Depeche Mode - Sounds of the Universe (2009)

Pop / Electronic
Label: Mute

1. In Chains (6:53)
  2. Hole to Feed (3:59)
  3. Wrong (3:13)
  4. Fragile Tension (4:09)
  5. Little Soul (3:31)
  6. In Sympathy (4:54)
  7. Peace (4:29)
  8. Come Back (5:15)
  9. Spacewalker (1:53)
  10. Perfect (4:33)
  11. Miles Away / The Truth Is (4:14)
  12. Jezebel (4:41)
  13. Corrupt / Interlude #5 (8:58)
  14. Light * (4:44)
  15. The Sun and the Moon and the Stars * (4:41)
  16. Ghost * (6:26)
  17. Esque * (2:17)
  18. Oh Well * (6:02)
  19. Corrupt [Efdemin Remix] * (6:29)
  20. In Chains [Minilogue's Earth Remix] * (7:54)
  21. Little Soul [Thomas Fehlmann Flowing Ambient Mix] * (9:20)
  22. Jezebel [SixToes Remix] * (5:33)
  23. Perfect [Electronic Periodic's Dark Drone Mix] * (5:21)
  24. Wrong [Caspa Remix] * (5:04)
  25. Little 15 [Demo] * (4:16)
  26. Clean [Demo] * (3:42)
  27. Sweetest Perfection [Demo] * (3:23)
  28. Walking in My Shoes [Demo] * (3:22)
  29. I Feel You [Demo] * (4:03)
  30. Judas [Demo] * (3:25)
  31. Surrender [Demo] * (5:00)
  32. Only When I Lose Myself [Demo] * (5:22)
  33. Nothing's Impossible [Demo] * (5:02)
  34. Corrupt [Demo] * (4:41)
  35. Peace [Demo] * (4:33)
  36. Jezebel [Demo] * (4:38)
  37. Come Back [Demo] * (5:09)
  38. In Chains [Demo] * (4:33)
De heren doen er altijd even over voor ze met een nieuw album op de proppen komen. Dat zorgt bij mij telkens wel voor extra nieuwsgierigheid.
Het vorige album duurde even voordat ik dat kon waarderen maar dat heb ik met Depeche Mode altijd wel: het kost me meer tijd.
Benieuwd of dat nu weer zo zal zijn.

avatar van Suicidopolis
Vraag me niet waarom, maar ik heb een positief voorgevoel... Zo'n gutfeeling, weet je wel. Kan altijd zwaar tegenslagen natuurlijk. Ben bang dat het album een beetje hetzelfde verhaal zal worden als The Cure's "4:13 Dream": in sé niet slecht, maar met een afgrijselijke klank die alles verbrod. Ja, ik kan zagen, en ja, ik zal dat blijven doen.

Merk op, wederom een nieuw full-album 1 jaartje na The Cure, en wat meer is, hij heeft ook 13 tracks Jongens, jongens, ik begin hier veel te ver in te gaan...

Verder dan dat kan Ome Robert hier nog wel een voorbeeld aan nemen. Album werd maanden geleden aangekondigd voor een April 2009 release, en voilà, nog steeds perfect op schema, met een promotiecampagne die loopt als een beter geoliede trein dan die van de Amerikaanse presidentiële verkiezingen.

Voorts wordt de eerste single, "Wrong", morgen 21/02 in wereldpremière voorgesteld op de Echo Awards show bij onze oosterburen, Ze Germans. Bootlegs kunnen niet uitblijven...

Alleszins, ik heb mijn ticket voor Werchter Classic al lang paraat!

avatar van nelis
Heb hem toegevoegd aan mijn updates, ben in ieder gevl reuze benieuwd naar dit album.

avatar van thelion
Kom maar op met die nieuwe van Depeche Mode.........

avatar van vigil
Zo aan de hoes te zien gaat de vrolijke kant van DM de boventoon voeren.

