The Comsat Angels - Sleep No More (1981)

Label: Polydor

1. The Eye Dance (3:42)
  2. Sleep No More (2:51)
  3. Be Brave (3:49)
  4. Gone (3:27)
  5. Dark Parade (5:08)
  6. Diagram (3:53)
  7. Restless (3:14)
  8. Goat of the West (3:23)
  9. Light Years (4:24)
  10. Our Secret (4:10)
  11. Eye of the Lens * (4:04)
  12. Another World * (4:40)
  13. At Sea * (4:26)
  14. Mass * (3:47)
  15. Dark Parade 1 [Demo] * (5:01)
  16. Goat of the West [Demo] * (4:08)
  17. Be Brave [Demo] * (3:50)
  18. Gone [Alt. EP Version] * (3:14)
  19. Be Brave [John Peel Session] * (3:54)
  20. At Sea [John Peel Session] * (4:10)
  21. Eye of the Lens [John Peel Session] * (4:00)
  22. Dark Parade [John Peel Session] * (5:10)
  23. Gone [Richard Skinner Show] * (3:25)
  24. Total War [Richard Skinner Show] * (4:57)
  25. Eye Dance [Richard Skinner Show] * (3:31)
  26. Be Brave [Richard Skinner Show] * (4:01)
avatar van Alicia
"To Before" heb ik al een tijdje in huis, volgens mij is dit album begin dit jaar (januari 2007) op de markt verschenen (met "The Glamour" en "My Mind's Eye").

avatar van reptile71
Kan me vaag herinneren dat ik ooit jaren geleden eens in een tweedehands platenzaakje een plaat van Comsat Angels luisterde en dat ik het zo gelikt vond klinken dat het me aan Spandau Ballet deed denken. Sindsdien nooit meer wat van ze geluisterd.
Omdat ik de naam bij de new wave liefhebbers toch af en toe weer voorbij zag komen heb ik dit album maar eens binnengehaald en dat klinkt inderdaad wel anders dan in mijn herinnering. Is dus duidelijk een ander album geweest.
Dit doet me meer denken aan The Sound en Echo & The Bunnymen en zal ik dus zeker eens vaker gaan luisteren.

jean maurice
Sheplays schreef:
Een pracht album blijft dit, net weer even op de PC beluisterd!

Er is een nieuwe verzamelaar op de markt: To Before.

kopen kopen kopen!!!!! dit album is geweldig, lekker rauw met viel piepjes en kraakjes

Vreemd. Meerdere keren gedraaid de afgelopen maanden, maar deze plaat wil niet erg gedijen, terwijl deze beter zou zijn dan Fiction, die ik al jaren ken. Sleep No More komt nogal chaotisch over en vliegt alle kanten op. Op zich niets mis mee, maar mij pakt het nog niet erg.
De voorkeur gaat vooralsnog overduidelijk uit naar Fiction: kwalitatief betere composities, met kop en staart EN het unieke Angelsgeluid.

avatar van Alicia
Dit is niet vreemd. Hier geldt dan ook weer het bla bla verhaal over de platenmaatschappij die hitjes wilden zien en (hoe toepasselijk) werd deze poging "fictie"genoemd (was wel een poging om een groter publiek te bereiken) en dus is dit album wat ontoegangelijker en qua sfeer totaal anders. Al vind ik het nummer "Our Secret" al aardig in de richting van "Fiction" opstomen.
Ik waardeer dan ook deze beide en de andere albums van The Comsats Angels om de verschillende sfeertjes die deze oproepen....mijn voorkeur gaat meestal dan ook uit naar dat derde album, maar versmaad deze absoluut niet. Ook je eigen gemoedstoestand van dat moment zal daar debit of credit aan zijn, zoals ik dit zelf (uiteraard) ook ervaar. The Comsat Angels : dikke aanrader van Alicia!

