Neil Young - Fork in the Road (2009)

Label: Reprise

1. When Worlds Collide (4:14)
  2. Fuel Line (3:11)
  3. Just Singing a Song (3:31)
  4. Johnny Magic (4:18)
  5. Cough UP the Bucks (4:38)
  6. Get Behind the Wheel (3:08)
  7. Off the Road (3:22)
  8. Hit the Road (3:36)
  9. Light a Candle (3:01)
  10. Fork in the Road (5:47)
avatar van aerogp1
IntoMusic schreef:
Waarom bestel ik het dan... Sja ik ben een fan, maar ga nu toch wel twijfelen hoever ik hierin moet gaan...

Nog maar even wachten met die concertkaarten kopen morgen dan

avatar van Twinpeaks
De You Tube nummers voorspellen niet veel goeds.Nou weet je het met Young natuurlijk nooit.Na de release van Unplugged kwam hij ook doodleuk met Booker T naar Ahoy ,dus het kan makkelijk zijn dat hij niet de nadruk gaat liggen op dit album.Aan de andere kant heb ik weinig zin om een avond lang middelmatig materiaal te moeten aanhoren.Lastige keuze.Wat wel weer leuk is dat Young zich natuurlijk geen ene jota aantrekt en gewoon zijn eigen plan trekt.
De nummers op You Tube klinken niet af.Nu zal daar in studioversies wel aan geschaaft gaan worden ,maar toch klinkt het rommelig en onder Young's kunnen.En best leuk dat je zo begaan bent met het milieu,maar beperk dat dan tot 1 of 2 nummers op een album.Soms staat zijn eigenzinnigheid Young in de weg en das verdomde jammer.Ik wacht de cd maar af ,voor ik kaartjes aanschaf en mocht ik naast de pot piesen ,dan heb ik nog genoeg memorable momenten en concerten van Young bijgewoond waar ik nog even op kan teren.

avatar van Klumpie
Cygnus schreef:
Haha, ja Cough Up The Bucks is wel het ergste nummer dat ik van de nieuwe plaat gehoord heb. Kan me niet voorstellen dat hij dat in de studio naar iets acceptabels omzet...

Cough Up The Bucks

Light a Candle

Of zijn dit niet de studio versies?

Twinpeaks schreef:

Op zich hoeft dat niet eens: het hele album mag er best wel voor in het teken staan, MAAR LEVER DAN WEL KWALITEIT. Sorry, moest het even kwijt. Landing on water was voor mij een dieptepunt in Youngs carriere, maar ik denk dat hij het met dit album veel erger gaat maken.
Waarom...waarom eerst zo'n album ipv het hele mooie archiefspul dat nu stof staat te vangen op de plank omdat het maar wordt uitgesteld...

Down_By_Law
Het kan zo zijn dat dit een slechte plaat is. Sinds ik fan ben geworden heeft Neil eigenlijk geen ondermaatse plaat afgeleverd (ook al vond ik "Chrome Dreams II" teleurstellend). Waarschijnlijk raakt hij door dit album een groot aantal fans kwijt, zoals eerder gebeurde met o.a. "Trans". Maar mij gaat het om wat de artiest in het verleden heeft gemaakt, en in Neil's geval is dat een hele stapel geniale albums. Dat is allemaal zo goed, dat ik zelfs niet afhaak als hij een plaat met Timbaland maakt

Young komt altijd weer sterk terug, daar ben ik van overtuigd. Na het ook niet al te beste "Are You Passionate?" kwam tenslotte ook "Greendale", zijn beste album in jaren. Laten we alleen hopen dat deze mindere periode niet zo lang gaat duren als in de jaren tachtig.

avatar van Von Helsing
Denk niet dat Neil Young in deze fase van zijn carriere nog echt fans verliest, deze weten nu ongeveer wel wat zijn van deze rasmuzikant kunnen verwachten.

Vind de hoes trouwens erg grappig.

Down_By_Law schreef:

Dat mag ik ook hopen. Hij wordt dit jaar 64 jaar, dan zou hij de 70 gepasseerd zijn bij zijn "wederopstanding". Mag je dat verwachten van iemand op die leeftijd. Wel een beetje reeël blijven, please!!!

Sstttt
aerogp1 schreef:
Kom nou toch, als ik daar vanuit was gegaan, had ik zeer, zeer veel mooie muziek nooit leren kennen!

