Mark Knopfler - Get Lucky (2009)

Label: Mercury

1. Border Reiver (4:35)
  2. Hard Shoulder (4:33)
  3. You Can't Beat the House (3:26)
  4. Before Gas & TV (5:50)
  5. Monteleone (3:39)
  6. Cleaning My Gun (4:43)
  7. The Car Was the One (3:56)
  8. Remembrance Day (5:05)
  9. Get Lucky (4:33)
  10. So Far from the Clyde (5:59)
  11. Piper to the End (5:47)
  12. Early Bird * (5:35)
  13. Time in the Sun * (2:57)
  14. Pulling Down the Ride * (2:40)
  15. Home Boy * (3:15)
  16. Good as Gold * (3:27)
En hoe is het bevallen, George? Ik ben zeer benieuwd!

avatar van George
Mooie productie. Smaakvol en verzorgd gitaarspel van de meester himself. Bovendien is Get Lucky misschien wel zijn beste soloplaat.
Ik kan mij goed voorstellen dat de fans zeer ingenomen zijn met deze Knopfler.

Voor mij is de plaat ' te netjes ' , te oubollig bij tijden , te traag , te saai en met liedjes waarvan ik vaak denk : waar heb ik dit meer gehoord ?

Get Lucky betekende geen straf voor me om te beluisteren.
Knopfler staat immers garant voor kwaliteit. Misschien wordt het wel mijn plaat om te draaien vlak voor het slapengaan.....

George schreef:
Ik kan mij goed voorstellen dat de fans zeer ingenomen zijn met deze Knopfler.

Get Lucky betekende geen straf voor me om te beluisteren.

Hoewel het wellicht niet jouw favoriete CD is wel een constructief verhaal en ook eerlijk. Beter dan iemand die bij voorbaat roept bagger en er een 1 aan geeft. Mooi jouw mening verwoord hier.

avatar van Lamontagne
Even de geldkwestie buiten gelaten maar wat is dit een geweldig album. Na zoveel draaibeurten blijft ie fantastisch.
Wat Rudiger zegt is waar het blijft moeilijk een favo album te kiezen van deze man. Alles wat deze man maakt raakt mij echt en is voor mij niet te overtreffen.

Zo ook met dit album, qua toonzetting heeft ie net iets meer ballen als KTCG.

De meningen zijn nogal uiteenlopend alleen laten we wel wezen als hier onder wordt geschreven dat iemand schrikt van fluiten op zijn album heeft 12 jaar geleden ook het eerste album Golden Heart niet beluisterd. Hij is ook geen rockster meer maar een singer songwriter

Running On Empty schreef:

Ben er effe mee bezig. Die 0,01 Euro is het probleem niet maar er is toch een en ander aan die nummers beveiligd. Er staan er echter meer op dus ik zoek naar de onbeveiligde versies en dan geef ik mijn mening over de nummers zodra ik ze kan horen !!

Het was een en al gekloot met die beveiliging en ook een bijna computercrash. Dankzij een zeer aardig mede MM lid andere links gevonden en de nummers staan inmiddels op CD.

Early Bird en Time In The Sun zijn zeer fraaie nummers en wat mij betreft veel beter dan de 3 niemandalletjes die als uitmelkertjes in de grote baggerbox te vinden waren. Zeer fraai.

Early Bird heeft inderdaad enig Clapton gehalte.

avatar van Bluebird
Nou, fijn dat het gelukt is. Ik wacht wel tot ze op een heruitgave verschijnen, zoveel geduld heb ik nu ook wel.

Father McKenzie
CD recensie: Get Lucky - Mark Knopfler (2009) | Muziek en film: Cd recensies - muziek-en-film.infonu.nl

Een mooie bespreking, toch?

Ik had het album, inluis wat dvd extra's in handen, vanochtend, bij Free Record Shop.... maar iets van haast 23 € het is me gewoon te veel, ik passeer later deze week wel eens een Mediamarkt, dat scheelt in de beurs. Ik denk deze wel te halen, ik heb de andere platen van Mark K; ook, en ze voldoen toch allemaal aan mijn eis; sfeervol, muzikaal sterk en voldoende afwisselend.

Dit zal dan de eerste aankoop worden.... in drie maand tijd, denk ik toch...

avatar van George
@ Father , een mooie bespreking ? Je drukt je wel heel voorzichtig uit over die recensie haha.

De vorige Knopfler cd's bevallen je goed , schrijf je.
Dan is Get Lucky voor jou absoluut niet te missen.
Bovendien kun je dan Rudiger blij maken met je bespreking.
Dit is mij niet helemaal gegeven , hoewel ik de hoge kwaliteit van het album onderschrijf .

