Arcade Fire - Funeral (2004)

Canada
Rock / Pop
Label: Merge

1. Neighborhood #1 (Tunnels) (4:48)
  2. Neighborhood #2 (Laïka) (3:32)
  3. Une Année sans Lumiere (3:41)
  4. Neighborhood #3 (Power Out) (5:13)
  5. Neighborhood #4 (7 Kettles) (4:50)
  6. Crown of Love (4:42)
  7. Wake Up (5:35)
  8. Haiti (4:07)
  9. Rebellion (Lies) (5:11)
  10. In the Backseat (6:20)
Ziggy007
aERodynamIC schreef:

Ik begrijp dat die je top 10 nog wel eens gaat halen

Dat staat hij toch al? Of begrijp ik je gewoon verkeerd

Ziggy007 schreef:

Dat staat hij toch al? Of begrijp ik je gewoon verkeerd

Nee: ik vrees dat ik mijn lenzen maar eens op sterkte moet laten controleren

Waarom zit er bij deze cd eigenlijk niet een normaal hoesje bij? Ik heb nu echt het idee dat ik één of andere goedkoop EP-tje op de kop heb getikt voor 'slechts' 16 euro . Zelfde geldt trouwens voor LCD Soundsystem en Jack Johnsons nieuwste.

Komt hier nog een 'normale' uitgave van?

avatar van SilverGun
Petero schreef:

Komt hier nog een 'normale' uitgave van?

Ik vind de kartonnen verpakking juist wat specialer dan het gebruikelijke saaie plastic. Bovendien past zo'n hoesje nog gewoon in m'n CD rek, in tegenstelling tot die vervelende gelimiteerde uitgaven van Radiohead's laatste albums

avatar van Jeroen enzo
Petero schreef:
Waarom zit er bij deze cd eigenlijk niet een normaal hoesje bij? Komt hier nog een 'normale' uitgave van?

wat een gezeur..
Dan stop je je schijfje toch in een 'normaal' doosje?

Inderdaad. Je moet juist blij zijn dat een band nog wat moeite steekt in zijn artwork.

Maar ondertussen heb ik op mijn LCD Soundsystem cd wel een flinke vlek zitten . Gelukkig ben ik zuiniger op deze .

avatar van mathias
das een nadeel van karton natuurlijk
toch blijf ik er voorstander van, tis gewoon mooier, specialer, verzorgder, ...

1,0
Ben net als Petero voorstander van het gewone hoesje. Helemaal irritant zijn de kartonnen hoesjes met inlay. Als die puntjes afbreken (wat ze altijd doen) kun je niks meer met t hoesje.

Nu even de cd. Paar keer gedraaid. Apart. Nog een paar draaibeurten nodig denk ik. Ben ik nou gek als ik er de Talking Heads in hoor ?

dutch2
Nee hoor, dan ben je niet gek. Vooral in het eerste nummer klinkt de zanger erg Byrne-achtig.

avatar van Dielie

een album als deze heeft ook potentieel maar niemand kijkt er dan weer naar om!

ben kwaad

Dielie schreef:
ok, laten we toch even eerlijk zijn, zoooo speciaal is dit allemaal niet, dit lijkt meer ne hype te worden :evil:

Op t eerste gehoor ben ik het met je eens. Best aardig en lijkt een 3 a 3,5 te worden. Ik zie echter ook mensen die t eerst niks vonden en later geweldig...???

avatar van Dielie
wel heb het album een paar keer beluistert, niet slecht hoor, maar dat nu zooooo goed is, komaan das overdreven toch wel?

aleeja, ik zal waarschijnlijk nie veel weten eh nu:)

Dat komt nog.. ik had hem eerst op 2,5 gezet. Toen steeds een stapje hoger.. en nu staat ie op 5 sterren.

Niet te vroeg oordelen dus, en blijven luisteren!

avatar van Dielie
ok, mss heb ik ooit wel een andere mening over dit album, laat wel duidelijk zijn, ik vind het niet slecht, "Rebellion (Lies)" vind ik bijvoorbeeld subliem en ijzersterk!

avatar van Yak
Yak
VanDeGriend schreef:

Ik zie echter ook mensen die t eerst niks vonden en later geweldig...???

