Pearl Jam - Backspacer (2009)

Label: Universal

1. Gonna See My Friend (2:48)
  2. Got Some (3:02)
  3. The Fixer (2:57)
  4. Johnny Guitar (2:50)
  5. Just Breathe (3:35)
  6. Amongst the Waves (3:58)
  7. Unthought Known (4:08)
  8. Supersonic (2:40)
  9. Speed of Sound (3:34)
  10. Force of Nature (4:04)
  11. The End (2:57)
  12. Better Man [Live] * (4:56)
  13. Immortality [Live] * (6:07)
avatar van CTK
CTK
Martijnnn schreef:
Ik was in eerste instantie niet zo enthousiast, moet zeggen het wordt steeds beter.

En wat is Just Breathe ongelofelijk prachtig zeg.
Hier kan ik alleen maar mee akkoord gaan. Wondermooi nummer met een stemgeluid van Vedder dat me kippenvel geeft.

Nog mooier als het live gebracht wordt!

ik zit in moeilijke situatie en just breathe is precies wat ik nodig had ,thnx Eddy

avatar van TheFunkyM
Ik vind deze cd ook nogsteeds lekker..
Maar iedereen is zo blij met just breathe.. vinden jullie niet dat Eddy wat meer gevoel in het nummer had kunnen brengen.. zoals hij met nummers als black en come back etc. doet.

avatar van Sandokan-veld
Mmm, ander gevoel denk ik.

YouTube - Pearl Jam - Just Breathe: Live at Austin City Limits

Mooie live versie van Just Breathe.
Zijn stem is live net zo 'warm' als op de cd.

avatar van shylaa
Vandaag heb ik deze plaat in de bilbo op de kop kunnen tikken voor €9 (-50% wegens faillissement...)

Behalve enkele hitjes kende ik zo goed als niets van Pearl Jam.
En ik moet zeggen: ik ben aangenaam verrast! Ik had het wel goed verwacht, maar zo goed? Neen dat niet!

4*, wat waarschijnlijk nog zal stijgen!

avatar van Shelter
ik ken pearl jam van ouder werk en ben erg benieuwd naar deze door volledig verschillende meningen.
Groot liefhebber van het oude werk, maar als ze verandert zijn why not. kwaliteit is kwaliteit...maar eens opzoeken.
Klopt het dat dit album veel akoestisch werk heeft, of is het enkel een paar nummers.

avatar van lowieke
Ik vind dit een soort foo fighters album alleen dan WEL goed.

avatar van Zidaan
Ik vind Just Breathe een prachtige song, en dat is voor mij de reden om binnenkort de rest van dit album eens grondig te luisteren!

avatar van VictorJan
Wauw, Force of Nature is een geweldig nummer! Heel atypisch Pearl Jam, maar echt heel goed.

BSound
Raar geproduceerd, die The Fixer. Vind de "youtube" versie beter...Klinkt wel goed allemaal voor de rest.

haveman
Ik ben na de eerste twee albums afgehaakt, maar de soundtrack van Into The Wild heeft mij aangezet dit album te beluisteren.

Ik hoor iedereeen bijna over de rustige nummers(The End, Just Breathe en Amongst The Waves), maar de stevigere nummers zijn imo toch minstens zo goed.

Voor de rest weinig aan te merken op dit album behalve dat de volgorde van de tracks van mij er anders uit had mogen zien. Komt samen met Slayer, The Veils en The Arctic Monkeys waarschijnlijk in mijn top 4 van 2009 te staan.

Bovendien ga ik me nu wagen aan alle andere albums die ik nog niet (goed) ken.

Kingsnake
Lekker enthousiaste en fijne rockplaat. Met veel overtuiging gebracht. Eddie heeft als zanger niet meer zoveel kracht in zn stem als voorheen, maar doet het nog uitstekend.

Jammer dat de plaat zo kort duurt en de nummers zo kort zijn. Komt zeker doordat de huidige muziekindustrie niet meer van lange songs en gitaarsolo's houdt... Vind ik maar bout.

Basgitarist is echt goed, vind ik.

avatar van dvdschaaf
En wederom haalt Pearl Jam met hun nieuwe album een hoog niveau. Al is de jeugdigheid er allang vanaf, net als bij mij natuurlijk. En dat is nu juist de reden, waarom ik Ten zo gigantisch op een voetstuk plaats. Heeft vooral met mijn eigen sentimenten te maken. Ik benijd de jeugdigen die nú al dit moois aan ontdekken zijn en die wellicht dit album als eerste PJ-album horen en die hier misschien hetzelfde gevoel bij krijgen als ik bij Ten had. Dus aan de jongeren: Ontdek! Leef! en Geniet van elk moment!!!
(Nog even en deze oude zak begint te wenen uit melancholie)

avatar van Darkzone
Zidaan schreef:

Deze single staat inmiddels al op #15 in de Mega Top 50! En staat nu zelfs genoteerd in de Top 40!

