Depeche Mode - Sounds of the Universe (2009)

Pop / Electronic
Label: Mute

1. In Chains (6:53)
  2. Hole to Feed (3:59)
  3. Wrong (3:13)
  4. Fragile Tension (4:09)
  5. Little Soul (3:31)
  6. In Sympathy (4:54)
  7. Peace (4:29)
  8. Come Back (5:15)
  9. Spacewalker (1:53)
  10. Perfect (4:33)
  11. Miles Away / The Truth Is (4:14)
  12. Jezebel (4:41)
  13. Corrupt / Interlude #5 (8:58)
  14. Light * (4:44)
  15. The Sun and the Moon and the Stars * (4:41)
  16. Ghost * (6:26)
  17. Esque * (2:17)
  18. Oh Well * (6:02)
  19. Corrupt [Efdemin Remix] * (6:29)
  20. In Chains [Minilogue's Earth Remix] * (7:54)
  21. Little Soul [Thomas Fehlmann Flowing Ambient Mix] * (9:20)
  22. Jezebel [SixToes Remix] * (5:33)
  23. Perfect [Electronic Periodic's Dark Drone Mix] * (5:21)
  24. Wrong [Caspa Remix] * (5:04)
  25. Little 15 [Demo] * (4:16)
  26. Clean [Demo] * (3:42)
  27. Sweetest Perfection [Demo] * (3:23)
  28. Walking in My Shoes [Demo] * (3:22)
  29. I Feel You [Demo] * (4:03)
  30. Judas [Demo] * (3:25)
  31. Surrender [Demo] * (5:00)
  32. Only When I Lose Myself [Demo] * (5:22)
  33. Nothing's Impossible [Demo] * (5:02)
  34. Corrupt [Demo] * (4:41)
  35. Peace [Demo] * (4:33)
  36. Jezebel [Demo] * (4:38)
  37. Come Back [Demo] * (5:09)
  38. In Chains [Demo] * (4:33)
vigil schreef:
Zo aan de hoes te zien gaat de vrolijke kant van DM de boventoon voeren.

Depeche Mode op de vrolijke toer . Ik hoop het niet. Hoe somberder hoe mooier zou ik haast willen zeggen . Uiteraard ben ook ik zeer benieuwd naar "Sounds of the Universe (2009)".

Father McKenzie schreef:
Net als U2 dus!

Father, jij begrijpt het!!! Inderdaad Depeche Mode is net zo vernieuwend en vooruitstrevend als U2.
Het kan niet anders dat Depeche Mode met het nieuwe album Sounds of the Universe de echte muziekliefhebber weer aangenaam zal weten te verrassen.

Sstttt schreef:

Conclusie: als Depeche Mode je niet aangenaam verrast ben je geen echte muziekliefhebber? Dave Gahan solo vind ik in elk geval zwaar r*k.

Sstttt
Dave Gahan solo is geen Depeche Mode. Kortom: verkeerde conclusie!

avatar van reptile71
Die tweede zin staat los van de conclusie. het gaat puur om de opmerking dat de echte muziekliefhebber wel aangenaam verrast zal worden. M.a.w. als je niet verrast wordt door het nieuwe album van Depeche Mode zou je wel eens geen echte muziekliefhebber kunnen zijn, volgens jou. Vind ik een rare conclusie, maar ben ervan overtuigd dat je het zo niet bedoelde.

reptile71 schreef:

Die opmerking van Sstttt is inderdaad wel wat kort door de bocht. Ik zie Sstttt straks op kantoor. Ik zal 'm er op aanspreken en hem vriendelijk doch dringend verzoeken zijn woorden terug te nemen .
Ik beschouw Depeche Mode, net als Sstttt, als een vooruitstrevende, vernieuwende band. Daarom kijk ook ik rijkhalzend uit naar "Sounds of the Universe (2009)".

Sstttt
Reptile71, ik neem mijn woorden terug nadat Hans mij vanmorgen héél boos heeft aangekeken . Een echte muziekliefhebber kan kennelijk al het mooie werk Depeche Mode verafschuwen.

avatar van reptile71
Kwestie van accepteren dat smaken kunnen verschillen.

avatar van Safri
Ik vind Wrong in ieder geval al een puike single!

avatar van Boris1
En niet alleen een puike single, zo juist ook de bijbehorende video gezien.....wat mij betreft nu al een klassieker!!! Oei, dit doet mij uitkijken naar de release van het album en, nog beter, het optreden op Pinkpop.

avatar van Mr. B
Die clip is behoorlijk goed net een klein speelfilmpje met een behoorlijk heftig einde. Hoe donker kan Depeche Mode gaan.

avatar van Dexter
Heftige clip, ja, waardoor ik het nummer nog meer ga waarderen

avatar van Safri
Clip is geniaal, nummer ook. Instant klassieker wat mij betreft.

