U2 - How to Dismantle an Atomic Bomb (2004)

Ierland
Rock / Pop
Label: Island

1. Vertigo (3:14)
  2. Miracle Drug (3:59)
  3. Sometimes You Can't Make It on Your Own (5:08)
  4. Love and Peace or Else (4:50)
  5. City of Blinding Lights (5:47)
  6. All Because of You (3:39)
  7. A Man and a Woman (4:30)
  8. Crumbs from Your Table (5:03)
  9. One Step Closer (3:51)
  10. Original of the Species (4:41)
  11. Yahweh (4:21)
  12. Fast Cars * (3:42)
  13. Picture of You (X+W) * (4:18)
  14. Evidence of Life * (3:06)
  15. Luckiest Man in the World * (6:12)
  16. Treason * (4:44)
  17. I Don't Wanna See You Smile * (3:17)
  18. Country Mile * (4:58)
  19. Happiness * (4:29)
  20. Are We Gonna Wait Forever? [Re-Assemble Edition] * (3:50)
  21. Theme from 'The Batman' * (1:43)
  22. All Because of You 2 * (3:33)
avatar van Music4ever
sweetlake schreef:
Ik weet het niet. Hij is niet onaardig, maar het nivo wat ze behaalde in de jaren 80 hebben ze niet meer gehaald. Er staan een aantal mooie nummers die oude tijden doen herleven op, maar de rest vind ik wat minder. Vertigo is naar mijn mening bijvoorbeeld erg schreewerig.

U2 heeft nooit een hoog niveau gehaald.........

Music4ever schreef:

U2 heeft nooit een hoog niveau gehaald.........

Van iemand met een top tien zoals jij en psv.nl als favoriete site, kun je dit soort grapjes verwachten. We vergeven t je.

avatar van Music4ever
VanDeGriend schreef:

Hehehehe!!! Geen geintjes over mijn top-10 graag.

Je vroeg erom he...

avatar van avdj
Een gefrusteerde Ajax-fan, of moet ik zeggen U2-fan?

avatar van VanDeGriend
Eigenlijk geen van beide, al heb ik alle cd's van U2 en geen 1 van ajax...

FF on topic. Dit is helemaal geen verkeerde cd van U2. Ik vind m een stuk sterker dan zijn 3 voorgangers maar prefereer toch het vroegere werk.

Best lekkere muziek, hoor. Maar voor een groep als U2 is dat niet echt een compliment. Ik hoop dat ze nog één keer de creativiteit en energie kunnen vinden om me echt te verrassen. Dit album vind ik te "gewoontjes".

avatar van James Bomb
Bij U2 heb ik altijd het gevoel dat de singles altijd geweldig zijn, maar dat er op de cd altijd een paar nummers zijn die gewoon minder zijn. De verzamel cd's zijn gewoon geweldig, maar de individuele albums vind ik nooit meer dan 3.5 of maximaal 4 sterren waard.

avatar van Snappy
Een typisch voorbeeld van een "politiek" correcte band, hou ik niet van! Gewoon bezig zijn met muziek!

Ik heb sinds kort de dvd "U2 Vertigo-live from Chicago" aangeschaft en ik vind het weer een erg goede live dvd van U2. Metname de setlist vind ik uitstekend, waar juist de pakkende songs van de afgelopen 25 jaar worden gespeeld. Ook de complimenten voor het mooie podium.
De heren van U2 doen er alles aan om elke nieuwe tour weer iets verrassends te doen, en dat is natuurlijk niet zo eenvoudig. Zodoende vind ik het af en toe ook net iets over de top.
Dan nog een paar negatieve punten: Bono praat af en toe te lang zodat z'n statement soms erg langdradig word. Ook heeft Bono soms wel erg veel aandacht nodig.
Ik vind het erg overdreven dat hij op een gegeven moment als een soort karate-kid op een drumstel staat te rammen.
Buiten om dit niets anders dan lof.

avatar van VanDeGriend
Ik heb vandaag de Vertigo DVD bekeken. Naar aanleiding daarvan verhoog ik mijn score voor dit album met 0,5 ster.

De nummers van deze cd blijken live een stuk beter overeind te blijven dan ik op voorhand had gedacht en slaan,tot mijn verrassing, helemaal geen gek figuur tegenover die waslijst aan publieksfavorieten die verder voorbij komt.

To Soundwave's point: Bono praat veel, maar anders dan bij vrijwel iedere andere artiest, komen zijn praatjes oprecht over en vind ik het juist een meerwaarde geven aan t optreden.

Overigens bewijst Vertigo Live 1 ding. U2 is de enige groep in de hele wereld die 2,5 uuur lang de ene na de andere stadionkraker ten gehore kan brengen, zonder in te boeten aan geloofwaardigheid. Terecht een 3-generaties band aan t worden.

Hulde. !

avatar van Arno
All that you can't leave behind vond ik iets minder, maar met deze komen ze terug in de buurt van hun topjaren.

avatar van Ruudf
VanDeGriend schreef:

Hulde. !

Die hulde verdient U2 inderdaad!
Laten we dat niet vergeten door al het gekanker de laatste tijd.