Een ding is zeker, dat ik naar Werchter Classic ga voor een concert van Depeche Mode.
Wat nog niet zeker is is hoe dit nieuwe album gaat worden.
Maar als het de klasse gaat krijgen van 'Playing the angel' , dan zal ik meer dan tevreden zijn.
Van een tegenvaller ga ik eigenlijk zeker niet uit als all-time Depeche Mode fan.
Net "Exiter" vind ik een beetje een vreemde eend in de bijt, en "Ultra" een groei-album, maar later ook weten te waarderen.
Depeche Mode is voor mij gewoon het creme de la creme van de muziek, en ik kijk dan ook zeer uit naar dit album, van wat ik begrepen heb weer enigzins terug grijpt naar hun roots.

SoundWave schreef:
van wat ik begrepen heb weer enigzins terug grijpt naar hun roots.

Dat vind ik altijd van die standaard verkoop-praatjes.

13 x Just Can't Get Enough?

Depeche Mode stond in de begindagen altijd bekend als synthesyser-band.
De synthesyser is blijkbaar weer van stal gehaald en blijkbaar zullen ze weer meer 80's Depeche Mode gaan klinken als hun laatste albums.
Waarschijnlijk met veel nieuwe uitdagingen die menigeen zal verrassen, want Depeche Mode is natuurlijk ook een beetje de band met verrassingen, iets dat steeds meer mensen gaan waarderen,...gelukkig, en dat garandeerd vandaag de dag waarschijnlijk nog steeds hun succes.

avatar van Premonition
Filter-Mag heeft al iets gehoord van het album en licht verteerbaar wordt het dus niet.

First Impressions:

-Grinding album opener, "In Chains", is instantly grabbing with its tortured carousel machine music, and assures one that Gahan, Gore and Fletcher are back and have brought a lot to the table this time around. Do these guys even age? You wouldn't have a clue here.

-A haunting synth line that could be a long lost cousin of John Carpenter's brilliant Halloween theme palpitates through the lengthy spine of "Come Back", a mysterious, hypnotic vortex of a track that might just be the very sound at the center of the Mode's universe. A fine instrumental follows in the form of astral "Spacewalker".

-The meandering instrumentation of "Miles Away / The Truth Is" seals the deal that Sounds is a record that follows through.

Key Tracks:

"Come Back", "In Chains", "Miles Away / The Truth Is"

Predictions:

Dave Gahan's voice is as captivating as ever and Martin Gore's songwriting is still in full form. Sounds of the Universe undoubtedly has a tortured soul, but it serves as foolproof evidence that Depeche Mode has no plans for retirement.

@ SoundWave
Depeche Mode is altijd wel een synthesizer band gebleven.
Alleen maakten ze vanaf Violater nummers die ook met echte instrumenten bespeeld konden worden. Iets wat ze live ook bij een aantal nummers lieten horen.
Van mij mogen ze terug naar het geluid vanaf Some Great Reward.

Mijn zegen heb je, al moet ik toegeven dat "Music for the Masses" in hun synthy-periode wel mijn meest favoriete is.
Maar wat je al eerder zij,vanaf die periode, dat zal perfect zijn,..maar dan wel met een aantal vernieuwende elementen natuurlijk.

Music for the Masses vind ik dus ook het meest geslaagde album.
Wel jammer dat Alan Wilder er niet meer bij is. Ik miste zijn inbreng wel bij hun laatste 2 albums.
Zijn Recoil project is op zijn retour, dus van mij mag hij terug komen.

Wat mij betreft ook.
Dat zou echt weer tegek zijn, dan is Depeche Mode weer helemaal back to form. Ook ik heb me weer eens afgevraagd hoe dit moet wezen, Depeche Mode zoals het ooit was, met z'n vieren.
Wat ik eigenlijk ook eens hoop, en dit is niet tegen het zere been van U2-fans bedoeld, want ik ben ook enorm U2 liefhebber, dat zowel Depeche Mode als Simple Minds dit jaar eens U2 overtreffen, zodat deze bands, die voor mij muzikaal werkelijk niks onderdoen voor U2 weer eens op gelijke waarde word geschat, dat zou na jaren weer eens gerechtigheid zijn.
want laten we eerlijk zijn, zowel Depeche Mode als Simple Minds, ook uit het U2-tijdperk hebben in de media toch altijd wel het nakijken gehad.