Aha, verhelderend. Wat mij betreft, voor de verandering, dan eens een positieve invloed van een platenmaatschappij. Want met het hitgehalte op Fiction valt het gelukkig wel mee oftewel er zijn niet te veel concessies gedaan.

perfume
Dit is met afstand het beste van de Comsat Angels. Alle nummers zijn kleine monumentjes! Mijn voorkeur gaat uit naar het album als geheel. Dit album ademt een sfeer van typische early eighites (dark)wave. Het klinkt ook als een geheel. Lightyears is en blijft mijn favoriet. Prachtige donkere plaat met alles erop en eraan!

avatar van freddze
Mooie plaat, inderdaad! De reden dat ik ze nog niet verhoogd heb naar 4,5* is omdat er toch een paar mindere nummers op staan, vind ik. En ik heb het nu concreet over 'Diagram' en 'Goat of the West'.

Maar aan de andere kant staan er natuurlijk nog een paar mooie bonustracks op de heruitgave van deze plaat (aangeduid met sterretjes). 'Eye of the Lens' is natuurlijk de bekendste en staat samen met 'Another World' en 'At Sea' op de gelijknamige EP.

De laaste twee bonustracks (genomen van de '81-single 'Do the Empty House') vind ik ook zeker nog de moeite waard

Maar het allerbeste nummer van dit album vind ik 'Dark Parade'!!

perfume
DARK PARADE is nog mooier live freddze! Zeker ook een van de beste nummers van dit album!

Wat mij betreft de beste plaat van de Comsat Angels. De kracht zit hem inderdaad in de somberheid. Veel zware bassen en drummen, P.O.D. lijkt het wel een beetje te kopieren. Be Brave en Gone zijn toppers. Fiction is wel aardig, maar het moest inderdaad allemaal commercieler en de groep ging een ongeloofwaardig verhaal ophangen dat Sleep no more eigenlijk helemaal niet zo somber was, maar dat het wat verkeerd gemixt was waardoor het allemaal wat donker klonk en dat het dus niet raar was dat ze met Fiction kwamen ,etc. Hoe dan ook, prachtplaat.

Voor mij is het het belangrijkste dat deze personen in die tijd gitaarrock muziek maakten zoals gitaarrock ook hoort te klinken.De meeste gitaarrockbandjes vind ik persoonlijk slecht maar dit steekt er absoluut met kop en schouders erboven uit en het is ook een van de betere platen van 1981.zeker 5 sterretjes waard

Mordor
Dark parade is top!. Een tijdje dit album links laten liggen omdat het me niet pakte. Draai het de laatste tijd weer vaker (geremasterde cd gekocht, scheelt toch in mijn algehele waardering merk ik bij mezelf). Al met al een strakke gitaarsound.

perfume
Een van die bands die minstens net zo veel in huis hadden als bijvoorbeeld U2, The Sound en The Cure! Dit blijft een van mijn favoriete albums mede ook omdat ik dit album ontdekte in 1984. Tja dat was toch een ontdekkingsjaar voor mij! (The Cure, Simple Minds, The Sound) Prachtig album dit

Lost Highway
Ik begin mij meer en meer af te vragen welke andere band zo een meesterlijk catchy melodieën kan combineren met een psychedelische post-punk sound. Op de eerste twee Comsats hoor je vooral invloeden van Talking Heads ( als je het artwork eens doorneemt zie je ook de vermelding van TH als voorname inspiratiebron ). Vast heiligschennis, maar wat mij betreft overtreffen The Comsats hun invloeden hier.

perfume
Ja precies! Veel beter dan TH vind ik hoor. Eigenlijk ben ik gewoon een fan van The Comsats, ik heb alles van ze(zie mijn albumlijst) Het goede aan deze band is ook weer dat er eigenlijk geen slecht album tussen zit! Ongelofelijk ondergewaardeerd, echt!

