Mark Knopfler - Get Lucky (2009)

Label: Mercury

1. Border Reiver (4:35)
  2. Hard Shoulder (4:33)
  3. You Can't Beat the House (3:26)
  4. Before Gas & TV (5:50)
  5. Monteleone (3:39)
  6. Cleaning My Gun (4:43)
  7. The Car Was the One (3:56)
  8. Remembrance Day (5:05)
  9. Get Lucky (4:33)
  10. So Far from the Clyde (5:59)
  11. Piper to the End (5:47)
  12. Early Bird * (5:35)
  13. Time in the Sun * (2:57)
  14. Pulling Down the Ride * (2:40)
  15. Home Boy * (3:15)
  16. Good as Gold * (3:27)
Father McKenzie
Kan iemand Knopflerken eens een trap onder zijn softe kont geven?
De saaiheid was al ingezet bij Kill to Get Krimson, hier staan nog minder songs op met wat "poeier", je valt hier eigenlijk haast van in slaap, het ene fluisterbehang is zo vervangbaar door het andere. Niets springt hier nog uit, de eerste song is nog de beste.

Neen, dan liever The Ragpicker's Dream of Sailing to Philadelphia, die platen waren tenminste door de afwisseling tussen snel en traag, leuk en onderhoudend, dit hier is één pure lange geeuw....

Het is jammer, Marksken zijn muziek is puur muzikaal behang geworden, ideaal voor in een kledingshop, niet te luid op de achtergrond...

Ik kom dus terug op mijn eerdere mening hierover. Zoals U weet veranderen enkel idioten nooit van mening...... Geen idee, wat ik toen had, ik moet toen in een weinig kritische bui geweest zijn, ik vind dit nu dus puur slaapverwekkende - ik ging haast zeggen muzak.... - muziek....

IK ben het dikwijls met je eens, Father, maar in deze totaal niet. Het blijft een geweldig album, maar je moet 'm wel gedoseerd draaien. En dat vind mijn moeder ook. Die is nog steeds helemaal weg van Remembrance Day en Piper Till The End, waarvan de laatst hoog staat op mijn uitvaartsverlangwenslijstje (mooi scrabblewoord).

avatar van rudiger
Father is wel erg snel van mening veranderd , je moet hem wat vaker draaien father ?
De vorige cd`s vond je wel goed , behalve Crimson dan , nou zoveel verschilt Get lucky niet van die andere .
Ik zou zeggen Get lucky .

avatar van ricardo

We zijn toch niet gek.
Dat weet je maar nooit, want op forums kom je de vreemdste mensen tegen.

ricardo schreef:
[Dat weet je maar nooit, want op forums kom je de vreemdste mensen tegen.
Helemaal met je eens, ricardo. Kijk maar eens naar mij.

Father McKenzie schreef:
Kan iemand Knopflerken eens een trap onder zijn softe kont geven?

Zou ik niet doen Father , mark heeft de laatste tour al last van z`n rug en mag van de dokter niet te veel staan en lopen .
Ik ben al blij dat ie geen pijn in z`n vingers heeft .

Ad Brouwers schreef:
Helemaal met je reakie eens, rudiger. Op 2e paasdag van dit album samen met mijn moeder weer erg van genoten.

Kan het toch niet laten om hierop te reageren... Want als je dit met je moeder gaat luisteren, dan zegt dat genoeg over de mijns inziens ingekakte Mark.
Ieder zijn smaak, maar deze man neigt nu meer zich te richten op de 50+ met dit album en dat vind ik wel erg jammer. Ook dat is natuurlijk zijn goed recht (doe vooral waar je hart en plezier ligt), maar dan begrijp ik in ieder geval waarom ik vanaf dit album echt afhaak.

IntoMusic schreef:
Ieder zijn smaak, maar deze man neigt nu meer zich te richten op de 50+ met dit album en dat vind ik wel erg jammer..

Sorrry Emile , ik vind deze stelling van jou `n beetje kort door de bocht .
je weet net zo goed als ik dat op Mark`s concerten mensen komen in de leeftijdscategorie van 10 tot 75 .
dat zegt dat deze man een heel breed publiek heeft , vergeet ook even niet dat de heer Knopfler alweer meer dan 30 jaar meedraait in de muziek , mensen die destijds 30 waren zijn er nu 60 en houden nu nog van zijn muziek .
Zegt wel dat de man tijdloze muziek maakt .

avatar van Bluebird
Och, ingekakt of niet, elk MK album blijft toch pure kwaliteit. Op zijn tijd en op de juiste momenten komt dat nog altijd goed tot zijn recht. De meeste ''gearriveerde'' artiesten zijn vaak uitgeëxperimenteerd en hebben over het algemeen weinig vernieuwingsdrang en waarom zouden ze ook..... Als het je verveelt laat het gewoon links liggen. Wanneer je zo'n album na lange tijd weer eens uit de kast trekt word je toch altijd weer aangenaam verrast, althans dat is mijn ervaring. Die 4 blijft staan, hoezeer dat ook afhankelijk is van mn bui of stemming.

avatar van ricardo
rudiger schreef:

De vorige cd`s vond je wel goed , behalve Crimson dan
King Crimson dat is het betere werk en stukken beter dan deze slaapverwekkende muziek.

ricardo schreef:

avatar van IntoMusic
Rudiger, natuurlijk weet ik dat bij concerten jong en oud zijn optreden bijwonen. De opmerking is misschien kort door de bocht, maar ik wil ermee aantonen dat toch ook de allergrootste fan het verschil moet kunnen horen tussen Golden Heart/ Sailing to... en dit laatste album?