Father McKenzie schreef:

Ik had em 2 weken geleden bij MM ter introduktie voor slechts10 euro dus dat loont sowieso de moeite. Het kan per vestiging verschillen maar veel zal het niet zijn. Je krijgt dan ook nog eens een prachtalbum, zeker en vast.

avatar van rudiger
Bluebird schreef:

En als speciale actie krijg je voor maar 90 euro meer 2 dobbelstenen en 3 pokerfiches erbij .
We zijn toch niet gek.

avatar van RestLove
Vandaag bekeek ik voor het eerst de live-dvd van MK van een klein, intiem concert in Londen in 1996. Dat ik van Mark zijn muziek en met name gitaarspel hou wist ik al, maar het bleef altijd een beetje gissen waarom nu precies...tot vandaag dus. Mark Knopfler is in mijn ogen het best te vergelijken met een schilder. Nu heb je die natuurlijk in alle soorten en maten, maar Knopfler is een heel bijzondere. Waar veel gitaristen vooral voor hard en flitsend kiezen zonder geheel (abstract schilderij met felle kleuren) weet Mark op een eigenlijk sobere wijze een enorm sfeervol kunstwerk te schilderen. Het doek wordt beetje bij beetje gevuld met kleine penseelstreken, er wordt geen noot gespeeld die niet in het geheel past. Uiteindelijk past namelijk alles als een puzzel, de tandwielen in een uurwerk en ja, als een meesterlijk schilderij. Een ware Picasso op de gitaar, die tevens als tweede stem lijkt te fungeren. Ik ben er in ieder geval bij volgend jaar in de HMH, benieuwd hoe Mark dan weer zijn artistieke composities tot stand zal brengen.

rudiger schreef:

We zijn toch niet gek.

Rien ne va plus, het geld is niet meer van u.

avatar van Ataloona
RestLove schreef:

Ja die dvd heb ik ook aal jammer dat op de dvd money for nothing en sultans of Swing ontbreken.

Heel mooi verhaal trouwens ben het er volledig mee eens

Father McKenzie
Bij Knopfler wéét je gewoon aan wat je je kunt verwachten; Hij weet toch telkens mooie liedjes te verzinnen en omringt zich met de beste muzikanten.
ook deze plaat vind ik ontzettend sfeervol; invloeden uit de folk zijn nooit ver zoek; Ik wil en kan Mark solo niet vergelijken met wat ie met Dire Straits gemaakt heeft, daarvoor staat deze muziek daar - gelukkig - te ver vandaan;
het siert hem dat hij in zijn solowerk toch geen doorslag van zijn oude band wil maken.
Wie de Straits wil horen rocken, moet die platen maar opzetten. Gelukkig heeft Knopfler zich solo tot een echte "singer-songwriter" weten te ontwikkelen.
Ik vind alle nummers op niveau, en nog vele luisterbeurten dringen zich op, maar ik weet nu al dat ik deze minstens **** kan toekennen, hetgeen ik nu ook doe.

Hé, ik zie dat deze al 24 staat in de rotatielijst... (41 keer op gestemd!)

Nog een mooie bespreking is deze;

Mark Knopfler - Get Lucky Recensie op Festivalinfo

prachtplaat Ik had hem vgekocht voor de verjaardag van mijn vrouw, maar stikum had ik hem anders ook wel voor mijzelf gekocht .
heerlijke plaat bij een wijntje en de houtkachel...
Mark flikt het em weer.......

avatar van kaj_666
Tja, toch weer gewoon een fijn album. Niet wereldschokkend, maar gewoon mooi - zoals we van hem gewend zijn. Van die opener word ik trouwens zó vrolijk! Heerlijk!

Hangt ergens tussen 3½ en 4 sterren in, ik denk er nog even over..

avatar van stephan2456
Get Lucky is wat folk-georienteerder dan z'n voorgangers, maar voor mij zeker het beste album sinds Sailing to Philadelphia. Ik heb de concerttickets voor de bijbehorende toer dan ook al besteld!

Get Lucky komt wel wat in de buurt van het debuutalbum Golden Heart: 'Darling Pretty' zou zo op deze plaat gezet kunnen worden zonder uit de toon te vallen. Een zeer relaxed album, dat ik vaak op de vroege ochtend of de late avond draai, vooral 'Remembrance Day', de titeltrack, 'Border Reiver' en 'Monteleone'. M'n favoriet van deze plaat is 'So Far from the Clyde', waarin het elektrische gitaarspel van Mark weer prachtig naar voren komt.

Het openingsnummer hoor ik trouwens dagelijks op Radio Drenthe, leuk hoe ze die nummers toch snel oppikken altijd.

Ik heb nog geen top 10 gemaakt van dit jaar en ik weet niet of dat überhaupt nog wel ga doen, gezien de moeilijkheden, die ik allemaal lees op "forum", Maar Get Lucky staat daar zeker in. En ik denk zelfs binnen de beste 5!!!!

avatar van RestLove
Er moet nog wel iets heel goeds uitkomen in de komende dagen wil deze nog van de eerste plek in mijn 'best-of-2009-lijstje' worden afgestoten.

avatar van ckuhl
Mooi album, met een prachtige afsluiter, welke mij het meest raakt: piper to the end. Geen album als Golden Heart ,wat ik persoonlijk het beste album vind. Knopfler wordt wat ouder, en dat mag ook, het gaat allemaal niet meer zo snel als vroeger. Het blijft een van mijn voorbeelden in de muziek. Geen rockster gedoe, geen show etc. Gewoon goede muziek maken, doe waar het om gaat!

avatar van louistje
Prettig album om naar te luisteren, echt weer het vertrouwde Knopfler stijltje
Ik mag er graag naar luisteren!