Darkzone schreef:

Dus?

avatar van Nicholas123
Da's volgens mij ongekend voor Pearl Jam. (Nou ja vandaag de dag dan he. )

avatar van barrett
Een cultuurshock is dit waarschijnlijk voor de mensen die naar Top -40's of 50 luisteren.:p

Kingsnake
De laatste keer dat ik zo'n top-40 krantje inkeek, was in 1991, geloof ik. Iets met Metallica, Golden Earring en Nirvana.
Helaas, toen al teveel Snap, 2unlimited etc.

Dus nooit meer gedaan.
Nu heb ik geen idee meer wat hip is. Black Eyed Peas geloof ik.
Maar ja, als Pearl Jam wat pop-zieltjes kan veroveren, waarom niet.

avatar van stephan2456
Dit album geeft me echt spontaan een glimlach wanneer ik het luister, want.. het is echt zoveel beter dan ik had verwacht! Er zitten ook niet echt nummers tussen die ondergemiddeld zijn, wat altijd fijn is, alhoewel het openingsnummer we weinig doet.

'Force of Nature' en 'Unthought Known' sprongen er voor mij tijdens de eerste keer luisteren meteen uit. De langzamere nummers zorgen voor een goede afwisseling en zijn ook okay, waarvan 'Just Breathe' natuurlijk de uitschieter is.

Plaat vol energie met een fijne, positieve sound en lekker gitaarspel. Oh, en ik vind Eddie Vedder's stemgeluid gewoon erg prettig. Past zo in het rijtje Brad Arnold (3 Doors Down), Chris Cornell en anderen..

haveman
Na Slayer mijn favoriete album van 2009 tot nu toe.

Kan nog weleens groeien naar 4,5 ster.

avatar van TheFunkyM
Dit is mijn favo album na Paolo Nutini van 2009.

avatar van VictorJan
Een van de weinige 2009 albums die ik gelijk weer opzet na beluisteren.

avatar van stef212
VictorJan schreef:
Een van de weinige 2009 albums die ik gelijk weer opzet na beluisteren.

Zo zijn er toch nog wel wat zeker?!

avatar van Darkzone
barrett schreef:

Of wat dacht je gewoon van heropvoeding?
Het werd tijd dat er weer iets zinnig op top40 muziekzenders wordt uitgezonden.

avatar van Nicholas123
Ik heb het nummer trouwens nog nergens terug gehoord. Op de radio niet en ook niet op tv gezien of zo. Maar dat is wellicht omdat ik er eigenlijk nauwelijks op let. Ik ga nou eenmaal niet urenlang zooi aanschouwen voor vijf minuutjes Pearl Jam.

Nicholas123 schreef:

Inderdaad. Op de radio een leuk nummer horen is als zoeken naar de spreekwoordelijke naald in een ditto hooiberg.

Via MusicMeter en Last.FM kom ik wel aan mn tips en adviezen.
Ook het feit dat Rage Against the Machine weer eens in de top 10 staat, is me ontgaan. Ik las het op Nu.nl.

Zal ook wel een cultuurshock zijn

Ik hoorde trouwens iemand zeggen dat Eddie Vedder probeert maar faalt om 'mooi' te zingen op deze plaat.
Dat vind ik niet. Ik vind dat Vedder echt lekker bij stem is.

avatar van Nicholas123
Die hoge notering van Rage Against the Machine komt volgens mij door hun actie tegen Simon Cowell die zijn eigen American Idol kneusjes en hun singles altijd op de nummer 1 plek weet te krijgen met de kerst. Om de hegemonie van dat soort prefab muziek tegen te gaan heeft de band muziekliefhebbers opgeroepen om massaal hun single "Killing in the Name" te kopen.

Die veel te strakke hempjes dragende blaaskaak weer helemaal boos. Heerlijk gewoon.

Oh, en Eddie is prima bij stem. Sommige mensen ook.

edit: oh, het is X-factor. Allemaal hetzelfde. En het is met name geïnitieerd door de oprichter van Facebook, met medewerking van Rage Against the Machine uiteraard.

Kingsnake
Als je het zo stelt, vind ik het wel een goede actie.
Hoort de huidige jeugd ook eens wat anders.

Als Urban Dance Squad dezelfde stunt uithaalt in Nederland, doe ik nog mee, ook