Zoniet dan ga ik hier ook niet meer tegenin, want dan is het voor mij een te gekleurde beoordeling. Dat fans ook van deze stijl houdt is wat anders, maar de Ierse invloeden en het gejammer-geluid is voor mij een pad die totaal oninteressant is geworden

avatar van Rogyros
IntoMusic schreef:

Ach, mijn moeder kan het erg waarderen dat als ze bij mij op bezoek is, ik dan Bruce Springsteen opzet. Ook veel van Pearl Jam kan ze waarderen, evenals Walter Trout, Popa Chubby, Stones en Brainbox. Ze is toch slechts anderhalf jaar verwijderd van het bejaardenbestaan.

Over dit album, dit is idd een zeer rustig album. En zo vreselijk goed. Die Keltische invloeden spreken mij erg aan. Maar ik luister dan ook weer graag naar Dubliners etc. Dit album is zijn absolute meesterwerk in mijn ogen. Perfect in harmonie, ontzettend hoge kwaliteit.

IntoMusic schreef:

Natuurlijk zit er verschil in zijn 6 solo albums , dat kan iedereen horen en gelukkig maar dat ie geen 6 dezelfde albums uitbrengt .
Gelukkig is Mark `n veelzijdig artiest die toch weer elke keer wat andere invloeden toevoegd op zijn albums , maar hij weet mij elke keer weer te bekoren .
Daarom houd ik zo van zijn muziek .
Het gaat zelfs zo ver dat ik 10 van zijn laatste concerten op cd heb terwijl de setlist nagenoeg op alle 10 hetzelfde is , op n enkel nummer na dan .
Een leek zal het verschil niet horen tussen die 10 concerten maar ik hoor duidelijk andere gitaartoontjes en schoonheids foutjes .
Dus hoe ver kun je gaan .

avatar van dennuz

dennuz schreef:
voor de liefhebber, de deluxe box set nu slechts 25 euro bij bol.com....

Goed dat je het ff vermeld , ik heb gelijk 2 stuks besteld dan heb ik 6 dobbelstenen bijeen om te yahtzeeen ,

avatar van IntoMusic
Zozo, dat is nog eens afprijzen. Wel grappig dat het nu ineens wel mogelijk is om het voor een goed prijsje aan te bieden... Achja, Marketing...

dennuz schreef:
voor de liefhebber, de deluxe box set nu slechts 25 euro bij bol.com....

Jeetje, schandalig eigenlijk. Op zich heb ik niet eens zo'n moeite met een flinke prijs voor een mooie box maar dit was een echte "volkomen ruk'' prutbox en ik vond het eigenlijk heel erg om daarna nog eens te moeten ontdekken dat er nog 2 bonustracks waren die kennelijk weer buiten de Get Lucky prutbox gehouden moesten worden.

Gewoon echt puur schandalige marketing en de bekende reinste uitmelkerij. Geef de echte verzamelaar dan alles in één keer voor zoveel geld. Zou mij overigens niet verbazen als er nog een keer een re-release komt met alle 16 nummers en een live CDtje of zo.

avatar van dennuz
het ging mij niet zozeer om de extra tracks. Al is dat wel aardig natuurlijk. Maar ik wilde dit album graag op vinyl hebben. En dat is dus nu voor een leuk prijs gelukt

avatar van Running On Empty
Ja dan zit je inderdaad goed.

avatar van rudiger
Opvallend is dat Mark te weinig nummers van Get Lucky op zn laatste tour heeft gespeeld .
Maar Border Reiver en Piper zijn live weer n genot om naar te luisteren en Knopfler staat bekend om zijn live uitvoeringen die bijna altijd het orgineel overtreffen , zo ook dit keer weer.
10 halve sterren album ,

Father McKenzie
IntoMusic schreef:

Ik kan je enkel bijtreden, dit album hier vind ik slap en slaapverwekkend; Ik kocht het nog wel, maar indien Marksken niet eens wat méér peper in zijn gat en in zijn gitaar kan stoppen, hoeft het de volgende keer ook niet meer voor mij.
Platen zoals deze staan misschien leuk in het schap, maar vààk draai je die niet, omdat je er duizenden betere hebt staan...
Ragpicker's Dream of Sailing to Philadelphia vind ik ook stukken leuker dan dit plaatje.

