woorden vuil maken.

titan schreef:

Das dan wel een slimme computer want volgens mij is het allemaal software gestuurd en staat de mp3 pool gewoon op random select.

titan (crew)
Nee, dat gaat juist helemaal niet random. Ik zal het even kort uitleggen. Sky radio heeft haar hele playlist ingedeeld in categoriën als vrouwelijk vocaal, ballads, up tempo nummers, rocksongs, etc... De computer is zo geprogrammeerd dat er nooit twee nummers uit dezelfde categorie achter elkaar gedraaid worden. Dus na een nummer dat voor Sky radio begrippen risicovol is volgt altijd een risicoloos nummer (anders zetten de luisteraars een andere zender op of de radio uit).

shappy1010
Maar even serieus: Everybody hurts of Shiny Happy People een risicoplaat? Hoor wel meer risicovolle platen op Sky Radio. Wat dacht je van Beauty & the Beast.

titan (crew)
Voor Sky radio is het wel een risicovolle plaat (kun je nagaan hoe weinig ze daar gewend zijn).

titan schreef:

Je bent wel erg in de verdediging voor iemand die geen ene R.E.M. plaat in zijn top 10 heeft staan.