Frank Zappa - Apostrophe (') (1974)

Label: DiscReet

1. Don't Eat the Yellow Snow (2:07)
  2. Nanook Rubs It (4:37)
  3. St. Alfonzo's Pancake Breakfast (1:50)
  4. Father O'Blivion (2:18)
  5. Cosmik Debris (4:16)
  6. Excentrifugal Forz (1:32)
  7. Apostrophe (5:52)
  8. Uncle Remus (2:44)
  9. Stink-Foot (6:37)
Dwangbuis schreef:
Heb 'm net een hele luisterbeurt gegeven, en hier kan wel iets moois bloeien I'm getting my shoes and socks on voor een verse duik in dit album!

goed bezig

avatar van Hendrix4live
Moet toch maar eens een album van Zappa aanschaffen. Heb alleen maar een LP van hem.

avatar van Ataloona
Dat moet je zeker.
eens geluisterd meteen voor altijd verslaafd.

avatar van jellorum
Ik denk dat het deze en Overnite Sensation waren die mijn manie voor muziek getriggerd hebben. Ik kreeg plots een openbaring, nu zo'n 9 a 8 jaar geleden. Die wondere wereld blijft zich verder openbaren maar dit blijft voor mij een soort van toetssteen.

avatar van vigil
prachtige plaat, ook ik heb de versie met als extra Overnite Sensation er bij. Die staat er vreemd genoeg niet los op of kijk ik verkeerd??

Joy
Frank Zappa & The Mothers of Invention - Over-Nite Sensation (1973)

maar of het nu onder the mothers valt of zappa 'solo', ik denk eerlijk gezegd het laatste maar weet het niet exact

avatar van vigil
ah dank je, kon hem niet vinden door het streepje tussen Over en Nite

avatar van ricardo
Vreemd dattie nu bij The Mothers staat. Ik heppum in de kast staan gewoon als normaal Zappa album, staat zelfs op de zijkant van de cd. Deze is zelfs samen met Over - Nite Sensation in een 1 cd set samen geleverd toch. Zegt mij genoeg over Over - Nite om als gewoon Zappa solo album door het leven te kunnen gaan.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Inderdaad ricardo, een rare beslissing, want dit is mijns inziens gewoon een Zappa album.

Naar mijn weten is deze alleen ter gelegenheid verschenen (anniversary?) in een dubbele uitvoering met ONS, want ik heb de beide schijfjes gewoon in losse uitvoering.

En beide lp's trouwens ook los van elkaar

avatar van Pink
Tussen de vaak briljante nummers wil er bij sommige Zappa albums ook nog wel eens een "mislukt" experiment staan. Dat is op dit juweeltje absoluut niet het geval.

Op sommige momenten mijn favoriete Zappa-album (wisselt wel eens). Combinatie van humor en briljante muziek (het titelnummer Apostrophe met Bas-beul Jack Bruce is echt een briljantje). Mijn favoriet op dit album is echter Uncle Remus.

Nicci
Uncle Remus is inderdaad erg sterk. Misschien wel het beste liedje van Zappa. Buitengewoon typische compositie.

Milestones
Vroeger was ik geen Zappa fan, maar had wel een vriend die de godgansedag Zappa ophad staan.
Zijn omgeving werd er gek van.
Jaren later ben ik me toch gaan verdiepen in Zappa, eerst met deel 2 en 5 van de YCDTOSA serie en dit jaar met veel studiowerk.
Ben in 2010 alsnog een echte fan geworden.
Wat mij opvalt is dat de muziek van Zappa tijdloos is.
Hij omzeilt knap de hokjesgeest en stelt eigenlijk maar zelden teleur. Voorlopig kan ik nog jaren vooruit met zijn imposante oeuvre.

Milestones schreef:
Zijn omgeving werd er gek van.
Ben in 2010 alsnog een echte fan geworden.
Wat mij opvalt is dat de muziek van Zappa tijdloos is.

We hebben er weer een zieltje bij

Heb de avatar-discussie verplaatst naar De Site > Gebruikers > Waarom juist deze avatar?

Father McKenzie
Pink schreef:

Ik ben dezelfde mening toegedaan. Héél kort album, maar er zit vaart in, van begin tot eind, en er staat echt niets teveel op.
Een man in topvorm.

avatar van ricardo
Mooi album idd, maar je moet er zin in hebben. De serieuze en instrumentale Zappa is meer besteed aan mij dan de melige Zappa. Al is dit van zijn humoristiche en melige albums wel de beste keuze volgens mij.

avatar van devel-hunt
Samen met Sheik Yarbouti is deze Apostrohe toch wel mijn meest favoriete Zappa plaat. Het is een combinatie van zijn humor, sarcasme en serieuze kant. Bovendien valt hier op wat voor een geniaal gitarist Zappa was.

devel-hunt schreef:
Bovendien valt hier op wat voor een geniaal gitarist Zappa was.

Dat hoor je heus niet alleen op dit album hoor...

Joy
sterker, zijn gitaarspel is niet heel bewonderenswaardig op deze plaat, maar wel exact goed voor de plaat zelf

ik vind deze plaat samen met overnite sensation de perfecte balans tussen zijn muzikaliteit en zijn humor

avatar van kaztor
Joy schreef:

Jij hebt zeker ook de 2-fer?

yes

avatar van kaztor
Dat is wat mij betreft the version to get. De twee albums vullen elkaar prima aan. Het maakt de luister-belevenis een stuk bonter.

ik weet nie beter

tis 1 en dezelfde plaat voor mij en geen 2 aparte

zou ook het verschil niet weten in geluid, exact hetzelfde

beide zou ik een 5 geven dus de 2 in 1 versie idem

beaster1256
stinkfoot is mijn eerste kennismaking geweest met zappa , en waw wat een gek nummer was dat , ik was nog te jong om het genie van frank te begrijpen maar jaren later werd ik verslaafd aan zijn muziek en nu nog ook natuurlijk , ik mis hem enorm !

avatar van Stalin
Jezus, ben net geweest in Mokum en nu komen Dweezil en zijn cover bandje ALWEER naar ons kikkerlandje

Om precies te zijn op 9 november 2010 in Hengelo of all places !!!

Dit (en de complete tournee trouwens) ter ere van het feit dat FZ dit jaar op 21 december 70 jaar zou zijn geworden.

Om dit heugdelijke feit kracht bij te zetten zullen Dweezil en zijn adjudanten het album Apostrophe (') in zijn geheel ten uitvoering brengen tijdens deze concerten

Voor meer info (en een plaatje van de tourposter) en tourdata, zie deze link.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Hoera! De kaarten zijn binnen! Ben benieuwd naar de vertolking van dit album in een liveconcert

Opzich erg interessant maar Hengelo is wel erg ver uit de buurt

vigil schreef:
Opzich erg interessant maar Hengelo is wel erg ver uit de buurt
Als je in Hengelo zelf woont niet.

Maartenn schreef:

Mooi man, hebben wij na ZPZ in Mokum jongstleden alweer een mannen-date, om daarna het bruisende nachtleven van metropool Hengelo in te duiken om fijn wat brommers te kijken

Maar eerst nog even naar Jeff Beck en op 1 oktober naar Rory Gallagher Tribute in Heerugowaard met mijn zwager

Ik ben vooral benieuwd naar de niet eerder uitgebrachte beelden waarmee Dweezil zal meespelen tijdens deze shows.
Het betreft namelijk beelden van de al sinds december 1973 in ontwikkeling zijnde ROXY Video/DVD en hopelijk gaat deze nu dan eindelijk eens uitkomen !