Dexter schreef:
Heftige clip, ja, waardoor ik het nummer nog meer ga waarderen

Inderdaad, zeer mooie clip.

Father McKenzie
Wrong belooft alvast véél goeds...

Ik zie al stemmen.
Is hij nu al gelekt?

Twee stemmen op dit moment lijkt me wat voorbarig gezien het feit er nu 5 nummers 'gelekt' zijn (Hole to Feed, de single Wrong natuurlijk, Fragile Tension, Come Back en Space Walker).
Maar in elk geval zijn het alvast uitstekende nummers die mijn nieuwsgierigheid naar de rest alleen maar groter maken. Het is wat je er wel van kunt verwachten: donker en zuigend.
Ja dit gaat me wel bevallen denk ik zo en 5 nummers zijn alvast prima te noemen (waarvan Wrong wel favoriet is) ook al hoor ik eigenlijk niks nieuws.

Ik heb de voorbarige stemmen maar weggehaald, het album is inderdaad nog niet in zijn geheel gelekt.

nijme255@adsl
Safri schreef:
Ik vind Wrong in ieder geval al een puike single!

Ik vind er niets aan, Depeche kan beter...

avatar van coldwarkids
Wrong is gewoon te erg om aan te horen

avatar van Mr. B
coldwarkids schreef:
Wrong is gewoon te erg om aan te horen

avatar van Brecht
Ik vind Wrong ook tegenvallen. Is het nu echt nodig om de titel tig keer te herhalen?

avatar van orbit
Wrong is best aardig, maar om nou te zeggen dat ik daardoor nu meteen warmloop, neuh.

avatar van reptile71
Ik zag/hoorde gisterenavond Wrong voor het eerst op YouTube. Ik heb niet zo zeer op zitten letten met kijken dus kan weinig zeggen over de clip maar het nummer bleef daarna direct in mijn hoofd zitten. Dat kan soms positief zijn, maar ik had er nogal een gevoel bij dat dit wegwerpmateriaal is. Ik voelde er in elk geval niets bijzonders bij en heb er nog geen enkele vorm van diepte in gehoord, maar wie weet gaat dat nog wel komen. Hoewel ik het betwijfel en mijn eerste indruk meestal veelzeggend is. Ik maak me dan ook ernstig zorgen over de kwaliteit van dit aankomende album.

reptile71 schreef:
Ik maak me dan ook ernstig zorgen over de kwaliteit van dit aankomende album.
Ik maak mij totaal geen zorgen over de kwaliteit van Sounds of the Universe. Ik heb zelfs zoveel vertrouwen in Depeche Mode dat ik dit nieuwe album met mijn ogen dicht, zonder eerst te beluisteren en zonder mij dan ook maar iets van enige kritiek van wie dan ook te storen, durf te kopen. Depeche Mode heeft mij nl. nog nooit teleurgesteld.

avatar van reptile71
Dat is pas echte liefde.

avatar van Hans Brouwer
En echte liefde maakt niet altijd blind .

avatar van reptile71
Liefde maakt ook niet blind (fout spreekwoord), verliefdheid wel (spreekwoord had 'verliefdheid maakt blind' moeten zijn). Verliefdheid is een psychose, maar laten we daar niet over doorgaan anders draai ik straks door met mijn filosofiekwab en gaat het hier helemaal nergens meer over.

Sheplays
Liefde kan ook blind maken, Reptile. Bijvoorbeeld bij de liefde van ouders voor hun kinderen!

Als je toch even met je filosofiekwab aan de slag wil; vertel me dan eens hoe het zit met het verschil in benadering van dit album in vergelijk met dat van U2.

Ik verbaas me al dagen over de hype bij U2 en over het bij voorbaat al downdumben van dit album.

avatar van VanDeGriend
Sstttt schreef:
Dat durf ik ook. Mijn probleem is eigenlijk dat ik dat heel veelvuldig durf en eigenlijk zelden een cd koop die ik al eens gehoord heb, Dan blijft t leuk en spannend;-) Maar deze is uiteraard de mijne op dag 1 van uitgifte. De enige band met een bijna 100% hitrate. Jammer van missertje Exciter maar de revanche met Playing doet toch ook weer uitkijken naar deze.