Yep, zoals linksgetekende laatkomer. Ik heb deze plaat in de aanloop naar Lowlands heel vaak opgezet, eerst dwangmatig ("Zeg het me, Arcade Fire, waarom vindt iedereen deze pathos zo goed? Kom op vertel!!"), maar al snel zette ik de plaat als vanzelf weer op. Hij is héél groots en bombastisch, en normaal gesproken hang ik dan meteen in de gordijnen. Maar hij grijpt je toch wel ongelooflijk bij de lurven zeg. Dus meteen van 2,5* naar 4,5* verhoogd een tijdje terug.

1,0
Ok. Ik heb m nu 3 x achter elkaar gedraaid en ga voor een 3,5. Blijf m voorlopig wel even draaien dus wellicht nog aanpassing.

avatar van Kos
Kos
Kan er maar niet aan wennen. Zeurstemmen, veel overdreven gejengel van: oeh..voel je het niet.. (nog huileriger)..nog steeds niet? en bovenal geforceerd.

Toch 2,5 ster voor een redelijke mate van creativiteit en een paar prima muzikale stukken.

avatar van Zachary Glass
Kos schreef:
oeh..voel je het niet.. (nog huileriger)..nog steeds niet?

Leg me eens uit, Kos ... hoe komt het toch dat ik zo stuk ben op je schrijfstijl?

avatar van lebowski
Heb hier ook mijn best voor gedaan, gezien de enthousiaste reacties uit het veld. Af en toe veer ik op, maar over het geheel een vlakke plaat, een cd die je ineens opmerkt omdat hij afgelopen is. Soit, nog één keer draaien, maar verder dan 2,5 zal hij toch niet komen, vermoed ik.

avatar van Kos
Kos
Zachary Glass schreef:

Misschien omdat ik altijd dingen probeer over te brengen die nooit op een schrijvende manier overkomen. Mislukte stukjes tekst dus . . Zo ook hier weer vrees ik.

JonnieBrasco
Terwijl ik de laatste reacties hier lees, komt Neighborhood #3 (Power Out) voorbij. Dat stukje bij exact 0:20: hoe de eerste basloze akkoord de andere daar echt overneemt, kippenvel omhoog van 0 tot 1 cm in één seconde. Sorry, misschien ben ik wat overgevoelig voor detail.

Kos schreef:

Ach Kos.... Tis idd wel een beetje een, op zijn Hollands gezegd, jankerd. Als je dat bedoelt heb ik het wel begrepen

avatar van Zachary Glass
Kos schreef:

Misschien ... maar ik heb altijd oog gehad voor mooie mislukkingen

Ik ben ook langzaam in dit album gegroeid. Van een krappe 3 naar een ruime 4,5 met telkens een half sterretje erbij.

1,0
Ik ben er voorlopig klaar mee. Tig x gedraaid en pakt niet. Stem irriteert, flip fluitketel alice in wonderland met de banjo muziek. 3 sterren voor de originaliteit (zeker) en t mooie hoesje. Probeer t later nog wel eens een keer

Aangezien hij me nog steeds niet verveelt en ik "kant B" steeds beter begin te vinden (de eerste helft was wat mij betreft al vijf sterren waard) krijgt ie van mij nu toch maar de volle mep

Het is inderdaad een plaat die langzaam groeit. Maar dan wel in extreme vorm; de eerste paar luisterbeurten vond ik er echt niks aan. Nu kan ik niet meer zonder! Hoe krijgen ze het voor mekaar?

Ze zijn overigens al bezig met de tweede plaat, die moet ergens in 2006 uitkomen.. word zeer interessant om te zien hoe hun muziek zich evolueert..

Ik vind alle aandacht errond wel een beetje teveel van het goede, maar toch, de muziek is en blijft mysterieus en mooi. Hou erg veel van de violen in de liedjes, absoluut een meerwaarde. Prachtige teksten ook. Arcade Fire, ik zeg het niet graag, maar terecht. Dit is een prachtplaat.

szynell