Sonic Youth - The Eternal (2009)

Alternatieve titel: Sonik Tooth Box

Label: Matador

1. Sacred Trickster (2:11)
  2. Anti-Orgasm (6:07)
  3. Leaky Lifeboat (For Gregory Corso) (3:32)
  4. Antenna (6:14)
  5. What We Know (3:54)
  6. Calming the Snake (3:36)
  7. Poison Arrow (3:43)
  8. Malibu Gas Station (5:39)
  9. Thunderclap for Bobby Pyn (2:39)
  10. No Way (3:52)
  11. Walkin Blue (5:21)
  12. Massage the History (9:43)
  13. Pay No Mind * (3:17)
  14. No Garage * (3:52)
  15. She Is Not Alone [Live at Battery Park, NYC: July 4th 2008] * (4:02)
  16. The Sprawl [Live at Battery Park, NYC: July 4th 2008] * (7:42)
  17. World Looks Red [Live at Battery Park, NYC: July 4th 2008] * (4:19)
  18. Jams Run Free [Live at Battery Park, NYC: July 4th 2008] * (3:52)
  19. Hey Joni [Live at Battery Park, NYC: July 4th 2008] * (4:23)
  20. Silver Rocket [Live at Battery Park, NYC: July 4th 2008] * (3:47)
  21. The Wonder [Live at Battery Park, NYC: July 4th 2008] * (4:08)
  22. Hyperstation [Live at Battery Park, NYC: July 4th 2008] * (5:50)
  23. Bull in the Heather [Live at Battery Park, NYC: July 4th 2008] * (3:06)
  24. 100% [Live at Battery Park, NYC: July 4th 2008] * (2:29)
  25. Making the Nature Scene [Live at Battery Park, NYC: July 4th 2008] * (3:42)
avatar van Zwammer

avatar van dix
dix
itchy schreef:

De hoes is trouwens geschilderd door John Fahey.

Da's een mooi eerbetoon. Ik wist niet dat ie ook schilderde.
Zowel Moore als Ranaldo zijn bewonderaars van z'n gitaarwerk.

Zwammer schreef:

Are you sure?

Uiteraard ga ik dit album aanschaffen wanneer die verkrijgbaar is, kan zo wie zo altijd blind bij Sonic Youth. Maar om hem van te voren al te luisteren vindt ik geen probleem, al is de verrassing dan wel weg natuurlijk.

Nihilisme
Ik tjek echt wel 10x per dag Did It Leak? om te kijken of deze al gelekt is. Schiet ooop.

Trouwens: Anti-Orgasm, mevrouw Gordon met haar mevrouwelijkheden is ook weer aanwezig?

avatar van LennartDG
Pre-listening morgen in de AB Brussel. Met een beetje geluk heeft iemand daar goede opname-apparatuur bij Maar ik zou er niet op hopen

Zwammer schreef:
Nee, want het is een fake leak

Ik denk dat je gelijk hebt!

jeko
Staat inmiddels op m'n pc, het is duidelijk S.Y. maar niet zoals deze straks in de winkel zal liggen (hoop ik) ,eerder ruwe schetsen, rehearsels, vaak zonder zang.
Geen idee hoe fake leaks werken, door de band zelf verspreid, wellicht?
Ik wacht wel tot het album gewoon verkrijgbaar is, scheelt een hoop gedoe!

avatar van Schizophrenia
Is het muzikaal een beetje gaaf?
Ben erg benieuwd, ik denk trouwens dat de band ze soms gewoon op het internet gooien. Zo krijg je een mooie Hype.

jeko
Inmiddels ben ik er achter dat de zogenaamde eternal versie die op slsk circuleert niets minder is dan Sonic Youth's - The Destroyed Room b-sides and rarities .Eén van de weinige S.Y. albums die ik nog niet kon en nu dus via een rare omweg heb beluisterd.

Mah, kan slechter

avatar van Cygnus
jeko schreef:

Maar dan zou je The Diamond Sea toch wel herkend moeten hebben?

jeko
UIteraard, vandaar dat er een lichtje ging branden!

Tijden zijn bekend, 56 minuten dus geen dubbelaar.

avatar van stephan73
D-ark schreef:
Tijden zijn bekend, 56 minuten dus geen dubbelaar.

Klopt alleen de LP versie is een dubbelaar, maar heeft niet meer nummers!

stephan73 schreef:

Klopt alleen de LP versie is een dubbelaar, maar heeft niet meer nummers!

Bedankt voor de infomatie.

bone machine (crew)
Vermaard indielabel Matador is er trots op dat New Yorkse oernoiserockband Sonic Youth na achttien jaar bij een major aldaar is aangeschoven. Dus wordt er flink aandacht gegeven aan de nieuwe, zestiende studioplaat van de band, The Eternal getiteld. Op de Matador Blog is een mp3-voorproefje te downloaden in de vorm van het korte Sacred Trickster, dat na het werk op de melodieuze voorganger Rather Ripped weer goed venijnig en stevig klinkt. Dat zangeres Kim Gordon ondertussen ook alweer bijna 55 (!) is, hoor je er niet aan af. Zou ze live ook nog zo kunnen sneren? Volgens Matador zet dit nummer de toon voor het twaalf nummers tellende The Eternal, die elementen zouden bevatten uit de hele carrière van Sonic Youth, van de no wave begintijd, via de meer poppy songstructuren uit de jaren negentig naar het experimentelere gehalte van de albums van de afgelopen tien jaar.
(alternative.blog.nl)

avatar van De-noir
Sacred Trickster is te downloaden van de Matador site dus: klikkerdeklik.

De-noir schreef:
Sacred Trickster is te downloaden van de Matador site dus: klikkerdeklik.

Knalt nu uit m'n speakers

Knalt nu uit m'n speakers

Geweldig nummer

avatar van Schizophrenia
Vette sample trouwens, ben benieuwd welke kant de rest van het album op gaat.

bone machine (crew)
De sample én sacred trickstar laten inderdaad het beste vermoeden voor de nieuwe cd zeker nu ook Marc Ibold (ex pavement) full member is. Ik denk dat ze er gewoon nog eens een lap willen op geven nu ze ook al niet meer bij Geffen zitten maar bij matador!

avatar van itchy
Ik vind Sacred Trickster een heerlijk energiek nummerke! Maakte me erg benieuwd naar de rest.

avatar van Schizophrenia
Ik dacht dat Sacred Trickster een sample was, maar blijkbaar was dat het hele nummer.

Herman heeft ook weer goed zijn werk gedaan. Een deel van mijn eerdere bericht van vandaag ontruimt.

avatar van Doc
Doc
itchy schreef:

Vind ik ook. Ik hoop verder dat het een beetje de kant opgaat van een album als Goo of Dirty.

Klopt, dat ging nog over die voorbarige stem en deed dus niet meer terzake.

Morgen ga ik ze zien in Dusseldorf! Hoop dat ze wat nummers van het nieuwe album meepikken!

Mag ik mee?

Rosey schreef:

Laat zeker weten hoe het was hé!

avatar van fatima
Ja, verslag please...

Gister dus naar Sonic Youth geweest in Dusseldorf. Het optreden was goed, want het zijn stuk voor stuk briljante muzikanten. Ik heb ze meerdere malen gezien en dit was voor het eerst dat ze ook korte nummers speelde zonder dat ze dan daarna gingen jammen.

Ze hebben 5 nieuwe nummers gespeeld en die smaken naar meer! Graag snel het nieuwe album ajb!!