Als ze aan mij over een jaar of 10 vragen, welke albums hebben je leven verandert, dan is dit er één van. Ik was al fan van u2 sinds een jaar of 5 geleden. Ten tijde van all that you can leave behind. Het is pas na how to dismantle an atomic bomb dat ik zowat alle u2 albums ben beginnen waarderen. Nu een dik jaar later ben ik twee maal naar u2 geweest. In Brussel en Parijs, vooral Parijs was memorabel. Ik heb nog steeds een boontje voor dit album. Mijn favoriten zijn:

Miracle drug: heerlijk nummer, vooral die heerlijke mooie riff van the edge

Sometimes you can't make it on your own: De eerste keer toen ik het nummer beluisterde, werd ik helemaal meegesleept. Het enige wat ik kon doen was op de repeat knop drukken. Het blijft een ontroerend nummer, zeer mooi, kippevel!

city of bliding lights: Prachtig nummer, zeer meeslepend gitaarwerk van the edge: topper!

one step closer: Velen vinden dit een minder nummer, ik vind het bijzonder mooi.

Original of the species: één van de absolute hoogtepunten in de carrière van u2, naar mijn mening. Die opbouw, dat hemelse refrein! Een muzikaal hoogtepunt!

Yahweh: Schitterend nummer om de cd met af te sluiten. Mooie tekst ook.

Er zijn ook wel een paar mindere nummers zoals all because of you en a man and a woman

Niettenmin: 5 sterren

Luka
Tja, U2 is denk ik de absolute topband wereldwijd de laatste 15 jaar. Toch doet het me niks, maar dan ook echt niks. OK, het is unieke muziek. Toch vind ik er geen hol aan. Ik vind BONO zelfs een grote zeveraar, terwijl ik iedereen z'n teksten ongekend vind. 'A woman needs a man, like a fish needs a bycicle', leuk, maar niet voor mij.
Waardeer ze wel heel erg, uitstekende muziek, alleen bij mij komt het niet binnen. Ook deze plaat zegt me niks.
2,5 *

Luka schreef:
OK, het is unieke muziek.

Dat valt echt reuze mee hoor..

avatar van Ruudf
Luka schreef:
2,5 *

Dat er U2 albums zijn die je niks doen, daar kan ik wel inkomen.
Maar als je deze mannen live hoort, dan moet je dat gewoon wel iets doen, hoe dan ook... lijkt me.
Wat U2 doet met een stadion is onbeschrijfelijk... er is geen band ter wereld die ze dat nadoet.

obsessed schreef:

Dat valt echt reuze mee hoor..

Nee dat valt niet mee. Als er al wat op lijkt dan zijn het volgers.

Ik heb pas geleden het nieuws vernomen dat U2 waarschijnlijk gaat stoppen met touren omdat ze dit hoogtepunt ( Vertigo-tour ) waarschijnlijk niet meer kunnen evenaren. Had ik nog de hoop bij een volgende tour mischien nog aan kaartjes te kunnen komen, wat helaas bij de Vertigo-tour niet is gelukt, kan ik het mischien helemaal wel shaken, en zie ze nooit meer live.
Hopelijk is het alleen maar een gerucht, of een vraag om media aandacht, maar ik krijg inderdaad een beetje het idee dat U2 niet zoals The Rolling Stones nog eens tig jaar doorgaat en een punt achter het touren gaan zetten, wat opzich ook wel weer begrijpelijk is, want als je de top hebt bereikt kun je daarna alleen nog maar bergafwaarts gaan.

avatar van the viking
Is er iemand die kan bevestigen dat Original of the species de nieuwe single word ? De bijbehorende video clip ziet er overigens wel aardig uit, maar sommige bronnen melden dat het hier slechts om een promo-download video clip gaat !

met vriendelijke groet the viking

Marcel²
Ik zou het niet weten voor mij hoeft er geen single meer te komen van dit album. slecht album is dit als je het mij vraagt

avatar van bloempje24
Marcel Jongeneel schreef:

En daar is geen woord van gelogen! Absoluut geen pareltjes op dit album. U2 doet dit op de automatische piloot.

teutoon
U2 heeft 0,0 emotie, The Edge is net een robot. Erg jammer, zal dit album een andere keer wel beluisteren.

avatar van Hans Brouwer
Marcel Jongeneel schreef:
Slecht album is dit als je het mij vraagt

Mijn mond valt open van verbazing. Heb je dit album nu wel of niet geluisterd?? Absoluut 1 van de beste U2 album sinds jaren!! (alleen Yahweh vind ik niets). Dus niks geen automatische piloot, dit album bevat 11 parels ofwel 11 kroonjuwelen!!

Marcel²
Ja Hans ik heb hem zelfs blind gekocht maar is niet goed vind ik. Absoluut 1 van de slechtste albums sinds jaren

avatar van bloempje24
Hans Brouwer schreef:
Absoluut 1 van de beste U2 album sinds jaren!!

Dit ben ik met je eens. Dit is één van de beste U2 albums van de laatste vijf jaar...

Nee maar even serieus. Welk nummer springt er nu werkelijk positief uit t.o.v. het eerdere werk van U2? En waarom dan? Ik vind U2 echt tot de betere mainstream bands van de laatste 20 jaren behoren, maar snap de ophef helemaal niet die dit album bij sommige fans teweeg brengt.

Er is toch gewoon weinig mis met dit album? Stuk voor stuk mooie nummers! Ik verhoog m'n stem naar 4 sterren.

Electro_
De video van Original of the Species is best mooi. (Zegt een niet U2-fan.)

avatar van Hans Brouwer
Marcel Jongeneel schreef:

Ik zie dat je 3 cd's van Coldplay in je top 10 hebt staan. Tja, over slechte albums gesproken........

Coldplay is verre van slecht, dat weet je ook wel. Natuurlijk kan het zo zijn dat je er niet van houdt. Maar slecht?! Neen.