Wat ik bedoeld heb te zeggen dat je natuurlijk open mag staan voor de mening van anderen. Ook ik word graag "getipt" om een bepaald album eens te beluisteren. Maar om blindelings Fork in the Road als een goed album te bestempelen omdat de maker nou toevallig Neil Young is gaat mij te ver. Er zijn genoeg albums van heer Young die ik na één keer draaien teleurgesteld in de verste hoek van mijn woonkamer heb gesmeten. Dus eerst zelf luisteren en dan oordelen. Over Fork in the Road heb ik op dit moment geen oordeel omdat Neil Young's nieuwste nog niet heb gehoord. Ik heb wel zo mijn twijfels.

avatar van blonde redhead
Zelfs na je 70ste is nog alles mogelijk kijk naar Johny Cash.

avatar van Hans Brouwer
Von Helsing schreef:

De Neil Young fans van het eerste uur zijn natuurlijk allang afgehaakt. "Fork in the Road (2009)" wordt het zoveelste Neil Young album waar ik niet op zit te wachten. Ik vind dat minister Donner maar een uitzondering moet maken en deze bejaarde Amerikaan per direct met pensioen mag sturen.

Nou nou Hans, zo drastisch is het ook weer niet toch? Een keer een mindere plaat overkomt bijna iedereen. Zeker Neil Young met zo'n groot oeuvre. Met pensioen vind ik onzin. Live is hij nog steeds geweldig, en bijv. Chrome Dreams II en Greendale waren erg goede albums vind ik.

avatar van IntoMusic
Precies en mij raakt ie als fan niet kwijt. Ik zet alleen dit album bij de andere twee dompers (Trans en Landing...). Iedereen kan wel eens een misser maken, alleen begrijp ik simpelweg dit album en deze keuze niet... (ondanks de boodschap die hij wil uitdragen).

avatar van harm1985
Light a Candle vind ik persoonlijk een leuk nummer en Fork in the Road wel geestig.

Cough up the Bucks ben ik nog geen groot liefhebber van, lijkt wel halfbakken rap (en als ik érgens een hekel aan heb...)

Johnny Magic is een soort Hey Hey My My revival (dat Johnny magic zinnetje lijkt wel heel erg op het Johnny Rotten zinnetje), maar heb ik nog niet echt goed beluisterd...

De rest van de nummers die ik live heb gehoord hadden nog wel wat werk nodig... maar de melodieën waren op zich wel aardig.

Ik ga em sowieso kopen en ga ook naar het concert. Er is uiteindelijk geen enkel Neil Young album wat ik nooit draai, of waar ik een hartgrondige hekel aan heb. Met dat concert zal het wel goed komen denk ik... zelfs al speelt ie alle nummers, dan blijft er nog zeker 1,5 uur over voor klassiekers.

Like a Hurricane bijvoorbeeld
Of eh... Southern Man... en Ohio!

Hans Brouwer schreef:

Spreek jij jezelf nou niet een beetje tegen? De fans van het eerste uur zijn, volgens mij, helemaal niet afgehaakt. En de "echte" fans, de meeste ook van het eerste uur, weten idd een beetje wat ze kunnen verwachten. Die vallen door een wat mindere cd niet gelijk af. En die opmerking van Donner. Jij bent zeker een beetje boos, dat je misschien tot je 68e moet doorwerken. Neen, Fork In The Road heb ik al besteld. Goed, slecht of minder goed. Neil is gewoon een stukje van je (mijn) leven geworden. We schrijven jou toch ook niet af, omdat je Abraham ook al hebt gezien!!!

Twinpeaks schreef:

Ik kan die eigenzinnigheid wel waarderen. Neil heeft gewoon dikke schijt aan conventies en dat kan ik wel waarderen. Als er dan een keer een mispeer tussen zit, dan is dat maar zo. Beter dan al jaren dezelfde middelmatige zooi uitbrengen, of de zoveelste kopie van je succesvolste album.

Hij is ook een van de weinige artiesten die zich nog niet heeft laten prostitueren door de commercie. Neil Young zul je nooit in een reclame zien.

Ik heb zijn kaartjes in de pre-sale gekocht, want naast de nummers van dit album is er nog zo'n 45 jaar muziek waar ie uit kan kiezen, dus teleurstellen kan hij haast niet.

Dit is net zoiets als die 'fans' die zich bekocht voelden in 2003...

Ik heb de CD nog niet besteld, geen zin om weer 2 weken te moeten wachten zoals bij Sugar Mountain... bij Sounds in Delft hebben ze em toch vaak veel eerder. Dat was bij de Nash box ook zo.

avatar van Hans Brouwer
Ad Brouwers schreef:
En die opmerking van Donner. Jij bent zeker een beetje boos, dat je misschien tot je 68e moet doorwerken. Neen, Fork In The Road heb ik al besteld. Goed, slecht of minder goed. We schrijven jou toch ook niet af, omdat je Abraham ook al hebt gezien!!!

Ad, drie reacties mijnerzijds:
1. Ik werk door tot de dood erop volgt. Dus geen hard feelings in de richting van minister Donner;
2. Een slecht album ga je toch niet kopen? Ook al is het een Neil Young album!!;
3. Als je mij wilt afschrijven omdat ik weet waar Abraham de mosterd haalt, ga vooral je gang.
Zo en nu ga ik "Decade" maar weer eens draaien want op dat album hoor ik Neil zoals ik 'm wil horen.

avatar van harm1985
Zoals ik em wil horen...

