Mastodon - Crack the Skye (2009)

Label: Reprise

1. Oblivion (5:46)
  2. Divinations (3:40)
  3. Quintessence (5:27)
  4. The Czar (10:54)
  5. Ghost of Karelia (5:25)
  6. Crack the Skye (5:54)

met Scott Kelly

7. The Last Baron (13:00)
  8. Just Got Paid * (3:34)

met Billy Gibbons

Aloanator
Ravenous schreef:
Blood Mountain, absoluut.

Dank

avatar van Ludakris
Jammer dat we nog niet kunnen zien hoe hoog dit album in de top zou staan. Of kan een moderator dat al wel zien?

In ieder geval, ik heb mijn rij-instructeur (die fan is van Tool) vandaag aangeraden om eens naar Oblivion te luisteren, ik verkondig het voort!

Guardian of Isis
Ludakris schreef:
Klik op het tabblad "Statistieken" en kijk naar de mensen die hem in hun top 10 gezet hebben. Een eerste plaats = 10 punten, 2de plaats = 9 punten, etc. Hij raakt helaas nog niet in de buurt van de top 250, want hij heeft veel te weinig punten.

avatar van Ludakris
Bedankt Guardian, dat wist ik niet! Nu snap ik wel waarom albums pas na 2 jaar in de top-250 kunnen belanden. Maar hij staat wel al op 4 in de albumlijst van 2009

Zeker weer een vette cd van Mastodon dit. Alleen mist het toch op een aantal dingen. Ik merk echt dat ik hem nu nog maar nauwelijks op zet. Dus ik ben me gaan afvragen hoe dat komt. Een probleem met deze cd is dat er te weinig echte hoogte punten in zitten waardoor het vlak is en je niet echt ergens naar toe kan leven. Verder is de mix veel te dicht en heeft de muziek totaal geen ruimte meer.

Vette cd maar Blood Mountain blijft toch mijn favoriet gevolgd door Leviathan.

avatar van Peloquin
Deze band bestaat gewoon uit een stel uitzonderlijke muzikanten.
Mastodon weet, net als Opeth, met hun nieuwe album het metal-genre naar een hoger niveau te tillen. Briljant!!

Joy
al maanden niet gedraait, ineens was ik het beu, hoe goed ook

avatar van THEMARSVOLTA
Gewoon eens in de 1 a 2 weken draaien.

avatar van Thomzic
Joy schreef:
al maanden niet gedraait, ineens was ik het beu, hoe goed ook

Hebben er meer last van.. Vol enthousiasme in mijn top 10 gegooid, eens kijken hoe lang hij het volhoud. Maar deze beland wel angstvallig weinig in de CD speler

avatar van laboomzaa
Had ik ook een beetje last van...het teveel gehoord syndroom. Maar laatst stopte ik hem weer in het gleufje....en het smullen ging weer door!!!

avatar van progressive
Hier precies hetzelfde. Hij blijft steengoed, enkel iets te vaak geluisterd toen, waardoor ik hem nu niet per se wil/hoef op te zetten.

avatar van andnino
Deze release is wat mij betreft al lang ingehaald door een hoop andere albums dit jaar. Die 4* moeten ze dus nog een keer zien terug te winnen. Van het horen van Oblivion en The Last Baron op de iPod laatst werd ik ook niet warm. Die afsluiter had echt wel een stuk korter gekund.

avatar van Nakur
Tip voor de 170 mensen hier die niet op de nieuwe plaat van Baroness hebben gestemd: schaf gelijk The Blue Record aan. Die release heeft bij mij de vloer aan geveegd met Crack The Skye

avatar van Thomzic
Voor de fans onder ons:
Mastodon komt op 6 februari naar de Melkweg in Amsterdam.

Maar niet naar België
Ik heb het album voor het eerst sinds lang nog eens in zijn geheel opgezet. Blijft toch een ongelooflijk strakke en inventieve plaat. Topklasse! Opvallend is dat ik de laatste 2 nummers nu veel meer waardeer dan in het begin.

Suxker dat ik ben voor deze plaat heb ik op de Mastodon website de tweede versie van CtS maar besteld... Het stickervel is al binnen.
Ik hoop dat ik vroeg genoeg was met bestellen voor wederom een gesigneerde litho

Guardian of Isis
Het is weer die tijd van het jaar: de dagen worden korter, de kerstbomen verschijnen terug en vooral, de jaarlijstjes worden gemaakt! Ik wil iedereen die deze heeft beluisterd en sterk vindt, vragen ze toch te overwegen voor de top 10. Bij mij landt ze alleszins op 1, de sterkste die ik in 2009 heb beluisterd. Het zou leuk zijn als Mastodon nog wat meer aandacht zou krijgen op MuMe en dit is dé manier om dat te bereiken!

avatar van andnino
Nóg meer aandacht? 183 stemmen voor een metalalbum lijkt me al meer dan zat eigenlijk...

Nuja, vraag mijn mening maar niet. In mijn jaarlijst komt 'ie niet

avatar van ricardo
Deze zag ik laatst te koop liggen voor maar 9 euro. Ik heb getwijfeld of ik hem mee zou moeten nemen, toch maar laten liggen. Ik heb eigenlijk al cd's genoeg nu, of zal ik hem toch maar gaan halen.

avatar van Ludakris
Waar zag je die liggen Ricardo? (België/Nederland & welke winkel).

Als ik aan genoeg platen kom voor 2009 dan staat deze absoluut op 1.

Ik ben nu ook wat meer naar de drums in Mastodon gaan luisteren, en die drummuur in Crack the Skye is gewoon fenomenaal!

avatar van ricardo
lag bij plato in groningen te koop vorige week.

avatar van laboomzaa

Laten liggen!!!???

avatar van blonde redhead
Ook gewoon voor 9.99 bij cdwow zie ik en als je vandaag bestelt zelf 8.49

avatar van Gajarigon
ricardo schreef:

Ik had hem voor 9,99 met dvd erbij.

avatar van Tha)Sven
Ik zou hem ook hebben laten liggen. Als je dan toch muziek gaat kopen, koop dan de vinyl. Prachtig artwork bij deze plaat.

avatar van ricardo
Iedereen heeft het tegenwoordig ook alleen maar over vinyl. Ik heb niet eens een platenspeler, en komt bij dat ik voor het opbergen liever cds heb. Ook vind ik het geluid van cds beter klinken dan vinyl, maar dat is natuurlijk puur persoonlijk.

avatar van Gajarigon
ricardo schreef:
Ik heb niet eens een platenspeler,

Wat doe je hier dan op de site? Echte muziekliefhebbers hebben speciaal een platenspeler in hun auto laten inbouwen en jij zit hier nog naar die nieuwerwetse CD's te luisteren. /sarcasme

Ik vind de 8track-releases nog altijd wel het beste

9,99 met de dvd erbij is trouwens wel een erg mooie prijs voor het album van het jaar!

avatar van Fake_world
Ik heb hem vandaag of morgen ook voor 10 euro, ook al vind ik hem niet zo geweldig, 10 euro voor een redelijk goede cd en dvd is geen prijs.
Ik heb ook wat vinyl, alleen koop ik de muziek die ik goed vind, maar niet zo goed dat ik meer betaal voor vinyl, op cd zodat ik toch nog gesteund heb. Trouwens, ik vind de artwork bij deze niet zoooo mooi...

avatar van topihere
Een nieuwerwetse vinylplaat? De echte audiofreak heeft bakeliete platen!