Gorillaz - Gorillaz (2001)

Hip-Hop / Rock
Label: Parlophone

1. Re-Hash (3:38)

met Miho Hatori

2. 5/4 (2:40)
  3. Tomorrow Comes Today (3:13)
  4. New Genius (Brother) (3:58)
  5. Clint Eastwood (5:40)

met Del the Funky Homosapien

6. Man Research (Clapper) (4:33)
  7. Punk (1:36)
  8. Sound Check (Gravity) (4:41)
  9. Double Bass (4:45)
  10. Rock the House (4:09)

met Del the Funky Homosapien

11. 19-2000 (3:28)

met Miho Hatori en Tina Weymouth

12. Latin Simone (Que Pasa Contigo) (3:37)

met Ibrahim Ferrer

13. Starshine (3:31)
  14. Slow Country (3:36)
  15. M1 A1 / Clint Eastwood [Ed Case Remix] (10:42)
  16. 19-2000 [Soulchild Remix] * (3:30)
  17. Dracula * (3:42)
  18. Left Hand Suzuki Method * (3:09)
  19. 12D3 * (3:25)
  20. Hip Albatross * (3:43)
Het relaxete (ofzoiets) album ooit. Met de nu al legendarische Clint Eastwood en 19-2000. Heerlijk rustig. Ga hem meteen weer op zetten. Weet iemand of ze weer eens een gezamelijk (Laika Come Home was dat toch niet?) uitbrengen?

5* iig voor dit meesterwerk.

Idd erg relaxt, leuke beats, grappige geluidjes, maar sommige nummers vind ik weinig aan. Favorieten: Clint Eastwood, 19-2000, Slow Country en Punk. Een leuk album 3,5*

avatar van Jordy
Heerlijk, afwisselend album. Van pure hiphop, van latin, via luchtige pop naar rock en punk. Een boel geweldig getalenteerde mensen levert niet per se een goede plaat op, maar hier gelukkig wel.

avatar van Daan
Deze CD heeft toch heel veel prijzen gewonnen?

Geweldige CD inderdaad, vind het echt leuk dat de nummers een soort van andere invalshoek hebben, net iets anders dan je zou verwachten.
Super CD voor op een relaxt feestje
4.5*

Phoenix schreef:

Laika Come Home is een remix album van dit album, dus geen nieuwe materiaal. Wel een best lekker album trouwens.

Er komt een nieuw album uit en ik heb ergens gelezen dat dat dit jaar zou gebeuren. Ze schijnen ook te werken aan een film waar dat album de soundtrack van zou worden. Dit zijn allemaal geruchten en ik weet niet in hoeverre het allemaal waar is, maar dat er een nieuw album komt is zeker gezien dit artikel:

avatar van Sjoerd
Toen deze plaat uitkwam verklaarde iedereen ze geloof ik voor gek. Een band bestaande uit tekenfilmfiguren... maar het is een doorslaand succes geworden.

Ik kan Albarn's aanpak van muziek wel waarderen: grenzen opzoeken met zowel Blur (vooral op 13 en Think Tank) als de Gorillaz (mix van zoveel stijlen, en het hele stripfiguren concept).

avatar van Sjoerd
Heb trouwens pas een Gorillaz DVD (Phase One: Celebrity Takedown) op de kop getikt. Het ding kost overal ongeveer 30 euro, maar ik zag em liggen voor 7 (!). Dus tja... daar kan je je geen buil aan vallen.

Moet em nog even goed uitpluizen, maar ook de DVD ziet er flink maf uit.

101
Goed album ****

SAB
Geweldig album. Luistert makkelijk weg en is erg gevarieerd.

Zo een goed gevarieerd album, geen enkel skip moment, dat ik nog altijd niet weet wat mijn favoriet nummer is.

Ziggy007

Dat heb jij ook een beetje met albums in het algemeen ofniet

Ziggy007 schreef:

Dat heb jij ook een beetje met albums in het algemeen ofniet

Hehe, hoe kom je erbij?
Vandaar dat ik ook geen top10 ga invullen. Gelukkig weet ik wel wat mijn favoriete groep en genre is...

Ziggy007
Top 10 waag ik mij ook (nog) niet aan. Dat lukt mij überhaupt niet eens denk ik, want het verschilt per hoe ik me voel aan wat ik voor muziek opzet en op dat moment nodig heb om te horen en dan voor even het lekkerste/beste vind.

Wat is dan je favo band? Moeilijk gokken voor mij tussen al die 5*

Volgens mij Oasis.

herman schreef:

Volgens mij Oasis.

Haha. Wel, ik denk het niet .