Pfft zeg, mag de artiest zelf bepalen wat hij speelt/ uitbrengt? Er zijn al genoeg zielloze marionetten van de grote platenmaatschappijen...

Of moet hij zoals CSN worden, die al 30 jaar dezelfde nummers spelen, bij gebrek aan beter?

Overigens heeft hij tijdens zijn Australische tour slechts 4 nummers gespeeld van zijn nieuwe album. Andere nummers waren oa Cortez, Cinnamon Girl, Like a Hurricane, Heart of Gold, Old Man en Hey Hey, My My: http://www.rustradio.org/chart.php

Dus blijf vooral thuis als je het nieuwe album niks vind... want daar krijg je zéker geen spijt van...

avatar van Twinpeaks
Ook ik ben wel fan van de eigenzinnigheid van Young,ik denk ook dat dat hem als artiest kenmerkt.Wars van trends en hype's .Aan de andere kant doen de nummers wat gemakzuchtig aan en dat ben ik toch niet echt gewend van Ome Neil.Moet wel zeggen dat hij ongekend productief blijft ondanks zijn leeftijd.Waar sommige artiesten van die leeftijd hun dollars tellen,blijft Young touren,platen en films maken en daar kan ik alleen maar respect voor hebben.En dit is geen pleidooi voor om mensen langer te laten doorwerken hoor! .Heb je 40 jaar gewerkt moet je van je welverdiende rust genieten samen met je opgebouwde muziekcollectie(bij voorkeur Neil Young).Deze laatste zin was geplaatst om het niet geheel off topic te maken.

@Hans Brouwer: Even reageren op jouw reaktie op mijn reaktie. Wat betreft punt 1, dat is te prijzen, maar ik denk daar anders over. Over punt 2 Echte hele slechte heeft Neil nooit gemaakt. Wel een paar, die ik oversloeg omdat ze mij niet aanspraken. En wat FITR betreft: Wat ik ervan gehoord heb klinkt niet onaardig. En punt 3. Ik ben helemaal niet van plan je af te schrijven. Met die opmerking over Abraham bedoelde ik dat jij de 50, net als ik, ook bent gepasseerd. Dus ik bedoelde het juist goed. Wij 50ers tellen nog wel degelijk mee, op alle gebieden.

avatar van aerogp1
Ad Brouwers schreef:

Al is het maar om de gemiddelde leeftijd hier wat op te trekken, sjeez

tangmaster
Tja, wie kan er nu al iets over zeggen. Niemand. Persoonlijk heb ik het gevoel dat het best wel eens een sterk album kan worden. Ik wacht geduldig af.

avatar van thebestfreaks
Cough UP The Bucks is een bericht van Young aan liefhebbers van zijn muziek die overwegen om naar een concert van hem te gaan .... pfff

avatar van harm1985
Vind jij 70 Euro veel geld dan? Vorig jaar in de RAI was het 2 keer zo duur, en in 2003 was het ook al 85 Euro... dus dan is 70 Euro niet veel.

Bovendien gaat dat nummer over de kredietcrisis.

Elke artiest/band met een beetje status vraagt minstens 70 euro. Het is een hoop geld, maar over het algemeen niet overdreven hoog.

avatar van IntoMusic
Kunnen jullie nou niet dingen scheiden op MuMe: Concertgezeik naar forum en hier over het album neuzelen... Erg moeilijk allemaal...

avatar van Oldfart
Het enige wat ik tot nu van dit album heb gehoord is ' Johnny Magic' , d.m.v. van de clip op de nederlandse fanclub site: gewoon een lekker nummertje, niets hoogdravends, gewoon lekker, en daar heeft Young er velen van.

avatar van Suicidopolis
Ik dacht even dat het Eddy Wally was op de cover...

avatar van Onderhond
Wou het net zeggen . Al dacht ik eerst dat MuMe een primeur had met de nieuwe van Bobbejaan Schoepen.

avatar van Japser84
Wow, dat nummer Cough UP the Bucks is echt schitterend!
Ik houd wel van dat 'on-affe', rauwe geluid wat 'ie ook op Living With War presenteerde.

En dat nummer, Light A Candle... wow. Bezielend mooi.

Overigens vind ik Young live fantastisch. Vorig jaar Rock Werchter was een hoogtepunt en een dikke middelvinger naar een aantal nieuwerwetse jonge bandjes van middelmatig niveau!

Of ben ik nu gewoon een kritiekloze Young-fan ??

Father McKenzie
Zwaar fan, maar houd toch mijn hart vast, want nonkel Neil is soms nogal grillig, niet alles vind ik zomaar formidabel, even afwachten, ach, in huis haal ik toch alles van NY!