En rudiger, ik vind met je muzieksmaak niets mis, ik heb ook zowat alles van Knopfler, met en zonder zijn bekende band, maar een béétje kritischer zou best mogen; Ik ben een zware Neil Young fan, maar soms maakt ook hij zich schuldig aan klotezooi en dan krijgt hij van mij niet telkens ***** sterren.

avatar van rudiger
Ik ben bang voor je Patrick dat je van Knopfler geen vuurwerk meer kunt verwachten .
De tijden van Sultans en Telegraph Road liggen ver achter ons en Knopfler is ook n stuk ouder geworden en doet alleen nog maar wat hij leuk vindt .
En gelukkig maar want wat hij leuk vindt om te spelen vind ik leuk om te horen .
En kritisch , ja als ik kritiek heb op de beste man zeg ik dat heus wel , alleen ik heb weinig kritiek op Knopfler .
Wat betreft dit album en dat geldt voor meer van zijn albums , vaker draaien en het euromuntje gaat vanzelf vallen .
Cleaning My Gun lijkt toch verdomd veel op de Straits sound .
Het prachtige So Far From The Clyde moet ook jou bekoren .
En waar Knopfler altijd goed in is zijn zn afsluiters op elk album , Piper To The End is wederom `n kippenvel nummer en live al helemaal .
hard Shoulder en Car Was The One zijn ook van grote klasse , ach misschien komt het nog wel goed tussen Get Lucky en Patrick , het heeft met Ragpickers Dream ook n tijd geduurd , fijne zondag Patje , al is de zon ver te zoeken , groet .

avatar van Rogyros
rudiger schreef:

Of Father McKenzie zich nog gaat verzoenen met dit prachtige album, daar zullen we niet achterkomen, Rudiger. Ik zag net dat hij zich afgelopen vrijdag heeft uitgeschreven.
Wel jammer, was altijd erg geïnteresseerd in zijn mening en platenkennis.

avatar van Rudi S
rudiger schreef:

Klopt vast op de setlist Border reiver en Piper to the end.
Maar de set is toch wel om van te smullen.
mooie versies van Sailing, Speedway, Coy ote etc.
DS klasiekers Romeo, Telegraph, Brothers, What it is.
John Mc Cusker en Micheal Mc Coldrick geven het een apart keltisch tintje.
Er zijn doorgelinkt via de officiele MK website super goede live (enegzins prijzige USB/MP3) opnames te koop.
Op dit moment zo'n 50 concerten (3x Amsterdam).
61 jaar en nog steeds nieuwe en geinspireerde uitvoeringen
Get Lucky is inmiddels op MM het best gewaardeerde soloalbum !!?(film niet meegerekend).

Rudi S schreef:

Op dit moment zo'n 50 concerten

Vele daarvan zijn ook kosteloos aan te komen , en idd in schitterende kwaliteit .
Als verandering werd op de setlist Get Lucky , Fish And The Bird , Monteleone , A Night In Summer Long Ago , Donegan`s Gone afwisselend gespeeld .

avatar van Running On Empty
Eerlijk gezegd vind ik sommige nummers in de loop der jaren steeds gezapiger klinken. Neem nou Telegraph Road in de versie van de Shangri-La tour en de afgelopen tour. Veel minder spannend en minder vlammend gitaarwerk dan destijds en het kabbelt allemaal een beetje door. Jammer.

avatar van Thuurke
Ik heb helemaal niks met deze cd. Het wordt nergens spannend en het is inderdaad gezapige ouwe lullenfolkmuziek geworden. Hij kan zo bij de Dubliners ingelijfd worden.

Sailing to Philadelphia was zijn beste soloplaat en daarna is het alleen maar minder geworden.

avatar van Running On Empty
Ik kan Thuurke niet helemaal ongelijk geven.

avatar van Rudi S
Beste Tuurke, natuurlijke smaken verschillen.
Maar ik ken eigenlijk geen popartiest die boven de 50 jaar zijn beste plaat heeft gemaakt.
Verder krijg ik toch wel sterk de Indruk dat als bv een Van Morrison, Clapton, Dylan of Springsteen zo'n album maakt de muziekwereld over elkaar heen rolt met superlatieven inclusief > 4.00 scores hier op MM.

Ik vind dit een mooi (rustig ) album.
Als ik de nummers los beoordeeld kom ik tot een hoog gemiddelde.
Ik koop een album niet om het tempo waarin de nummers gespeeld worden maar simpel ik vind de muziek mooi of niet.

Ik vind verder over het algemeen genomen de uitvoeringen en arrangementen tijdens deze tour erg sterk (luister maar naar een van de vele verkrijgbare registraties).
In de back catalogus zijn voldoende opwindende nummers / uitvoeringen te beluisteren.
Ik behoor misschien wel tot de doelgroep.
En ik heb niets met de pub muziek van de Dubliners.
Voor de rest kan ook ik Thuurke geen ongelijk geven en vind ik het een goede post.