Eels - Hombre Lobo: 12 Songs of Desire (2009)

Label: Vagrant

1. Prizefighter (2:53)
  2. That Look You Give That Guy (4:15)
  3. Lilac Breeze (2:36)
  4. In My Dreams (3:22)
  5. Tremendous Dynamite (2:45)
  6. The Longing (4:23)
  7. Fresh Blood (3:43)
  8. What's a Fella Gotta Do (3:36)
  9. My Timing Is Off (2:58)
  10. All the Beautiful Things (2:22)
  11. Beginner's Luck (3:38)
  12. Ordinary Man (3:16)
The Longing is echt weer een prachtig Eels liedje.

Slowgaze schreef:
Bij de FRS heb ik nog eens een verkoopster gek gemaakt door te vragen naar het album Vivadixiesubmarinetransmissionplot van Sparklehorse.
Maar dit is dus Sparklehorse-achtig, eels? Wellicht is dit ook wat voor mij?

Je loopt hier dus wel een verkoopster van de FRS belachelijk te maken, maar zelf heb je nog nooit van Eels gehoord?
Beetje jammer. (dit geld ook voor Ad Brouwers, want jouw favoriete verkoper had tot voor kort ook nog nooit van Louderbach gehoord, vraag het hem maar.)
Het is ook wel erg makkelijk om een verkoper/ster belachelijk te maken om zijn/haar kennis van muziek, maar als je alleen maar hier op de site even rond kijkt, kom je er achter hoe ontzettend veel verschillende muziek er is. En dan is het wel heel goedkoop om daar iets uit te pikken en dan te zeggen: Jeetje, ken je dat niet?
Zoals jij dus Eels niet kent.
Ook de mensen die bij FRS werken doen hun best. En ook mensen in de 'betere" platenzaak weten niet alles.
dat is geen schande, Er is zo ontzettend veel muziek op de wereld dat je onmogelijk alles kan kennen.
Sparklehorse ken ik weer niet, dus je vraag kan ik niet beantwoorden , maar deze Eels is wel een super goeie cd.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Ben na 1 luisterbeurt al helemaal om, gewoon weer een geweldige plaat van Eels waarbij mij opvalt de de piano minder frequent gebruikt wordt.
Ik ga het album nog een paar keer op mijn gemak beluisteren en kom ongetwijfeld op een positief oordeel uit, of ik moet mij wel heel erg sterk vergissen.

staan een paar mooie nummers op, maar ben er niet kapot van. ik had wel meer verwacht, het klinkt allemaal hetzelfde. 3 sterren. jammer zijn dubbelplaat blijft toch echt een meesterwerk..

avatar van Manuel
Luister hem nu eerste keer, klinkt lekker! Vooral 1 en 5 vallen gelijk goed, de rest moeten nog even vallen denk ik, mijn eerste Eels album. Overtuigd me maar eens achter Beautiful Freak aan te gaan...

DevendraBan
platedraaier schreef:

Zoals jij dus Eels niet kent.

Je loopt hier dus wel Slowgaze belachelijk te maken, maar zelf heb je nog nooit van Sparklehorse gehoord?
Wat een gezeik, man, nergens zie ik in slowgaze z'n berichtje dat hij de verkoopster belachelijk maakt, laat staan enige implicatie geeft om dit te denken. Hij heeft het gewoon over een album met een lange (en niet de eenvoudigste) naam, je zou voor minder gek worden...

avatar van Slowgaze
Ik maakte haar niet belachelijk, ik vroeg gewoon naar Vivadixiesubmarinetransmissionplot, maar dat moest ik blijkbaar een aantal keer herhalen en dan steeds langzamer. Het is natuurlijk ook wel een beetje vragen om zulke reacties als je zo'n titel redelijk snel uitspreekt. Ik moet dan ook toegeven dat ik het stiekem ook een beetje met opzet deed, hoewel ik zeker naar dat album op zoek was. Laten we dat even rechtzetten, platendraaier.

Ad Brouwers schreef:
In Breda kun je bijvoorbeeld bij Velvet (en enkele andere zaken) simpel aan dit soort artiesten komen en ook import is ook helemaal geen probleem.

Ik weet nog wel dat ik Daisies for the Galaxy ging kopen op de dag dat ie uitkwam. Toen ik binnen kwam bij de plaatselijke Velvet stond 'ie daar al te draaien in de winkel.

Daarna trouwens nooit meer iets gekocht van Eels. Ik was een grote fan van ze, maar de laatste 3/4 albums heb ik me niet meer zo in verdiept. Als ik nog eens een persoonlijke Eels-revival heb, zal ik me wel aan dit album wagen, denk ik.

avatar van Kaaasgaaf
Ik vind dit een erg teleurstellend album. Zeker niet slecht, maar van E verwacht ik gewoon meer. Hij heeft de lat nu eenmaal torenhoog voor zichzelf gelegd. Ik kom hier later nog op terug.

Slowgaze schreef:

Mijn excusses naar Slowgaze, ik had je niet helemaal goed begrepen. En natuurlijk is het grappig om zo een winkel binnen te komen.
Ik reageerde ook op een aantal andere berichten verderop.

