Heaven & Hell - The Devil You Know (2009)

Label: Rhino

1. Atom and Evil (5:13)
  2. Fear (4:46)
  3. Bible Black (6:26)
  4. Double the Pain (5:23)
  5. Rock and Roll Angel (6:02)
  6. The Turn of the Screw (5:00)
  7. Eating the Cannibals (3:35)
  8. Follow the Tears (6:09)
  9. Neverwhere (4:32)
  10. Breaking into Heaven (6:53)
  11. I [Live] * (6:30)
  12. Die Young [Live] * (6:46)
avatar van ricardo
Ik vind het een enorme onzin dat geschil over de naam Black Sabbath nu ineens. Hier staat gewoon de originele samenstelling als met de albums Heaven And Hell, The Mob Rules en Dehumanizer. Die Ozzy moet gewoon niet zeuren, want het laatste BS album samen met hem dateert nu al uit 1979. Daarna hebben vooral Dio en Tony Martin het erg verdienstelijk gedaan. Ik vind trouwens de samenstelling met Dio verreweg de beste ooit en een stuk beter dan met Ozzy. Dio is een veel betere zanger. Dio een zeurkabouter? Ik heb ze Zaterdag zien optreden, maar het is gewoon fenomenaal wat die man op deze leeftijd nu nog kan. Als jij dat optreden had gezien had je dat zeker beaamd. Je weet nu gewoon niet waar je over praat.

avatar van Honkie
ricardo schreef:
... Ik heb ze Zaterdag zien optreden, maar het is gewoon fenomenaal wat die man op deze leeftijd nu nog kan.. ..

Aha, je was er ook. Was inderdaad fenomenaal. Supertoffe set, retestrak gespeeld en een overdonderend geluid.

avatar van ricardo
Het was inderdaad fenomenaal. Vooral ook het zeer ingenieuze en bombastische gitaarspel van Tony Iommi vond ik ook erg indrukwekkend. De stem van Dio heeft na al die jaren nog niets aan kracht ingeboet. Super gewoon. Net als de fitheid van Dio op het podium. Deze man verdient gewoon een standbeeld. Ik vond de drums iets minder indrukwekkend en wat aan de trage kant. Ik weet ook wel dat trage drums bij Black Sabbath horen, maar de drummer had best wat meer van zijn kunsten mogen vertonen vind ik. Die andere gitarist vond ik ook erg goed, maar niet erg opvallend. Als geheel gewoon een super live band. Jammer dat er van Black Sabbath geen live albums zijn uitgebracht met dezelfde alure als b.v Made In Japan of Live At Leeds of Live And Dangerous. Volgens mij kon deze band in de jaren 70 ook al aardig strak spelen. Jammer dat daar geen live cd of dvd ooit van is verschenen.

avatar van Edwynn
Geezer Butler en Tony Iommi naast elkaar blaast je harder omver dan een Koreaanse kernproef. Man, wat is dat bijzonder om mee te maken. Chemie is het toverwoord. Dio staat als 67 jarig baasje nog altijd zijn mannetje.
En ook op The Devil You Know is alles dik in orde. Het album is niet heel verassend maar laat gewoon een heerlijk vertrouwd metalgeluid horen.
De twee legendarische platen uit het begin van de jaren 80 worden uiteraard niet geëvenaard maar het is wel al veel beter dan Dehumanizer uit 1992. Die naar mijn bescheiden mening helemaal niet zo slecht is.
Snelle tracks mis ik niet. Niet bij Black Sabbath. Hoe trager en logger, hoe beter is mijn beleving hierbij.
Deze gaat nog menig rondje draaien in mijn speler deze zomer.

PriestMaiden
Uiteindelijk dit album gekocht. Ik vind hem toch duur in aankoop. Hij is wel beter dan Dehumanizer (beter drumgeluid). Instrumentaal is deze plaat over 't algemeen traag en log inderdaad. Dio zet toch een mooie prestatie neer.

avatar van sinkthepink
Voor mij de beste plaat uit 2009 (for so far). Het duurde even voordat de nummers ingewerkt waren, maar wat een knaller is dit zeg !

avatar van horned_reaper
Over 3 dagen ga ik ze weer eens live zien !!
Mijn verwachtingen zijn hoog... want deze band is gewoon fenomenaal ! vooral met DIO !

avatar van RonnieJamesDio
Super plaat!
De Goden zijn terug!
Klinkt lekker Doomy.
Follow The Tears en Bible Black zijn mijn favoriet.
Heb H&H live gezien in Bonn beste live Metal op dit moment voor mij.