Er viel mij wel meteen iets op in het lied Monteleone. Op een gegeven moment zingt hij precies op dezelfde toon als in Heart Full Of Holes van Kill To Get Crimson.

Ik heb het even kort aan elkaar geplakt, luister hier:

avatar van chevy93
Opzich geen slecht album en zeker geen straf om naar te luisteren. Stuk voor stuk stellen de nummers niet veel voor, maar het totaalplaatje is mooi.

Zitten een paar mooie tussen. Zoals Border Reiver, Get Lucky & Piper till the end.
Geen topper, maar zeker een bovengemiddeld album.

chevy93 schreef:

Dit vind ik wel een zeer bijzondere constatering. Leg eens uit als je wilt.

avatar van chevy93
Dat ik een nummer van deze CD niet gauw los zou afspelen. Ik maak heel vaak een On-The-Go lijst voor op mijn iPod en daar zal ik geen nummer van deze CD tussen zetten.

avatar van stephan2456
Toch maar eens opgewaardeerd naar 5,0. Naast de nummers die er al voor me uitsprongen ("Border Reiver", "Get Lucky", "Remembrance Day" en "So Far from the Clyde") ben ik ook de andere nummers meer en meer gaan waarderen. Helaas houdt m'n versie op na "Piper to the End" - ik moet toch maar eens op zoek naar een uitgebreidere editie..

Dit is op het moment de enige CD die ik van begin tot einde opzet, zonder de drang te hebben om bepaalde tracks te skippen. Ik kan niet wachten tot 't concert in de zomer!

avatar van IntoMusic
Toen dt album net uit was, al verschillende malen beluisterd. Nu gekregen voor mijn verjaardag omdat "ik vroeger ook van Dire Straits hield". Tja, sommige denken nog steeds dat Knopfler en de Straits te vergelijken zijn...

Natuurlijk dank gezegd, maar mijn stem is hierdoor na weer wat luisterbeurten er niet anders op geworden. Ik blijf het in lijn vinden met de voorgaande albums en eigenlijk nog een tikkie erger geworden in kwaliteit.

Er zitten absoluut mooie nummers bij zoals de titeltrack en So far from the Clyde, waarbij die laatste absoluut torenhoog erbovenuit steekt. Toch is de boventoon bij mij irritatie rondom weer de Ierse melodielijn en het voortkabbelend gehalte.

Nee, ik vergelijk allang Mr. Knopfler's zijn muziek niet meer met de Straits, want dat was simpelweg een andere tijd met een hele andere sound (wat hunker ik toch weer naar die tijd... ).
Na KtGC vond ik het al welletjes geweest en is het gewoon mijn muziek niet meer. Ook deze zal mijn kast in verdwijnen en mogelijk als ik de 60 ben gepasseerd, zal ik het weer eens draaien. Niettemin blijf ik op 2,5 ster steken... Helaas... Daarmee schaar ik mij zeker bij de minderheid (net als GuitarMan), maar ben ik hier ronduit eerlijk over i.p.v. de enkeling die hoog stemmen om lage stemmen weer tegen te gaan.

avatar van rudiger
Je geeft tenminste `n eerlijke mening IntoMusic en geeft niet zo`n domme stem weg , dat waardeer ik .
Jammer dat je het niet zo`n goed album vindt maar ja smaken die verschillen nou eenmaal .
Ik vind juist dat ze beter worden des te vaker ik ze draai , net als met `n fles wijn die ook beter smaakt hoe ouder .

Helemaal met je reakie eens, rudiger. Op 2e paasdag van dit album samen met mijn moeder weer erg van genoten.

avatar van RestLove
In 2010 heb ik nog aardig wat goede muziek uit 2009 ontdekt, maar niets zou deze warme plaat van meneer Knopfler van de eerste plaats stoten als ik opnieuw een top 10 over 2009 mocht maken. Dit album is heel veelzijdig; je kan het opzetten op een donkere avond, in de tuin als het zonnetje schijnt, bij het sporten op een grauwe winterochtend en uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld treinreizen. De mogelijkheden zijn eindeloos, wat eens te meer bewijst dat deze muziek tijdloos is. Het spel van Mark en zijn medemuzikanten (die ook een dikke pluim verdienen) ademen warmte, klasse en kalmte.

avatar van Rogyros
Over groeiplaten gesproken. Dit album wordt voor mij steeds beter. Heerlijke luistermuziek en imo het beste dat meneer Knopfler ooit heft aangeraakt.

Verder verwijs ik naar de post van RestLove hierboven. Hij verwoordt het zo als ik ook zie.