Porcupine Tree - The Incident (2009)

Label: Roadrunner

1. Occam's Razor (1:55)
  2. The Blind House (5:47)
  3. Great Expectations (1:26)
  4. Kneel and Disconnect (2:03)
  5. Drawing the Line (4:43)
  6. The Incident (5:20)
  7. Your Unpleasant Family (1:48)
  8. The Yellow Windows of the Evening Train (2:00)
  9. Time Flies (11:40)
  10. Degree Zero of Liberty (1:45)
  11. Octane Twisted (5:03)
  12. The Séance (2:39)
  13. Circle of Manias (2:18)
  14. I Drive the Hearse (6:41)
  15. Flicker (3:42)
  16. Bonnie the Cat (5:45)
  17. Black Dahlia (3:40)
  18. Remember Me Lover (7:28)
avatar van J0ttem
Ik vind het goed bij de sfeer van het nummer passen.

avatar van Tijmennn309
He? hebben ze hm verwijderd?

Richard-x
Voor zover ik weet staat ie nu op Youtube zonder geluid..

Vind het erop lijken dat ze nog wat willen aanpassen aan de clip ofzo

avatar van Tijmennn309
Zou dat door die exclusieve deal komen? Eerst was die video alleen te zien in de UK

Richard-x
Een paar foto's van de deluxe edition!

Ziet er allemaal zeer fraai en kunstzinnig uit!

avatar van THEMARSVOLTA
Ziet er inderdaad fraai uit.

avatar van andnino
Ik dacht met Fear of a Blank Planet destijds een nieuwe favoriete band ontdekt te hebben, maar ik vind het hier toch allemaal wat te zielig klinken. Niets voor mij, dan toch? Ik houd het in ieder geval gewoon bij Fear of a Blank Planet en Nil Recurring.

avatar van THEMARSVOLTA
En dat na 5 minuten beluisteren van Time Fles?

avatar van Jeroenmarillion
Ja das knap ik geef pas een oordeel als ik het album een tijd in mijn bezit heb. Niet na een sample en een stukje time flies (wat waarschijnlijk het ''zieligste stuk'' is.

Het concept van the incident spreekt me erg aan afwachten maar

avatar van andnino
THEMARSVOLTA schreef:
En dat na 5 minuten beluisteren van Time Fles?

Dat leid je uit mijn last.fm af? Ik hoor 'm (in zijn geheel) al wel voor de tweede keer nu. Nu wil ik niet zeggen dat dat genoeg is om een plaat op af te rekenen, maar ik ben gewoon niet toe aan muziek als deze. Dus besluit ik dat Porcupine Tree waarschijnlijk mijn band niet is, "groeiplaat" of niet.

avatar van rafke pafke
18 nieuwe nummers? En die komen allemaal op 1 album? Dat is wel erg veel vind ik.

Time Flies heb ik ondertussen al in zijn geheel kunnen beluisteren. Klinkt mooi, maar niet echt verassend. Steven's stem klinkt hierop wel iets warmer dan ik gewend ben.

avatar van charlezzz
voor de liefhebber - als eerste het album en nog leuke hebbedingetjes winnen daarbij

Porcupine Tree Luistersessie - FAME - het grootste muziek- en movieassortiment van nederland

Beste liefhebber van Porcupine Tree,

Hierbij de bevestiging dat we jou en indien het aantal door jou opgegeven aantal introducees hebben genoteerd voor de feestelijke luistersessie op 10 september a.s.

Bedankt charlezz!

Het zal mij benieuwen, er schijnt ook een exclusieve video te worden gedraaid ofzo

nicoot
GVD! 10 september of wat!!

Ik gelast mijn reis naar de Cote d'Azur onmiddellijk af

nicoot
rafke pafke schreef:

Zie het als 5 nummers op 2 schijfjes

Die vier laatste nummers staan volledig los van de 55 minute song cycle bestaande uit 14 stukken.

charlezzz schreef:

Hm, ik kon mij herinneren dat ik gisteren nog op die site las dat je de 2CD en de mogelijkheid had om de luxe editie aan te schaffen, maar dat zie ik er nu niet meer bij staan.

avatar van progressive
De luxe editie staat er inderdaad niet meer bij, die is vervangen voor de vinyl platen Wisseltrucje ofzo, niet echt leuk voor de mensen die zich hebben ingeschreven en dan de luxe editie wilden aanschaffen..
Ik koop trouwens gewoon de 2 CD dus heb er geen last van :d

Even wat updates:

Als iemand graag de voledige versie van Time Flies + I Drive The Hearse wilt hebben, voel je dan vooral vrij om mij te PM'en!

Tevens kun je hier weer nieuwe snippets beluisteren:

The Incident: Porcupine Tree: Amazon.de: Musik

Geen dank!

avatar van THEMARSVOLTA
Occam's Razor is in iedergeval al een lekkere opener, eveneens een heel vaag eerste nummer.

Black Dahlia

Waar zijn deze nummers te vinden?

Black Dahlia

Hmm, best veel nummers al dus..

Richard-x
Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik Steven Wilson liever clean had willen horen zingen in Black Dahlia. Het is alsof er er een ''blur'' op zijn stem gegoten word, of dat er water over de radio word gegooid die nu op het punt staat om te ontploffen. Gemiste kans is het wel, want het is wel een fijn nummer .

chrismusic
Richard-x schreef:

Heb je de hele cd al gehoord?

avatar van progressive
Hij is gelekt hoor dames en heren Ik ben hem nu aan het pindakazen, als u een link wilt hebben, zegt u het maar
Time Flies in zijn geheel is in ieder geval al geweldig!

Richard-x
De hele wereld kan nu The Incident downloaden & beluisteren inmiddels!
Al raad ik je aan om je in te houden .

Richard-x
Al mensen met een eerste indruk aanwezig?

Even een bonus voor iedereen die gaan luisteren: Time Flies is nog veel beter als je hem hier in zijn gehele context luistert. Misschien het beste nummer van de cd, maar dat doet zeker niet onder voor de rest!

Ik wacht met spanning af naar de indrukken, natuurlijk zal ik hier ook spoedig nog een Review gaan plaatsen. ik denk zo rond de release data.

chrismusic
Richard-x schreef:
Al mensen met een eerste indruk aanwezig?

Via mijn bronnen is ie nog nergens te bekennen dus ik zal nog even moeten wachten.

avatar van progressive
Geweldig album hoor ik nu al, relatief rustiger dan de vorige platen.
Soms denk ik wel eens : knal nu eens door met die riff, maar dat is nou juist wat muziek zo leuk maakt
Tool heeft dat ook, dat je wilt dat het uitbarst, maar het gebeurd niet.
The Incident (het nummer zelf) is echt een lekker nummer en Octane Twisted, The Seance en Circle of Manias mogen er ook meer dan zijn!
Nu nog een betere kwaliteit zien te krijgen en het album in laten werken en dan volgt mijn stem

Richard-x
En ook even voor de luisteraars: De tweede cd is ook zeker de moeite waard, een prachtig sfeervol experimenteel stukje muziek kan ik je alvast zeggen! .

Berichten omtrent een user die zichzelf heeft uitgeschreven verwijderd.