Mark Knopfler - Get Lucky (2009)

Label: Mercury

1. Border Reiver (4:35)
  2. Hard Shoulder (4:33)
  3. You Can't Beat the House (3:26)
  4. Before Gas & TV (5:50)
  5. Monteleone (3:39)
  6. Cleaning My Gun (4:43)
  7. The Car Was the One (3:56)
  8. Remembrance Day (5:05)
  9. Get Lucky (4:33)
  10. So Far from the Clyde (5:59)
  11. Piper to the End (5:47)
  12. Early Bird * (5:35)
  13. Time in the Sun * (2:57)
  14. Pulling Down the Ride * (2:40)
  15. Home Boy * (3:15)
  16. Good as Gold * (3:27)
avatar van Lamontagne
Jammer genoeg allleen nog maar het nummer Get lucky gehoord.
Ik ben zeer benieuwd naar de rest van dit album gezien de vele reacties. Ik volg deze man al zo lang en je komt erachter dat het niet meer de man is van plug in and rock.
Als je kijkt naar z´n solo platen vanaf Golden Heart probeert hij op elk album een andere sound te geven en niet elke keer de standaard snip ik begreep van sommige dat dit het eerste album zou zijn die in het verlengde van Kill to get Crimson zou liggen. Deze man wordt ook ouder en rustiger (daar in tegen wel produktiever)

Er is nog geen 1 album van deze man geweest die me teleurstelde dus heb ik het vertrouwen nog wel en gezien de muzikale smaak van Running on empty ga ik daar maar van uit.

Lamontagne schreef:
...probeert hij op elk album een andere sound te geven en niet elke keer de standaard snip....

Integendeel: dat is nu juist wat mij zo aan deze man stoort: steeds maar weer dezelfde klanken en melodieën die ook weer op dit album is te horen. Na het horen van dit album zou ik bijna het woord 'ingekakt' en 'standaard' willen gebruiken. Misschien luister ik er anders naar... Als de man maar plezier heeft

avatar van Lamontagne
Ja, ik heb dit album nog niet helemaal gehoord dus het blijft bij mij nu praten over het verleden van de man zelf.
Kill to get crimson vond ik in tegenstelling tot z'n andere platen ook een beetje tegenvallen dus ben zeer benieuwd naar deze.

So I hope to Get Lucky

IntoMusic schreef:

Nee dat ben ik niet met je eens. Ik vind de sfeer en het totaalbeeld per album zeker verschillen. Of je zou kunnen spreken van een lijn die is ingezet bij KTGC vraag ik mij af. Die vond ik een beetje mat klinken en deze Get Lucky vind ik zelf zonder meer een leukere plaat.

Zelfde klanken? Tja de gitaarsound met het donkere warme stemgeluid is zijn handelsmerk. Dat verander je niet zomaar. Het is echter ZEKER niet vals en de nummers op Get Lucky hebben op een enkeling na zeker inhoud.

rudiger schreef:

Kom nou zeg , ik vind het na 2 luisterbeurten zijn minste solo plaat .

Luister hem dan nog maar een paar keer, zuurpruim

Running On Empty schreef:

Tenenkrommend komt bij mij ook niet alleen bij vals zingen... Dus je hebt gelijk dat hij niet vals zingt, maar dat bedoelde ik ook niet.

Ook dit album kent weer absolute voorstanders, maar helaas zit ik dit keer aan de andere kant. Handelsmerk of niet... vervelend zeker wel.

IntoMusic schreef:

OK dat is opgelost, Maar zelfs tenenkrommend vind ik het ook niet. Ik wil iedereen die de plaat vindt tegenvallen verzoeken dit weekeinde de CD nog eens paar keer goed te beluisteren. Laat hem dan een hele dag links liggen en luister nog een keer.

