Green Day - American Idiot (2004)

Punk / Rock
Label: Reprise

1. American Idiot (2:57)
  2. Jesus of Suburbia (9:03)
  3. Holiday (4:33)
  4. Boulevard of Broken Dreams (3:58)
  5. Are We the Waiting (2:42)
  6. St. Jimmy (3:00)
  7. Give Me Novacaine (3:30)
  8. She's a Rebel (2:04)
  9. Extraordinary Girl (3:10)
  10. Letterbomb (3:57)
  11. Wake Me Up When September Ends (4:59)
  12. Homecoming (9:44)
  13. Whatsername (4:22)
  14. Too Much Too Soon * (3:31)
  15. Shoplifter * (1:49)
  16. Governator * (2:31)
  17. Favorite Son * (2:06)
  18. American Idiot [Live] * (4:17)
  19. Jesus of Suburbia [Live] * (9:22)
  20. Holiday [Live] * (4:33)
  21. Are We the Waiting [Live] * (3:18)
  22. St. Jimmy [Live] * (2:57)
  23. Boulevard of Broken Dreams [Live] * (4:41)
gc-gd schreef:

zucht.....waar gaat het toch heen met deze wereld

ja zeker, green day is al aantal jaar de best rockgroep allertijden. clip niks langdradig, erg leuk!

volledig mee eens , jesus of suburbia rockt volledig:p
Mensen met andere meningen heb ik niks tegen, maar begin green day niet uit te maken want dan kent ge niks van muziek hoor:d

avatar van Eddie
Nou nou beste Billythekid, nu moet je niet beginnen over het snappen van muziek, wanneer ik naar jou stem overzicht kijk heb ik niet echt het idee dat je zelf aardig op de hoogte bent. en dat hoeft ook niet begrijp me niet verkeerd, maar green day is nu eenmaal geen band die heel erg hoogstaande composities maakt. Ik vind het leuke muziek, maar ik snap ook heel goed dat er mensen zijn die er niets aan vinden, omdat het allemaal veel en veel te simpel is.

avatar van Thibault14
Dit noem ik geen punk, dit is commericieele pop. The Clash, dat was echte punkrock

avatar van Eddie
Hoe jij het noemt maakt toch niet uit, dit is Punkrock, hoe je het went of keert.

Ik ben het anders met hem eens. Dit is eerder punkpop oid.

avatar van Eddie
dan nog blijgt het punk, en Pop is een heel brede term, Pop komt (zoals je waarschinlijk wel weet) af vabn de term populair, dus ik zou pop nooit als een echt genre aan willen merken. Dit is echt Punkrock, zonder twijfel.

Eddie schreef:

Helemaal mee eens. Als het aanslaat bij een groot publiek hebben sommige mensen altijd de neiging om het meteen neer te sabelen. Grote onzin: dit is punk(rock), en verdomd goede als je het mij vraagt.

avatar van Eddie
pff gelukkig ook nog medestanders.

andré schreef:

Nee hoor totaal niet, ik vind dit zelfs erg fijne muziek, en het is ook punk, maar zeker anders van de originele eerste wave van punk bands zoals de Sex Pistols of The Buzzcocks. Daarom zou ik ze niet gelijk onder precies dezelfde benaming willen zetten.

obsessed schreef:

Ja natuurlijk is Green Day anders dan de bands die je opsomt. Je noemt op zich wel 2 aardige voorbeelden, want Sex Pistols en The Buzzcocks zijn ook totaal verschillende bands.....maar wel beide punk-bands.

avatar van Eddie
Punk is een heel breed genre want ook acts als Blondie vallen onder de punk, maar zijn niet te vergelijken met bands als the exploited of the Sex Pistols. Offsprink is ook Punk(rock) zo ook Green Day.

Eddie schreef:

Ten eerste: Dat van die stemmen was volledig per ongeluk gebeurt, tegen wil in dus, niet gewilt, zonder ik het wist,... enzo, (ik hoop dat je het nu begrijpt!!)

