Arcade Fire - Funeral (2004)

Canada
Rock / Pop
Label: Merge

1. Neighborhood #1 (Tunnels) (4:48)
  2. Neighborhood #2 (Laïka) (3:32)
  3. Une Année sans Lumiere (3:41)
  4. Neighborhood #3 (Power Out) (5:13)
  5. Neighborhood #4 (7 Kettles) (4:50)
  6. Crown of Love (4:42)
  7. Wake Up (5:35)
  8. Haiti (4:07)
  9. Rebellion (Lies) (5:11)
  10. In the Backseat (6:20)
avatar van otherfool
Brr wat een mooie opening op deze plaat met Tunnels en Laika. Dat grijpt me toch altijd wel weer bij de keel. Als het meisje mee begint te schreeuwen 'Our mother should've just named you Laika!'. Schitterend.

Maar de plaat bevat nog meer pareltjes: Crown of Love bijvoorbeeld, of slotstuk In the Back Seat, en mijn favoriet Rebellion. Een band om heel goed in de gaten te houden, een bijzondere aanwinst voor de muziekwereld.

4*.

Het is gewoon eng wat deze plaat met me doet ik vind hem echt elke keer geweldig. zo samenhangend maar toch allemaal verschillend echte pareltjes zoals otherfool die al noemde. mijn favorite nmmrs zijn voorals power out en rebellion de song teksten zijn echt droomelijk mooi 5 mooiste cd die ik ooit gekocht heb

avatar van dudehere
nieuwe ontdekking voor mij
mooie stem (man en vrouw vocalen)
heerlijk geschreeuw
vreemde instrumenten
soms iets over de top
toch dansbare drive

het is maar een poging om de muziek te omschrijven

avatar van Dielie
"Rebellion" is fantastisch, heb gisteren de clip nog gezien, en ik denk hem te gaan halen

avatar van mathias
je zal niet ontgoocheld zijn; rebellion vind ik nl tamelijk representatief voor het ganse album

avatar van Dielie
fantastisch

mersie maat

Ik denk ik neem even een aantal Lowlands-verslagjes op van tv afgelopen dagen.. en opeens zie ik een stuk of acht man op het podium staan en ik hoor een beetje vreemde muziek met veel 'oehoe-tjes' op de achtergrond.
Een beetje te schreeuwerig en overdreven, is m'n eerste reactie.
Maar net kwam nog een stukje op tv en ik vond het in 1 keer stukken beter en zelfs heel boeiend.

Nu ben ik wat aan 't downloaden en ik vind het echt wel gaaf!
Ik heb geloof ik alleen 'Neighborhood #1 (Tunnels)' en 'Rebellion (Lies)' gezien/gehoord, maar de rest ga ik zo snel luisteren.

Volgens mij ga ik het super vinden. 'Rebellion' is sowieso al echt echt écht een fantastisch nummer. Da's een feit..
Verder vond ik die zanger wel boeiend op het podium staan spelen
Had ze wel graag op Lowlands willen zien eigenlijk!

Edit: op het moment ben ik verslaafd aan 'Rebellion' *zucht*

Ik vond wat ik op TV zag ook echt heel goed. Ook veeeel beter dan die ene keer in Nighttown.

herman schreef:

Ook veeeel beter dan die ene keer in Nighttown.

Er was in Nighttown geen mast om in te klimmen, maar ik vond het toen wel degelijk ook erg goed.

Dat met dat klimmen was inderdaad wel een magisch moment, hij lag even daarvoor nog half dood op het podium maar dat zal ook wel theater zijn geweest

4,5* wat mij betreft, en hopelijk komen ze nog eens naar Paradiso ofzo. Lijkt me erg gaaf om ze in een relatief kleine zaal te zien (hoewel het wel krap zal worden, met z'n zovelen op het podium )

Mensen die The Arcade Fire goed vinden, zouden ook het debuutalbum van Bell Orchestre eens moeten proberen. Ook een prachtige plaat en ik meen dat in deze band ook twee leden van The Arcade Fire zitten.

