Door bovenstaand bericht (dank je
dynamo d) weer eens na vele jaren dit album opgezet. En ik ben weer helemaal terug in 2016 waar ik mezelf (en de apparatuur) helemaal aftuigde in de sportschool terwijl ik dit album op mijn 'oortjes' beluisterde. Opzwepend en energiek !
Door de corona jaren (lijkt alweer iets uit een ver verleden) zelf een heel eigen sport programma opgezet met wandelen naar mijn werk en (omdat mijn 3 zoons nu het huis uit zijn) een eigen gym in één van hun kamers heb gemaakt. Heerlijk !
Maar nu zit ik met de apparatuur van 2024 en het geremasterde album lui en onderuitgezakt op mijn gemak naar dit album te luisteren. En ik verbaas mij weer over de perfecte productie die toch de bijbehorende emoties weet over te brengen. En het is heerlijk om zoveel lagen, bijgeluiden en de kern van de nummers te beleven. Ik weet, het wordt niet altijd gewaardeerd (vooral niet de buren op nummer 156), maar toch zet ik het soms keihard aan. De nummers van dit album worden vanuit allerlei muzikale stromingen benaderd en toch heeft een eigen kern, een blauwdruk. Dat is knap !
Maar, terwijl ik dit album beluister, besef ik ook dat er sinds 2016 zoveel (weer) veranderd is en (in mijn ogen) gaan 'we' niet echt de goede kant op met de wereld om ons heen. Misschien wat lichtelijk pessimistisch van mijn kant maar ik ben wel benieuwd waar 'we' staan als ik dit album in weer eens 2032 opzet.