Ten tweede: De teksten die Green Day schrijft zijn juist WEL hoogstaand, er zit ZO veel gevoel in!
Maar ja, als je niet van punkrock houdt dan kan je dat misschien niet begrijpen.

Grtz

avatar van Paalhaas
Hij had het niet over de teksten Billy, hij had het over de composities.

Eddie schreef:

Het verschil is gewoon dat de attitude van die bands van toen veel echter was. Ik heb het niet eens over de muziek, maar punk was een vorm van leven, een uiting. Die bands stonden ergens voor, probeerden iets te bewijzen met hun houding en gedrag. En de punkbands van tegenwoordig zijn wat houding en uitstraling betreft een soort van wannabes die proberen zo punkerig mogelijk over te komen. En dan heb ik het dus niet over de muziek.

Billithekid schreef:

Pas het dan aan je kunt je stemmen altijd wijzigen.

Billithekid schreef:

Ik heb het niet over de teksten, ik had het inderdaad over de composities, en die zijn nu eenmaal niet zo hoogstaand. Ik houd zeker wel van punkrock, maar misschien moet je een sop ontdekking gaan beste Billy, er bestaan zoveel andere coole Punkrock Bands denk eens aan Pennywise (hun laatste plaat is echt meesterlijk), uiteraard mag ik the offspring niet vergeten (en dan vooral deze) Maar ook bands als NoFX of the Sex Pistols (is niet echte punkrock maar meer gewoon Punk)

Kortom er zijn meer goede Punkrock bands dan alleen green day. Ik raad je aan ze zeker een te checken (en doe wat aan je stemmen )

Wat vind je trouwens van hun oudere platen die wijken toch wel enigszins af van deze plaat. Ik ken buiten deze ook alleen Dookie en Insomniac(ik ben dan ook geen echte fan )

obsessed schreef:

Ja dat argument dat punk toen een vorm van leven (een attitude) is hoor je vaker. Maar we hebben het op deze site over muziek toch? Ik vind dat altijd maar een kul-argument eerlijk gezegd, bij andere muziekstijlen hoor je dat argument nooit, ja met blues misschien (''de échte blues zongen de slaven op de katoen-plantages''). Overigens betwijfel ik het of de attitude van de punkbands van toen echter was, punk als modeverschijnsel is natuurlijk weer een heel ander verhaal...

Ik ken ook al die andere punkrock groepen maar Green Day steekt er gewoon met kop en schouder bovenuit, dat is nu eenmaal de waarheid, dat zijn de feiten. Nu mogen er nog duizende mensen zeggen wat jij zegt, Eddy, Green Day zal hoe dan ook beter blijven dan die andere groepen, The Offspring komt nog in de buurt van Green Day maar die andere die je noemde zijn gewoonweg veel slechter dan Green Day en hun composities zijn zeker niet beter. En geloof me ik heb al veel van die muziek beluisterd.

Grtz

www.greenday.com rules this F* world!

avatar van Paalhaas
Lekker objectief, Billy, en je argumenten zijn ook zo waterdicht. Ga zo door.

nou ja
hij zegt toch zelf dat het warheid is

ettettummu schreef:
nou ja
hij zegt toch zelf dat het warheid is

Wtf zit gij nu te zeggen!!??

Billithekid schreef:

www.greenday.com rules this F* world!

ha ha ha, ik twijfel er sterk aan of je die ander groepen echt kent (of alleen van de plaatjes uit de Lardge)
Green day is niet slecht Billy dat beweer ik helemaal niet (Ik denk dat ik al naar green day luisterde toen jij nog huilend in een luier rondliep ) Ik probeer je er alleen toe te bewegen ook eens naar andere bands te gaan luizteren. Ik heb gewoon het idee dat je maar twee platen van green day kent (AI & Bullet...) terwijl alleen green day al zo veel meer goede platen heeft gemaakt.