Mordor
Nooit geweten Lost Highway. Ik zal er eens op letten als ik de cd opzet. Talking Heads vind ik overigens ook goede band. Meer arty, maar geheel aan mij besteed. Heb sinds kort pas deze cd overigens. Zag hem alleen voor absurde prijzen in de winkel liggen. Dark parade is mijn favoriete nummer van de CA.

avatar van Lennonlover
Ik zoek hem nu al een tijdje maar ik kan hem nergens vinden. Per internet kopen, dat doe ik niet graag...

avatar van Alicia
Je kunt deze en alle andere cd's van The Comsat Angels rustig bestellen op de hier als goed bekend staande webwinkels, zoals redsunrecords.com. Ik heb er best goede ervaringen mee, al heeft het bij mij ook een tijdje geduurd voordat ik iets via internet durfde te bestellen. De albums zijn prijzig, maar dan heb je wel iets moois.

Als je van goede post-punk houdt, mag deze niet ontbreken in je verzameling!!!

perfume
Eigenlijk behoren hun eerste 3 albums tot het neusje van de zalm wat mij betreft. Maar dit album heeft net iets meer. Waarschijnlijk omdat dit mijn eerste CA album was dat ik kocht. Liedjes als Gone, Dark Parade, Be Brave en Light Years blijven adembenemend mooi.

avatar van Chameleon Day
perfume schreef:

Mee eens! Behoort tot het beste van de meer romantische wave. Hoewel dit album vrij donker is, maar niet te. De opvolger 'Fiction' vind ik nog een slagje beter. Meer dromerig en broeierig.

P.S. Ik mis hier op MuMe overigens de mooie verzamelaar 'Enzovoorts'. Speciale uitgave uit, ik meen, 1983 voor de Nederlandse markt met EP-nummers en b-kantjes. Ik weet echter niet hoe je zoiets moet toevoegen. Iemand hier wel?

avatar van schizodeclown
Heel goede muziek, alleen het stemgeluid van de zanger vind ik niks.

Lost Highway
Ik vind de zanger net een erg fraaie stem hebben; warm en vol emotie.

Laurora
Erg fijne stem! Dit album draai ik vooral bij het gaan slapen én opstaan, en elke keer verbaas ik me weer hoe goed het klinkt.

Van 4.5* naar 5*

Ik word een beetje heen en weer geslingerd bij dit album, van subliem tot wel erg depri (om maar in jaren 80 slang te praten). Totaal stemming afhankelijk vind ik. Een 4 derhalve

beaster1256
goeie cd maar wanneer komt er eens een goede verzamelaar uit van dit goeie groepje want ze staan wel tamelijk duur bij cdwow

De albums zijn inderdaad overal wel erg prijzig.

avatar van Lennonlover
Ik ben erg into eighties tegenwoordig. Het heeft mij nooit aangetrokken dat decennia maar ik heb er nu toch al een klein repertoire van aangetrokken én beluisterd.

The Comsat Angels is zo'n band die nogal wat draaibeurten nodig zal hebben voor ik ze zal kunnen beoordelen.

Deze plaat is al erg lekker bij het beluisteren voor de eerste keer. Ik hoor passie en veel energie in de muziek. Het past enerzijdes volledig in de sfeer van de eighties, anderzijds is het ook een buitenbeentje.

Ik hoor met de eerste luisterbeurt dat deze plaat een potentiële 4 à 5 sterren is.

Later meer hierover...

Prachtig album! 4*

avatar van bone machine
bone machine (crew)
Prachtig, meesleepend album.
Favoriete tracks Eye Dance, Gone, Restless, Light Years en Eye of the Lens.
Restless valt mij speciaal op omdat het dezelfde sfeer heeft als U2's Unforgettable fire.
Time Considered, BBC Sessions vind ik daarbij een geweldige aanvulling.
Net zoals bij The Sound (BBC Recordings) hoor je ook hier de nummers in een "ruwere" versie wat weergeeft dat dit live toch wel een sterke band moet geweest zijn. Jammer dat ik dit nooit live heb gezien(net als The Sound).

avatar van Alicia
Live is dit nog steeds een uitstekende band! In oktober geven ze weer drie concerten, waarvan een in Londen. Hopelijk komen ze nog eens een keertje naar Nederland.