avatar van ricardo
Live zijn ze echt super inderdaad, ik heb ze 6 week terug nog live gezien. Vooral de zangstem van Dio waar nog absoluut geen slijtage op zit. En het gitaarspel van Tony Iommi, is ook zowat het beste ooit wat ik live gehoord heb. Een super live band.

avatar van Germ
Germ (crew)
Dit weekend weer een magistrale live versie van het titelnr Heaven & Hell mogen aanschouwen. Hoevaak dit nummer ook door Dio solo in z'n setlist is opgenomen, er gaat niets boven de magische samenwerking tussen Geezer Butler en Tony Iommi!

avatar van glenn53
Ik vind Dio echt een goede zanger maar deze plaat kan mijn inziens niet op tegen Fused van een paar jaar geleden, de soloplaat van Iommi met Glenn Hughes. Follow the tears en Bible back zijn geweldig maar verder......

boomkat

avatar van bennerd
Dio is toch die rapper?

Ja, maar hier gaat hij even de heavy metaltour op.

Ja zo'n jaar of 35 a 40

The Oath
Dio is toch die rapper?

Hier doet ie even mee aan een projectje van Tony Iommi (Black Sabbath).
Soort van Rap-metal. Best bizar.

Ze gingen net tour'en.

avatar van horned_reaper
Dio is toch die rapper?

Gast.... ga je kennis een even snel bijschaven !

avatar van VanDeGriend
Berichten verplaatst naar Ronnie James Dio (I)

Ik denk dat beide kampen de kennis bij moeten schaven. Er zijn twee Dio's

avatar van glenn53
Ja maar dan moet die 2e Dio toch een andere naam nemen net zoals bandnamen die hetzelfde zijn.

avatar van Hans Brouwer
Von Helsing schreef:
Vind Dio trouwens steeds meer een oude zeurkabouter worden.
Ach zeuren doen we allemaal op z'n tijd. Zeurkabouter DIO zingt op "The Devil You Know (2009)" de sterren weer van de hemel. En dat is het enige dat telt.
4.5**** voor dit zoveelste heerlijke album van Black Sabbath, pardon Heaven & Hell

avatar van Kronos
Een degelijk album zonder slechte nummers maar ook zonder echte krakers. Het tempo ligt over het algemeen laag maar dat gaat jammer genoeg niet voldoende gepaard met de duister dreigende sfeer die Black Sabbath vroeger wel had. Toch een krappe vier waard voor mij. Mede door het mooie artwork, wat het meest tot zijn recht komt bij de uitvoering in dubbel lp, een plaatje om te koesteren.

avatar van Guinness1980
Dit album nog niet vaak beluisterd. Binnenkort toch maar eens de tijd voor nemen.

avatar van Ducoz
Op welke plaat staat Hellraiser?

avatar van Edwynn
Op No More Tears van Ozzy Osbourne of March Or Die van Motörhead.

avatar van Desert
Dio is overleden. Intriest... Hiermee verliest de wereld een groot zanger en een groot man.

De laatste plaat van een grootmeester, ontzettend jammer!

avatar van Kronos
Toch knap dat deze er nog gekomen is. Niet vanzelfsprekend op die leeftijd. Als het afscheid moet genomen worden, dan is met deze nog eens mooi en krachtig tot uitdrukking gekomen waar deze bijzondere zanger voor stond.

avatar van Killeraapje
Dit is inderdaad een hele aardige zwanenzang geworden. Bible Black en Follow the tears zijn werkelijk supersongs.

avatar van Ducoz
Rest in Peace Dio! Hiermee is weer een muziekheld heen gegaan, wat moeten wij nog in deze dagen met van die trieste top-40 muziek..

Edwynn schreef:
Op No More Tears van Ozzy Osbourne of March Or Die van Motörhead.

Haha thanks! Ik heb March or Die van Motorhead in mn collectie, en toch ben ik zo slim om het dan te vragen...

avatar van andnino
Ducoz schreef:

Was dat anders toen hij er nog wel was dan?

avatar van Germ
Germ (crew)
Erg triest nieuws.... Ik heb Dio gelukkig meerdere malen live mogen aanschouwen, en zonder enkele uitzondering waren die optredens fantastisch! De beste zanger en 1 van de meest sympathieke persoonlijkheden is niet meer... De zomerfestivals zullen nooit meer het zelfde zijn...