Gorillaz - Gorillaz (2001)

Hip-Hop / Rock
Label: Parlophone

1. Re-Hash (3:38)

met Miho Hatori

2. 5/4 (2:40)
  3. Tomorrow Comes Today (3:13)
  4. New Genius (Brother) (3:58)
  5. Clint Eastwood (5:40)

met Del the Funky Homosapien

6. Man Research (Clapper) (4:33)
  7. Punk (1:36)
  8. Sound Check (Gravity) (4:41)
  9. Double Bass (4:45)
  10. Rock the House (4:09)

met Del the Funky Homosapien

11. 19-2000 (3:28)

met Miho Hatori en Tina Weymouth

12. Latin Simone (Que Pasa Contigo) (3:37)

met Ibrahim Ferrer

13. Starshine (3:31)
  14. Slow Country (3:36)
  15. M1 A1 / Clint Eastwood [Ed Case Remix] (10:42)
  16. 19-2000 [Soulchild Remix] * (3:30)
  17. Dracula * (3:42)
  18. Left Hand Suzuki Method * (3:09)
  19. 12D3 * (3:25)
  20. Hip Albatross * (3:43)
avatar van Jordy
Staat inmiddels zelf ook op de site, Demon Days

bono
dit is echt zo'n goeie plaat! 4,5*

Een nogal speciale plaat maar wel heel goed. Sommige nummers zijn zeer goed zoals "Man Research" , "Punk", "Latin Simone" en natuurlijk "Clint Eastwood" een van de beste nummers dat ik ken. De laatste drie nummers ken ik niet aangezien mijn cd een andere tracklist heeft. op de versie die ik heb eindigt de cd met twee remix versies eentje van "Clint Eastwood" en eentje van "19-2000". Raar dat deze cd niet in de top 100 staat.

0,5
erg slecht album, een leuk liedje. alleen clint eastwood leuk.

nnadine schreef:
erg slecht album, een leuk liedje. alleen clint eastwood leuk.

Enige motivatie daarvoor?

avatar van Justinx
Ja, dit is echt de beste cd van de Gorillaz. Al moet ik zeggen dat ik de nieuwe cd niet helemaal heb gehoord. Maar sowiso bevat deze cd ijzersterke nummers als Dracula, Starshine, Rock The House, PUNK (!!!), en natuurlijk Clint Eastwood. Echt mooie muziek. Ik weet niet wat ik anders nog moet zeggen.

slaemperayreon
Om eerlijk te zijn vind ik zelf Demon Days beter. Deze is op zich wel ok, maar ik heb het gevoel dat ze hier in een ietwat experimentele fase zaten of iets dergelijks. Tuurlijk heb ik niets tegen experimenteren, maar hier is het resultaat toch af en toe twijfelachtig. Vandaar dat ik deze ook al een hele tijd op 3* hebben staan. Dan heb ik toch liever Demon Days, die klopt toch op de een of andere manier wat beter.

Relax
Vroeger veel gedraaid zeker wel, helaas was ie toen weg en had ik alleen het hoesje nog over.
Dan moet je het toch weer terugkrijgen op een andere manier heh.. dus vandaag weer terug, vraag niet hoe.
Zeker een mega mooie album van de Gorillaz, ik geef het een 5.0, gewoon alles zit goed inelkaar... ALLES..

avatar van nevyn
Gave cd. Dit is echt de enige rap die mijn huis inkomt. Ik vind M1A1 zo'n gaaf nummer.

Lekkere relax cd ook, voor het grootste gedeelte

avatar van Arno
't Is ook een van de weinige hiphop die ik wel graag hoor, maar ik vind het gewoon leuk hoe origineel en experimenteel ze zijn. Een groep die bestaat uit tekenfilmfiguren, je moet er maar opkomen, hé En het dan nog goed doen klinken ook.

Gorillaz
Vind deze een stúk beter dan Demon Days; ik mis de feeling van experimenteren erbij . Wil niet zeggen dat die slecht is, maar vind deze een stuk leuker
En die tekenfilmfiguren; vind ik echt geweldig ! Je hoeft alleen maar fan te zijn daarvan om de muziek méér en méér te gaan respecteren geloof ik
Nee, serieus, ik vind deze leuk, leuk, leuk en geef 'm daarom n 4,5.

Relaxte cd zeg. Eerst had ik zoiets van: OMG wat een shit heb ik nu weer gekocht. 3 Jaar later geniet ik er wel van.

1,0
Vreselijke plaat vol nietszeggend en oppervlakkig geneuzel.

Na Damon's getrut met dit project, alleen maar als doel een goedkope hype te creëren en er een bak geld mee binnen te slepen, neem ik m ook niet meer serieus.