Zonder meer (op track 3 na) vind ik het een zeer fraaie typische Knopfler plaat. Nou ben ik natuurlijk zelf ook een beetje een ouwe lul aan het worden maar de plaat straalt absoluut sfeer uit en de Keltische, Celtic e.d. geluidssferen zijn mooi verweven met de Knopfler sound. Gewoon heel fraai gedaan. Het is en blijft een typische Knopfler plaat. Natuurlijk zal deze in bladen als Oor tot de grond afgebrand worden maar Whats New??

Zelf vind ik de plaat genietbaarder dan Kill To Get Crimson en The Ragpickers Dream. Elke plaat bevat wel een of enkele draaknummers en deze dus 1 (nou misschien 2 dan). Nummers als Quality Shoe en Je Suis Desolé zit ik echter ook niet op te wachten. Ik ben al blij dat Knopfler Walk Of Life en Money For Nothing live niet meer speelt.

Van deze plaat kan Border Reiver (track 1) wel eens een hele leuke concertopener zijn en Piper To The End (track 11) zou wel eens net als Brothers in Arms in de begrafenis top 10 kunnen komen (Ik trek géén vergelijking met het nummer Brothers In Arms!!).

Mijn onbetwiste Knopfler nummer 1 blijft Sailing To Philadelphia en vermoedelijk Shangri-La op nummer 2. Deze Get Lucky doet echter nadrukkelijk mee voor de nummer 3 plek.

avatar van IntoMusic
Veel succes dit weekend, maar ik luister liever naar wat anders . Herhalen of een dag/week/maand wachten zal daarbij niet helpen.

avatar van rudiger
Ik vind track 3 nou juist 1 van de hoogtepunten.

avatar van Running On Empty
Ik moet wel zeggen dat als je de inhoud van deze Knopfler BOX gaat zetten naast enkele andere BOXEN (zoals Gilmour, Genesis 3x, The Band, Little Feat etc. de inhoud voor 100 Euro wel aan de magere kant is.

Twijfel dus bij mij of het wel de BOX wordt.

ger
Nou heb de cd helemaal beluisterd, en het is gewoon weer een hele fijne en mooie cd geworden. Sommige nummers klinken bekend en vertrouwd. Zit erg goed en knap in elkaar. En het is net als bij de andere platen van MK, des temeer je ze beluisterd, des te mooier wordt het allemaal. Geef het dan ook 5 sterren.

Running On Empty schreef:

Twijfel dus bij mij of het wel de BOX wordt.

Ben ik met je eens gezien dat de man mijn favoriet is schaf ik hem klakkeloos aan. Ik vind over het algemeen los van zijn schitterende muziek dat er weinig extra´s voor de fans is. Bij de laatste releases hier en daar een dvd met een interview maar voor de rest ook niet. Een concert van de afgelopen tour had er zeker bij gemogen.

Nu komt Alchemy dan wel weer opnieuw uit in DTS (te laat), maar gezien de muzikale bagage die de man heeft had er allang een DVD moeten uitkomen van een concert uit 1985 of van een solo tournee.
Maar goed je kan niet alles krijgen maar wel hopen

Lamontagne schreef:

Maar goed je kan niet alles krijgen maar wel hopen

Er zou een boek bijzitten met de tabs/akkoorden van Get Lucky maar naar ik nu heb begrepen betreft dit alleen het nummer Get Lucky, erg misleidend.

Een DVD van een tour zou ook best mogen. Er zijn in Madrid in 2001 opnames gemaakt voor DVD van de Sailing To Philadlphia Tour en ook is een van de 3 charity shows in Shepherds Bush in Juli 2002 helemaal opgenomen (officieel bedoel ik, geen bootleg).

Ik vrees echter dat de extra discs naast het Vinyl bestaan uit een docu over de totstandkoming en wellicht wat clipjes of zo. Ik heb hem nog wel in bestelling staan.

avatar van superessy
Ik heb de deluxe BOX wel besteld, maar inderdaad veel geld voor wat je krijgt...