Misschien was ik wat kort door de bocht, maar ik irriteer me er aan als mensen beweren dat personeel van een FRS of Music Store niets zouden weten en de mensen in de betere platenzaak wel alles zouden weten.
Dat is gewoon niet waar. FRS en van Leest enzo leven van de top 100 muziek, films en games.
De "betere' platenzaak heeft vaak een wat meer rock-gericht publiek. Plus dat FRS werkt met jonge mensen (die zijn goedkoop) en die kunnen gewoon niet al teveel weten, want voor muziek luisteren heb je tijd nodig.
Waar het mij om gaat is dat "je" moet beseffen dat er zo ontzettend veel muziek gemaakt wordt, dat hoeveel je ook kent, je kent nog geen fractie van alles wat er gemaakt wordt.
Iedereen heeft zo zijn eigen interesses en weet daar dan meer vanaf. Daarom is zo`n site als Musicmeter ook zo fijn.

Dit album is het helemaal. Meer van hetzelfde maar bij Eels is dat net goed. Rustige nummers afgewisseld met toch stevige rock.

persoonlijke favoriet: Fresh blood ( die kreet en huil gaan dwars door je heen)

avatar van Booyo
Yesss, een nieuwe Eels plaat! Heb tot nu toe alleen nog That Look You Give That Guy beluisterd, en dat is weer genieten geblazen.. Is de rest een beetje van dezelfde stijl? Of zitten er ook weer wat hardere nummers bij?

Hoe dan ook snel dit album binnenhalen!

avatar van Fatboyslim
Doet me denken aan iets tussen dEUS en Beck, klinkt helemaal niet slecht..

platedraaier schreef:
Laten we woordje "betere" maar vervangen door "meer gespecialiseerde" Lijkt me beter. FRS en Van. L. dienen het grote en breder publiekZij vekopen wat maatschappijen als commercieel zien. (bucks!!!) En laat dat zo blijven. Van medewerkers in een speciaal zaak wordt in de regel wel meer keenis van minder commerciële muziek (en muziek-dvd"s) verwacht. Dat zij alles weten is natuutlijk een utopie. Zij wel beter de wegen om aan bepaalde wensen te voldoen. Dus platedraaier, ik ben het met je eens. MuMe is ook een manier om je kennis te verbreden en uit te wisselen. Nog even topic. Hombre Lobo dendert als een trein.

avatar van platedraaier
Wat een geweldige plaat dit zeg. vanaf het eerste moment dat ik hem op zette was het raak. Lekker ruige overstuurde nummers afgewisseld met mooie rustige nummers.
En het "pakt" direct. De sfeer is goed.
De sfeer is vuige rock in een obscuur tentje met meer rook dan licht. Wat ik ook echt prettig vind is dat de cd gewoon 40 minuten duurt en dat er niet geforceerd 60 of 70 minuten muziek op staat.
Nu nog eens een keer met terugwerkende kracht naar de rest van Eels gaan luisteren.

avatar van Chameleon Day
platedraaier schreef:

Als dit je eerste is, dan heb je nog heel wat moois te ontdekken.

avatar van WeZet
Mijn eerste Eels album. Het is even wennen, het eerste nummer heeft meteen al flinke distortion over de stem, maar het wend zeer snel. Een fijne afwisseling tussen heftige (gaf mij een 60's rock & roll gevoel) en melancholische, rustgevende nummers. De laatste 3 nummers waren voor mij pareltjes, maar van Tremendous Dynamite valt ook zeker te smullen.

avatar van Yamato
Op het eerste gehoor zeg ik: Niet onaardig. Leuk plaatje, klinkt niet al te gecompliceerd en luistert wel lekker weg. Vooralsnog geen echte hoogtepunten weten te bespeuren maar wie weet zorgt een nadere beluistering daarvoor. Ik ben benieuwd hoe het af zal lopen tussen mij en deze plaat.

avatar van joyce19791
En het is weer raak. Mr. E kan het nog steeds.

avatar van barrett
Inderdaad dit is weer een pracht plaat, ik wordt er telkens weer van verbaast dat het telkens weer inslaat die albums.

avatar van NIN
NIN
In vergelijking met zijn vorig werk vind ik deze toch wel vrij saai. Had bij elk liedje zin om direct over te gaan op het volgende..

Father McKenzie
NIN schreef:

Ik heb het cd-doosje in de winkel in handen gehad en twee keer omgedraaid; De prijs van omtrent de € 16 weerhield me; Véél te duur cd's aan volle pot, dus wachten maar!

avatar van NIN
NIN
Haha ik denk dat je daar goed aangedaan hebt. Maja soms moet ge eens iets gewaagd doen

avatar van WJW
WJW
Mijn eerste stem op deze website! 3,5 ster omdat de plaat nog moet groeien bij mij. Ik vind het heerlijk dat mr. E lekker kan rocken maar ook rustige pareltjes kan componeren.

Lijkt nog het meest op Souljacker en ik ben benieuwd wat voor concerttour hier bij gaat komen!

Volgens de officiële site van Eels staat er nog geen tournee op stapel. Verder heb je gelijk wat betreft de cd, hij is heerlijk afwisselend.. Welkom bij de club!!!

avatar van Kaaasgaaf
Father McKenzie schreef:

Ik zie het verband niet.

Wederom een geweldig album van Eels.
Hopelijk komt hij voor dit album naar Nederland(H)

lekker afwisselend en pakkend.(H) Fresh blood en Tremendous Dynamite toch wel favoriet.

Father McKenzie
Kaaasgaaf schreef:

Ik zie het verband niet.

Ik wel, ik betaal geen volle pot, dus geen 16 €, dan wacht ik liever een klein jaartje.... of zelfs minder lang, gewoon het moment afwachten!

DevendraBan
Ik denk eerder dat van het twee keer omdraaien, daar heb ik ook moeite mee om het in de context te plaatsen.
Maar verbanden zijn zo overschat, als je toch eentje wil zien, alsjeblieft.

avatar van MirNL
Wat een heerrrrlijk album!