Bewonderaars van dit schijfje neem ik NOG minder serieus btw.

Brolin schreef:
Bewonderaars van dit schijfje neem ik NOG minder serieus btw.

Dankjewel

En uit je top 10 te zien hou je niet van Hip Hop, dus ga maar gauw weg want dit album is geinspireerd met Hip Hop beats...

avatar van Arno
Ik hou ook niet echt van hiphop, maar de Gorillaz vind ik wel erg leuk en origineel.

1,0
Hip Hop, mits goed gebracht (dat geldt natuurlijk voor iedere muziek-style) kan ik erg waarderen.
Dat er geen HH in mijn top 10 staat doet daar niets aan af.

Wat mij tegenstaat aan (iig) de eerste van Gorillaz is het gevoel belazerd te worden waar je bij staat.
Ik vind het een blazé project, vol goedkope truckjes.

Het verschil tussen dit en pakweg een 'Dizzee Rascal', 'the Roots', 'Gangstarr', 'Cypres Hill' of een Emmenem is zo klaar als een klontje.
Allen maken plaatjes (of hebben die gemaakt) waar de intensiviteit, orginaliteit en creativiteit van afspat.

Voor mij is Gorillaz (al vond ik dat eerste singeltje nog wel aanstekelijk, totdat ik de cd in huis haalde en al snel het gevoel had, beduveld te worden) een wegwerp product die erg goed past in het vluchtige MTV wereltje.

avatar van chansadres
Chill plaatje hele zomer van 2001 gedraaid tijdens het werken. Mijn versie heeft echter niet die laatste twee nummers..

slaemperayreon schreef:

Appart...Ik heb "Demon Days" staan luisteren op een snikkelhete dag midden in de zomer, en werd er helemaal depressed van...ik vind dat "Gorillaz" een luchter album is, en "Demon Days" juist veel duisterder..

Met dat "het beter klopt" ben ik het in zo verre eens dat er meer van 1 stijl/gevoel op "Demon Days" staat....daarom vind ik "Gorillaz" juist beter, vanwege de variatie...

Lang leve de verschillende smaken...

slaemperayreon
Ik snap je punt wel en misschien heb ik mezelf niet helemaal goed verwoord. Met 'het kloppende' bedoel ik gewoon meer alsof het lijkt alsof het album een geheel is. Op zich heb ik niks tegen de drang om te experimenteren, dat initiatief steun ik juist ontzettend. Maar het moet wel een geheel blijven en dat gevoel heb ik meer bij "Demon Days", al moet ik je inderdaad gelijk geven met het feit dat die wat donkerder is. Maar goed, je hebt me wel weer even overgehaald om dit album weer eens uit de kast te trekken

Mooi zo, soms is datgene wat in de kast stof ligt te verzamelen een vergeten klasieker. Have fun!

slaemperayreon
Bedankt voor de discussie, Koennemans. Heb hem onlangs weer even geluisterd en hij klinkt toch inderdaad wel lekker vrolijk en fris. Over sommige nummers heb ik nog steeds wel een beetje mijn twijfels, maar voorlopig doe ik er even een halfje bovenop.

Goeie muziek, 19-2000 is heel goed, al vind ik de remix leuker. Soms een beetje traag... (19-2000 dan).

kevin15
goeie nummers
en zeker clint eastwood
3.5

Raekwon the chef
Een hele verdienstelijke plaat, (mijn eerste om eerlijk te zijn). Ik heb veel mooie herinneren aan deze cd.
Er staan eigenlijk weinig tot geen minpunten op, heb het album letterlijk grijs gedraait.

Raekwon the chef schreef:

Me echte eerste album die ik ofja.. me moeder heb gekocht voor mij omdat ik deze wou.
En ik heb net als jij ook geweldige herinneringen eraan en ook compleet grijs gedraait

avatar van Sjaakspeare
Sound Check (Gravity)... echt een te belachelijk geniaal nummer. Verder vind ik Tomorrow Comes Today, Starshine en Double Bass erg vet. Punk vind ik het enige minpuntje, wat heet, ik vind het een walgelijk nummer. De bekendste nummers, zoals Clint Eastwood, Rock The House en 19/2000 zijn voor mij niet te uitblinkers van dit album, maar toch nog steeds heerlijk! Een erg relaxed en grensverleggend album, maar net niet zo goed als Demon Days: 4*

DonDijk
viel me zwaar tegen deze cd, re-hash,5/4 en clint eastwood zijn wel geweldig.

Raekwon the chef
kan me bijna niet voorstellen dat de cd je tegenviel, maar goed, smaken verschillen

Feeder
Kvind hem best wel aardig hoor

Hij is zeker niet slecht, maar Demon Days is een enorme stap vooruit.