Ik zag ze nog niet live maar wat ik zaterdag zag was echt briljant! Het tweede beste optreden van het hele festival!

Wat een muzikaal hoogtepunt! Wat een passie! Niet alleen het publiek genoot van het optreden, ook de band zelf zag je genieten.

Ik had vantevoren al gedacht dat dit wel eens heel goed zou kunnen worden, maar dit overtrof mijn verwachtingen. Heerlijk hoe de band te keer ging (vooral die alleskunner die hoog in de tent klom) en hoe ze alle instrumenten konden bespelen. De overgang van het voorlaatste nummer naar Rebellion, een muzikaal orgasme .

Arcade Fire, een zeer getalenteerd gezelschap die ik de komende jaren op de voet zal volgen.

avatar van Paalhaas
Zaterdag was inderdaad een mooi optreden. Ik had de plaat al eens geluisterd maar het zei me toen niet zoveel. Net even opnieuw gedraaid voor een beoordeling. Er kwam een verdienstelijke 3,5/5 uitrollen, die misschien nog wel omhoog kan gaan bij latere luisterbeurten...

avatar van Ward
Ik had natuurlijk wel van The Arcade Fire gehoord, maar ik kende er niets van. Ik besloot om toch maar even een kijkje te nemen bij hun optreden. Wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Prachtige muziek, prachtige show. Voor mij toch echt het hoogtepunt van Lowlands 2005. Ik zal maar snel een keer dit album kopen.

Vanmiddag hadden ze 'm niet meer bij Plato. Morgen komt ie weer binnen, mooi!
Ben nu namelijk echt overtuigd. Ik ga ook nog even stemmen.

avatar van starbright boy
En nog iemand die na Lowlands volledig om is. Stem volgt nog. Ik had twee nummers gehoord en die vond ik al erg goed, maar het optreden overtrof al mijn verwachtingen.

(ik heb trouwens het gevoel dat ik uit mijn muzikale dip kom, ik heb weer helemaal zin om van alles te gaan ontdekken)

avatar van starbright boy
Ik draai niet vaak albums meerdere keren achter elkaar. Maar nu staat deze CD vanavond al voor de vijfde keer op. Ik begin sterk te neigen naar 5 sterren.

Klinkt herkenbaar.

Wellicht dat ie van mij ook nog eens het laatste halve sterretje krijgt. Ik heb ook tijden waarin ik dit album makkelijk een paar keer achter elkaar kan horen.

Ook maar verhoogd naar 5 sterren

Dit word inderdaad wel een klassieker denk ik, voor mij in ieder geval wel.

Ik ben toch wel erg benieuwd naar het hoe en waarom van de 0.5* van Jaycee eigenlijk!

Omdatie maar 1 dag aanwezig was op musicmeter .

Petero schreef:

Omdatie maar 1 dag aanwezig was op musicmeter .

Hehe, hij is wel druk geweest die ene dag, 340 stemmen =P

Ik ben er nu uit wat de link is tussen The Arcade Fire en het eerder door mij geplugde Bell Orchestre.

Uit een recensie van File Under:

[...]

"Als ik de presentator van Lowlands op tv moet geloven mis ik heel wat. Ik weet dat nog niet zo zeker. Maar ik heb wel Bell Orchestre gehoord. Wie zeg je? Bell Orchestre! En laten daar nou leden van Arcade Fire in meespelen! Sterker nog deze cd werd tegelijkertijd opgenomen met Funeral. Onder andere multi-instrumentalist Richard Parry en Pietro Amato en violiste Sarah Neufeld spelen mee."

avatar van bloempje24
Eidelijk is mijn kwartje gevallen. Na een half jaar kom ik er achter dat dit toch een hele goede cd is. Vooral de opener is geweldig. Vele muzieklagen en heel veel variatie. Op dit moment 4****.

Een interessante band die ik in de gaten blijf houden.

En ik heb 'm! Net gekocht.

Van mij krijgt ie er nu een halve ster bij. Ben 'm voor de zoveelste keer aant luisteren en er vallen heel veel positieve dingen op.

