Guns N' Roses - Use Your Illusion I (1991)

Label: Geffen

1. Right Next Door to Hell (3:02)
  2. Dust N' Bones (4:59)
  3. Live and Let Die (3:03)
  4. Don't Cry (4:44)
  5. Perfect Crime (2:23)
  6. You Ain't the First (2:37)
  7. Bad Obsession (5:28)
  8. Back Off Bitch (5:04)
  9. Double Talkin' Jive (3:22)
  10. November Rain (8:59)
  11. The Garden (5:21)

met Alice Cooper

12. Garden of Eden (2:41)
  13. Don't Damn Me (5:19)
  14. Bad Apples (4:28)
  15. Dead Horse (4:18)
  16. Coma (10:16)
avatar van frankvankesteren
Dat geef ik ook al aan... Guns n Roses schat ik net op het randje.. en dat is dan ook net mijn limiet... bands als Iron Maiden en Slayer gaan voor mij net iets te ver, GnR en Metallica kunnen nog (kunnen bijzonder geod zelfs )

Een echte diehard metal fan zal ik dus ook nooit worden, maar Guns n Roses kan er in ieder geval mee door

Sweet Child O'Mine is geweldig en Don't Cry en November Rain ook maar de nieuwe GNR is helemaal niks nu slash weg is en dat is ook te horen op concerten...daarom zijn UYI nummers gewoon nog steeds het beste werk van GNR

MetallicaFreak schreef:

Ik ben afgelopen zomer naar GNR in Nijmegen geweest en geloof me, GNR is nog steeds uitstekend. Slash is wel een gemis maar Robin Finck is een ook onwijs goed. Nu maar hopen dat chinese Democracy nog ergens deze eeuw uitkomt.

avatar van frankvankesteren

Nummers live naspelen is één ding, nummers zelf schrijven is iets heel anders

frankvankesteren schreef:

Nummers live naspelen is één ding, nummers zelf schrijven is iets heel anders

Nou, we zullen zien he op het nieuwe album.

DonDijk

nog stééds uitstekend??

avatar van Peter88
Naast Use Your Illusions II de beste albums van Guns N Roses

avatar van Snowblood
Peter88 schreef:
Naast Use Your Illusions II de beste albums van Guns N Roses

Naast "Live Era '87-93" als je het mij vraagt.
Op dat album klinken alle nummers gewoon beter. Alleen uitgerekend November Rain niet.

DonDijk schreef:

nog stééds uitstekend??

Ik snap m niet??

Don't cry en November Rain zijn goede nummers, al staan ze in de schaduw van klassiekers als Since I've been lovin' you en Child in Time (ik was 7, toen die werden geschreven). De rest - dus ook Coma - is brandhout. Live and let die laat heel goed horen, dat G&R toch maar een matig bandje was met een beruchte reputatie en een paar uitschieters. Nee, ik ben geen fan van Paul McCartney.

avatar van HammerHead
M.Nieuweboer schreef:

Of je hebt gewoon niks met GNR; een beetje de zwakste 2 nummers het beste noemen en het topstuk van de plaat brandhout, tssk.

Coma is inderdaad geweldig. Knap hoe Axl Rose zo in de toekomst kon kijken want hij verkeerd al jaren nu in een muzikale coma.

avatar van kaztor
Deze is iets beter dan slecht (UYI 2) want November Rain en Coma staan hier op. Verder is het ook hier huilen met de pet op. Don't Cry is gewoon verschrikkelijk en die verkrachting van Paul McCartney's supernummer Live And Let Die trek ik absoluut niet.

2,5.

avatar van HammerHead
Mensen die November Rain een goed nummer vinden hebben helemaal niets van Guns 'n Roses begrepen. (Nee, de hitjes zijn niét hun beste nummers)

avatar van Klumpie
HammerHead schreef:

Is het nou werkelijk zo'n slecht nummer? Ik vind het ook niet hun beste, maar slecht is het toch niet?

Klumpie schreef:

't is een beetje kapotgedraaid... 't was trouwens wel snél kapotgedraaid en daar haal ik uit dat het toch niet zo'n goed nummer was

waarom? de stijl van het nummer past gewoon niet bij deze band... te veel melodrama

avatar van musicfriek
Stijl past niet bij deze band Die gitaarsolo van Slash vond ik nou juist typisch Guns 'N Roses..

musicfriek schreef:

Dat klopt wel, maar als je dit nummer vergelijkt met pakweg Estranged, dan valt Slash daar toch wat meer op zijn plek.

Toegegeven dat de videoclip het nummer ook niet echt geholpen heeft.

Charles Manson
je moet voor de lol eens aandachtig letten op de drums in November Rain.
ELKE drumbreak in heel dat fokking lange nummer is nagenoeg hetzelfde.
Om te gillen gewoon!
echt hilarisch.
Als je er op gaat letten, krijg je er gewoon de slappe lach van.
Nee, ik ken wel betere drummers zeg, goeiedag...!

Klumpie schreef:

Het is iets beter dan slecht, zoals ik al aangaf, maar het is 3 x niks vergeleken met de nummers op Appetite For Destruction. Ik heb niet zoveel met die overlange, bombastische uitsloverij. De enige echte pluspuntjes zijn toch wel de solo's van Slash.

avatar van meyer
Laten we vandaag allemaal eens Guns n' Roses afbreken...

avatar van Genesis
November Rain is een van de beste nummers allertijden, gekken!
Zeker omdat ie commercieel zo succesvol was vinden sommige mensen het opeens niks.

Charles Manson
als je dat urendurende gejank doorspoelt en meteen de allerlaatste eind /outro solo luistert, dan is het best een leuk nummer ja

Superclip ook!

Charles Manson
nu ja, in ieder geval komt zeer binnenkort Chinese Democracy uit
ben benieuwd!

Charles Manson schreef:

Dat is voor mij ook HET moment.

Genesis schreef:
November Rain is een van de beste nummers allertijden, gekken!

Neen, ik zei iets anders:
Casartelli schreef:

Wat ik eigenlijk wil zeggen: gezien de positie in de diverse eindejaarslijsten, wordt dit nummer al snel in een adem genoemd met Stairway to heaven, Child in time, Hotel California, etc. Dan ervaar ik de houdbaarheid van al die nummers toch als een stuk sterker dan de houdbaarheid van dit nummer. Of het indertijd nou een grote hit was of niet...

avatar van Roamers Code
Gewoon een super album.
Haald het alleen niet bij deel 2

Casartelli schreef:

Neen, ik zei iets anders:

Klopt. De eerste 8 minuten dreutelt het nummer een beetje voort op z'n Sky Radioos, en dan komt er eindelijk wat schot in de zaak (lees: Solo #2). Op Radio Veronica wordt je hiermee helemaal platgegooit.

avatar van Saldek
Van de twee Illusions steekt deze voor mij toch wel met kop en schouder erboven uit. Beter dan Apetite? Weet het niet. Apetite is in tegenstelling tot deze meer recht in het gezicht gesmeten rauwe rock 'n' roll 'that grabs you by the balls', terwijl met deze is getracht creatiever muziek te genereren. Mijns inziens niet weinig geslaagd. Ik smul nl van de nummers als November Rain, Coma en Live and let die. Ook de rest is vaak lekker knallen geblazen. Dat mis ik op de 2e. Voor deze een 4 ****.