avatar van Premonition
Het grote verschil is dat imo Depeche Mode in latere jaren (negentig) de creatieve top heeft bereikt (Ultra) en dat is ook gewaardeerd door de pers. Simple Minds hebben hun creative bloei beleeft begin jaren tachtig en dat is ook door de pers gewaardeerd. U2 is imo vrij constant bezig geweest, alleen de laatste albums waren niet geweldig. Hun creative periode was juist begin jaren negentig (Achtung Baby).
@Soundwave: Ik weet dat jij Simple Minds een door de pers miskende band vindt, maar dat hebben ze ook voor een groot deel aan zich zelf te wijten door bloedeloze albums te produceren in de jaren negentig.

Daar heb je zeker wel gelijk in. Laten we het er op houden dat al deze bands zich dan in deze nieuwe eeuw weer opnieuw mogen bewijzen.

avatar van reptile71
Er is een versie van Fragile Tension in omloop. Niet bekend of het een vroege versie is of een album-versie. Het klinkt wel naar Depeche Mode, maar ik kan er niet erg enthousiast van worden.

avatar van Quasimodo
Even op internet aan het neuzen geweest en vanalles gevonden...
Nieuwe single zou "Wrong" heten (kan je al zelfs op Youtube vinden)...
Persoonlijk van wat ik al hebben kunnen beluisteren valt het dik tegen. Terug naar de roots ?? NO WAY ! Het swingende is er uit en is meer een berustende cd geworden... op hetgeen ik heb kunnen beluisteren is het één grote ontgoocheling... Bochtje van 180° !
Vrees dat de oude DM fans zullen afhaken... langs de andere kant zullen er misschien nieuwe mensen deze groep ontdekken...
Coming back (to you) vind ik wel echt een pareltje (serieus wennen vfoor DM !)...

Ik vind Wrong een sterke eerste track van het hopelijk goeie nieuwe album en de bijhorende video is heel knap. Sterke combinatie !

avatar van thelion
Wrong vanmiddag op 3FM gehoord en vind het wel degelijk terug pakken op de begin jaren 80 en het klonk erg lekker.......

Als het hele album in deze stijl is opgenomen ben ik wel heel benieuwd.......

avatar van orbit
Inderdaad weer een plaat één jaar nadat The Cure er een uit heeft Maar ik ben toch wel benieuwd, want de omschrijvingen klinken wel goed! Vooral die zware synth boventoon

avatar van Boris1
Eindelijk weer eens een echt 'donkere' single op de radio..... lekker.

Father McKenzie
Naar nieuw werk van deze muzikaal vaak erg interessante band, ben ik altijd nieuwsgierig; Laat maar komen!

avatar van Dexter
Het nieuwe nummer 'Wrong' vind ik alvast een tof nummer, kan niet wachten op de rest

Empyrium
Ik kijk erg naar dit album uit> depeche Mode is altijd vernieuwend en vooruitstrevend gebleken.

Sheplays
Wrong klinkt niet verkeerd

Wrong klinkt inderdaad goed.
Beetje een trage versie van Personal Jesus.

Father McKenzie
Empyrium schreef:

Net als U2 dus!

avatar van LucM
Depeche Mode heb ik steeds als een hitsinglesband beschouwd (ik kocht aanvankelijk alleen hun greatest hits-albums), maar hun laatste 2 reguliere albums vond ik goed meevallen. Het is toch één van de weinige jaren '80-bands die zich weet te handhaven, mogelijk dat ik dit album ook ga aanschaffen (en misschien nog meer reguliere albums). Het nummer "Wrong" vind ik wel goed, typisch Depeche Mode.

avatar van Twinpeaks
Wrong is een prima nummer van Depeche Mode .Na wat gestruin op het net vond ik ook Fragile Tension en die kon mij toch wat minder bekoren.Depeche Mode blijft hoe dan ook een boeiende band,die mij toch vaak op het verkeerde been zet,en juist daarom zo boeiend blijft.Reikhalzend kijk ik dan ook uit naar dit album.Playing The Angel vond ik een heerlijke plaat en ik hoop dat ze die kwaliteit van composities weten door te trekken op dit album.