Wel zijn er aanwijzingen dat er toch live materiaal beschikbaar gaat komen van de laatste tour... Hoop dus heel erg op een liverelease binnenkort!

superessy schreef:

Ja het zal wel. Eerst zien ....

avatar van rudiger
Ik heb het album tijdens de verhuizing tot in den treure gehoord nu en dit is `n groei plaat van jewelste , in het begin vond ik het maar zo en zo maar nu is ie mijn cd speler niet meer uit te slaan , of ie beter is dan zijn vorige cd`s , tja voor mij zijn ze allemaal even goed en 5 sterren waard .
Vandaag de boxset besteld voor 99.95 bij Music Store , terwijl ie bij Van Leest 120 euro gaat kosten dus 200 meter lopen loont zich toch wel .

Haha lees eens een bericht of 10 terug

Haha lees eens een bericht of 10 terug

Ik kon het ook niet geloven want Mark heeft me nog nooit teleurgesteld.

Nu wachten op de boxset met die 3 extra nummers en de dvd`s .

Haha, dat had ik je toch meteen gezegd?;) Nog een paar keer luisteren... So Far From The Clyde is echt een hele goeie!

avatar van rudiger
Toch goed te horen dat dit album in het verlengde ligt van Kill To Get Crimson , daar zong Mark nog dat ie Behind With The Rent was en in het nummer Get Lucky zingt ie I Think About Paying The Rent .
KTGC was in 2007 dus Mark had `n huurachterstand van 2 jaar.

Misterfool
ik vind het toch een erg leuk album. erg rustig(mark is de jongste niet meer) maar met erg veel klasse. van mij mag hij zo nog wel wat jaartjes doorgaan

rudiger schreef:
KTGC was in 2007 dus Mark had `n huurachterstand van 2 jaar.

Ja, komt door zijn gokverslaving
Get lucky... 5.15 am en tunnel of love zingt ie over 'pull the lever'
En covers van Get lucky en Shangri-la
Kan niet missen lijkt me

avatar van Running On Empty
Er staat nu iets meer op Bol.com over de inhoud van de box en om nu voor 2 vinyl discs en 3 extra nummers 100 Euro neer te tellen vind ik het allemaal erg mager.

De DVD disc van de box is hetzelfde als die van de dubbelaar.

avatar van IntoMusic
Vorige week het gedownloade album op cd gezet voor mijn ouders (half 60). Die zijn laaiend enthousiast over het album en zouden het zo 5 sterren geven. Geeft wel aan welke verschuiving Mark heeft gemaakt en misschien is het voor mij daarom verklaarbaar dat dit niet meer je-van-het voor mij is. Misschien moet ik dit album maar over 25 jaar weer eens luisteren
Wel grappig over dat 'rent' verhaaltje van Rudiger: leuk dat ie daar op terugkomt.

avatar van RestLove
Heerlijk rustgevend die (Ierse?) folk-invloeden. Werd hier vanochtend rond een uur of 5 mee wakker en dat was zeker lekker. Nu nog een keer aandachtig luisteren.

avatar van sgapie
Ik ben blij dat dat mark na kill to get crimson een iets nuchtere album met meer blue's/rock en minder waltz/ballades gemaakt heeft. Heb echt 52 minuten non-stop genoten.

Ik ga hem ook zeker weer zien in amsterdam!
The Official Community of Mark Knopfler - markknopfler.com

Valt me dat Knopfler op deze plaat echt heel goed zingt. Nummer twee bevat echt een wonderschone zanglijn.

Ondanks dat ik groot fan ben van de beste man kunnen zijn laaste albums niet meer zo bekoren. Ik zeg niet dat het slecht is maar het raakt me gewoon niet echt.
Er staat een paar nummers op die ik wel aardig vind maar daar houd het ook mee op.

Berichten verplaatst naar Mark Knopfler

(Misschien ) eendomme vraag: van wie zijn de namen die in nummer 8, Remembrance Day, genoemd worden. Moet ik deze namen kennen, grootheden? Zei me in eerste instantie niet zoveel.

(p.s. die kinderstemmen passen wel heel goed bij het nummer)