O.a. dat ik vind dat ze heel veel gevoel voor melodie en bij elkaar passende akkoorden hebben, en voor detail. Verder vind ik de drums erg goed, hoewel ik totaal geen verstand heb van techniek bij drummers, maar dat boeit niet.
Ook vind ik dat die Win eigenlijk helemaal niet mooi zingt ofzo, maar het past erg bij de teksten en de muziek, de manier waarop hij zingt. En niet alleen hij, maar ook Regine en andere personen die op de achtergrond meezingen.
Eigenlijk hou ik namelijk helemaal niet van geschreeuw zoals in veel nummers op dit album gebeurt (en dan bedoel ik dus niet het grunten bij metal). Daar ben ik bij Colour of Fire een beetje op afgeknapt na verloop van tijd.
Maar hierbij past het gewoon, en erger ik me er niet aan.

Nog een pluspunt: de teksten die ik al heb bekeken, vind ik echt diepzinnig. Vooral bij 'Rebellion (Lies)' krijg ik allerlei beelden in m'n hoofd door de tekst..

4.5* dus voor The Arcade Fire!

(Ik zie trouwens dat deze cd een erg hoog gemiddelde heeft en al redelijk veel stemmen! Valt wel erg goed in de smaak, dus. Volgens mij worden ze hier erg bekend, want bij Plato was de cd ook al uitverkocht toen ik 'm van de week wilde kopen.)

Herbert LC
De eerste keren dat ik de cd beluisterde, vond ik Funeral maar matig. Een half jaar later zet ik hem nog eens op en zowaar, ik moest mijn mening totaal herzien. Wat een fantastische plaat. Een cd vol echte emoties en stuk voor stuk prachtnummers bol van goede ideeën. Zeker een klassieker in wording.

Ziggy007
Jammer dat ik er niet nog een half sterretje bij kan doen

Toen ik dit album via Petero een fiks aantal maanden geleden ontdekte, groeide het binnen een mum van tijd al uit tot een ware 'klassieker'. Ik was eigenlijk direct verkocht. Rebellion was het eerste nummer wat ik in mijn bezit had en die heb ik wel 200x gedraaid ofzo (en hem dan niet zat worden he). Maargoed, na verloop van tijd de geweldige tip om maar eens het hele album te downloaden en na even op 4.5* al snel doorgestroomd naar mijn 5* rijtje. Hoe meer ik over de band te weten kwam hoe mooier ik hem begon te vinden. Toch...zo 2/3 maanden voor Lowlands begon ik hem steeds minder te luisteren, tot vrijwel nihil.

Máár na Lowlands Godverdomme wat een heerlijk optreden! Het is wat Petero eerder al zei, het was niet alleen de zaal die ofwel positief verbaast (de leken) ofwel in trance (de fans) was, maar ook de mannen van Arcade Fire zelf genoten erg van hun optreden, en de weerslag die het had op het publiek natuurlijk. Geweldig gewoon om ze een keer live te zien optreden. Ieder lid van deze geniale groep deed of had wel wat aparts. Het mooiste voorbeeld is natuurlijk die kerel die de tent in klom, het is dat het op een gegeven moment begon te wankelen anders was hij echt naar de top geklommen. Daarvoor ook al prachtig fanatiek 'drumwerk' van die kerel samen met die roodharige krullenbol (met helm op), maar bv ook de violisten die elkaar te hele tijd aan het fucken waren. Dan vergeet ik nog het security pesten van de lead-zanger Daarbij hebben we nog nieuwe dansmoves geleerd van de vrouwelijke alleskunner

Over alleskunner(s) gesproken, het was fascinerend om te zien hoe vaak ze van instrument doorwisselde

Live klinken de nummers trouwens nog opzwepender dan op het album, er werd constant naar een climax toegewerkt, en het eind van het optreden was daar weer het hoogtepunt van. Eerst Neighborhood #4 (7 Kettles) en in één stuk door Rebellion

Mijn hoogtepunt van Lowlands, en als het kon zou ik zo 384791* geven.

Ik begrijp dat die je top 10 nog wel eens gaat halen