Bloompje schreef:

Laatst haalde ik deze na lange tijd eens uit de kast en toen hoorde ik ook constant goede muziek en genoot ik van meer dingen dan toen ik deze op 15 jarige leeftijd beluisterde. Dat nummer met de Spaanstalige vocalen skipte ik vroeger wel bijvoorbeeld, terwijl dat eigenlijk ook heel goed is en een afwisseling.

avatar van Jordy
Vind (en vond, raar om al over dit album als "vroeger" te praten) ik één van de beste nummers inderdaad. Op het Gorillaz-remix album is de originele (?) versie met Albarn te horen, gelukkig hebben ze voor deze versie gekozen.

Op het remix album staan ook nog een paar geniale varierende nummers.

Iemand een idee of ze nog een plaat gaan maken?

Bloompje schreef:

Iemand een idee of ze nog een plaat gaan maken?

Zie mijn post van 13 maart. In het begin van 2005 zou hij uit moeten komen. (zie: http://fans.gorillaz.com/band/news.html )

Ik zie het niet echt staan op de website, maar wel leuk dat er nieuw album komt. Zijn er al details bekend?

avatar van John Doe
Erg interessant, zoeen nieuw Gorillaz album:

Voorgeschiedenis
Tegenwoordig

Met Blur was Damon van plan een nieuw album te maken voordat er een nieuw Gorillaz album zal worden uitgebracht, maar in oktober kwam de gitarist Graham terug bij de band en nu hoor je niks meer over een nieuw album met Blur.

Dat nieuw album is er toch gekomen? Dat was Think Tank toch?

avatar van Marki_san
Hey is dit een goede album , zal ik hem kopen?

Bloompje schreef:

Dat nieuw album is er toch gekomen? Dat was Think Tank toch?
Oke, dat maakt het voor mij ook meteen duidelijk waarom je er niks meer over hoort.

Marki_san schreef:

Hey is dit een goede album , zal ik hem kopen?

Zeker!!!!!

Het nieuwe album gaat Demon Days heten.

Noodle heeft daar het volgende over te zeggen:

its interpretation is completed by the instinct of the listener. In one sense the demon is a disease and the disease is an absence of thought, a state where people make action without consideration. This is the incredible evil, with a million eyes. This is the return of the ogre, the rise of the beats. Its time is now.

Klinkt erg cool allemaal. De nieuwe single heet overigens Dirty Harry en schijnt al op een paar radiozenders te horen te zijn in Amerika.

avatar van Onderhond
Vroeg me laatst af waarom ik nooit achter deze CD ben aangegaan, na het album nu een keer of 3 gehoord te hebben weet ik waarom. Gorillaz is een geweldig concept groepje. Werkt jammer genoeg voor mij alleen wanneer alle elementen aanwezig zijn, (vooral) clips inclusief.

Met het meeste van dit album kan ik echt niks. Lome beatjes, verveelde vocals en zeer matige melodieën die een saai en irritant geheel vormen. Uitschieters zijn eigenlijk vooral de hitjes, en kan mij niet van de indruk ontdoen dat dit vooral komt omdat ik daarvan ook de clipjes gezien hebben.

De twee degelijke tracks zijn Rock The House maar vooral Clint Eastwood. Geen supertracks, maar zeer aardig, lekker chille achtergrondtracks. Enige echt goeie track, en die de HDsweep zal overleven is 19-2000. Zeer schattig en lollig trackje, happy, vooral dat kindersampletje.

Met clips kan ik er nog wat mee, als album een totale flop. 1* voor 19-2000. Dieptepunt moet dat Spaans gekweel zijn.

avatar van BoordAppel
Dit album was ik kwijtgeraakt maar nu heb ik het weer "gevonden". Vond het toen een erg leuk album en nu nog steeds. Beste tracks zijn Rock the House en Clint Eastwood, relaxte Automator beats (in ieder geval Rock the House, ik denk ook Clint Eastwood) en een erg goede Del eroverheen.

Best knap trouwens dat ze zoveel verschillende stijlen hierin stoppen maar nergens het geluid van de band uit het oog verliezen. Zelfs Latin Simone (Que Pasa Contigo) klinkt als een echte Gorillaz track.

[edit]Hey dat is blijkbaar Ibrahim Ferrer op Latin Simone[/edit]

Geran
Ehm.. De eerste single heet dus Feel Good Inc. en is well een aardig nummer Demon Days is inderdaad het album.. Maar ik verwacht er niet echt veel van.. Ik denk dat Gorillaz een beetje passé aan het worden is.. Maar we zullen zien!!