Green Day beter dan Penny Wise (AI of Dookie is minstens net zo goed als Full Circle of The Fuse) Beter als The Offspring, Ik ken winig betere Punkrock platen Dan Ignition. maar goed wat jij wilt, blijf lekker Green Day luisteren en waak er voor dat je grenzen vooral niet zult verleggen.

ps. Eddie is met IE en niet met Y, en dit is een NEDERLANDS forum geen brabands of limburgs.

Billithekid schreef:
Wtf zit gij nu te zeggen!!??

avatar van Paalhaas
Da's eerder Vlaams, toch? Brabants is eerder: Wa zeide nou toch?!

dit is gericht aan EddYYYYY!!

Je bedoelt toen ik huilend rondliep dat jij nog uit je zielige moeder moest komen, ik heb alle cd's van green day!!
echt allemaal, dus voor je tegen mij iets probeert te zeggen over green day denk dan maar 2 keer na, en inderdaad vind ik green day veel beter dan al die andere groepen die je noemde, en ja ik heb al die muziek al beluisterd.

volgens mij kan jij niet goed lezen, marja je bent ook nog maar een peutertje he:D

(en nee ik ken die niet van de lardge, das eerder iest voor een noob zoals jij)

avatar van psychonaatje
Zullen we het netjes houden, heren?

avatar van aslan
aslan (crew)
arme billi, zet eens een stapje in de wereld...
en leer wat over objectiviteit...
al is het niet direct je muzieksmaak, er is meer dan goed/slecht of 0.5*/5*

avatar van aslan
aslan (crew)
billithekid:
ik ben zelf punk- en grinder van het eerste uur, ik ben er tussen opgegroeid,... en greenday hoort daar niet bij thuis... (maar ik begrijp dat je dit een geweldige band vind en ik vind dat prima...), het allereerste wat ik destijds in de clubs leerde was om NIET te bevooroordelen... iedereen zichzelf laten zijn, en meningen van anderen te respecteren... op deze site leer ik dagelijks nieuwe dingen kennen, maar ik oordeel zo objectief mogelijk... elke band, elk genre heeft zijn kwaliteiten, en naar die waarden tracht ik dan ook te oordelen, niet naar wat ik - en alleen ik - goed vind... want dat is eng- of naargeestig, bekrompen en getuigd van weinig medeleven voor uw medemens... er zijn een heel aantal bands die ik met een gerust geweten een dikke nul op hun rapport kan geven... maar NIET hun albums: die krijg ik nl. niet helemaal tot het einde beluisterd... en als ik dat niet kan, vind ik dat ik niet het recht op oordelen heb! (je zult van mij dan ook voorlopig geen * terugvinden bij greenday)

Billithekid schreef:
dit is gericht aan EddYYYYY!!

(en nee ik ken die niet van de lardge, das eerder iest voor een noob zoals jij)

Buiten je waardeloze manier van stemmen is je gevoel van humor ook erg ver te zoeken, vriend. Sorry dat ik je beledigd heb. En je leest ook niet goed ik snap heel goed dat je greenday goed vind, en dara heb ik geen problemen mee, ik vind ze zelf ook goed. Nogmaals, ik probeer je er slechts toe te bewegen om je horizon te verbreden, maar als je dat niet wilt, so be it, blijf jij toch lekker in je hokje zitten.

En dan nog iets, wil je NOOIT, maar dan ook NOOIT meer mijn moeder beledigen, of kom even langs en doe het recht in mijn face, ook ben ik geen peuter meer maar gewoon een volwassen man van 26, en over dat lezen, wanneer je zelf wat beter leest dan had je begrepen dat ik niet wilde beledigen en dat ik me ook tot de green day fan schare bereken, alleen wat minder fanatiek.

excuses aanvaard:D

aslan schreef: